Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

Με πλούσια δράση, γεμάτη πολιτιστική ατζέντα και μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων για όλα τα γούστα μας αποχαιρετά ο Μάρτιος!

Για το τελευταίο σαββατοκύριακο του μήνα έχουν προγραμματιστεί ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, με την “επίσημη πρώτη” του MOMus, του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων, να ξεχωρίζει.

Την ατζέντα συμπληρώνουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, περίπατοι στην πόλη, αλλά και το Thessaloniki Flea Market που μας περιμένει στους χώρους της ΔΕΘ.

Δείτε όσα ξεχώρισε το Thestival για σας:

MOMus: Η αρχή!

momus.jpg

Ημέρα γιορτής το Σάββατο 30 Μαρτίου για τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus) καθώς ξεκινά επίσημα τις εργασίες του και προσκαλεί το κοινό σε ένα πολυθεματικό, εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 10:00 το πρωί έως αργά το βράδυ, που περιλαμβάνει δωρεάν είσοδο για το κοινό σε όλους τους χώρους του, ξεναγήσεις στις τρέχουσες εκθέσεις, βιωματικά εργαστήρια που συνδυάζουν τη δημιουργική συνεργασία των τεχνών και του πολιτισμού με την υγεία, μουσική, θέατρο και ειδικές τιμές στις εκδόσεις του σε όλα τα μουσεία που τον συναποτελούν, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 20:00 το βράδυ με τα εγκαίνια από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (κτίριο του πρώην Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, εντός της ΔΕΘ–Helexpo, Εγνατίας 154).

Το MOMus συναποτελούν τέσσερα μουσεία στη Θεσσαλονίκη (το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το Πειραματικό Κέντρο Τεχνών) και ένα στην Αθήνα (Μουσείο Άλεξ Μυλωνά), τα οποία ένωσαν και επίσημα τις δυνάμεις τους το Νοέμβριο του 2018, σε έναν μεγάλο, ενιαίο, δημόσιο φορέα πολιτισμού, φιλοδοξώντας να δώσουν διεθνώς το στίγμα τους στη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη, τη φωτογραφία, τις πειραματικές τέχνες και τη γλυπτική.

Το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ.

ΔΡΑΣΕΙΣ:

Flea Market & Street Food

flea.jpg

Το Flea Market Thessaloniki έρχεται για 2 ημέρες στον εμβληματικό προαύλιο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ TIF Helexpo), κάτω από το περίφημο Τόξο (είσοδος Αγγελάκη με Τσιμισκή)!

Από το Σάββατο 30 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 31 Μαρτίου το αγαπημένο σας Flea Market έρχεται με πολλές συμμετοχές και πεντανόστιμο street food!

Έχοντας ξεκινήσει τα Flea Markets από τον Σεπτέμβριο του 2016 στον πολυχώρο του Μύλου, είχαν τη ευκαιρία να προβληθούν και σε άλλους εμβληματικούς χώρους όπως το νέο Δημαρχειακό Μέγαρο, το Lab’ Attoir, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και πιο πρόσφατα στην Αποθήκη Γ’ στο λιμάνι! Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους των διοργανωτών είναι κάθε φορά να συστήνουν έναν εναλλακτικό χώρο της πόλης για τη μεγάλη αυτή γιορτή!

Να διασκεδάζουν όλοι μαζί, γνωρίζοντας νέες κουλτούρες μέσω της γεύσης (street food), τα παιδιά να γίνονται ενεργά ερχόμενα σ’ επαφή με την κουλτούρα των Flea Markets, να ανακαλύψουμε νέους θυσαυρούς φτιαγμένους με αγάπη ή παλιούς θυσαυρούς που υπάρχουν σκονισμένοι σε κάποιο ράφι για χρόνια!» ανέφεραν οι διοργανωτές του Flea Market Thessaloniki.

 Τί θα περιλαμβάνει το Thessaloniki Flea Market:

-Αγορά με δίσκους, ρούχα, υποδήματα, κατασκευές, ηλεκτρικές συσκευές, έργα τέχνης, παιχνίδια,κοσμήματα,δημιουργίες,βιολογικά προιόντα
-Street food επιλογές απο γνωστές επιχειρήσεις της πόλης
-Μπαρ με ροφήματα – καφέ – αναψυκτικά – μπύρα – cocktails

Χορεύουμε swing στη Θέρμη

swing.jpg

Η ομάδα αρχίζει αργά το πρωί της Κυριακής 31 Μαρτίου με εξοικείωση και εξάσκηση πάνω σε jazz και swing στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης και συνεχίζει το απόγευμα μέχρι και το βράδυ στις ίδιες μουσικές στην Κεντρική Πλατεία της Θέρμης με ανοικτό μάθημα, επίδειξη και κοινωνικό χορό. Και όλα αυτά χωρίς κανένα κόστος.

Δεν είναι απαραίτητη καμία σχετική εμπειρία με τη μουσική αυτή ή το χορό. Ετοιμαστείτε για μια δυνατή, κινητική και ομαδική Κυριακή. Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας άνετα παπούτσια και μια δεύτερη μπλούζα.

Το ανοιχτό μάθημα στην Κεντρική Πλατεία απευθύνεται και σε μικρότερες ηλικίες (από 15 χρονών) και δε χρειάζεται προεγγραφή. Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία. Θα είναι χρήσιμα όμως τα χαμόγελα και η διάθεση για εξερεύνηση!

Για τη συνέχεια στην Κεντρική Πλατεία όλο το νεανικό κοινό της Θέρμης καλείται σε ένα ξέφρενο jazz-swing-night out.

Η δράση συντονίζεται από τη Swing Academy.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.)
11:00 – 11:30 Διαδραστικό Καλωσόρισμα / Γνωριμία
11:30 – 12:30 Authentic Jazz / solo choreography
12:30 – 13:00 Διάλειμμα για ανάσες
13:00 – 14:00 Lindy Hop / Swing dancing
14:00 – 15:15 Κολατσιό
15:15 – 15:45 H εποχή του Swing / Η μουσική και ο χορός
15:45 – 16:00 Διάλειμμα για ανάσες
16:00 – 17:00 Charleston (Fast dancing)
17:00 – 17:30 Αξιολόγηση

Κεντρική Πλατεία Θέρμης
19:00 – 20:00 Swing for all/ ανοικτό μάθημα
20:00 – 20:30 Καλωσόρισμα
20:30 – 22:00 Επίδειξη και Κοινωνικός χορός

Φυτεύουμε σπόρους στη Νέα Παραλία

filoi.jpg

Δράση φυτέματος μελισσοκομικών φυτών με «βόμβες» σπόρων φυσικής καλλιέργειας διοργανώνεται στη Νέα Παραλία, στον Κήπο των Εποχών, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, στις 11πμ.

Η δράση εντάσσεται στο έργο «Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Συνοχής – Προστασίας του Περιβάλλοντος, Πολιτιστικής Δημιουργίας και Καινοτόμων Πρωτοβουλιών Δικτύωσης Νέων στη Μακεδονία – Θράκη». 

 

Οι διοργανωτές αναφέρουν: “Παίρνουμε έμπνευση από το βιβλίο το «Ψωμί των Πρώτων Χρόνων» του Χάινριχ Μπελ, από την αθώα αλλά στοχοπροσηλωμένη δεσποινίδα Ρούμφιους και τον Μασανόμπου Φουκουόκα που είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε πρώτος τη «φυσική καλλιέργεια». Θέλουμε ο Κήπος των Εποχών να γίνει ένα πραγματικό λιβάδι αγριολούλουδων, που να το χαρούμε όλοι όσοι ζούμε σε αυτή την πόλη. Στις 31 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, στις 11πμ συγκεντρωνόμαστε στο Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών. Θα μάθουμε πως να φτιάχνουμε μικρές βόμβες σπόρων για φυσική καλλιέργεια, θα μάθουμε ποια θα είναι τα αγριολούλουδα που θα εμφανιστούν σε λίγο καιρό, θα ακούσουμε την ιστορία της δεσποινίδας Ρούμφιους, που τήρησε την υπόσχεσή της κι ομόρφυνε τον κόσμο και φυσικά θα βομβίσουμε τη γη! Ότι καιρό και να κάνει, μικροί και μεγάλοι, φέρτε μόνο την καλή σας διάθεση στην ωραία Νέα Παραλία, στο Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών”.

