Επιπλέον προσπάθειες καταβάλλει το υπουργείο Πολιτισμού, για τη στελέχωση του Μουσείου Δελφών που θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη χειμερινή λειτουργία του Μουσείου, δεδομένου ότι τέλος Νοεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις του εποχικού προσωπικού και υπάρχει ενδεχόμενο το Μουσείο Δελφών να παραμείνει κλειστό μία μέρα την εβδομάδα κατά τους χειμερινούς μήνες.

«Τα αρνητικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία αλλά και για τον εθνικό τουρισμό» από ένα τέτοιο ενδεχόμενο επισημαίνει με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Στην ίδια επιστολή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μπακογιάννης, ζητά από την κ. Κονιόρδου «να σταθεί δίπλα στις προσπάθειες της Περιφέρειας για να ενισχύσει την οικονομία της Στερεάς Ελλάδας και να προωθήσει τον Τουρισμό, με την στελέχωση του μουσείου για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα ένας από τους πιο σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας» και επισημαίνει ότι «δεν αρκούν οι υπερπροσπάθειες που καταβάλλει η Εφορεία Αρχαιοτήτων της Φωκίδος αν δεν υπάρξει αντιμετώπιση του θέματος σε κεντρικό επίπεδο».