Χιλιάδες βιβλιόφιλοι μικροί και μεγάλοι βρίσκουν πολύ ενδιαφέροντα βιβλία στα εκθετήρια του Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 150 εκδότες από όλη τη χώρα.

Παράλληλα στο χώρο της εξέδρας –άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου, παρακολουθούν κάθε βράδυ μουσικές εκδηλώσεις χορό, θέατρο, τέχνες, παρουσιάσεις βιβλίων, ντοκιμαντέρ κ.ά. Ο θεσμός αυτός δίνει βήμα και υποστηρίζει πάντα τους δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας αναδεικνύοντας τις ικανότητες τους (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες).

Διακόσιοι και πλέον συγγραφείς έδωσαν το παρόν μέχρι χθες σε περίπτερα των εκθετών, συνομιλώντας με τους επισκέπτες ενώ  υπέγραφαν και τα βιβλία τους. Έως και την Κυριακή οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι θα ξεπεράσουν τους τριακόσιους συγγραφείς ρεκόρ για φέτος κάτι το οποίο έχει ζητηθεί από τους βιβλιόφιλους και όλοι οι εκδοτικοί οίκοι  ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα δήλωσε ο κος Μπαρμπουνάκης πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας που είναι και ο διοργανωτής.

Το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων: Εσωτερικών( Μακεδονίας Θράκης), Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά από τις 6,30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, τις Κυριακές και το πρωί 11.00 έως 14.00 και το απόγευμα 18.30 – 23.00.