Περίπατος στη συνοικία των Εξοχών

exoxes.jpg

Ανασύρουμε τη μνήμη της πιο γοητευτικής γειτονιάς που γνώρισε ποτέ η πόλη όπου το λυκόφως της οθωμανικής αυτοκρατορίας συναντά τη μικροιστορία.

Τα ερείπια των αλλοτινών επαύλεων και αρχοντικών με την υπογραφή σημαντικών αρχιτεκτόνων δίνουν το έναυσμα για την ανασύσταση μιας ολόκληρης εποχής, σκληρής αλλά και συναρπαστικής, που άφησε έντονο το αποτύπωμά της στο φαντασιακό μιας ολόκληρης πόλης.

Ο περίπατος του Thessaloniki Walking Tours αρχίζει στις 11 το πρωί της Κυριακή 31 Μαρτίου, από το σημαντικότερο μνημείο των ντονμέδων, το Γενί Τζαμί  (Αρχαιολογικού Μουσείου 30)

Make Swap Not Shop

swap_fix.jpg

Η ιδέα πίσω από το Swap Shop βασίζεται στην ανταλλαγή του προϊόντος.

Στο χώρο του ΦΙΞ in art υπάρχουν ρούχα και παπούτσια για όλες τις ηλικίες και φύλα, από δωρεές. Εσείς τι μένει να κάνετε;

Ψάξτε στη ντουλάπα σας, ναι εκεί πίσω πίσω στο ράφι είναι εκείνη η μπλούζα που δεν φοράτε ποτέ, και στο κάτω συρτάρι ένα παντελόνι που τελικά δε σας αρέσει. Πάρτε λοιπόν αυτά τα ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε και ελάτε να τα ανταλλάξετε με αυτά που ήδη υπάρχουν στο Swap Shop του Φιξ in art.

*Οι επιλογές που κάνουμε όταν πάμε ‘για ψώνια’ μπορούν να είναι κομμάτι μιας θετικής αλλαγής για το περιβάλλον!

*Ανακύκλωσε τα πράγματα σου, σώσε τον πλανήτη!

Ιnfo:

Make Swap Not Shop! @ ΦΙΞ in art, 26ης οκτωβριου 15 – Θεσσαλονίκη
Κάθε Κυριακή 11:30 – 17:00

Save the dates
17,24,31/Μαρτίου
7,14,21/Απριλίου
5,12,19/Μαΐου

Cocktail Bar του Thessaloniki Wine Show 

bar.jpg

Ετοιμαστείτε για γευστικές εξερευνήσεις και αρωματικές ανακαλύψεις σε μαι οινική έκθεση που απευθύνεται τόσο σε καταναλωτές (Κυριακή 31/3), όσο και σε επαγγελματίες (Δευτέρα 1/4).

Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist;

Το Cocktail Bar του Thessaloniki Wine Show αποκαλύπτει την σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί

Οκτώ δημιουργικά Cocktail bars της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά NAI, και το καθένα προτείνει δύο cocktails εμπνευσμένα και βασισμένα στις ελληνικές ποικιλίες κρασιού

Στο ειδικά διαμορφωμένο bar station που θα βρίσκεται στην Κύρια Αίθουσα / Main Stage του Thessaloniki Wine Show, οι κορυφαίοι mixologists της Θεσσαλονίκης θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν διαδοχικά τις δημιουργίες τους

Ιnfo:

Κυριακή 31 Μαρτίου & Δευτέρα 01 Απριλίου
Αποθήκη Γ’, Λιμάνι, 12:00-20:00
Γενική είσοδος 10 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη για τους επαγγελματίες

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:

2ο Hero 2030 Bike Festival

bike.jpg

Το HERO 2030 Bike Festival είναι μια σειρά ποδηλατικών αγώνων δεξιοτεχνίας για παιδιά και είναι αφιερωμένο στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου το 2ο Hero Bike Festival γίνεται στη Θεσσαλονίκη στο χώρο στάθμευσης του «Μακεδονία Mall» στη Πυλαία, Τομπάζη 15 και μας καλεί για να ποδηλατίσουμε μαζί, περνώντας τους 17 στόχους, σε μια μοναδική και πρωτότυπη πίστα Δεξιοτεχνίας.

Με εμπόδια όπως «Ο Σαλίγκαρος της Υγείας», «Η Πόρτα της Καινοτομίας», «Το Ζικ Ζακ της Συνεργασίας», κ.α, τα παιδιά θα γυμνάσουν το σώμα και τη σκέψη τους και θα έρθουν σε επαφή με τους 17 Στόχους, λαμβάνοντας ερεθίσματα για πιο ενεργό ρόλο στον κόσμο που καλούνται να «κατακτήσουν».

Για τους πολύ μικρούς φίλους θα υπάρχει ένα διασκεδαστικό BABY CHAMPION RACE, ενώ παράλληλα θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε τον Διασυλλογικό Αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου Σιρκουί που διοργανώνει ο Π.Ο ΒΕΛΟΣ και να απολαύσετε στιγμές έντασης και συναγωνισμού από «ηρωικούς» μικρούς ποδηλάτες.

Όλες οι δραστηριότητες είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ:

10:30 Κατηγορία Kids 6-7-8 ετών
11:30 Κατηγορία Kids 9-10 ετών
12:30 Κατηγορία Kids 11-12 ετών
13:30 Κατηγορία 13 + ετών

BABY CHAMPION RACE by Podilato.eu
11:00 έως 13:00

VELOS ROAD RACE ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2019
Διασυλλογικός, αγωνιστικής ποδηλασίας για τις κατηγορίες Μίνι Μικρά, Μίνι Μεγάλα, Παμπαίδες, Πανκορασίδες, Κορασίδες, Παίδες: 10:30 έως 14:30

Info:

Κυριακή 31 Μαρτίου
2ο Hero Bike Festival
Στο χώρο στάθμευσης του «Μακεδονία Mall» στην Πυλαία, Τομπάζη 15

Κουκλοθέατρο Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι

bbb.jpg

Ο Πινόκιο είναι μία ζωντανή ξύλινη μαριονέτα που κινείται χωρίς σπάγγους. Ζει στον κόσμο των ανθρώπων και ονειρεύεται να γίνει κι αυτός ένα αληθινό αγόρι, να αποκτήσει φίλους, να τον αγαπούν.

Θα περάσει απίθανες περιπέτειες, θα μεταμορφωθεί σε γαϊδουράκι, θα διαπιστώσει τι σημαίνει γαϊδουριά για να καταλάβει τελικά, τι πραγματικά σημαίνει ανθρωπιά!

Μία παράσταση για τη διαφορετικότητα, με ιδιαίτερες τεχνικές εμψύχωσης, πρωτότυπη μουσική και ζωντανό τραγούδι, γεμάτη χιούμορ, τρυφερότητα και ευαισθησία.

Info:

Σάββατο 30 Μαρτίου, ώρα 18:00
Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Καλαμαριά
Ηλικίες: από 3 ετών
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Κρατήσεις θέσεων: 6948092384, 2311284567 και 2310425097

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

alikh.jpg

Ποια είναι η Αλίκη;

Είναι ένα κορίτσι. Είναι όλοι μας. Η Αλίκη είμαστε εμείς.

Ποια είναι η Χώρα των Θαυμάτων;

Είναι μια χώρα μαγική όπου όλα ανατρέπονται.

Είναι ο ιδανικός κόσμος που ονειρεύονται τα παιδιά.

Μια ζωή επαναστατική, εκεί όπου όλα είναι πιθανά κι όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να ονειρεύεσαι.

