Επιλογές για όλα τα γούστα περιλαμβάνει για ακόμη ένα σαββατοκύριακο η πολιτιστική ατζέντα στη Θεσσαλονίκη.

Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εκδηλώσεις για παιδιά, περίπατοι στην πόλη, αλλά και... χειμερινα φυτέματα είναι ορισμένα μόνο από τα όσα ενδιαφέροντα μπορείτε να κάνετε αυτό το διήμερο στην πόλη.

Διαβάστε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και κάνετε την επιλογή σας:

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

17η Γιορτή τσίπουρου Τερπνής

Tsipoyro.jpg

Η 17η Γιορτή τσίπουρου Τερπνής θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού (Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας, Κλεάνθους 57), με την υποστήριξη της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 11.00 έως τις 17.00 και θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με ζουρνάδες και νταούλια και την συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, του Χορευτικού Συλλόγου Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Λαογραφικού Χορευτικού Συλλόγου "Αντάμωμα", του Συλλόγου Φίλων Κρητικής Παράδοσης "Ξαστεριά" Θέρμης, του Συλλόγου Θρακιωτών Τριγώνου Έβρου Ν. Θεσ/νίκης και βέβαια θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με ζουρνάδες και νταούλια.

ΔΡΑΣΕΙΣ:

Made in Thessaloniki

fa.jpg

Το MADE in Thessaloniki που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Open House Thessaloniki, έχει ως στόχο να αναδείξει την δημιουργική πλευρά της πόλης, συστήνοντας στο κοινό της, παραδοσιακούς αλλά και ανερχόμενους δημιουργούς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλονίκη και ξεχωρίζουν για την δουλειά τους.

To MADE in Thessaloniki πραγματοποιείται φέτος για 4η χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του να γνωρίσουν ξεχωριστούς δημιουργούς, να εξερευνήσουν τους χώρους δημιουργίας τους και να κατανοήσουν την διαδικασία παραγωγής.

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από τους ίδιους τους δημιουργούς- παραγωγούς και οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και παραδοσιακές μεθόδους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Σάββατο και Κυριακή 17-18 Νοεμβρίου 2018

Δεν γίνονται κρατήσεις.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Open Walk

walk.jpg

Η παράλληλη αυτή δράση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του OPEN HOUSE Thessaloniki 2018 αφορά έναν περίπατο δυτικά του κέντρου, που ξεκινάει από τα δυτικά τείχη και καταλήγει στα Σφαγεία. Μέσα από στάσεις σε σημαντικά κτίσματα και μνημεία ξετυλίγεται ολόκληρη η ιστορία της πόλης και οι σύγχρονες τάσεις ανάπτυξης της περιοχής

Η διαδρομή εστιάζει σε ορισμένα σημεία ενδιαφέροντος της Β’ Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης: σε μνημεία και στην ιστορία τους, αλλά και σε κτίρια με ιστορικό κι αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, με ξενάγηση σε αυτά εξωτερικά.
Με εκκίνηση από τον ναό των Δώδεκα Αποστόλων, η διαδρομή συνεχίζει στα δυτικά τείχη, στη Βίλα Πετρίδη, περνάει από την περιοχή του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, έξω από βιομηχανικά συγκροτήματα όπως το Φιξ και ο Μύλος, το παλιό αντλιοστάσιο και καταλήγει στα παλιά Σφαγεία. Μέσα από τη διαδρομή στον χώρο, αναδύεται όλη η ιστορία της ευρύτερης περιοχής στο πέρασμα των χρόνων και οι σύγχρονες τάσεις ανάπτυξης της.

Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και δεν γίνονται κρατήσεις. Τηρείται σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο άφιξης στο σημείο εκκίνησης.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 6 διαδρομές.

