Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζει την Τρίτη 22 Μαΐου 2018, ώρα 20.00, στοΑλατζά Ιμαρέτ, την έκθεση του εικαστικού Χάρη Αναστασιάδη, με τίτλο Κάθαρςις.

Στο εικαστικό έργο του Αναστασιάδη κυριαρχεί η χειρονομία. Χειρονομιακές πρακτικές καιεκτεταμένη χρήση του κάρβουνου καθορίζουν τις υφές και την υλική υπόσταση των έργων του.

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, «...Το κάρβουνο είναι το υλικό σώμα του μη όντος, αυτούπου η καύση οδήγησε από την κατάσταση της ύπαρξης στην κατάσταση του θανάτου...».Μαζί με αυτά τα δομικά στοιχεία, η απουσία του χρώματος, η κυριαρχία του μαύρου, ηγεωμετρικότητα, η χρήση υλικών όπως η πέτρα, το κερί, το σαπούνι, το σύρμα, ο σπάγκος, τακαρφιά και οι βελόνες και η επανάληψη της λέξης κάθαρςις, συγκροτούν τη δική του πρότασηερμηνείας για την ανάγνωση του εικαστικού του έργου, αφού σύμφωνα με τον Αναστασιάδη«...η εμμονική επανάληψη της λέξης κάθαρςις υποβάλλει ένα νοηματικό φίλτρο ακόμη και για ταέργα στα οποία δεν υπάρχει γραμμένη...».

Ο Χάρης Αναστασιάδης γεννήθηκε το 1975 στην Αλεξανδρούπολη, όπου ζει και εργάζεται. Το1998 αποφοίτησε από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Ανώτατης ΣχολήςΚαλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου παρακολούθησε τοεργαστήριο ζωγραφικής της Τέτας Μακρή και του Στέλιου Κουπέγκου. Από το 2002 εργάζεται ωςεκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πραγματοποίησε τέσσερις ατομικές εκθέσεις καισυμμετείχε σε πολλές ομαδικές.Διάρκεια έκθεσης 22 Μαΐου έως 30 Ιουνίου 2018Αλατζά ΙμαρέτΚασσάνδρου 91-93, ΘεσσαλονίκηΤηλ. 2310 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Ημέρες και ώρες λειτουργίαςΤρίτη έως Σάββατο 11.00 έως 18.00