Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Μουσείο Κινηματογράφου

|
THESTIVAL TEAM

Τα μέλη του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της δράσης τους για την υπεράσπιση και την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διοργανώνουν και φέτος για 30η χρονιά, Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την συμμετοχή του στο έργο και την δράση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Επιλεγμένες ταινίες Αρχείου (1962, 1967, 1989) καθώς και νεότερες (2014-2015) βραβευμένες σε Διεθνή Φεστιβάλ, ομιλίες και συζητήσεις με εκλεκτούς και καταξιωμένους ομιλητές θα αναδείξουν το μέγεθος των παραβιάσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χτες και σήμερα, ανά τον κόσμο, υπογραμμίζοντας έτσι την ανάγκη για καταπολέμηση και καταστολή της αυθαίρετης βίας και την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στο Μουσείο Κινηματογράφου-Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος στην Αποθήκη Α στο Λιμάνι.

Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο εθελοντικό κίνημα, βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης, αριθμεί πάνω από 7 εκατομμύρια μέλη και υποστηρικτές, αγωνίζεται για να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αναφέρονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθώς και σε άλλα διεθνή πρότυπα. Βασικές εκστρατείες της Διεθνούς Αμνηστίας αφορούν στην κατάργηση της θανατικής ποινής, στην υπεράσπιση προσφύγων και μεταναστών, στην κατάργηση των βασανιστηρίων, στην υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης, στον περιορισμό της αστυνομικής βίας και στην εξάλειψη των διακρίσεων , γενικότερα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.