Info:

Ημερομηνίες: Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Νοεμβρίου
Ώρες εκκίνησης: 11:00, 12:00, 13:00
Σημείο εκκίνησης: πλατεία Δώδεκα Αποστόλων
Σημείο τερματισμού: Σφαγεία
Διάρκεια διαδρομής: περίπου 2 ώρες
Μήκος διαδρομής: 3-4 χλμ

Χειμερινά φυτέματα στου λαχανόκηπους του "Πάρκου Τσέπης"

fyt.jpg

Μικροί και μεγάλοι, αυτή την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 11.00, φυτεύουν ΜΑΖΙ στους Λαχανόκηπους του Πάρκου Τσέπης χειμωνιάτικα ζαρζαβατικά.

Θα μάθουν ποια είναι αυτά και τι φροντίδα χρειάζονται. Η δράση θα ξεκινήσει με παιδικό παιχνίδι και συζήτηση για την σημασία των αστικών λαχανόκηπων. Οι συμμετέχοντες μπορούν να έχουν μαζί τους γάντια, εργαλεία κηπουρικής και το κολατσιό σας.

Η Πρωτοβουλία θα φροντίσει να προμηθευτεί λαχανικά προς φύτευση, αλλά θα ήταν πολύ ευχάριστο, σε ένα πλαίσιο οικειοποίησης των Λαχανόκηπων, να φέρετε μαζί σας μερικά από τα παρακάτω:

Μαϊντανό, Σέλινο, Σελινόριζα, Ρόκα, Σπανάκι, Καρότα, Μαρούλι, Κοκάρι (Κρεμμυδάκι), Σέσκουλα.

Info:

Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 11.00

Πάρκο Τσέπης (Ιωάννου Μιχαήλ και Αγαπηνού γωνία), Περιοχή Σβώλου

Άθληση για τον Διαβήτη

Diabhths.jpg

Το πιο ηχηρό μήνυμα σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις παράλληλων αθλητικών δράσεων, θα κληθούν να στείλουν οι πολίτες για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στη δράση «Άθληση για τον Διαβήτη», που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις 12:15 η νέα παραλία Θεσσαλονίκης με σημείο συγκέντρωσης και εκκίνησης το Makedonia Palace, θα πλημμυρίσει από κόσμο, χρώματα, μουσική και παλμό.

Με σύνθημα «Άθληση για τον Διαβήτη» και σύμβολο τον γαλάζιο κύκλο η δράση έχει στόχο τη μετάδοση του μηνύματος ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον Διαβήτη με την καθημερινή άσκηση.

Στηρίζουμε...Παίζοντας

9ο-Στηρίζουμε-Παίζοντας.jpg

Τo 9o ''Στηρίζουμε...Παίζοντας'' έρχεται την Κυριακή 18/11/2018 από τις 11:00 έως τις 17:00, στην Χ.Α.Ν.Θεσσαλονίκης, και φέρνει πρώτο τα Χριστούγεννα!

Όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες χιλιάδες μικροί και μεγάλοι έχουν στηρίξει την εκδήλωση "Στηρίζουμε...Παίζοντας" καθώς και το έργο της "Αρωγής Θεσσαλονίκης".

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι η συλλογή τροφίμων για τις άπορες οικογένειες που στηρίζει η Αρωγή Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ομάδας, με στόχο τόσο την ευαισθητοποίηση του κοινού όσο και την έμπρακτη συμμετοχή του σε θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Πρόγραμμα 

• 11:00 - 12:30 Εργαστήριο Comic για παιδιά από την AddArt
• 11:30 - 13:00 "Μαζί φτιάχνουμε ιστορία" με την Μίνα Γκρέκα
• 13:00 - 13:30 Αφήγηση παραμυθιού με την Στέλλα Τσατσαρώνη
• 13:30 - 15:00 Μουσικοκινητικά παιχνίδια και Μπαλονοκατασκευές - Παίζουμε με την ανιματέρ Μαριλού
• 15:00 - 15:30 "Παιχνίδια της γειτονιάς" με την Πωλίνα Κοκορογιάννη
• 15:30 - 16:00 Zumba για μικρούς και μεγάλους με την Αλεξάνδρα Μπίτη
• 16:00 - 17:00 "Τime to swing kids!" με την Σοφία και την Δήμητρα – Σχολή χορού Swing Academy

Ολοήμερα
• Face Painting από τα Πολύχρωμα Πινέλα και το 8ο ΕΠΑΛ Θεσ/νίκης
• Χριστουγεννιάτικες κατασκευές – Φτιάχνουμε παρέα τα πρώτα μας στολίδια
• Το δέντρο των ευχών
• Στέλνουμε γράμμα στον Άη Βασίλη
• …και πολλές πολλές ακόμα εκπλήξεις!!!