Αυτή τη θεατρική χρονιά συστήνουμε στα παιδιά την πιο διάσημη και γοητευτική ηρωίδα σε όλο τον κόσμο!!! Είναι η Αλίκη, που ακολουθώντας τον Κούνελο στην τρύπα του και περνώντας μέσα από τον καθρέφτη θα ζήσει την πιο σαγηνευτική περιπέτεια που γράφτηκε ποτέ για τα παιδιά και μάγεψε κάθε μεγάλο.

Ο αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών, Δημήτρης Αδάμης, διασκευάζει τα δύο βιβλία του Λιούις Κάρολ: «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» και «Μέσα από τον Καθρέφτη και τι είδε η Αλίκη εκεί» και τα μεταφέρει στην πιο μαγική παράσταση που έχει δημιουργήσει ως τώρα για τα παιδιά.

Είναι μια παράσταση που δεν πατάει στη σκηνή, αλλά πετάει πάνω από τον χώρο της λογικής, ο νόμος της βαρύτητας δεν ισχύει, οι κανόνες του θεάτρου φτιάχνονται από την αρχή. Με απίστευτο χιούμορ και αυθόρμητη φαντασία οι ηθοποιοί ακολουθούν τα βήματα της Αλίκης στο πέρασμα από την παιδικότητα στον κόσμο της ενηλικίωσης.

Με αληθινή αυθεντική αφέλεια στην παράσταση ζώα και αντικείμενα μιλούν, όλα μικραίνουν και μεγαλώνουν.

Info:

Θέατρο Αυλαία: Πλατεία ΧΑΝΘ, Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη

Παραστάσεις: Σάββατο 30 Μαρτίου στις 17:00 και Κυριακή 31 Μαρτίου στις 15:00

Τιμές εισιτηρίων: 10 € κανονικό, 8 € ευρώ παιδικό/ανέργων/πολυτέκνων, 32 € ευρώ Οικογενειακό (2 ενήλικες 2 παιδιά), 7 € Ομαδικό άνω των 15 ατόμων

Ιζαντόρα Ντακ

Duck.jpg

Η Ιζαντόρα, μια μικρόσωμη πάπια που ζει στη Λίμνη των Κύκνων, ονειρεύεται να γίνει μπαλαρίνα κι ας είναι η τελευταία στην τάξη. Όταν ο δάσκαλός της, ο κύριος Κουντεπιέ, τη διώχνει από το μάθημα, η Ιζαντόρα περιπλανιέται απελπισμένη, μέχρι σιγά σιγά να πιστέψει στον εαυτό της και να ανακαλύψει τον δικό της, μοναδικό χορό. Έναν χορό ελεύθερο, που βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με τη φύση, χωρίς τους περιορισμούς που βάζει το μπαλέτο. Έναν χορό που της επιτρέπει να εκφράσει τα αληθινά της συναισθήματα, που τη βοηθάει να ξεπεράσει το φόβο, τη μοναξιά και τις δυσκολίες.

Κύκνοι, πάπιες, γλάροι, κότσυφες και αηδόνια μας αφηγούνται μια τρυφερή και ταυτόχρονα σκληρή περιπέτεια αυτογνωσίας, κριτικής συνειδητοποίησης και τελικά ενδυνάμωσης, όπου το μπαλέτο και ο μοντέρνος χορός έχουν την τιμητική τους.

Θεμελιώδεις αξίες όπως η αναγνώριση και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αποδοχή του «άλλου», η ελευθερία στη σκέψη και στην έκφραση, η δύναμη της συγγνώμης και της συγχώρεσης, αποτελούν βασικούς σταθμούς στο έργο.

Η παράσταση διακρίνεται για το χιούμορ της και προσφέρει μια πλούσια και ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία, καθώς περιέχει πολλή μουσική και χορό, αλλά και μια σειρά από φαντασμαγορικές θεατρικές τεχνικές, όπως βιντεοπροβολές και θέατρο σκιών. Το έργο αντλεί έμπνευση μεταξύ άλλων από κλασικά παραμύθια, όπως βέβαια και από την πρωτοπόρο του μοντέρνου χορού Ιζαντόρα Ντάνκαν. Η παράσταση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Info:

Κυριακή 31 Μαρτίου, Στις 11.30

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 7€ (μειωμένο)

Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή

ermhs.jpg

Ο μικρός Ερμής, ένα παιδί κεφάτο και δραστήριο, περνάει ώρες διαβάζοντας παραμύθια και ιστορίες για δράκους. Έχει όμως ένα τρομερό ελάττωμα: είναι ένας μοναδικός, ανεπανάληπτος και παθιασμένος ψεύτης! Με τα εξωφρενικά του ψέματα αναστατώνει καθημερινά όλους τους κατοίκους του χωριού του. Πείθει τον κουρέα να φυτέψει μια τριανταφυλλιά στο κεφάλι, προτείνει στον φούρναρη να τρώει κάμπιες και μυρμήγκια και βάζει τον ράφτη να μιλάει με φαντάσματα! Τι θα συμβεί όμως όταν μια μέρα ένα από τα ψέματά του βγει, πέρα για πέρα, αληθινό; Η ζωή του γίνεται άνω κάτω και ο μικρός Ερμής μπλέκει σε μια περιπέτεια απίστευτων διαστάσεων!

Τι είναι τελικά αλήθεια και τι ψέμα; Η παράσταση δίνει τις δικές της απαντήσεις και οι μικροί θεατές μένει να τις πιστέψουν… ή όχι! Το θεατρικό έργο της ομάδας Κοπέρνικος μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη συνέπεια των πράξεών μας, αλλά και τις συνθήκες που επιτρέπουν στο ψέμα να ανθίσει! Κύρια συστατικά του είναι το χιούμορ, η χειμαρρώδης δράση, η φαντασία και τα παιχνίδια με τα μουσικά ηχοχρώματα (ζωντανή μουσική με όργανα προπαιδείας Orff).

Info:

Θέατρο Τ, Αλ. Φλέμινγκ 16

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00

Τιμή εισιτηρίου: 8€ γενική είσοδος

Ηλικίες: 2,5 έως 10 ετών

Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ:

Έξω Πάνω Μέσα Κάτω

vrefikh.JPG

Το Βρεφικό Θέατρο του ΚΘΒΕ παρουσιάζει τη δεύτερη παραγωγή του «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω» σε σύλληψη ιδέας-σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα και μουσική Φοίβου Δεληβοριά.

Η νέα παράσταση-έκπληξη για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων, η οποία κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στο Βασιλικό Θέατρο, έρχεται μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Κοίτα!», που εγκαινίασε το Βρεφικό Θέατρο του ΚΘΒΕ το 2017 και παρουσιάστηκε για δύο χρονιές.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα μωρό, αυτή τη φορά αγόρι, ανακαλύπτει ότι μια εικόνα αλλάζει ανάλογα με την πλευρά που τη βλέπεις. Τι συμβαίνει στο πάνω και τι στο κάτω; Και τι αλλάζει στο μέσα και τι στο έξω; Ένα κουτί που καλεί το μωρό να ανέβει πάνω, για να ανακαλύψει έπειτα το κάτω. Ένας μαγικός φίλος που καλεί το μωρό να καταστρώσουν ένα σχέδιο μέσα. Και μια μαμά κι ένας μπαμπάς που αφήνουν ελεύθερο το μωρό να παίξει έξω. Κι αν το έξω φοβίζει; Κι αν το πάνω είναι πολύ πάνω; Ναι, αλλά το έξω και το πάνω έχει περισσότερη πλάκα και μαθαίνεις… Τι μαθαίνεις; Να μη φοβάσαι και να τολμάς να αλλάζεις τα πράγματα μέχρι να φτάσει η ώρα για το μεγάλο έξω.. Όταν το σπίτι γίνεται μικρό και δε σε χωράει πια!

