Μια ημέρα πριν την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο σταθμός Παπάφη του μετρό άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχτεί μουσικά τους τυχερούς που εξασφάλισαν μια θέση στη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο συναυλιακός χώρος στήθηκε στο 3ο επίπεδο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, στην αποβάθρα του σταθμού και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μελωδίες Ελλήνων και ξένων συνθετών, με θέα τις υπόγειες σήραγγες.

Ο αριθμός των ατόμων ήταν περιορισμένος και λίγοι ήταν εκείνοι που πρόλαβαν να κρατησουν μία από τις διαθέσιμες θέσεις.

Στην συναυλία έδωσαν το "παρών", μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο πρόεδρος της "Αττικό Μετρό" Γιάννης Μυλόπουλος, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς και Σάββας Παναγιωτίδης, εκπρόσωποι φορέων της πόλης και του αναδόχου του έργου. 

Προσερχόμενος, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, τόνισε σε δηλώσεις του: "Θα είναι κρίμα οι σταθμοί να μην αξιοοποιηθύν για τέτοιες δράσεις μόνιμα, όχι μια φορά τον χρόνο. Εείς αποδεικνύουμε ότι αυτά που λέμε και για τα οποία δεσμευόμαστε, τα τηρούμε.Το έργο προχωράει κανονικά. Πάμε για μια άλλη εποχή στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης".

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, σημείωσε ότι η σημερινή εκδήλωση συμβολίζει το ότι ο πολιτισμός με την τεχνολογία μπορούν να πάνε δίπλα δίπλα. Σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης του έργου, ο κ. Μυλόπουλος σχολίασε: "Το μετρό έχει μπει στιςς ράγες. Είναι η πρώτη φορά που βλέπει ορίζοντα ολοκλήρωσης.Το 2019 παραδίδουμε το έργο για δοκιμαστική λειτουργία και το 2020 ξεκινά η κανονική του λειτουργία".

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες του thestival.gr: