Εγκαινιάζεται σήμερα από τη Μυρσίνη Ζορμπά η 16η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

|
THESTIVAL TEAM

Με κύριο φορέα υλοποίησης το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, που συνεργάζεται για τη διοργάνωσή της με τη ΔΕΘ- HELEXPO, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρχίζει το τετραήμερο ταξίδι της η 16η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Η γιορτή του βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 9-12 Μαΐου 2019 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO (Περίπτερα 13, 14, 15) ανοίγει αυλαία έχοντας στο πρόγραμμά της 500 εκδηλώσεις, εκ των οποίων οι 107 απευθύνονται στους μικρούς μας φίλους, με τη συμμετοχή 290 εκδοτών, 300 Ελλήνων και ξένων συγγραφέων και τουλάχιστον 900 ομιλητών.

Η σημαντικότερη διοργάνωση του είδους της στην Ελλάδα και μια από τις σημαντικότερες στα Βαλκάνια έχει ως κεντρικό της θέμα «Το πλήθος ως πρωταγωνιστής στη Λογοτεχνία και την Ιστορία», ενώ τιμώμενες σ’ αυτή θα είναι οι ισπανόφωνες χώρες, επικεντρώνει δε τον προβληματισμός της σε μια σειρά από καίρια κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το προσφυγικό ή τα κοινωνικά κινήματα.

Επιπλέον η 16η ΔΕΒΘ θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στους εξής θεματικούς άξονες: «Λογοτεχνία και Μνήμη», «Η άνθρωπος»*: Φύλο και Λογοτεχνική Performance, Imagine all the people: Αφιέρωμα στη προσφυγική εμπειρία, Παιδική και Εφηβική Γωνιά, Φεστιβάλ Μετάφρασης, Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, Επαγγελματική Ημέρα, Εκθέσεις – Αφιέρωμα στον Γιάννη Μπεχράκη.

Εγκαίνια από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά

Η 16η ΔΕΒΘ θα ανοίξει επίσημα τις πύλες της την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 στις 8μμ, ενώ θα την εγκαινιάσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά. Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Διδώ Σωτηρίου» (Περίπτερο 13) του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης με την παρουσία του εκδοτικού κόσμου, αλλά και πολλών κοινωνικοπολιτικών φορέων θα πλαισιώσει δρώμενο των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία του διευθυντή της σχολής Γιάννη Ρήγα. Το δρώμενο θα περιλαμβάνει δραματοποιημένα αποσπάσματα των Ερίκ Βυϊγιάρ και Αντρέα Φραγκιά τα οποία έχουν αναφορές στο κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.