Info:

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Πλ. Λευκού Πύργου
Πρεμιέρα: Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 12.00
Κάθε Σάββατο στις 12.00
Τιμή εισιτηρίου: 7€ (βρέφη, παιδιά, ενήλικες)

Υπηρέτης δύο αφεντάδων

Yphreths.jpg

Ένας Υπηρέτης, δύο Αφεντάδες. Ο Τρουφαλδίνο, ο παμπόνηρος, πολυμήχανος, γκαφατζής αλλά και συνάμα άκακος ήρωας που εκπροσωπεί τους υπηρέτες όλων των εποχών υπηρετεί, ξεγελά, πληρώνεται από δύο κυρίους και σταδιακά φτάνει να διαφεντεύει τις ζωές τους.

Μέσα από κωμικές συγκρούσεις, πάθη και περιπέτειες αναζητούνται ο έρωτας, το πάθος, η ευτυχία… αλλά κι η προσπάθεια του Υπηρέτη για επιβίωση. Κανένας δεν μπορεί να τον υποτάξει αυτόν τον ανυπότακτο Υπηρέτη παρά μόνον ο έρωτας…

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Σάββατο 21.00 και Κυριακή 20.00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω) – Ομαδικές κρατήσεις, Δευτέρα με Παρασκευή

Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα

skylos.JPG

Ο κόσμος του Κρίστοφερ, ενός ιδιαίτερου αγοριού στο φάσμα του αυτισμού και το μυστήριο της δολοφονίας του σκύλου της γειτόνισσας, ζωντάνεψαν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών και κέρδισαν το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που, όρθιο, επευφημούσε τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης.

Ένα έργο τρυφερό και ανθρώπινο, σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη, που ανοίγει ένα παράθυρο στο θέμα της διαφορετικότητας, φέρνοντας τους νέους ανθρώπους αντιμέτωπους με θέματα όπως η διαμόρφωση της προσωπικότητας, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η δυσκολία στην επικοινωνία και η μοναδικότητα του ατόμου.

Μια συγκινητική ιστορία που προτρέπει να δούμε τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με ιδιαίτερες ικανότητες βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάρκ Χάντον, ένα μάθημα ζωής για εφήβους, μα και ενήλικες.

Info:

Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σ. Καραντινός

Σάββατο, στις 17.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Petros.JPG

Ένας μεγάλος περίπατος, ένα ταξίδι συναισθημάτων, ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, της πλέον μεταφρασμένης (σε περισσότερες από 20 γλώσσες) συγγραφέα λογοτεχνικών και θεατρικών έργων για παιδιά και νέους μας μεταδίδει μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας ότι οι άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλ. Λευκού Πύργου

Κυριακή στις 11.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Τόσο κοντά

toso konta.JPG

Εσύ τι θέλεις;
Να μ’ αγαπάνε.
Τόσο απλά;
Δεν είναι και τόσο απλά.

Τέσσερα πρόσωπα εγκλωβισμένα μέσα σε ένα πλέγμα ερωτικών σχέσεων. Μια επιφανειακή εποχή, ένας κόσμος εικόνων και καταναλωτισμού. Οι σχέσεις εφήμερες, παροδικές, αναλώσιμες. Μια κοινωνία πολλαπλών επιλογών, όπου λείπει η βασική δυνατότητα για επιλογή μιας ζωής με νόημα, για επιλογή μιας σχέσης ουσιαστικής. Στο Τόσο Κοντά οι χαρακτήρες προσπαθούν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον, να επικοινωνήσουν, να αγαπηθούν. Όποτε επιχειρούν να πούνε την αλήθεια, οι σχέσεις τους ναυαγούν.

Η δυνατότητα να έρθουν «τόσο κοντά» μοιάζει τελικά ανέφικτη.

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών- Φουαγιέ

Σάββατο στις 21.15

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω) – Ομαδικές κρατήσεις, Δευτέρα με Παρασκευή

Ελέφας

elefas.JPG

Ο «Ο Ελέφας» είναι μια κωμωδία που αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής επαρχίας. Ένα φαινομενικά κοινότυπο θέμα αναπτύσσεται με ξεκαρδιστικούς διαλόγους που αποκαλύπτουν όλα τα στερεότυπα πάνω στα οποία είναι δομημένη η ελληνική κοινωνία: φαλλοκρατία, μισογυνισμός, ρατσισμός και εθνική ανωτερότητα. Ο Κώστας Βοσταντζόγλου καταφέρνει να προκαλέσει το γέλιο και, ταυτόχρονα, την αγανάκτησή μας, «κακοποιώντας» εύστοχα την ελληνική γλώσσα και προβάλλοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι ριζωμένα (θαμμένα ή κρυμμένα) στις συνειδήσεις μεγάλης μερίδας του λαού μας.

Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 15 ετών.

Ο Ελέφας του Κώστα Βοσταντζόγλου αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο δείγμα θεατρικής γραφής στο νεοελληνικό θέατρο καθώς συνδυάζει την θεματική της ζοφερής βαρβαρότητας ως μίας όψης των ανθρώπινων σχέσεων στην απομακρυσμένη ύπαιθρο, με τους κώδικες της κωμωδίας αλλά και με μια εξαιρετικά τολμηρή πρόταση διαχείρισης της ελληνικής γλώσσας. Το τοπικό ιδίωμα – που μπορεί να παραπέμπει στη Θεσσαλία, τη Ρούμελη ή την Ήπειρο – εναλλάσσεται με την άγρια κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας. Η ποιότητα της γλώσσας των προσώπων του έργου διαμορφώνεται με βασικά συστατικά την αμάθεια, το lifestyle, την προγονοπληξία αλλά και την φασιστική αντίληψη ως καθημερινό οικογενειακό βίωμα. Η «ελληνική παράδοση» εμφανίζεται στην παράσταση σαν ένα ψηφιδωτό μεγαλείου και φτήνειας, υποτέλειας και εξέγερσης, εγκλήματος, και κάθαρσης, σκληρότητας και λυγμών. Ο Ελέφας είναι ένα βουκολικό μιούζικαλ, ένα κωμικό συμπόσιο θανάτου.

Info:

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Σάββατο 21.15

Κυριακή 20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω) – Ομαδικές κρατήσεις, Δευτέρα με Παρασκευή,

Καληνύχτα Μαργαρίτα

Margarita.JPG

Η ιστορία του έργου είναι τοποθετημένη στα χρόνια της κατοχής, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Η οικογένεια Περδικάρη είναι μια τυπική εικόνα της μεγαλοαστικής επαρχίας. Ο συντηρητισμός , η απληστία, η απάτη, η συνενοχή, η αμοιβαιότητα στην κοινωνική πρόσοψη και η δυσπιστία στο «εσωτερικό», τη χαρακτηρίζουν.΄Εχει διαβρωθεί από τα ίδια τα λάθη της, την αυτοϋπονόμευση της.

Αυτό το σπίτι-θεσμός θα καταρρεύσει χτυπημένο από μέσα. Η νεαρή δασκάλα, το στερνοπαίδι της οικογένειας, η Μαργαρίτα, θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά… Όταν η Μαργαρίτα μυείται στην αντίσταση κατά των Γερμανών, είναι ώριμη να δεχτεί την έξοδο, τη διαφυγή από το περιβάλλον της. Τα επιχειρήματά της τα βρίσκει μέσα στο ίδιο της το σπίτι.”

Info:

Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σ. Καραντινός

Σάββατο 20.30

Κυριακή 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13€ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10€ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8€ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7€ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

Πυρκαγιές

Pyrkagies.JPG

Στη Ζαν και τον Σιμόν, δίδυμα αδέλφια, παραδίδεται ένας φάκελος με τις τελευταίες επιθυμίες της μητέρας τους, της Ναουάλ Μαρουάν. Ανατρέποντας το παρόν των δύο παιδιών, η Ναουάλ τούς ζητά να αναζητήσουν έναν πατέρα, τον οποίο νόμιζαν νεκρό, και έναν αδελφό που δεν γνώριζαν την ύπαρξή του. Η προσωπική διαδρομή των ηρώων αποκαλύπτει, καθώς ξετυλίγεται, την τραγική ιστορική πραγματικότητα ενός εμφυλίου πολέμου. Ακολουθώντας τα δύο αδέλφια την αντίστροφη πορεία από εκείνη της μητέρας τους, έρχονται αντιμέτωπα με μια αποκάλυψη, κάτω από το βάρος της οποίας, τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο.

