Η Σκιάς Όναρ και ο Δημήτρης Καρόγλου θα παρουσιάσουν μια από τις πιο αγαπημένες παραστάσεις παραδοσιακού Καραγκιόζη και συγκεκριμένα το έργο: «Τα 88 εντάλματα του Καραγκιόζη» το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στη μικρή Αυλαία της Χ.Α.Ν.Θ.

«Ο Χατζηαβάτης μετά από τη διαταγή του Πασά ψάχνει να βρει τον Καραγκιόζη για να του επιδώσει τα 88 εντάλματα που εκρεμούν εις βάρος του. Οι δύο τους αφού λογομαχούν πιάνονται στα χέρια και ξαφνικά ο Καραγκιόζης πέφτει κάτω ξερός. Ο Χατζηαβάτης θεωρώντας ότι τον σκότωσε φεύγει αλλόφρων. Δεν γνωρίζει πώς όλο αυτό είναι μια δολοπλοκία που ξεκινάει να υφαίνει ο Καραγκιόζης για να πείσει τον Πασά να του διαγράψει τα χρέη. Ακόμα μια παραδοσιακή παράσταση του Καραγκιόζη στημένη πάνω σε ένα πολύ συχνό κωμικό μοτίβο».

«Η Ομάδα Παραστατικής και Εικαστικής δημιουργικότητας “Σκιάς Όναρ” , με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι  ένα σύνολο ανθρώπων που δραστηριοποιούνται  καλλιτεχνικά από το 2010 στο χώρο της παιδικής σκηνής.

Στη Σκιάς Όναρ πιστεύουμε πως η ανασύνθεση και η επανέκφραση της αφήγησης της παράδοσής μας είναι στενά συνδεδεμένη με τη διατήρηση και ανανέωση της ιδιαίτερης κουλτούρας μας. Γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην προώθηση, την προβολή και ανάπτυξη του παραδοσιακού ελληνικού θεάτρου σκιών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση

Πληροφορίες

Δημήτρης Καρόγλου

Τίτλος Έργου: «Τα 88 εντάλματα του Καραγκιόζη», παρουσίαση: Σκιάς Όναρ

Γενική είσοδος: 6€

Διάρκεια παράστασης: 60′

Τόπος παράστασης:  Μικρή Αυλαία (Χ.Α.Ν.Θεσσαλονίκης),  Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ

Ημέρα και ώρα παράστασης: Σάββατο 3/2/2016 στις 6μ.μ.

Προτεινόμενο για παιδιά ηλικίας 6-96 ετών! 

Για σχολεία & συλλόγους παραστάσεις κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα της Χ.Α.Ν.Θ. 2310 241 007 και στα 2310 211 990, 6945 566 742 & 6945 383 985