Οι «Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος» γνωστοί για την αυτοδιάθεσή τους, κάνουν την έκπληξη, αυτή τη φορά, εκφράζοντας τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες.

Η θεατρική τους ομάδα φέτος το καλοκαίρι ανεβάζει την παράσταση «Πέρσες-Σύροι».

Το έργο αντλεί την έμπνευσή του από το αρχαίο δράμα «Πέρσες» του Αισχύλου, και τη μετάφραση του Ι. Γρυπάρη, σε μεταγραφή και διασκευή του Γ. Μπουντούρη

Στη Θεσσαλονίκη η παράσταση θα ανεβεί στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης 28 & 29 Ιουνίου στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Δάσους που διοργανώνεται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με εισιτήριο 5€.

Μέρος των εσόδων της παράστασης θα δοθεί για την ενίσχυση των Δράσεων των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος.

Η θεατρική ομάδα των «Γιατρών του Κόσμου», ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2018, στα πλαίσια του Πολυϊατρείου της Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από εθελοντές - υγειονομικούς και διοικητικούς - της Οργάνωσης.

Σε σκηνοθεσία του εθελοντή Ιατρού Γιώργου Μπουντούρη, η ομάδα μας επιχείρησε να αναμετρηθεί με τους Αισχύλειους Πέρσες και μια μεταφορά τους στο σήμερα και στο «σύμπαν» των προσφύγων, όπως τουλάχιστον το βιώσαμε τα τελευταία χρόνια, ανασαίνοντας πλάι τους.

Συντελεστές:

Μουσική: Μάκης Καραδελόγλου, Σωτήρης Δεσπότης

Φωτισμοί: Παύλος Παλάκας, Τρύφων Κεχαγιάς

Σκηνικά: η ομάδα/ ζωγραφικό φόντο: Γ.Μ.

Κατασκευή σκηνικών: Αθανάσιος Καστάνης και μαζί του: Βασίλης Βογιατζής, Οδυσσέας Κυριαζής, Αθανάσιος Ρούσος

Παίζουν, με τη σειρά που εμφανίζονται:

Ιερέας: Δημήτρης Τάρτας

Άτοσσα: Παρασκευή Κόκκα

Άγγελος: Κώστας Τριανταφυλλούδης

Φάντασμα Δαρείου: Βασίλης Βογιατζής

Ξέρξης: Γιώργος Νικολάου

Χορός γυναικών: Αγγελική Μπαρουξή, Ελιάνα Παπαδάκη, Φωτεινή Αγαθαγγέλου, Μαρίνα Στυλιανού, Δέσποινα Μπανιώτη, Θεοδώρα Πανταζοπούλου, Αναστασία Αβραμίδου

Χορός ναυαγών: Σταυρούλα-Γαλήνη Καμπύλη, Αθηνά Ηλιάδου, Μαρίνα Στυλιανού, Ελένη Παχατουρίδου