«Σχέσεις Πολιτικής και Παιδαγωγικής στο έργο του Ζαν-Ζακ Ρουσώ: Ο Αιμίλιος και το Κοινωνικό Συμβόλαιο» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει ο σύλλογος μετεκπαιδευομένων του Διδασκαλείου «Δημήτρης Γληνός»...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 26 Μαΐου και ώρα επτά το απόγευμα, στον 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής του ΑΠΘ.
Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο συγγραφέας-δοκιμιογράφος, Φώτης Τερζάκης. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, Βασίλης Αλεξίου.
Ο Φώτης Τερζάκης, είναι συγγραφέας, μελετητής των Τεχνών, της Αισθητικής, της Θρησκειολογίας, της Ψυχανάλυσης, της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και ιδρυτής του Κέντρου Διαπολιτισμικών Σπουδών.
Έχει γράψει 18 βιβλία, δοκίμια, ποιήματα και το μεταφραστικό του έργο περιλαμβάνει βιβλία των John Dewey, Rudolf Bultmann, Julius Evola, Mikhail Bakhtin, Theodor W. Adorno, Walter Benjamin, Martin Jay, Susan Buck-Morss, Karen Armstrong, Regina M. Schwartz, Peter Kingsley, Robert Layton, Edward E. Said, Bruno Latour, Anthony Wilden, Ronald D. Laing, Timothy Leary, Alan Watts, Theodore Roszak και Stanislav Grof.
Ασχολείται εδώ και 30 περίπου χρόνια µε τη διάχυση των φιλοσοφικών στοχασµών στην καθημερινή ζωή, σε ένα γόνιμο διάλογο με την κοινωνιολογία, την ψυχανάλυση και την κοινωνική ανθρωπολογία.