Παγκόμια Ημέρα του Παιδιού

Paidi.jpg

Δράση για τα παιδιά, για την «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού», στο πλαίσιο του διμερούς Μνημονίου Συνεργασίας τους διοργανώνουν ο δήμος Θεσσαλονίκης και η UNICEF, μέσω του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στο Φουαγιέ του Δημαρχείου και από ώρα 10.00 έως 15.00.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού γιορτάζεται κάθε χρόνο την 20ή Νοεμβρίου, την ημέρα που υιοθετήθηκε η πιο ευρέως επικυρωμένη συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ιστορία, η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989). Η UNICEF πραγματοποιεί τη μέρα αυτή ανάλογες εκδηλώσεις σε 126 χώρες ανά τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ενώσουν τις φωνές τους και να καλέσουν τις κυβερνήσεις να επενδύουν στο μέλλον τους.

Περίπατος στα τείχη της πόλης

teixh 1.jpg

Στρώματα ιστορίας, άγνωστα σημεία, μυστικές ιστορίες, επιγραφές, θραύσματα μνήμης συνθέτουν μια συναρπαστική αφήγηση.

Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο περπατάμε κατά μήκος των δυτικών κυρίως τειχών και κατανοούμε την σημασία τους για την πόλη.

Σημείο συνάντησης: Μονή Βλατάδων

Ώρα: 10.30

Η διαδρομή είναι πλήρης συμμετοχών. Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και σύντομα θα ενημερώσουμε για την ημερομηνία επανάληψής της,

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ:

Ντα

Nta.jpg

Το «DA», το πολυβραβευμένο έργο του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, μετά τη εξαιρετική επιτυχία που γνώρισε, τις sold out παραστάσεις του και τη συγκίνηση και το χαμόγελο που χάρισε στο κοινό της Θεσσαλονίκης επιστρέφει. Το μικροαστικό κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον του εικοστού αιώνα στην Ιρλανδία ζωντανεύει φέτος στο Βασιλικό Θέατρο σε μετάφραση, δραματουργική επεξεργασία & σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου.

Ένας γιος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε για την κηδεία του πατέρα του και βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Ο Ντα (υποκοριστικό του Daddy) αντιμέτωπος με τον Τσάρλι.

Η πατρική φιγούρα, οι σχέσεις των παιδιών με τους γονείς, τα λάθη του παρελθόντος, η απώλεια, το τίμημα της ενηλικίωσης, η σκληρότητα που πολλές φορές κρύβει μέσα της αγάπη, η παιδική ηλικία μέσα από την απόσταση του χρόνου.

Το έργο έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από το θίασο του Μάνου Κατράκη.

Info:

Σάββατο 17 Νοεμβρίου, στις 21.00

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου

Εισιτήρια από 5 έως 13 ευρώ

Καληνύχτα Μαργαρίτα

kalynyxta.JPG

Η ιστορία του έργου είναι τοποθετημένη στα χρόνια της κατοχής, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Η οικογένεια Περδικάρη είναι μια τυπική εικόνα της μεγαλοαστικής επαρχίας. Ο συντηρητισμός , η απληστία, η απάτη, η συνενοχή, η αμοιβαιότητα στην κοινωνική πρόσοψη και η δυσπιστία στο «εσωτερικό», τη χαρακτηρίζουν.΄Εχει διαβρωθεί από τα ίδια τα λάθη της, την αυτοϋπονόμευση της.

