Την παράσταση «Βαριετέ-Τσεχωφικοί ήρωες σε κρίση», που ανεβάζει η Πειραματική Σκηνή των Θεατρικών Εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη» με ελεύθερη είσοδο «υποδέχονται» σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου και για μόνο βραδιά, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών, στις 9.30 μ.μ. στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών.

«Ατενίζοντας τον διαχρονικό ορίζοντα της τσεχωφικής δημιουργίας, έκπληκτοι διαπιστώσαμε έναν θεατρικό θησαυρό: ήρωες και ρόλοι σε κρίση ταυτότητας. Μέσα σε μια γενικότερη οικονομική και κοινωνική παρακμή, απόρροια της σοβαρής πτώσης των αξιών, αυτοί οι ήρωες, τύποι χαρακτηριστικοί για την εποχή τους, που όμως είναι διαχρονικοί και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πανανθρώπινοι, μάς έδωσαν το υλικό μέσα από μία ποικιλία διηγημάτων και θεατρικών έργων, για να στήσουμε μία παράσταση έξι επεισοδίων και 22 ρόλων. Επιμείναμε στη νοηματική πυκνότητα και ψυχογραφική σαφήνεια για να τους ‘‘αναγνώσουμε’’ ερμηνευτικά και τους παραδίδουμε στην κρίση του σημερινού θεατή. Σε μια παράσταση γέλιου, γιατί αυτό απελευθερώνει το μυαλό και ενεργοποιεί τις αισθήσεις, καταστέλλουμε τον φόβο και κινητοποιούμε την ελπίδα για τον καθένα από εμάς» αναφέρει σε σημείωμά του ο σκηνοθέτης της παράστασης Σταμάτης Στάμογλου προσκαλώντας, παρακινώντας και… προκαλώντας το κοινό να «γελάσει, χωρίς ενοχές και προκαταλήψεις, σε μία παράσταση που φτιάχτηκε με υλικά του χθες για το σήμερα».

Συντελεστές της παράστασης:

-Απόδοση προσαρμογή κειμένων: Η θεατρική ομάδα

-Σκηνοθεσία: Σταμάτης Στάμογλου

-Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Αναστασία Γυλλού

-Επιμέλεια Μουσικής: Σταμάτης Στάμογλου

-Χειρισμός κονσόλας ήχου-φωτισμών: Ανέστης Αμανατίδης

-Δημιουργικό προγράμματος & αφίσας: Αργυρώ Τσιώμου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιωάννα Αϊναλή, Σάββας Παντελίδης, Ελένη Μπέζα, Μαρία Κοζίδου, Πασχαλίνα Γρούτκα, Κωνσταντίνα Ξενιτοπούλου και Πέτρος Μπόζογλου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