Έκθεση με έργα διδασκόντων και φοιτητών του 5ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ εγκαινιάζει την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης στις 20.00, στην Casa  Bianca.

Η έκθεση παρουσιάζει έργα σε διαφορετικά μέσα και τεχνικές, την εικαστική έρευνα των φοιτητών του 5ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής, σε παράθεση και διάλογο με το εικαστικό έργο των διδασκόντων στο Εργαστήριο.

«…Οι θεατές της έκθεσης καλούνται να απολαύσουν σε επίπεδο αίσθησης και νόησης τα έργα των συμμετεχόντων, όχι απλά ως ένα τελικό αποτέλεσμα, αλλά ως την εικόνα μιας ζωντανής διαδικασίας σε εξέλιξη, ελπιδοφόρας για ένα μέλλον πολιτισμού, νέων αισθήσεων και νοηματοδοτήσεων…


…Η έκθεση αυτή των φοιτητών/τριών και των διδασκόντων του 5ου Eργαστηρίου Ζωγραφικής αφορά όλους όσους θέλουν να επισκεφθούν μια έκθεση που οι αισθήσεις, οι ιδέες, αλλά και γενιές είναι σε διάλογο στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που εκτείνεται στο συλλογικό πολιτισμικό μέλλον…»

Στην έκθεση συμμετέχει το διδακτικό προσωπικό του  Εργαστηρίου:
Γιώργος Διβάρης, καθηγητής, Διευθυντής 5ου Εργαστηρίου,
Λάμπρος Ψυρράκης, Aναπληρωτής Καθηγητής,
Χρήστος Βενέτης, ΕΕΠ, Αλίκη Μαρτζοπούλου, ΕΔΙΠ

και οι φοιτητές:
Φωτεινή Βογιατζή, Ελένη Βοΐλα-Κλώνα, Νικολέτα Γουλή, Χρήστος Γουσίδης, Χριστόδουλος Γρηγοριάδης, Μαρκέλλα Ιακώβου, Παναγιώτης Κούλης, Παναγιώτης Λυκουρίδης, Ευαγγελία-Ειρήνη Ματσούκα, Ελένη Μητρούσκα, Αλεξάνδρα Μητσιάνη, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Ηλίας Μπουτανιώτης, Μαρία-Παρθένα Παναγιωτίδου, Μιχάλης Παπαμανώλης- Καραγιάννης, Δημήτρης Πεχλιβάνης, Γεωργία Πιλάλη, Κωνσταντίνος Τερζής, Μάγια Τζούριτς.

Διάρκεια έκθεσης 11 Δεκεμβρίου 2018 έως 11 Ιανουαρίου 2019

Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης – Casa Bianca
Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη – 546 46 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2313 318538, 2310 427555

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρες λειτουργίας Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 έως 16.00

Σημ.:Η Δημοτική Πινακοθήκη-Casa Bianca θα παραμείνει κλειστή 25 έως 28 Δεκεμβρίου 2018 και 1 Ιανουαρίου 2019