Τις πύλες της για το κοινό άνοιξε σήμερα η “Έπαυλη Μαρόκκου”, ένας πανέμορφος πολυχώρος εστίασης για όλη τη μέρα, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά νεοκλασικά κτίρια της Θεσσαλονίκης.

Ένας ζεστός χώρος με μια ξεχωριστή διακόσμηση, που σε κάνει να αισθάνεσαι οικεία, για να πιείς τον καφέ ή το ποτό σου χαλαρά με την παρέα σου.

Το εντυπωσιακό νεοκλασικό της ξακουστής “Συνοικίας των Εξοχών”, χτίζεται το 1906 από τον αυστριακό υπήκοο Ιωάννη Μαρόκκο.

mar-1.jpg

Με τα χρόνια το κτίριο αλλάζει διάφορες χρήσεις. Σε αυτό έχει στεγαστεί η Ιερατική σχολή, και μετέπειτα το σχολείο-οικοτροφείο του Εθνικού Ιδρύματος Προστασίας Κωφαλάλων.

Αργότερα η έπαυλη στέγασε δύο θρυλικά bar, τον «Βελλερεφόντη» και την «ΠανσέλΟινο», ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια το Β’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Μια ομάδα νέων Θεσσαλονικιών, βλέπει ότι το κτίριο είναι  πλέον ελεύθερο, παίρνει τις απαραίτητες εγκρίσεις και μετά από μία δεκαετία που στέγασε τμήμα της Τροχαίας, ο χώρος επανέρχεται στα παλιά του, γνώριμα μονοπάτια, αυτό του bar-restaurant.

«Είμαστε όλοι Θεσσαλονικείς, παιδιά της γειτονιάς. Ξέραμε ότι λειτουργούσε ο χώρος σαν μαγαζί ΠανσέλΟινος και πιο παλιά ως Βελλερεφόντης. Είδαμε ότι ήταν ξενοίκιαστο και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε. Θεωρήσαμε ότι ένα τέτοιο μαγαζί λείπει και το χρειάζεται η γειτονιά αυτή», αναφέρει στο thestival.gr, ο Περικλής Καλφούντζος, ένας εκ των ιδιοκτητών.

mar-16.jpg

Όπως τονίζει το μαγαζί είναι ανοιχτό σε όλους για όλα τα γούστα για όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στην “Έπαυλη Μαρόκκου”, μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας το πρωί , μαζί με γευστικότατα brunch, αργότερα το μεσημέρι να απολαύσετε, την μπύρας σας με μια γευστική ποικιλία, ή το τσίπουρο σας συνοδεία εκλεκτών τσιπουρομεζέδων.

Όσο βραδιάζει μπορείτε να πιείτε το κρασί σας ή το cocktail σας.

«Στοχεύουμε στις παρέες. Να έρχεται ο επισκέπτης και να αισθάνεται οικεία. Να μη φοβάται πως θα είναι ντυμένος, πως θα κρατάει το πιρούνι. Είμαστε ανοιχτοί σε όλους», σημειώνει στο thestival.gr, o κ. Καλφούντζος.

H  “Έπαυλη Μαρόκκου”, άνοιξε σήμερα και για το Open House Thessaloniki 2018.

Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Αραμπατζή

mar-12.jpg

Πληροφορίες

Οδός: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 133

Τηλέφωνο: 231 083 6233

FB: Έπαυλη Μαρόκκου

mar-2.jpg

mar-3.jpg

mar-4.jpg

mar-5.jpg

mar-6.jpg

mar-7.jpg

mar-8.jpg

mar-9.jpg

mar-10.jpg

mar-11.jpg

mar-13.jpg

mar-14.jpg

mar-17.jpg