Η τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» σε μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη - Μανώλη Δούνια και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, με τους Αιμίλιο Χειλάκη, Αθηνά Μαξίμου, Λένα Παπαληγούρα και 9μελή γυναικείο Χορό παρουσιάζεται σήμερα στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

Μία από τις ωραιότερες δημιουργίες του Ευριπίδη, η τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», ξεκίνησε την περιοδεία της από Αθήνα και συνεχίζει σε ολόκληρη την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια.

Με συνοδοιπόρους την -ειδικά γραμμένη για την παράσταση -πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, την καινούρια μετάφραση του διακεκριμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα και υιοθετώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Αγαμέμνονας και Αχιλλέας, η Αθηνά Μαξίμου γίνεται Κλυταιμνήστρα και Μενέλαος και η Λένα Παπαληγούρα Ιφιγένεια και Πρεσβύτης.

Μαζί τους ένας 9μελής γυναικείος χορός που με ζωντανή μουσική σας αφηγούνται ην τραγική ιστορία της Ιφιγένειας και κυρίως τις συνθήκες που οδήγησαν στη θυσία της.

Κυριακή 27 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

Ώρα έναρξης: 21:30