Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει συναυλία μουσικής δωματίου με το γνωστό και αγαπητό στο κοινό Trio VersUs , την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 21.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεών του, «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15.

Θα παρουσιαστούν έργα των J.Haydn, S. Rachmaninoff και L.v. Beethoven.

Το Trio VersUs απαρτίζουν οι εξαιρετικοί μουσικοί της πόλης μας, Γκρέτα Παπά, βιολί, Μαρία Ανισέγκου, τσέλο και Νίκος Κυριόσογλου, πιάνο

Λένε οι ίδιοι:

«Trio VersUs

Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια οι τρεις μας. Παρ όλο που έχουμε διαφορετικούς χαρακτήρες και ιδιοσυγκρασίες, έχουμε παρόμοιες ευαισθησίες και ανησυχίες και ως προς τη μουσική και τη ζωή γενικότερα. Μας απασχολεί η ουσιαστική και βαθιά επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, επικοινωνία πέρα από τις όποιες διαφορετικές πτυχές τους ορίζουν. Η παρέα μας είναι συνδεδεμένη άμεσα με την μουσική, η μαγεία της οποίας, έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι σου προσφέρει τη δυνατότητα να κάνεις διάλογο χωρίς λέξεις, χωρίς επικοινωνιακά τερτίπια και φραγμούς, με κοινό άξονα την αλήθεια που προσφέρει η μουσική.. Ο συντονισμός αυτός προσφέρει τη χαρά της ένωσης και της ενσυναίσθησης, χαρά που όταν την βιώνεις, θέλεις να την μοιραστείς. Τη δυνατότητα αυτή, μας τη δίνουν οι πρόβες και οι συναυλίες. Για αυτό είμαστε σήμερα εδώ. Σε μια συνεχή αναζήτηση ολοκληρωμένης αισθητικής, προσωπικής μουσικής γλώσσας και εν τέλει τη φωνή του Trio VersUs, ελπίζουμε να επικοινωνήσουμε και να συντονιστούμε όλοι μας σε έναν εσωτερικό μουσικό διάλογο. Ίσως αυτό να είναι μια συνθήκη χώρου και χρόνου  που θα μπορούσε να κάνει το παρόν λίγο πιο ενδιαφέρον και ομορφότερο από μια στενή πραγματικότητα που αναγκαστικά όλοι συμμετέχουμε.... Καλή σας ακρόαση.»

Πρόγραμμα

Joseph Haydn (1732-1809)

Trio No. 39

for violin, cello and piano

Andante

Poco Adagio

Finale-Rondo, in the Gypsie's stile

Ludwig van Beethoven (1770-1827)

Trio op.1, No. 3

for piano, violin and cello

Allegro con brio

Andante cantabile con Variazioni

Menuetto - Quasi Allegro

Finale - Prestissimo

Sergei Rachmaninoff (1873-1943)

Trio élégiaque No.1 in G minor

for piano, violin and cello

Είσοδος: 8 και 5 ευρώ