Αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τη δράση «Ξέσκεπος Ουρανός», σε σκηνοθετική επιμέλεια Μελίνας Αποστολίδου παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στις 20:30, στον Χώρο υποδοχής (Φουαγιέ) του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Σε μορφή αναλογίου θα ακουστούν αποσπάσματα από τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη: Αναφορά στον Γκρέκο, Ασκητική, Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος, Ταξιδεύοντας: Ιταλία – Αίγυπτος – Σινά – Ιερουσαλήμ – Κύπρος – Ο Μοριάς, Τερτσίνες.

Είσοδος Ελεύθερη.

Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή την έκθεση «Καζαντζάκης και Βυζάντιο: η αναζήτηση του θείου» η οποία λαμβάνει χώρα στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου»). Η έκθεση, που διοργανώνεται από το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και την Περιφέρεια Κρήτης, θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Στη δράση αυτή συμπεριλαμβάνεται οργανωμένη ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Καζαντζάκης και Βυζάντιο: η αναζήτηση του θείου» από τον επιμελητή της έκθεσης, αρχαιολόγο Ευάγγελο Χαριτόπουλο, η οποία θα προηγηθεί του αναλογίου και θα ξεκινήσει στις 19:30.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.