Πώς κατασκευάζεται μια ελληνική παραδοσιακή φορεσιά;

|
THESTIVAL TEAM

Τις τεχνικές της μικροϋφαντικής θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν όσοι λάβουν μέρος στο εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο από τις 12:00 έως τις 15:00 στο…

Λαογραφικό, Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 68). Το εργαστήριο  – υπό τις οδηγίες της Νατάσσας Φωκιανίδου-Θεοδωρίδου -απευθύνεται σε ενήλικες, ερασιτέχνες ή επαγγελµατίες χειροτέχνες, που ενδιαφέρονται να ενηµερωθούν στις τεχνικές της µικροϋφαντικής. Χωρίς να αποτελεί αυτή η σειρά µέρος µιας πλήρως επαγγελµατικής κατάρτισης αποτελεί έναν πολύ χρήσιµο οδηγό για να ξεκινήσει κάποιος τη γνωριµία του µε αυτή την τέχνη.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πειραµατιστούν επάνω στις τεχνικές της µικροϋφαντικής, αντλώντας θέµατα µέσα από την ελληνική παράδοση, τις ελληνικές τοπικές φορεσιές, τα µοτίβα των κεραµικών, αλλά και τη ζωγραφική. Με τη χρήση ενός αυτοσχέδιου επιτραπέζιου αργαλειού, µε αποτύπωση σχεδίου σε κατριγιέ χαρτί, µε χάντρες, διάφορα χρώµατα και νήµατα θα κατασκευάσουν κοσµήµατα, είδη διακόσµησης για το σπίτι και διάφορα χρηστικά αντικείµενα.

∆ιάρκεια : 24 ώρες (8 τρίωρα) σε διάστηµα 2 µηνών.

Συµµετοχή ατόµων στο εργαστήριο: 10 – 15 άτοµα

Κόστος συµµετοχής: 15€ / τρίωρο

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

∆ηλώσεις συµµετοχής: ΛΕΜΜ-Θ τηλ.: 2310 889840, κ. Άννα Ζίλφου και

τηλ. 2310225977 κ. Νατάσσα Φωκιανίδου-Θεοδωρίδου

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.