Η Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και τους Φίλους Νέας Παραλίας, σας παρουσιάζουν δύο συναυλίες όπερας κάτω από τον όμορφο ελληνικό ουρανό.

Την Κυριακή και την Δευτέρα 15 και στις 16 Ιουλίου, θα παρακολουθήσουμε στο Θέατρο του Κήπου των Εποχών στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, την όπερα του Κλάουντιο Μοντεβέρντι «Η στέψη της Ποππαίας». Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά και μελωδικά έργα του λυρικού ρεπερτορίου.

Η υπόθεση μας πηγαίνει πίσω στην αρχαία Ρώμη και μας παρουσιάζει την ιστορία του Νέρωνα, ο οποίος, ερωτευμένος με την παλλακίδα Ποππαία, προετοιμάζει το έδαφος για την αποχώρηση της συζύγου του, Οκτάβιας και την στέψη της νέας αγαπημένης του ως βασίλισσας της Ρώμης.

Στο ρόλο του Νέρωνα η μεσόφωνος Κασσάνδρα Δημοπούλου. Την Οκτάβια ερμηνεύει η παγκοσμίου φήμης σοπράνο, Τζένη Δριβάλα. Δίπλα τους ερμηνεύουν λυρικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συμμετέχουν στα προγράμματα της Εταιρίας Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος (Skull of Yorick Productions) Opera da Camera Oscura και Opera Studio SOYP αντίστοιχα.

Την σκηνοθεσία των: Τζένη Δριβάλα και Κασσάνδρα Δημοπούλου αναβιώνει ο Αθανάσιος Μαργούτας ενώ στη μουσική διεύθυνση κουαρτέτου εγχόρδων και στο πιάνο για τις δύο εκδηλώσεις βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Γκαρίπης.

Μαγευτικές οπερατικές νύχτες καλοκαιριού, πάντα δωρεάν για το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Info:

Κυριακή 15/7 στο στο Θέατρο του Κήπου των Εποχών στη Νέα Παραλία

Στις 21.00

Είσοδος ελεύθερη