Αυτό το σπίτι-θεσμός θα καταρρεύσει χτυπημένο από μέσα. Η νεαρή δασκάλα, το στερνοπαίδι της οικογένειας, η Μαργαρίτα, θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά... Όταν η Μαργαρίτα μυείται στην αντίσταση κατά των Γερμανών, είναι ώριμη να δεχτεί την έξοδο, τη διαφυγή από το περιβάλλον της. Τα επιχειρήματά της τα βρίσκει μέσα στο ίδιο της το σπίτι."

Info:

Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σ. Καραντινός, Σταυρούπολη

Σάββατο στις 21.00

Κυριακή στις 19.00

Εισιτήρια από 5 έως 13 ευρώ

Ορφανά

orfana.jpg

To συγκλονιστικό έργο «Ορφανά» του Ντέννις Κέλλυ, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς επιστρέφει στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018.

Ένα σπίτι. Μια οικογένεια. Ένα ζευγάρι: ένας άνδρας και μία γυναίκα. Ο αδερφός της. Τρεις άνθρωποι που μέχρι το τέλος του έργου θα ανακαλύψουν τι σημαίνει όριο και πώς ξεπερνιέται. Το δραματικά επίκαιρο έργο του Ντέννις Κέλλυ, μιας από τις πιο σημαντικές φωνές της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας, επιστρέφει, με απαίτηση των θεατών, στο Φουαγιέ της ΕΜΣ, μετά από έναν εξαιρετικά επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων με συνεχή sold out.

Info:

Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθν. Αμύνης 1

Σάββατο και Κυριακή στις 21.15

Εισιτήρια από 5 έως 13 ευρώ

Υπέρ Ελλάδος (Η υπόθεση Πολκ στο προσκήνιο)

Yper ellados.JPG

1948-49: Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος δολοφονείται στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση αναστατώνεται και οι ξένοι επεμβαίνουν. Ένας αθώος μπαίνει στη φυλακή. Η υπόθεση κλείνει.

Εβδομήντα χρόνια μετά την δολοφονία του Τζορζ Πολκ, ένα θεατρικό έργο δίνει φωνή στα πρόσωπα του δράματος που συγκλόνησε τη χώρα. Μέσα στον βαθύ εμφύλιο, κυνηγοί και κυνηγημένοι, θύτες και θύματα, Πόντιες μάνες, κωλοπετσωμένες Αμερικανίδες, ανελέητοι δικηγόροι, ασφαλίτες και κατάσκοποι, σε ένα γαϊτανάκι αφηγήσεων που ξετυλίγει το νήμα της υπόθεσης. Κι απέναντί τους μια ολόκληρη πόλη, που παρακολουθεί και σχολιάζει τα γενόμενα. Πρόσωπα της Ιστορίας αλλά και πρόσωπα της διπλανής πόρτας συνομιλούν και συγκρούονται. Γιατί η Ιστορία (με το γιώτα κεφαλαίο) φτιάχνεται από τις ιστορίες των ανθρώπων.

Μέσα από σπαραγμένες αλήθειες και πανίσχυρα ψέματα κρίνεται η μοίρα ενός αθώου. Και όλα, πάντα και παντού, αποφασίζονται Υπέρ Ελλάδος.
Να χαθεί ένας άνθρωπος, να σωθεί μία χώρα.

Info:

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, Σταυρούπολη

Σάββατο και Κυριακή στις 21.15

Εισιτήρια από 5 έως 13 ευρώ

Χειμωνιάτικο παραμύθι

Paramythi.JPG

Η «αρρώστια» της ζήλειας, η μανία της εκδίκησης, η δύναμη της συγχώρεσης. Όλα αυτά σε ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του μεγαλύτερου δραματουργού όλων των εποχών, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, το οποίο θα παρουσιαστεί, σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου, μέσα από τη ματιά του μεγάλου Ρουμάνου σκηνοθέτη Σίλβιου Πουρκαρέτε, από 16 Νοεμβρίου 2018 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ).

