Ο δήμος Παύλου Μελά γιορτάζει την Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου με εκδηλώσεις στις βιβλιοθήκες

|
THESTIVAL TEAM

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζει ο  Δήμος Παύλου Μελά και ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Ιωσήφ Αράπογλου, καλούν μικρούς και μεγάλους να βάλουν στη ζωή τους τη Φιλαναγνωσία.

Με την ευκαιρία του εορτασμού αυτού, που συμπίπτει με την επέτειο της γέννησης (2 Απριλίου 1805) του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (Hans Christian Andersen), το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού διοργανώνει εκδηλώσεις τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00 στις Βιβλιοθήκες Σταυρούπολης και Πολίχνης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά και τους νέους την αγάπη για το διάβασμα με διάφορες εκδηλώσεις (εκθέσεις παιδικού βιβλίου, συναντήσεις μαθητών με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικές παραστάσεις κ.ά.), να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο και να ενθαρρύνει τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις Βιβλιοθήκες Σταυρούπολης και Πολίχνης

  • Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταυρούπολης  θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα,

«Ελάτε να ακούσουμε ιστορίες…» σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Παύλου Μελά. Τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας θα αφηγηθούν παραμύθια και ιστορίες με συνοδεία μουσικής.

  • Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολίχνης «Θεόκλητος Καρυπίδης» θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα» σε κείμενο της  Χρυσάνθης Καραϊσκου και εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή.

Η παρουσίαση θα γίνει σε συνεργασία με την Ομάδα Θεάτρου ΟΜΠΡΕΛΕΣ και περιλαμβάνει δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού, θεατρικό παιχνίδι και πασχαλινές κατασκευές.

Μια χιουμοριστική ιστορία με ένα αυγό που είχε την ατυχία να γεννηθεί λίγες μέρες πριν από το Πάσχα, ξεσήκωσε τον κόσμο απ’ τις φωνές του και θα έκανε τα πάντα προκειμένου ν’ αποφύγει αυτό που απεχθανόταν… το κόκκινο χρώμα! Ναι, καλά διαβάσατε, δεν ήθελε με τίποτα να το βάψουν κόκκινο! Προτιμούσε να το κάνουν ομελέτα ή αυγολέμονο, αρκεί να μην το βάψουν κόκκινο. Τι λέτε να έγινε;

Το αναπάντεχο φινάλε θα βρει το αυγό μας με ένα καλό μάθημα που μάλλον θα θυμάται σε όλη του τη ζωή. Η αλαζονεία, η εμμονή στην ανωτερότητα και όχι στη διαφορετικότητα στο επίκεντρο της ιστορίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Βιβλιοθήκη Σταυρούπολης: Λαγκαδά 221, 2313 302 836

Βιβλιοθήκη Πολίχνης «Θεόφιλος Καρυπίδης»: Ίμβρου 2, 2310 640244

Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού: 2313 302 835, 936

www.pavlosmelas.gr

1_ΗMERA-PAIDIKOY-BIBLIOY_afisa.jpg

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.