Ο πολυβραβευμένος Λιβανοκαναδός συγγραφέας Ουαζντί Μουαουάντ με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο γραφής καταφέρνει να δημιουργήσει ένα άκρως πολιτικό κείμενο, όπου η Ιστορία συναντά τη μυθοπλασία, και ο άνθρωπος αποκαλύπτεται στην πιο «απάνθρωπη» διάστασή του, ενώ ταυτόχρονα η συγχώρεση γίνεται ο μοναδικός δρόμος για την επιβίωσή του.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλ. Λευκού Πύργου

Σάββατο 20.30

Κυριακή 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13€ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10€ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8€ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7€ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΙΟΛΑΣ…τις νεκρές ώρες να φοβάσαι

iol.jpg

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την επίσημη έναρξη των εργασιών του MOMus, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019. Ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus) ξεκινά επίσημα τις εργασίες του και προσκαλεί το κοινό σε ένα πολυθεματικό, εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, από το πρωί έως αργά το βράδυ, με δωρεάν είσοδο για το κοινό σε όλους τους χώρους του.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τα εγκαίνια από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Μυρσίνη Ζορμπά, στο MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (κτίριο του πρώην Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, εντός της ΔΕΘ – Helexpo, Εγνατίας 154), στις 20:00. Στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί, στις 21:00, το περιπατητικό θεατρικό δρώμενο του ΚΘΒΕ με τίτλο «ΙΟΛΑΣ…τις νεκρές ώρες να φοβάσαι», σε σκηνοθετική επιμέλεια Πολυξένης Σπυροπούλου. Το δρώμενο παρουσιάζεται ξανά στο κοινό, μετά τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, στο πλαίσιο της έκθεσης «Αλέξανδρος Ιόλας: Η κληρονομιά». Επτά ηθοποιοί αλληλοεπιδρούν με τα έργα τέχνης της έκθεσης, δίνουν ψυχή στα υλικά, μορφοποιούν τα όνειρα, τους έρωτες, τις στιγμές της ζωής του Ιόλα και των καλλιτεχνών που συναντήθηκαν μαζί του, αφηγούνται μυστικά και μας καλούν σε ένα σουρεαλιστικό πάρτι, σε μια ποιητική ξενάγηση.

Info:

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (πρώην Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης)
Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 9μμ
Είσοδος ελεύθερη
Δεν γίνονται κρατήσεις

ΑΛΛΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Η νεράιδα και το παληκάρι

neraida.jpg

Πενήντα χρόνια μετά την ανεπανάληπτη αισθηματική κωμωδία της FINOS FILMS, η «Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ» το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική σκηνή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.

Με τους ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΤΡΑΚΗ, την ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΙΑΒΑΤΗ στο ρόλο της μητέρας Φουρτουνάκη και τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στο ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη, σε μια υπερπαραγωγή με 30μελή θίασο, τον Κρητικό Σύλλογο «Βρακοφόροι Δυτικής Μακεδονίας» και τον δημοφιλή Κρητικό λυράρη ΝΙΚΟ ΖΩΙΔΑΚΗ με την ορχήστρα του να ερμηνεύει ζωντανά μαντινάδες και την παραδοσιακή Κρητική μουσική της παράστασης.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

«Στην Κρήτη όπου διαδραματίζεται η ιστορία μας, οι βεντέτες έχουν την τιμητική τους. Έτσι λοιπόν οι δύο γνωστές και εύπορες οικογένειες οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες, κρατώντας την παράδοση της βεντέτας ανά τους αιώνες, είναι στα μαχαίρια. Δεν μιλούν, ούτε χαιρετούνται όταν ανταμώνουν και φυσικά προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν μακριά τα μοναχοπαίδια τους μην τύχει και ειδωθούν και αγαπηθούν. Οι Βροντάκηδες έχουν ένα κανακάρη μορφονιό, τον Μανούσο (Παναγιώτη Πετράκη) που σπουδάζει στην Αθήνα και οι Φουρτουνάκηδες επίσης έχουν μια μοναχοκόρη το Κατερινιώ (Μαρία Κορινθίου), ένα αγοροκόριτσο μέν «μπουκιά και συγχώριο» δε, που κρατάει την βεντέτα ζωντανή.

Info:

Ράδιο Σίτυ, Παρασκευοπούλου 9

Σάββατο 30 Μαρτίου 6μμ & 9μμ
Κυριακή 31 Μαρτίου 7μμ
Τετάρτη 3 Απριλίου 7μμ
Πέμπτη 4 Απριλίου 9μμ
Παρασκευή 5 Απριλίου 9μμ
Σάββατο 6 Απριλίου 6μμ & 9μμ
Κυριακή 7 Απριλίου 7μμ

Τιμές εισιτηρίων:

Α Πλατεία: 25 ευρώ
Β Πλατεία: 20 ευρώ
Εξώστης: 15 ευρώ

Ριχάρδος Β’-Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά

rix.jpg

Ο Ριχάρδος Β’ ήταν ένας από τους πιο αινιγματικούς Άγγλους βασιλιάδες, που μετατράπηκε από τον Σαίξπηρ σε μια συναρπαστική, συγκινητική, μελέτη ενός τραγικού ήρωα και μιας ψυχής ποιητική.

Το έργο «Ριχάρδος Β’-Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά» αποτελεί μια πιο συμπυκνωμένη εκδοχή του «Ριχάρδου Β’. Ξεκινά, δε, από το τέλος: Ο Ριχάρδος έχει χάσει το θρόνο του από τον αντίπαλό του τον Μπόλιμπροκ. Φυλακισμένος πια, απογυμνωμένος από αξιώματα και προνόμια, βιώνει το σκοτάδι και την απόλυτη μοναξιά. Ώσπου ένας απροσδόκητος επισκέπτης εμφανίζεται στο παράθυρο της φυλακής, βγάζοντάς τον από τον λήθαργο. Ισχυρίζεται πως είναι ο πρώην σταβλίτης του και γίνεται η αφορμή ώστε ο έκπτωτος βασιλιάς να ζήσει ξανά νοερά το ένδοξο παρελθόν του και ν’ αναλογιστεί το ζοφερό παρόν του.

Φωνές από το παρελθόν αρχίζουν να ζωντανεύουν στη συνείδησή του. Ψευδαισθήσεις πλημμυρίζουν τον μικρόκοσμο της φυλακής του. Καθώς ο Ριχάρδος αναμετράται με τα αίτια του ξεπεσμού και της καθαίρεσής του, τον βλέπουμε να ταλαντεύεται μεταξύ παραληρήματος και διαύγειας, αμφιβολίας και αλαζονείας, χιούμορ και αυτολύπησης. Ο επισκέπτης, ο οποίος φαίνεται πως έχει μια μυστηριώδη δύναμη, προτρέπει τον Ριχάρδο ν’ αντιμετωπίσει κατάματα τη θνητή αλλά και την ηθική του υπόσταση.
Πλέον, αναζητά απάντηση σε μια τελευταία-ίσως την πιο καθοριστική-ερώτηση: «Τώρα που τα έχασα όλα, ποιος είμαι;»

Ο Σαίξπηρ έχει καταφέρει, όσο λίγοι συγγραφείς στην παγκόσμια δραματουργία, να περιγράψει μέσω της διήγησης των μύθων του, το εσωτερικό δράμα του ταξιδιού της ψυχής των ηρώων του. Τα έργα του δεν αφορούν μόνο τη λειτουργία της ανθρώπινης υπόστασης, αλλά μπορούν να ερμηνευτούν ως ιερά, ονειροπόλα ακόμα και μυστικιστικά.

