Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα θα συμμετέχει φέτος στη 17η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών «Comic Ν΄ Play 2018» το Σαββατοκύριακο, 10-11 Νοεμβρίου 2018, από τις 10:30 μέχρι τις 13:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αλλατίνη - Ντασώ). Το θέμα της συμμετοχής του Μουσείου θα είναι «Εργαστήριο Μακεδονικής Ιστορίας».

Το «Εργαστήριο Μακεδονικής Ιστορίας» έχει ως στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη νεότερη ιστορία της Μακεδονίας και, συγκεκριμένα, με τον Μακεδονικό Αγώνα. Με αφορμή τα παιδικά βιβλία του Μουσείου «Σκιές στη λίμνη» και «Σαν τέτοια ώρα πάνω στο βουνό... Η Μακεδονία του Παύλου Μελά», οι μικροί φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και δημιουργώντας τα δικά τους κόμικ. Την επιμέλεια του προγράμματος έχουν η Διευθύντρια του Μουσείου, κ. Φανή Τσατσάια και η Διευθύντρια του Κ.Ε.Μ.Ι.Τ. (Κέντρο Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης), κ. Σταυρούλα Μαυρογένη.

Όσα παιδιά θα συμμετάσχουν στο Εργαστήριο, μπορούν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό, στέλνοντας το κόμικ τους στο Μουσείο (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στη διεύθυνση Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη) μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2018. Ο νικητής θα συμμετάσχει δωρεάν στο Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι που διοργανώνει το Μουσείο (27-29/12/2018).

Η διοργάνωση «Comic Ν΄ Play 2018» είναι το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας των φίλων των κόμικς και των επιτραπέζιων παιχνιδιών στο να διαδώσουν την ιδιαίτερη τους αγάπη γι’ αυτά τα δύο αντικείμενα. Το εικαστικό εργαστήριο Comink έχει ως στόχο να μεταδώσει στον κόσμο, μέσω εργαστηρίων, επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, εκθέσεων με πρωτότυπα έργα, την ιδιαίτερη κουλτούρα των κόμικς και των επιτραπέζιων παιχνιδιών νόησης και στρατηγικής.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ | Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη

ΤΗΛΕΦΩΝΟ | 2310 229778

EMAIL | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ | www.imma.edu.gr

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ | Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00, Τετάρτη 09:00-20:00 & Σάββατο 10:00-14:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ | Ενήλικες 2€ - Μαθητές 1€

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ | Το μουσείο προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών. Ομάδες επισκεπτών γίνονται δεκτές με ραντεβού στο τηλ. 2310 229778.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ | Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κτήριο που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Είναι προσβάσιμο κυρίως με λεωφορείο ή με τα πόδια, για όσους διαμένουν εντός του ιστορικού κέντρου.

Όσοι έρχονται από τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 39, 33 και θα πρέπει να αποβιβαστούν στη στάση «Μητρόπολη», στην οδό Μητροπόλεως.

Όσοι έρχονται από την ανατολική είσοδο της πόλης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 33, 39 και να αποβιβαστούν στη στάση «Αγία Σοφία» στην οδό Τσιμισκή.

Κοντά στο μουσείο δεν υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης, στην περιοχή όμως υπάρχουν σταθμοί αυτοκινήτων επί πληρωμή.

Επίσης, για τα Ι.Χ. στην περιοχή του Μουσείου και στο ιστορικό κέντρο λειτουργεί το σύστημα στάθμευσης ithesi