Βραβεία για τη Θεσσαλονίκη προκήρυξε η Ακαδημία Αθηνών

|
THESTIVAL TEAM

Δύο βραβεία που αφορούν στην ιστορία της Θεσσαλονίκης κατά τους βυζαντινούς χρόνους προκήρυξε η Ακαδημία Αθηνών…

Ειδικότερα, η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε  την προκήρυξη δύο βραβείων του “Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης-Θεσσαλονίκη 1997”, με χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ για το κάθε βραβείο.
Το πρώτο αφορά την συγγραφή πρωτότυπης επιστημονικής μελέτης, τριακοσίων τουλάχιστον δακτυλογραφημένων σελίδων, με θέμα την προβληματική της Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης στην Θεσσαλονίκη. 
Το δεύτερο βραβείο σχετίζεται με την συγγραφή πρωτότυπης επιστημονικής μελέτης, τριακοσίων τουλάχιστον δακτυλογραφημένων σελίδων, επί θέματος που θα αναφέρεται στην ιστορία της Θεσσαλονίκης κατά τους βυζαντινούς χρόνους.
Προθεσμία υποβολής των εργασιών σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίγραφα, ανώνυμα με κάποιο ρητό ως ένδειξη σύμφωνα με τους γενικούς όρους (αριθ. 4) ορίζεται έως τις 30 Απριλίου του 2012. Τα βραβεία θα απονεμηθούν τον Δεκέμβριο του 2012. Αν η προκήρυξη αποβεί άκαρπη ή κανένα από τα υποβληθέντα έργα δεν κριθεί άξιο για βράβευση, η Ακαδημία έχει το δικαίωμα να απονείμει το βραβείο σε άλλο έργο δημοσιευμένο, με θεματική συγγένεια, έστω και αν δεν έχει υποβληθεί σχετική αίτηση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.