Μέχρι την Κυριακή θα είναι ανοιχτή η έκθεση της Μαρίας Ζιάκα και του Άγγελου Βλάσση στο Τελλόγλειο

|
THESTIVAL TEAM

Έως την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα παραμείνει ανοιχτή η διπλή έκθεση της ζωγράφου – χαράκτριας Μαρίας Ζιάκα και του γλύπτη Άγγελου Βλάσση στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα γίνουν δύο ανοιχτές ξεναγήσεις από τους ίδιους τους καλλιτέχνες: την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στις 19.00 και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι.

Με τις ξεναγήσεις αυτές ξεκινά για δεύτερη χρονιά η επιτυχημένη δράση του Τελλογλείου «Ξενάγηση και Coffee break στο Τελλόγλειο». Αμέσως μετά την ξενάγηση, προσφέρεται καφές στους συμμετέχοντες σε συνεργασία με το Ανφάν Γκατέ.

Στον πρώτο όροφο του Τελλογλείου, ξεδιπλώνεται ο κόσμος της Μαρίας Ζιάκα με περισσότερα από 50 έργα -ζωγραφικά και χαρακτικά. Ανάμεσά τους ζωγραφικά έργα – τοιχογραφίες – πολύπτυχα εμπνευσμένα από τη Νικόπολη και την Πέτρα της Ιορδανίας, σε πολλά από τα οποία η δημιουργός, πέρα από τα παραδοσιακά μέσα (λάδι, ακρυλικό) πειραματίζεται με υλικά όπως το ρετσίνι και η άμμος.

Στην έκθεση του Άγγελου Βλάσση (ισόγειο) παρουσιάζονται περί τα 65 γλυπτά και ανάγλυφα, και πολλά προσχέδια. Στα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται: προτομές και ανδριάντες του Σεφέρη, του Καβάφη, του Βενιζέλου, του Καρυωτάκη, του Παλαμά, μνημεία σχετιζόμενα με την Εθνική Αντίσταση, σπουδές από την ελληνορωμαϊκή παράδοση, συνθέσεις με γυναικείες μορφές.

Διάρκεια έκθεσης: έως 23 Σεπτεμβρίου 2018.

Ωράριο λειτουργίας:
Τρίτη 19.00 – 22.00
Τετάρτη 10.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00
Πέμπτη 19.00 – 22.00
Παρασκευή 10.00 – 14.00
Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα κλειστά

To Τελλόγλειο θα ανοίξει ειδικά για τις δύο ξεναγήσεις την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου το απόγευμα και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι.

Για τη συμμετοχή στη δράση «Ξενάγηση και Coffee break στο Τελλόγλειο» αρκεί το εισιτήριο εισόδου (5 ευρώ).

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.