Η μεγαλοφυής σαιξπηρική εξιστόρηση μιας δυνατής ιστορίας αγάπης, ζήλειας κι εγκατάλειψης. Ένα σκοτεινό παραμύθι γεμάτο εικόνες και συναισθήματα, εκεί όπου ο χρόνος επιβραδύνεται κι οι άμυνες, οι αντοχές κι οι αντιστάσεις των ηρώων πέφτουν σε «χειμερία νάρκη». Η ιστορία του βασιλιά Λεόντιου που με την υποψία ότι η γυναίκα του τον απατά, τυφλωμένος από ζήλεια, θα οδηγηθεί σε απόλυτη δυστυχία και μοναξιά. Αλλά, κάποτε θα έρθει η μεγαλειώδης αλλαγή: ο Λεόντιος θα βγει από το λήθαργο, θα «ξυπνήσει» σοφότερος, και το σκοτάδι θα διαδεχθεί το φως. Γιατί η δύναμη της ζωής είναι ανίκητη…

Info:

Σάββατο και Κυριακή στις 20.30 

Θέατρο Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Εθν. Αμύνης 1

Εισιτήρια 5-13 ευρώ

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

petros.JPG

Ένας μεγάλος περίπατος, ένα ταξίδι συναισθημάτων, ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, της πλέον μεταφρασμένης (σε περισσότερες από 20 γλώσσες) συγγραφέα λογοτεχνικών και θεατρικών έργων για παιδιά και νέους μας μεταδίδει μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας ότι οι άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου

Κυριακή στις 11.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Περιμένοντας τον Γκοντό

gonto.jpg

Το εμπνευσμένο έργο του Νομπελίστα Ιρλανδού συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» στην αξεπέραστη μετάφραση του Μίνου Βολανάκη και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Αναστασάκη, αφού κέρδισε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου.

Ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν περιμένουν τον Γκοντό, μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο. Δύο κλοσάρ, ένα μισοφαγωμένο καρότο, ένα ζευγάρι παλιές αρβύλες, ένα καπέλο που θα έπρεπε να γράφει μέσα το όνομά μας αλλά δεν έχει τίποτε, σε μια δυνατή παράσταση που εκφράζει την αγωνία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μια κωμωδία που…παρωδεί την τραγωδία του ανθρωπίνου είδους, από την εμφάνισή του ως σήμερα.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πϋργου

Κυριακή στις 20.00

Εισιτήρια από 5 έως 13 ευρώ

Κοίτα!

koita.jpg

Η Κατερίνα Καραδήμα σκηνοθετεί τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!», την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι.

Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί.

Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ' ένα “Κοίτα!”.

Info:

ΒΡΕΦΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, «ΚΟΙΤΑ!»

Κάθε Σάββατο στις 12.00

Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία ΧΑΝΘ

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Dr. Manipulator στο Bensousan Han

dex.jpg

Ο Dr. Manipulator ανακοινώνει στον βοηθό του ότι θα οργανώσει ένα πάρτι, μία δεξίωση. Μ'αυτόν τον τρόπο θα τού δοθεί η ευκαιρία να συγκεντρώσει κόσμο ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το παιχνίδι του.

Η δεξίωση ξεκινάει, o Dr. Manipulator και ο βοηθός του αρχίζουν να παίζουν με τους εκλεκτούς καλεσμένους, κι ενώ όλα δείχνουν να κυλούν ομαλά, σιγά σιγά τα όρια γίνονται δυσδιάκριτα και η κατάσταση οδηγείται στο χάος.

Info:

Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018
Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Σάββατα 20:30 & 22:30 (διπλή παράσταση) και Κυριακές 20:30
Είσοδος με Ελεύθερη Συνεισφορά

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6996254996-Περιορισμένος αριθμός θεατών

"Το Μήλο της Έριδας … και άλλες Jazz Ιστορίες"

