Διαγωνισμό φωτογραφίας με το γενικό τίτλο Μέση Ανατολή: άνθρωποι και μνημεία» διοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Parallaxi, στο πλαίσιο του θεσμού του ΥΠΠΟΤ...

«Θεσσαλονίκη – Σταυροδρόμι Πολιτισμών». Οι ενδιαφερούμενοι καλούνται να δημιουργήσουν μία δική τους φωτογραφική έκθεση με βάση το φωτογραφικό υλικό των ταξιδιών τους στη Μέση Ανατολή.

Ο στόχος είναι να αποτυπωθούν από το φακό μη επαγγελματιών φωτογράφων σκηνές στις οποίες σιμβιώνουν και αλληλεπιδρούν άνθρωποι και μνημεία στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Οι φωτογραφίες θα κριθούν από επιτροπή που αποτελείται από τους: Κύα Τζήμου,  αρχισυντάκτρια της Parallaxi, Πολυξένη Αδάμ Βελένη, διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Λιάνα Στεφανή, προϊσταμένη τμήματος μουσειογραφικών μελετών και καλλιτεχνικού σχεδιασμού εκθέσεων του ΑΜΘ, Ορέστη Κουράκη φωτογράφο, Φανή Σαρρή, φωτογράφο. Οι φωτογραφίες των νικητών θα συγκροτήσουν μία έκθεση φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στα μέσα Δεκεμβρίου 2011 και θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα www.parallaximag.gr.

Μπορείτε να στείλετε τις συμμετοχές σας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (παρακαλούμε να στείλετε τις φωτογραφίες σας σε jpg υψηλής ανάλυσης, σημειώνοντας απαραιτήτως όνομα, επίθετο και στοιχεία επικοινωνίας).

Τελευταία ημερομηνία υποβολής φωτογραφιών: 14 Νοεμβρίου 2011.