Την έκθεση φωτογραφίας πρωτότυπου αρχειακού υλικού του Μουσείου, «Μνημείων Μνήμες» παρουσιάζουν το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής»του Δήμου Καλαμαριάς, υπό τη διοίκηση του νέου προέδρου, Παύλου Καλεμκερή.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί από 20 Απριλίου έως 17Ιουνίου 2018, στην αίθουσα «Κυριάκος Κρόκος» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση, αντλεί πρωτότυπο υλικό από το αξιολογότατο αρχείο του Μουσείου και παρουσιάζει τη διαδρομήπου μπορεί να κάνει ένας σύγχρονος περιπατητής, ξεκινώντας από το ναό του Ολυμπίου Διός και την Πύλη τουΑδριανού, έως τον Παρθενώνα και το μνημείο του Φιλοπάππου, από όπου μπορεί να αγναντέψει όλη την Αθή-να.

Η παρουσίαση της ιστορίας κάθε μνημείου, μέσα από την ιδεολογική και καλλιτεχνική οπτική των πρώτωνελλήνων και ξένων φωτογράφων –Φίλιππος Μαργαρίτης, Δημήτριος Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Αθανα-σίου, Πέτρος Μωραίτης, Αφοι Ρωμαΐδη, Nelly, Henri Beck, John Stillman, Felix Bonfils, James Robertson,Underwood & Underwood– προϊδεάζει για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γνωριμία με τις αρχαιότητες της Αθή-νας και δημιουργεί μία έκθεση, οι φωτογραφίες της οποίας απαρτίζουν και την πολυτελή έκδοση του Μουσείου:«Μνημείων Μνήμες, Η φωτογραφική απεικόνιση των αρχαίων μνημείων της Αθήνας κατά τον 19ο αιώνα»,σε μελέτη, τεκμηρίωση και συγγραφή της δρ. αρχαιολογίας, κ. Μαρίας Φαρμάκη.

Η έκθεση αυτή σε συνδυασμό με τη σπάνια έκδοση της συντελούν στην ολοκλήρωση ενός μοναδικούιστορικού, επιστημονικού, καλλιτεχνικού και πολιτιστικού εκθέματος το οποίο αναδεικνύει το πνεύμα του Ελ-ληνισμού ανά τους αιώνες και υπόσχεται να προσφέρει ένα μοναδικό «ταξίδι» και μία ξεχωριστή εμπειρία σεαυτούς που θα την επισκεφτούν.Τη φωτογραφική αυτή έκθεση συνοδεύουν τρεις εφαρμογές νέων τεχνολογιών σε συνεργασία με το Ινστι-τούτο Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και ΤεχνολογικήςΑνάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α), που διανθίζουν την έκθεση και την προβάλουν σε ένα άλλο επίπεδο που προσεγγίζει καικερδίζει τον επισκέπτη κάθε ηλικίας.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει στις 20 Απριλίου του 2018 στις 20.00,ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης.

ΜNHMEIΩΝ ΜΝΗΜΕΣ στην αίθουσα «Κυριάκος Κρόκος» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Ημέρα ξεναγήσεων: Παρασκευή, 9.00 - 13.00.

Οι ομαδικές ξεναγήσεις θα γίνονται κατόπιν ραντεβού (T 2310403564, Βαλτοπούλου Καλλιόπη, ιστορικός-μουσειολόγος)

Διάρκεια έκθεσης: 20/4/2018- 17/6/2018 Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά 9.00 - 16.00

Για την έναρξη του θερινού ωραρίου λειτουργίας 8.00 - 20.00 ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μουσείου http://www.mbp.gr ή στο τηλέφωνο 2313306421/422.

Είσοδος Ελεύθερη

Μουσείο Βυζαντινού ΠολιτισμούΛεωφόρος Στρατού 2 • T 2313 306400

Email: mbp@culture.gr 

Μουσείο Φωτογραφίας«Χρήστος Καλεμκερής» Δήμου ΚαλαμαριάςΑ. Παπανδρέου 48α • T 2310 403564, 2310 418618

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.