Μουσικοί από όλη την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο θα διασταυρώσουν απόψε τα "ξίφη" τους στο Μέγαρο Μουσικής. Οι υποψήφιοι θα...

λάβουν μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου, που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 21:00. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και της  Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας ''Τέχνη''.

Υπενθυμίζεται πως ο θεσμός έγινε ετήσιος από το 1997 με μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετοχών. Νέοι μουσικοί -συνήθως με πολλά προσόντα- διαγωνίζονται και βραβεύονται (1ο, 2ο, 3ο Βραβείο) στο τραγούδι, τη σύνθεση ή σε κάποιο μουσικό όργανο: πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο, βιόλα, ξύλινα πνευστά, χάλκινα πνευστά κ.α.

Η προκήρυξή του δημοσιεύεται την άνοιξη, ενώ ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται το φθινόπωρο κάθε έτους. Μέχρι σήμερα, την τελική φάση του υποστήριξαν η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και η Συμφωνική Ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Φέτος θα συμμετάσχει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Jean-Christophe Charron στη θέση του διευθυντή Ορχήστρας. Να σημειωθεί πως σολίστ στη σημερινή βραδιά θα είναι οι προκριθέντες στην τελική φάση του Διαγωνισμού.

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 10€