Στην ετήσια δράση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Εβδομάδα Δράσης για την Προβολή του Έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας» συμμετέχει φέτος η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα που συνδέονται με την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για το λόγο αυτό θα θα πραγματοποιήσει δύο δωρεάν ξεναγήσεις για το κοινό της Θεσσαλονίκης. Μία στο Επταπύργιο και μία στο σταθμό του μετρό στην οδό Ελ. Βενιζέλου.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα:

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017
Επταπύργιο

Γνωριμία του κοινού με τους χώρους του Επταπυργίου, έναν χώρο με ιδιαίτερα βεβαρυμμένη ιστορία στο παρελθόν, έναν χώρο πολιτισμού σήμερα. Η επίσκεψη θα περιλαμβάνει περιήγηση στους πύργους και σε όλον τον περίδρομο, στους χώρους των φυλακών, στην έκθεση "Εστιάζω" –που διοργανώνεται στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος της Biennale–, καθώς και στα εργαστήρια συντήρησης της Εφορείας.
Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί σε τρεις ομάδες των 20 ατόμων.

Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 2313310427, κα Αναστασία Τσαμασιώτου. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Ώρες περιήγησης-επίσκεψης: 13.00-15.00
Είσοδος ελεύθερη.

Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017
Σταθμός οδού Βενιζέλου, Μετρό

Γνωριμία του κοινού με τα ευρήματα του σταθμού της οδού Βενιζέλου του Μετρό. Ξενάγηση από αρχαιολόγο της Εφορείας, στα σημαντικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν κατά τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο κατασκευής του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης και στις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο την ανάδειξή τους, παράλληλα με την κατασκευή του έργου.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε έξι ομάδες των 15-20 ατόμων.

Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 2313310427, κα Αναστασία Τσαμασιώτου. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Ώρες επίσκεψης: 12.00-15.00
Είσοδος ελεύθερη.