Ένα αφιέρωμα στην ορχηστρική τέχνη, πλαισιωμένο από μία σειρά ιδιαίτερου ενδιαφέροντος καλλιτεχνικές εκδηλώσεις παρουσιάζεται το Σαββατοκύριακο, αλλά και τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Εσαεί εν Ροή, διοργανώνουν και παρουσιάζουν το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Εθν. Αμύνης 1), ένα αφιέρωμα στην ορχηστική τέχνη, πλαισιωμένο από μία σειρά ιδιαίτερου ενδιαφέροντος καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τίτλο «Βραδιές Νέων Καλλιτεχνών» και με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Κατά τη διάρκεια όλου του τριημέρου, από τις 10.00 έως τις 13.00 και από τις 17.00 έως τις 21.00, θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Κόκκου, καθώς και σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» Bazaar βιβλίων, φουλαριών, κάδρων ζωγραφικής, μπατίκ και άλλων ειδών.
Το Σάββατο από τις 10.00 έως τις 13.30 θα προβληθούν ταινίες βραβευμένες στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας (Ελληνικό διαγωνιστικό), ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα από τις 16.30 έως τις 20.00 θα προβληθούν ελληνικά ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους.
Επίσης, όλες τις ημέρες, από τις 17.30 έως τις 21.00 θα πραγματοποιούνται υπαίθρια δρώμενα με παρουσίαση των καλλιτεχνικών τάσεων της αισθητικής τέχνης.
Στη Μουσική Σκηνή, το Ωδείο-Σχολή Χορού Εν Τέχνη, θα παρουσιάσει το Σάββατο από τις 20.40 έως τις 21.00 ένα κλασικό πρόγραμμα με έργα για βιολί, πιάνο και κιθάρα, ενώ από τις 21.00 έως τις 22.30, στη Χορευτική Σκηνή, δεκαπέντε Σχολές Χορού από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τις Σέρρες, το Κιλκίς, τη Βέροια, τη Χαλκιδική και τα Τρίκαλα θα παρουσιάσουν ολιγόλεπτες χορογραφίες.
Ακόμη, στη Θεατρική Σκηνή την Κυριακή από τις 20.15 έως τις 21.45, έξι Δραματικές Σχολές που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν αποσπάσματα παραστάσεων.
Τέλος, τη Δευτέρα, στις 20.30 θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο αφιέρωμα με βιντεοπροβολές, ομιλίες από τους Σμαρώ Καρακώστα, Αναστασία Θεοφανίδου, Γιώργο Σκαμπαρδώνη, και απόδοση χορογραφιών του από μαθητές και συνεργάτες του, στον, ιδιαίτερα αγαπητό στη Θεσσαλονίκη, σπουδαίο χορευτή και χορογράφο, τον άνθρωπο που εδραίωσε το Χοροθέατρο της Θεσσαλονίκης, Daniel Lommel, το οποίο θα ολοκληρωθεί με την απονομή στον ίδιο τού Ετήσιου Βραβείου Χορού «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη.