Απόψε στο δημαρχείο οι “Rising Stars”

|
THESTIVAL TEAM

Απόψε στις 21:00 θα ξεκινήσει στο δημαρχείο η συναυλία μουσικής δωματίου, με έργα Brahms, Beethoven και Shostakovich, από το μουσικό σύνολο…

“Rising Stars”. Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των 46ων “Δημητρίων” και του θεματικού κύκλου “5 + 1 Συναυλίες στο Δημαρχιακό Μέγαρο”, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Ο πιανίστας Βασίλης Ρακιτζής, η βιολοντσελίστα Ιωάννα Σειρά και η βιολίστρια Χαρά Κανατίδου, παρουσιάζουν ένα απαιτητικό πρόγραμμα, χωρισμένο σε δύο μέρη.

Τα έργα του πρώτου μέρους ανήκουν στην γερμανική παράδοση, με αναφορές στην κλασσική φόρμα σονάτας και στο μπαρόκ. Πρόκειται για τα έργα των Brahms Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο σε μι ελάσσονα, έργο 38 και Beethoven  Σονάτα για βιολί και πιάνο σε Σολ μείζονα, έργο 30 αρ. 3.

Στο δεύτερο μέρος ερμηνεύεται το έργο 67 για πιάνο και έγχορδα σε μι ελάσσονα του Shostakovich, ένα αντιπροσωπευτικό έργο της εθνικής σχολής της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.