Ζήσε το χριστουγεννιάτικο παραμύθι στα καλύτερα γιορτινά χωριά

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Λιγότερο από ένας μήνας έμεινε για τα Χριστούγεννα και οι περισσότερες πόλεις της Βορείου Ελλάδος σιγά σιγά βάζουν τα γιορτινά τους.

Χιλιάδες λαμπιόνια. ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση,  χριστουγεννιάτικα χωριά που γεμίζουν από κόσμο, θα στηθούν σε διάφορες πόλεις.

Όμορφα σπιτάκια, με πολύχρωμα φωτάκια, ξωτικά καλικάντζαρους και φυσικά τον Αϊ Βασίλη, περιμένουν μικρούς και μεγάλους για στιγμές ξεγνοιασιάς.

Το Thestival σας ξεναγεί σε χριστουγεννιάτικα χωριά πόλεων της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και σας δίνει ιδέες για ξεχωριστές γιορτινές βόλτες για μικρούς και μεγάλους.

“Μαγεμένες Γιορτές” στη Θεσσαλονίκη

xrista-1.jpg

Τα φετινά Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη θα είναι μοναδικά. Ο στολισμός της πόλης και οι παράλληλες εκδηλώσεις δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τα Χριστούγεννα των προηγούμενων ετών. Ο Δεκέμβριος που έρχεται στη Θεσσαλονίκη θα είναι πιο λαμπερός από κάθε άλλη φορά.

Ένα ψηλό φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρων 17 – 20 μέτρων θα φωτίσει την πλατεία Αριστοτέλους. Κοντά στο δέντρο θα στηθεί η φάτνη.

Μπροστά από το Ολύμπιον θα υπάρχει ένα γυάλινο μουσικό κουτί από το οποίο θα βγαίνουν συρματόσχοινα με νότες, που θα «αγκαλιάζουν» την πλατεία συμβολίζοντας το πεντάγραμμο.

Το δέντρο και η φάτνη θα βρίσκονται εντός μιας ενιαίας κατασκευής, η οποία θα αποτελεί προέκταση της σκηνής και θα παραμείνει καθ΄ όλη την διάρκεια των εορτών, προκειμένου οι πολίτες να έχουν την δυνατότητα να ανέβουν και να θαυμάσουν την θέα προς τον Θερμαϊκό Κόλπο.

Για τους μικρούς φίλους έχουν ετοιμαστεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Δικαστηρίων, 3 θεματικά σπιτάκια για παιχνίδια και κατασκευές και περίπου 30 παραστάσεις από τα «Ανεμοσκορπίσματα», την ομάδα «Μονόκυλο», το θέατρο σκιών Αγάπιος Αγαπίου και θεματικές ξεναγήσεις από την ομάδα «Dot2Dot».

«Η μαγιά των Χριστουγέννων», «Η Χριστουγεννιάτικη μπουγάδα», «Ζητείται ξωτικό για το χριστουγεννιάτικο τσίρκο», «Οι αλμυροί κουραμπιέδες» είναι μερικές από τις παιδικές παραστάσεις, ενώ στα θεματικά σπιτάκια περιλαμβάνονται «Το σπίτι του αγίου Βασίλη», «Το εργαστήριο μαγεμένων» και το «Εκπαιδευτήριο των ξωτικών». Ο οικοδεσπότης του χωριού θα υποδέχεται καθημερινά τους μικρούς μας φίλους και θα αναγγέλλει τα δρώμενα της ημέρας.

Φυσικά δε λείπουν και οι συναυλίες, με λαμπερά ονόματα όπως της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, του Διονύση Σαββόπουλου και της Ελένης Φουρέιρα.

Η γιορτή για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία Αριστοτέλους, θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη.

Η “Ονειρούπολη” της Δράμας

tra.jpg

Η Δράμα έχει συνδυάσει το όνομα της με τα Χριστούγεννα και ο λόγος δεν είναι άλλος από την Ονειρούπολη.

Στη φετινή 16 η Ονειρούπολη , το Χριστουγεννιάτικο όνειρο ξαναζωντανεύει στο χωριό του Αη Βασίλη από 1 Δεκεμβρίου 2019 έως 4 Ιανουαρίου 2020 γνώρισε, διασκέδασε, νιώσε, απόλαυσε και ζήσε με ένα μοναδικό τρόπο τη μαγεία των γιορτών.

Ετοιμάσου να γνωρίσεις τον Αη Βασίλη, να ζωντανέψεις τα παραμύθια, να κερδίσεις το παράσημο των Ξωτικών και να ζήσεις μαγικές διαδρομές στην πόλη των ονείρων. Αφέσου στις μασκότ, να σε παρασύρουν με τη μαγική τους ενέργεια, στην «Κιβωτό του Κόσμου» να σε γεμίσει συναισθήματα και «Make a Wish» στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Γίνε ζωγράφος , μουσικός, εξερευνητής, ξυλουργός, ζαχαροπλάστης ή τραγουδιστής, δημιουργώντας τις πιο ζωντανές αναμνήσεις,

Γιατί τα Χριστούγεννα είναι δώρα, είναι ευχές, είναι συναισθήματα, είναι παρέα, είναι δράση, είναι στολίδια, είναι παιχνίδια, είναι όνειρο… Μα πάνω από όλα στην Ονειρούπολη τα Χριστούγεννα είναι αγάπη.

Ένα Πάρκο με Ευχές στη Λάρισα

park.jpg

Για 3η χρονιά και για έναν ολόκληρο μήνα, ο Δήμος Λαρισαίων θα λειτουργήσει το Πάρκο των Ευχών, όπου κάθε όνειρο και κάθε ευχή μπορεί να γίνει πραγματικότητα!

Η Λίμνη των Χριστουγέννων με το τεράστιο δέντρο της, το πολύχρωμο Fun Park, το τρενάκι του Βόρειου Πόλου, το Σπίτι του Άη Βασίλη, το Εργαστήρι των Ξωτικών, η Ακαδημία των Μικρών Μάγων, το Παλάτι της Βασίλισσας του Πάγου και ένα σωρό άλλες εκπλήξεις, θα στηθούν στο Πάρκο Αλκαζάρ, το οποίο θα στολιστεί με φωτάκια, έλατα, χιόνι, αστέρια, αγγέλους, μπάλες… για να προσφέρει σε όλους μοναδικές στιγμές. Να ξετρελάνει τους μικρούς και να κάνει τους μεγάλους να αφεθούν στη χαρά και τη λάμψη των γιορτών.

Ο Δήμος Λαρισαίων ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με μουσικοχορευτικά δρώμενα, συναυλίες, παιχνίδια και κεράσματα, face painting, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές και κουκλοθεατρικές παραστάσεις, τσίρκο δρόμου, σόου με σαπουνόφουσκες, παραμυθοαφηγήσεις και άλλα, που θα συμπληρώσουν το φαντασμαγορικό γιορτινό σκηνικό.

Επισκεφθείτε το από τις 6 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου.

Μύλος Ξωτικών στα Τρίκαλα

myl.jpg

Δικαιωματικά τα Τρίκαλα έχουν κερδίσει τον τίτλο της κορυφαίας «έξυπνης» πόλης. Οι καινοτομίες έχουν αλλάξει τον τρόπο ζωής των κατοίκων και έχουν βελτιώσει την ζωή τους. Ανάμεσα στα επιτεύγματα του δήμου Τρικκαίων είναι και ο Μύλος των Ξωτικών. Χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα επισκέπτονται την πόλη τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για να ζήσουν μία αξέχαστη εμπειρία σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα πάρκα της Ελλάδας.

Φέτος, ο Μύλος των Ξωτικών άνοιξε τις πόρτες του στις 29 Νοεμβρίου και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου ο Άη Βασίλης, τα ξωτικά, παραμυθάδες, χορευτές, κλόουν και πολλές εκπλήξεις θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους.

Αυτή την χρονιά, το παραμύθι του Καρυοθραύστη ζωντανεύει στον Μύλο των Ξωτικών και για 9η χρονιά ο Μύλος Ματσόπουλου στα Τρίκαλα μεταφορφώνεται σε ένα παραμυθένιο πάρκο που θα χαρίσει χαμόγελο σε όσους τον επισκεφθούν. Φέτος, η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων φέρνει ένα από τα πιο κλασικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια, την ιστορία του Καρυοθραύστη με την μουσική του Τσαϊκόφσκι, ο οποίος θα μας ξεναγήσει στα τέσσερα βασίλεια του, το βασίλειο των Ζαχαρωτών, το βασίλειο των Λουλουδιών και το παγωμένο βασίλειο.

Ο Βόλος μαγεύει!

volos.jpg

Ο Βόλος ζει και πάλι μαγικές στιγμές με περισσότερες από 130 εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, από 3 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου. Η φαντασμαγορική τελετή φωταγώγησης της πόλης με τη Δέσποινα Βανδή και το Χρήστο Μάστορα, το θεματικό πάρκο «Ο κόσμος των Δεινοσαύρων», η βραδιά των φαναριών, η μυθική Αργώ στην παραλία της πόλης, ο εντυπωσιακός μπλε ουρανός, ο φαντασμαγορικός στολισμός του εμπορικού κέντρου του Βόλου…όλα υπόσχονται την κορυφαία εμπειρία γιορτών.

Όλα ξεκινούν φέτος την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019!

Η καθιερωμένη Τελετή Φωταγώγησης της πόλης θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου στην παραλία του Βόλου, με προσκεκλημένους καλλιτέχνες τη Δέσποινα Βανδή και το Χρήστο Μάστορα. Τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή της πόλης εκπροσωπεί η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, οι χορωδίες του εκπαιδευτικού ιδρύματος και οι συνεργάτες του. Γιορτινές χορογραφίες τοπικών καλλιτεχνών συνοδεύουν την Ορχήστρα και τους καλλιτέχνες, ενώ φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό μόλις ο Δήμαρχος της πόλης πατήσει το κουμπί για να αναδειχθεί ο γιορτινός φωτισμός, το καταπληκτικό εναέριο έλκηθρο στην περιοχή του Δημαρχείου, το πιο ψηλό Χριστουγεννιάτικο δέντρο της χώρας, οι ιστοί των σκαφών του λιμανιού, η μυθική Αργώ που δεσπόζει στο παραλιακό μέτωπο του Βόλου!

Το “Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου” στην Κατερίνη

xe.jpg

Μπορεί το «Πάρκο των Χρωμάτων» να μην υπάρχει φέτος, ωστόσο το “Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου” έρχεται για ακόμα μία χρονιά στην Κατερίνη και την αυλή του Καπνικού Σταθμού , με πολλές εκπλήξεις.

Νέα παιχνίδια, εργαστήρια, παραμύθια, πολύχρωμα αερόστατα, δωρεάν γλυκίσματα, κεράσματα και παραδοσιακές λιχουδιές ετοιμάζονται πυρετωδώς για τους μικρούς και μεγάλους μας επισκέπτες.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά  του  είναι ο αλληλέγγυος και αχρήματος χαρακτήρας του, όπως και η εθελοντική συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, που αφιερώνουν κάθε χρόνο λίγες ώρες για να στηρίξουν το χωριό.

Χριστούγεννα γεμάτα σοκολάτα στη Βέροια

 

veria.jpg

(φωτογραφία laosnews.gr)

Στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια ετοιμάζεται ένα μικρό αλλά γεμάτο γλύκα χριστουγεννιάτικο χωριό.  Στην πλατείας της πόλης, θα στηθούν βιβλιοδετείο, ζαχαροπλαστείο ξωτικών, το ταχυδρομείο για τα γράμματα των παιδιών στον Άγιο Βασίλη, ενώ από εκεί θα ξεκινά το ταξίδι του το χριστουγεννιάτικο τρενάκι του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας.

Την παράσταση ωστόσο, αναμένεται να κλέψει η τριήμερη Γιορτή Σοκολάτας και Ζαχαροπλαστικής που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο της Εληάς, από τις 20 έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Χριστούγεννα σαν παραμύθι… στο Σουφλί

oara.jpg

Χριστούγεννα σαν παραμύθι θα περάσουν για επτά μέρες όσοι επισκεφθούν το Σουφλί. Μικροί κα μεγάλοι θα μπορούν να παίξουν, να κατασκευάσουν, να ζωγραφίσουν, να ανακαλύψουν και να πάρουν μέρος σε πολλές δράσεις γνωρίζοντας από κοντά αγαπημένους, ήρωες από παραμύθια και κινούμενα σχέδια.

Όλα αυτά στο «Βιομηχανικό συγκρότημα Τζίβρε» το οποίο ετοιμάζεται και φέτος με πρωτοβουλία του «Συλλόγου Εθελοντών και Νεολαίας Σουφλίου:ΚινήΣου», και τη συνδρομή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του δήμου Σουφλίου, για να περάσουν όλοι στο Σουφλί Χριστούγεννα σαν παραμύθι!

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.