Ιnfo:

Θέατρο Αθήναιον, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 35

Σάββατο 30/3 στις 21.00
Κυριακή 31/3 στις 20.00

Τιμή εισιτηρίου: 12€ (προπώληση)

Γενική είσοδο την ημέρα της παράστασης : 15 € / 12 € (φοιτητές ,άνεργοι, ΑΜΕΑ, συνταξιούχοι)

Το Τίμημα

timhma.jpg

Το αριστουργηµατικό έργο του Άρθουρ Μίλερ «Το Τίμημα» µε τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, μετά από 2 χρόνια επιτυχίας στην Αθήνα, έρχεται στην Θεσσαλονίκη για 15 παραστάσεις, στο θέατρο Αριστοτέλειον.

Μια παράσταση που µίλησε στην καρδιά και στο μυαλό χιλιάδων θεατών, απέσπασε σημαντικές κριτικές και γνώρισε µεγάλη επιτυχία (1ο βραβείο Ανδρικού ρόλου Γιώργος Μιχαλακόπουλος- Θεατρικά Βραβεία κοινού 2018 Αθηνοράματος).

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά έργα του µεγάλου αυτού συγγραφέα, µε αυτοβιογραφικά στοιχεία, γραµµένο το 1967 και πολυανεβασµένο σε θεατρικές σκηνές παγκοσµίως. Οι διαχρονικές αλήθειες του έργου του µεγάλου Αµερικανού συγγραφέα ζωντανεύουν και φωτίζονται από την ιδιαίτερη σκηνοθετική µατιά της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου.

Info:

Αριστοτέλειον, Εθν. Αμύνης 2

Σάββατο: 21:15, Κυριακή: 18:15

Εισιτήρια:

Σάββατο (βραδινή): 18 € (πλατεία), 15 € (εξώστης),
Κυριακή: 18 € (πλατεία), 15 € (εξώστης)

Φοιτητικό (όλες τις ηµέρες): 12 €

Ερκουλίν Μπαρμπέν

vvvv.jpg

Ετοιμαστείτε για ένα ξεχωριστό ταξίδι στον χρόνο, σε μια εποχή που η ιατρική και η δικαιοσύνη επιδίδονταν σε ένα ανελέητο κυνήγι ταυτότητας, με σκοπό να καθοριστεί το «αληθινό φύλο».
Το ένα, το μοναδικό, το πραγματικό φύλο.
Το ταξίδι αυτό είναι μια ανάμνηση αλλά και μια σπάνια ευκαιρία να γνωρίσετε την Ερκουλίν Μπαρμπέν.
Την Αλεξινά. Τον/την Καμίγ.
Μια διπλή, παράξενη ύπαρξη. «Άνδρας. Γυναίκα. Τίποτα.»
Ένα άτομο ερμαφρόδιτο, που στη γέννησή του θεωρήθηκε γυναίκα, ενώ αργότερα, στην ενηλικίωσή του, τού επιβλήθηκε η ανδρική ταυτότητα.

Η ιστορία της/του Ερκουλίν Μπαρμπέν, όπως η ίδια/ο ίδιος
την κατέγραψε στο ημερολόγιό της/του, έμεινε στην Ιστορία ως το πρώτο κείμενο ερμαφρόδιτου, ένα ντοκουμέντο πάνω στο οποίο βασίστηκε ο Μισέλ Φουκώ για να γράψει το άρθρο του «Το αληθινό φύλο» (1978), καταγγέλλοντας «την τυραννία της κοινωνίας για το φύλο και την αναπόφευκτη επιμονή ότι κάθε άτομο πρέπει να έχει ένα» και ανοίγοντας ένα νέο, πολύ σημαντικό κεφάλαιο στις σπουδές φύλου.

Σήμερα, η/ο Ερκουλίν αποτελεί εμβληματική μορφή του κινήματος των ίντερσεξ ατόμων. Την εποχή, όμως, που έζησε τη σύντομη ζωή της/του, ήταν ένας άνθρωπος που προσπαθούσε απεγνωσμένα να κατανοήσει και να διαχειριστεί τη σεξουαλική του επιθυμία, μια ύπαρξη καταδικασμένη στη μοναξιά και την απομόνωση, ένα μίασμα για τη θρησκόληπτη κοινωνία. Ένα θύμα της ζωής, η οποία τον οδήγησε στον μονόδρομο της αυτοκτονίας.

Κυρίες και κύριοι! Αφεθείτε ελεύθεροι και ταξιδέψτε μαζί μας στις αναμνήσεις ενός ερμαφρόδιτου. Στο τέλος του ταξιδιού, ίσως ανακαλύψουμε τι φύλο έχει η αγάπη.

Info:

Μπενσουσάν Χαν, Εδέσσης 6

Σα 30/03 Ώρα: 21:30
Κυ 31/03, Ώρα: 20:30

To ΣΕΞ αρχίζει στα 40

Sex.jpg

Λίγο πριν τα 41 γενέθλιά της, η Λόρα αποφασίζει να χωρίσει. Αιτία, η ρουτίνα της καθημερινότητας, αλλά και ο άντρας της ο Τζακ, που πέρα από τη δουλειά δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα. Η αιφνίδια απόφασή της θα φέρει τα πάνω κάτω.

Ο Τζακ θα αισθανθεί προδομένος και αδικημένος, οι γείτονες θα έρθουν σε δύσκολη θέση, ενώ η άνοια του πατέρα του Τζακ, που ζει μαζί τους, θα επιδεινωθεί.

Ξαφνικά θα εισβάλει στη ζωή τους μια barwoman και τότε θα ξεκινήσει ο κύκλος των αποκαλύψεων και των μεγάλων αποφάσεων. West Ham ή Arsenal; “Το ΣΕΞ αρχίζει στα 40”, αλλά… για ποιον τελικά;

Info:

Θέατρο Άρατος, Μοσκώφ 12 με Φράγκων

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10 ευρώ γενική, 7 ευρώ μειωμένο

Το Φινιστρίνι

s.jpg

Μια καταγραφή των νευρώσεων και της αυτοαπομόνωσης του σύγχρονου ανθρώπου αποτελεί η παράσταση «Φινιστρίνι» η οποία παρουσιάζεται, με μεγάλη επιτυχία, στο «Από Μηχανής Θέατρο», στην Αθήνα. Το έργο του Βασίλη Ρίσβα με τον Αντίνοο Αλμπάνη, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη έρχεται για τρείς παραστάσεις (29, 30 και 31/3) στο θέατρο Αυλαία.

Με χιούμορ, ενδοσκοπική διάθεση, αυτοσαρκασμό και απλότητα, ο ήρωας κάνει μια βουτιά απελευθέρωσης από το παρελθόν, προσπαθώντας να φτάσει και να ξεπεράσει το μέλλον.

Είναι το παράθυρο που κλείνουμε και σφραγίζουμε για να μην βλέπουμε και να μην ακούμε τι γίνεται έξω απ’ το «κελί» μας, γιατί αδυνατούμε να διαχειριστούμε τους φόβους, τις ανασφάλειες, την κατάθλιψη και την ανικανότητά μας να επικοινωνήσουμε με τους άλλους.

Έτσι διαλέγουμε να αποσυρθούμε στο μικρό προσωπικό μας σύμπαν και να κατηγορούμε για την ανεπάρκεια μας οποιονδήποτε και οτιδήποτε άλλο εκτός απ’ τον πραγματικό υπεύθυνο, τον εαυτό μας.

Κι όταν επιτέλους έρχεται εκείνη η ευλογημένη στιγμή που αποφασίζουμε να ενεργοποιηθούμε, να ανοίξουμε το παράθυρο και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, συνειδητοποιούμε με πανικό ότι τίποτα εκεί έξω δεν είναι πια το ίδιο.

