Ένας χρόνος συμπληρώθηκε πριν από λίγες μέρες από τον θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη, και ο Αλέξης Τσίπρας κάνει μια ιδιαίτερη αναφορά στον σπουδαίο καλλιτέχνη.

Ειδικότερα σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: "Ένας χρόνος από το θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη, ενός καλλιτέχνη που αγάπησε και τραγούδησε τις γειτονιές της Αθήνας όσο λίγοι. Ο Λουκιανός ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος που εξέπεμπε σεμνότητα, ευγένεια και άφησε μοναδικό στίγμα στη μουσική ζωή του τόπου".

Μάλιστα, την ανάρτηση συνοδεύει και ένα βίντεο στο οποίο ο πρωθυπουργός μιλά για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, στο πλαίσιο ενός κύκλου τεσσάρων ντοκιμαντέρ - αφιερωμάτων με γενικό τίτλο: «Με τον Λουκιανό», που ετοίμασε η ΕΡΤ για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του.

«ο Λουκιανός υπήρξε ένας χαρισματικός μουσικοσυνθέτης αλλά και ένας ιδιαίτερος άνθρωπος που κατάφερε να αφήσει το δικό του ξεχωριστό στυλ στη μουσική ζωή του τόπου. Χρησιμοποίησε ελληνικό στίχο, αλλά με ιδιαίτερο χιούμορ και ευαισθησία, ιδιαίτερη ευφυΐα. Όμως πάνω απ όλα ήταν ένας άνθρωπος που εξέπεμπε σεμνότητα, ευγένεια, ευαισθησία. Ένας ευαίσθητος άνθρωπος» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε στο βίντεο τα όσα λέει για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη ο Αλέξης Τσίπρας: