Στον σπουδαίο και παγκοσμίως καταξιωμένο χορευτή, Daniel Lommel, απονέμεται φέτος το Βραβείο Χορού «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ»...

Το βραβείο θα απονείμει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, την ερχόμενη Δευτέρα στις 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Εθν. Αμύνης 1) στη «Βραδιά χορού», με την οποία κορυφώνονται οι «Οι Βραδιές Νέων Καλλιτεχνών».
Το Ετήσιο Βραβείο Χορού «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» απονέμεται φέτος στον Daniel Lommel, έναν καλλιτέχνη ιδιαίτερα αγαπητό στη Θεσσαλονίκη, σπουδαίο χορευτή και χορογράφο, τον άνθρωπο που εδραίωσε το Χοροθέατρο της Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί μεγάλο αφιέρωμα στον κ. Lommel, που θα περιλαμβάνει βιντεοπροβολές, ομιλίες από τους Σμαρώ Καρακώστα, Αναστασία Θεοφανίδου, Γιώργο Σκαμπαρδώνη και απόδοση χορογραφιών του.
Με την τελετή απονομής του βραβείου «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» ολοκληρώνεται η σειρά εκδηλώσεων - αφιέρωμα στην ορχηστική τέχνη «Βραδιές Νέων Καλλιτεχνών», που διοργανώνουν και παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Εσαεί εν Ροή, το τριήμερο 21- 23 Μαΐου 2011. Η διοργάνωση περιλαμβάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.