Ο ήρωας του έργου εν τέλει κραυγάζει για βοήθεια. Το θέμα είναι, υπάρχει κάποιος να τον ακούσει; Κι αν τον ακούσει, θα βοηθήσει ή θα διπλοσφραγίσει και το δικό του παράθυρο;

Info:

Θέατρο Αυλαία: Πλατεία Χ.ΑΝ.Θ.

Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό: 15€
Φοιτητικό/Ανέργων/ ΑμέΑ /Άνω των 65: 12 €
Ατέλεια: 5€

Ψευδαισθήσεις

ps.jpg

Γραμμένο το 2011, το έργο είναι μια πολυπρισματική φιλοσοφική κωμωδία για την αγάπη και το νόημα της ζωής.

Τέσσερις αφηγητές μιλούν για την ιστορία δύο παντρεμένων ζευγαριών, μια ιστορία που ξεκινά τη στιγμή του ύστατου αποχαιρετισμού και είναι γεμάτη από καταιγιστικές εξομολογήσεις που ανατρέπουν τις βεβαιότητες στις οποίες στηρίχτηκαν οι ζωές τους.

Υπάρχει αληθινή αγάπη ή είναι απλά μια ψευδαίσθηση;

Info:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη

Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή – Σάββατο 21:30 & Κυριακή 20:00

Τιμές εισιτηρίων: 14€ κανονικό | 12€ φοιτητών & άνω των 65 | 10€ ανέργων & ΑΜΕΑ | Κάθε Παρασκευή γενική είσοδος 10€

Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

 

Ουτοκία – παραλλαγή στους Όρνιθες

ornithes.jpg

Με το έργο Ουτοκία – παραλλαγή στους Όρνιθες από την Monstrare Art Group συνεχίζει το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης» που διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29, το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 21.00 και την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» – Σκηνή Νίκος Ναουμίδης (Παρασκευοπούλου 42, τηλ. 2310 869869).

Το έργο

1919. Σ’ ένα καράβι με προορισμό τη μυστηριώδη νήσο της Νεφελοκοκκυγίας.
Ο Πεισθέταιρος, «φιλοευρωπαίος Έλλην», οδηγεί σύσσωμες τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις στην καινούρια τους αποικία, στον καινούριο κόσμο με τους ανθρώπους-πουλιά. Το ταξίδι κρατάει πολύ καιρό ακόμη και οι φιλάνθρωποι επιβάτες αδημονούν και σχεδιάζουν τον εκπολιτισμό των αγρίων που θα συναντήσουν. Εκκλησία, κατηχητικό, σχολείο, ένα εργαστήριο ανθρωπολογίας, αλλά και ένα παράρτημα της Εταιρίας «Φτερά και Υγεία».

Η απόβαση στη Νεφελοκοκκυγία θα πραγματοποιηθεί. Όμως αυτή τη φορά η Ιστορία θα ανατραπεί.

Info:

Σάββατο 30 Μαρτίου στις 21.00

Κυριακή 31 Μαρτίου στις 19.00,

Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» – Σκηνή Νίκος Ναουμίδης, Παρασκευοπούλου 42

Την παράσταση της Κυριακής, 31 Μαρτίου θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.
Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα
12 € κανονικό (10 € προπώληση), 8 € μειωμένο (φοιτητικό, ομαδικό, ανέργων), 5 € ατέλεια

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

Η ορχήστρα Academica Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής

acad.jpg

Με ένα πρόγραμμα που θα μας ταξιδέψει σε τρεις αιώνες ευρωπαϊκής μουσικής έρχεται για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η Ορχήστρα Academica Αθηνών. Στη συναυλία που θα δώσει στις 31 Μαρτίου 2019 θα ερμηνεύσει τρία πολύ ενδιαφέροντα και διαφορετικά μεταξύ τους έργα.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με τη Σερενάτα εγχόρδων του Νίκου Αθηναίου, ο οποίος διευθύνει και την Ορχήστρα.

Η Ορχήστρα Academica Αθηνών ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2013 και πρωτοεμφανίστηκε στο αθηναϊκό κοινό στις 28 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Αθηνών όπου φιλοξενείται.

Ιδρυτής της και Εξάρχων είναι ο Οδυσσέας Κορέλης και μόνιμος αρχιμουσικός ο μαέστρος Νίκος Αθηναίος.Η ορχήστρα έχει καθιερωθεί ως ένα σημαντικό μουσικό σύνολο.

Info:

Κυριακή 31/3 στις 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής, 25ης Μαρτίου και Λ. Μ. Αλεξάνδρου,

ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1,

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 20€, 15€, 10€

Richard Wagner: Βαλκυρία

Valkyria.jpg

Μετά από αρκετές σεζόν επανέρχεται η όπερα Βαλκυρία, το δεύτερο μέρος της ρομαντικής τετραλογίας του Wagner To Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η επική σοπράνο Christine Goerke, ως η πολεμίστρια θεά Μπρουνχίλντε, που η διαμάχη της με τα θνητά δίδυμα αδέλφια Ζίγκμουντ και Ζιγκλίντε, που αποδίδουν ο Stuart Skelton και η Eva-Maria Westbroek, την οδηγεί σε ένα ταξίδι από τη Βαλχάλα στην ανθρωπότητα επί γης. Διευθύνει ο Philippe Jordan.

Όπερα σε τρεις πράξεις, σε λιμπρέτο του Richard Wagner

Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

Η προβολή μαζί με τα διαλείμματα διαρκεί περίπου 5 ώρες.

Ιnfo:

Σάββατο 30/3 στις 18:00

Μέγαρο Μουσικής, 25ης Μαρτίου και Λ. Μ. Αλεξάνδρου, ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2,

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 15€, 10€

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Ο Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει με τραγούδια του πεζοδρομίου

foivos.jpg

Ο Φοίβος Δεληβοριάς πέφτει, ως γνωστόν, κάθε τόσο «και σκοτώνεται». Είναι ο δικός του τρόπος να βρίσκει ξανά τον εαυτό του και το πεζοδρόμιο.

Γιατί εκεί, δίπλα στα βήματα των περαστικών, στο μέρος που αν είναι να σταθείς στέκεσαι μόνο για λίγο, έξω απ’ τις βιτρίνες και χαζεύοντας τα κουδούνια μιας πολυκατοικίας, εκεί που οι νεραντζιές ανθίζουν δίπλα στο καπάκι του υπονόμου, εκεί γεννιούνται πάντα τα δικά του τραγούδια.

Στο club του Μύλου λοιπόν, το Σάββατο 30 Μαρτίου, ο Φοίβος ξαναγυρίζει στα τραγούδια του!

Σε ό, τι έχει γράψει έως τώρα, από την «ΠΑΡΕΛΑΣΗ» ως την «ΚΑΛΛΙΘΕΑ», αλλά και σ’ αυτά που έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει. Δυο-τρία από αυτά θα τα παρουσιάσει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, με τον ήχο που της αρμόζει, αφού η μπάντα του έχει ήδη ξεκινήσει τις μυστικές διεργασίες της.

Πέρα απ’τα γνωστά τραγούδια του, ο Δεληβοριάς θα γυρίσει το μικρόφωνο και σε μερικά αγαπημένα b-sides (αυτά που συνήθως παραπετάει ή κάνει πως δεν τα ξέρει).

Θα πάρει επίσης την κιθάρα και θα τραγουδήσει The Boy, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χατζηφραγκέτα, Αγγελάκα, Κόρε. Ύδρο., Βασίλη Νικολαϊδη, Παυλίδη και άλλους ομότεχνούς του, που επίσης ξεκινούν πεζοί και πάνε αλλού.

Info:

Σάββατο 30 Μαρτίου
Μύλος Club, Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30
Ώρα έναρξης 22:30
Είσοδος: 14€
Η αγορά του εισιτήριου δεν εξασφαλίζει θέση καθημένου.
Για κρατήσεις θέσεων τηλεφωνικά: 2310.510081 & 6949950530 ή επικοινωνείτε με μήνυμα στο inbox της σελίδας Mylos Club Thessaloniki με το όνομά σας, τηλέφωνο και αριθμό ατόμων.
Το εισιτήριο είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνει ποτό.

