Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και η Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα διοργανώνουν διάλεξη με θέμα: Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ 1917 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108.

Θα μιλήσουν οι: Βασίλης Κ. Γούναρης Καθηγητής της Ιστορίας των Νεωτέρων Χρόνων, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Χεκίμογλου Δρ οικονομολόγος, Έφορος του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Δρ Ρόντερικ Μπέιλυ Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Η διάλεξη δίνεται στο πλαίσιο της έκθεσης “Το τέλος της παλιάς μας πόλης. Θεσσαλονίκη 1870-1917”που παρουσιάζεται στη Βίλα Καπαντζή μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2018.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ-ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Περιπατητικές ξεναγήσεις στην έκθεση θα πραγματοποιούνται από αρχές Δεκεμβρίου κάθε Κυριακή στις 11.00 και διαλέξεις (για καθημένους) κάθε Τετάρτη στις 18.00 από τον επιμελητή της έκθεσης και διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ,  Γιάννη Επαμεινώνδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό αλλά, λόγω της παλαιότητας του κτιρίου, ο αριθμός των επισκεπτών σε κάθε ομάδα είναι περιορισμένος.