Ιδρύεται Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης!

|
THESTIVAL TEAM

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και με περιορισμένο στο ελάχιστο το budget του έκανε χτες πρεμιέρα το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου …

ήρθε για ακόμη μια φορά για να δώσει μια νότα αισιοδοξίας στις μουντές αυτές ημέρες. Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης, Αλεξάντερ Πέιν, η ταινία του οποίου, «οι απόγονοι», “άνοιξε” το Φεστιβάλ. «Ηρθα για το φεστιβάλ που επί τόσα χρόνια με στηρίζει και τώρα χρειάστηκε την στήριξή μου» είπε χαρακτηριστικά.

Απο την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ  Δημήτρης Εϊπίδης, αναφέρθηκε στην κρίσιμη πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας που έχει επηρεάσει τις ζωές όλων μας. «Είμαι σίγουρος ότι πολλοί έξω από την αίθουσα αλλά και πολλοί μέσα στην αίθουσα θα αναρωτιούνται τι μπορεί να χρειάζεται ένα φεστιβάλ. Στα 52 χρόνια ζωής του, το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης έχει κερδίσει την διεθνή αποδοχή του κοινού και ιδιαίτερα σήμερα δεν πρέπει να κάνει καμία έκπτωση. Η ψυχαγωγία είναι ανάγκη γιατί μόνον έτσι ο κόσμος μπορεί να σκεφτεί καθαρότερα και να ατενίσει το μέλλον με ελπίδα».

Την έναρξη της τελετής κήρυξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ, Γιάννης Μπουτάρης.

Οι κύριοι Εϊπίδης και Μπουτάρης μάλιστα ανακοίνωσαν την ίδρυση της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, «χάρη στην οποία η πόλη θα ζει ένα φεστιβάλ όλο τον χρόνο».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.