Ο Σωκράτης Μάλαμας έρχεται στη Θεσσαλονίκη

malamas.jpg

Άνοιξη μπαίνει ξανά, άνοιξε μια αγκαλιά…

Από το Σάββατο 30 Μαρτίου και για 4 Σάββατα, o Σωκράτης Μάλαμας έρχεται στην Θεσσαλονίκη και στο Fix Factory Of Sound!

Ιnfo

Fix Factory Of Sound, 26ης Οκτωβρίου 15
Σάββατα 30/3, 6/4, 13/4 και 20/4/2019

Οι πόρτες ανοίγουν 21:00 μ.μ.
Ώρα έναρξης: 22:30 μ.μ.
Τηλ. Επικοινωνίας και κρατήσεων: 2310.500670

Τιμές εισιτηρίων: Όρθιοι 12€ προπώληση – 14€ ταμείο

Καθήμενοι Πάσα: 15€ /άτομο

Τραπέζια: 17€/άτομο- Ελάχιστη κατανάλωση καθήμενων: 7€(ποτό)

*Τα τραπέζια είναι 4 ατόμων και άνω
* Στα πάσα τα 2 άτομα κάθονται με άλλα 2

Η κυρία επιθεώρηση

makhs.jpg

Ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα αφιερωμένο στη μουσική και τα τραγούδια των σπουδαιότερων επιθεωρήσεων που άφησαν εποχή στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου!
«Η ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ», με αποσπάσματα και αναφορές σε παραστάσεις-σταθμούς της εποχής όπου το είδος της επιθεώρησης γνώρισε την πλήρη άνθιση και ακμή του, έρχεται να συστήσει στους νεότερους και να θυμίσει στους πιο παλιότερους, τον μοναδικό «αλά Ελληνικά» συνδυασμό της κοινωνικοπολιτικής σάτιρας με το γκλάμορους θέαμα των Παρισινών καμπαρέ!

Αστραφτερά κοστούμια με κρινολίνα, φτερά, πούπουλα, μποά, φράκα και ημίψηλα καπέλα, μπαλέτα, ορχήστρες, μεγαλοπρεπείς σκάλες, φαντασμαγορικά σκηνικά, αυθεντικές μουσικές και τραγούδια και μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών και τραγουδιστών του σημερινού μουσικού μας θεάτρου έρχονται να μας ταξιδέψουν στον κόσμο της «ΚΥΡΙΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ»!

Από τα «Παναθήναια» της Μαρίκας Κοτοπούλη μέχρι και τους μεταγενέστερους «κολοσσούς» του είδους, Ρένα Βλαχοπούλου, Άννα Καλουτά, Σπεράντζα Βρανά, Βασίλη Αυλωνίτη, Ορέστη Μακρή, Ρένα Ντορ, Σοφία Βέμπο και τόσους ακόμη, που έχτισαν με το πηγαίο ταλέντο τους και την σαρωτική τους προσωπικότητα το οικοδόμημα αυτού του μοναδικού μουσικού είδους.

Στον υπέροχο αυτό κόσμο θα μας ταξιδέψουν οι πιο αξιόλογοι ηθοποιοί και τραγουδιστές της νέας γενιάς του μουσικού μας θεάτρου, (αλφαβητικά): Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ζέτα Δούκα, Κρατερός Κατσούλης, Νίνα Λοτσάρη, Άρης Μακρής. 

Στο ρόλο του κομπέρ, ο Μάκης Δελαπόρτας.

Info:

Vergina Theatro, Regency Casino Thessaloniki.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Παρασκευή και Σάββατο 21:45
29, 30 Μαρτίου 2019
5, 6, 12, 13, 19, 20 Απριλίου 2019

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Τραπέζια 4 θέσεων: 120€ (*)
Τραπέζια 5 θέσεων: 150€ (**)
Τραπέζια 6 θέσεων: 180€ (***)
VIP: 30€ (****)
Ζώνη Α: 25€ (****)
Ζώνη Β: 20€ (****)

ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ; ΠΑΜΕ!

Θοδωρής Φέρρης, Θέμης Παναγιωτίδης, Μαρία Καρρά, Ελισάβετ Σπανού στη Μπουάτ By Bohème

boheme.jpg

Ο Θοδωρής Φέρρης, ο Θέμης Παναγιωτίδης και η Μαρία Καρρά υποδέχονται LiVE την Ελισάβετ Σπανού στη Μπουάτ By Bohème.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο – Οι πόρτες ανοίγουν στις 11·30μμ

Info:

Μπουάτ By Bohème, Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 84

Tηλέφωνα επικοινωνίας/κρατήσεων 2310477497 & 6987404486

Ρέμος- Βανδή μαζί επί σκηνής

remos.jpg

Οι κορυφαίοι ερμηνευτές Αντώνης Ρέμος και Δέσποινα Βανδή συναντιούνται για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής. Το κοινό της Θεσσαλονίκης έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει στην Πύλη Α.

Αντώνης Ρέμος και Δέσποινα Βανδή ενώνουν τις φωνές τους για να σας ταξιδέψουν σε μοναδικές βραδιές με αγαπημένες προσωπικές τους επιτυχίες αλλά και γνωστά τραγούδια άλλων ερμηνευτών που όλοι σιγοτραγουδάμε.

Ιnfo:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο
Πύλη •Α•, Γεωρ. Ανδρέου 15-19
Τηλέφωνο: 2310 553158

Ο Νότης Σφακιανάκης στη Θεσσαλονίκη

Notis.jpg

Ο Νότης Σφακιανάκης ανεβαίνει Θεσσαλονίκη και ξεσηκώνει το κοινό με παλιές αγαπημένες επιτυχίες, αλλά και πολλά τραγούδια από τις προσωπικές του δουλειές που έχουν αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο.

Μαζί του η Έλλη Κοκκίνου & οι Goin’ Through!

Info:

Από την Παρασκευή 29 Μαρτίου κάθε Παρασκευή & Σάββατο
Vogue Club, 26ης Οκτωβρίου 23, Θεσσαλονίκη
Τηλ. Κρατήσεων: 2310-55-0000,  6936971336, 2312202383 (Δωρεάν κλήση Viber και whatsapp)

Melisses στο Barbarella Live

melisse.jpg

Οι MEΛISESS στη Θεσσαλονίκη!

Το εκρητικό συγκρότημα έρχεται στη BARBARELLA και ξεσηκώνει τη Θεσσαλονίκη.

Κέφι, χορός, γνωστές επιτυχίες και διασκέδαση μέχρι το ξημέρωμα, στην καρδιά της πόλης.

Info:

Barbarella Live Party, Β. Ηρακλείου 43

Κάθε Κυριακή, Doors Open: 21:30

RSV: 2310.227.444

Ο Πάνος Κιάμος στο Stage live

kiamos.jpg

Ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής, μετά από δέκα μήνες άκρως επιτυχημένων εμφανίσεων στην Αθήνα αλλά και την sold out περιοδεία του στην Αμερική, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, θα χαρίζει μοναδικές στιγμές διασκέδασης στο Stage Live της Θεσσαλονίκης.

Ο Νικηφόρος, ολοκληρώνοντας την χειμερινή του περιοδεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και Αυστραλία έρχεται να ανεβάσει το κέφι στα ύψη με τις μεγάλες επιτυχίες του “Ξέρω τι Κάνω”, “Σαν αλήτης”, “Άσπρο πάτο”, “Σαν τα μάτια σου” κ.α.

Η Μαλού, που πλαισίωσε τον Πάνο Κιάμο και στην περιοδεία του στην Αμερική και ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του πρώτου της προσωπικού album, δίνει το δικό της στίγμα με την σπουδαία φωνή και την φρέσκια παρουσία της.

Ο Πάνος Κιάμος στο Stage live κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Info:

Stage live, 26ης Οκτωβρίου 27

Η ώρα προσέλευσής είναι 23:30.

Κρατήσεις στο 231 056 6768

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.