Mhlo.jpg

Η παιδική σκηνή της εταιρεία Θεάτρου TheatrAction, πιστή στην πεποίθησή της ότι το Θέατρο μπορεί να ενδυναμώσει την γνώση βιωματικά, κατά τη διάρκεια της θεατρικής περιόδου 2018-2019 παρουσιάζει στο Θέατρο Σοφούλη «Το Μήλο της Έριδας … και άλλες Jazz Ιστορίες». Πρόκειται για μια επανάληψη της περσινής της παραγωγής «Για μιαν Ελένη..», που παρουσιάστηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα της επαρχίας, εμπλουτισμένη όμως με κείμενα που εξιστορούν όλα τα γεγονότα του Τρωικού Πολέμου από την αρχή ως το τέλος του, βασισμένα στα έπη του Τρωικού Κύκλου (Κύπρια Έπη, Ιλιάδα, Αιθιοπίδα, Μικρά Ιλιάδα, Ιλίου Πέρσις, Νόστοι, Οδύσσεια).

Η jazz μουσική, τα τραγούδια, οι χορογραφίες, η χιουμοριστική προσέγγιση αλλά και η συγκίνηση που συνθέτουν την εικόνα της παράστασης αποτελούν έναν διαφορετικό και ενδιαφέροντα τρόπο γνωριμίας και προσέγγισης των παιδιών με τον Όμηρο αλλά και τα υπόλοιπα έπη του Τρωικού κύκλου. Τα παιδιά μέσα από τη θεατρική εμπειρία μαθαίνουν ευχάριστα για τους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, αποτυπώνουν εύκολα τις πληροφορίες για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, και προβληματίζονται πάνω στις αφορμές και στις πραγματικές αιτίες των πολέμων, που βάλλουν διαχρονικά την ανθρωπότητα. Σε αυτήν ακριβώς την παιδαγωγική βάση κινείται η παράσταση, χρησιμοποιώντας μάσκα, σωματικό θέατρο, διαδραστικά στοιχεία και μουσική, επιδιώκοντας να φέρει στην επιφάνεια ερωτήματα και θέσεις που θα λειτουργήσουν καταλυτικά για την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των παιδιών και την απόκτηση της γνώσης μέσα από το χιούμορ και το γέλιο.

Info:

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά

Κάθε Σάββατο στις 18:30

Γενική Είσοδος: 9€

Τα Κόκκινα Χριστούγεννα της Κάρλα Δεμβριέντες

Kokkina.jpg

Χριστούγεννα... Στον Πυργίσκο της, η Κάρλα Δεμβριέντες μαζί με τον σύζυγό της Καλπούρνιο και την καινούρια τους καμαριερίστρα Κατάνα, περιμένουν τη μικρή Καρολίνα από τη Σικωτία.

Όταν ξαφνικά, έρχονται τα πάνω κάτω μαζί με απρόσμενους και... απρόσκλητους... επισκέπτες, στο Θέατρο Ταξίδι Ονείρου, Θεσσαλονίκη... Ένα έργο της Αλίκης Ροβέρτου και της Μαίρης Μυλωνά.

Info:

Θέατρο Ταξίδι Ονείρου, Χρυστ. Σμύρνης 18

Σάββατο και Κυριακή στις 21.15

Sorry λάθος κρεβάτι

sorry.jpg

Έχοντας βραβευτεί στα 8α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης με το Βραβείο καλύτερου θεατρικού κειμένου 2017-2018, το «Sorry λάθος κρεβάτι» επιστρέφει για 2η συνεχή χρονιά. Πρόκειται για κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα που παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα Άρατος. Το έργο κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στις 21.30 και οι παραστάσεις θα είναι κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Θέατρο Άρατος (Μοσκώφ 12).

 Ένα ζευγάρι αναγκάζεται μετά από ένα πολύωρο ταξίδι να καταφύγει αργά τη νύχτα σε ένα άθλιο μοτέλ προκειμένου να ξεκουραστεί. Σε αυτό τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά, ενώ ο ιδιοκτήτης του, δείχνει αρκετά παράξενος. Η νευρικότητα και η κούραση οδηγεί το ζευγάρι σε μια απίστευτη ρήξη. Η έλευση νέων πελατών στο μοτέλ προκαλεί αλυσιδωτές παρεξηγήσεις και φέρνει απίστευτες αποκαλύψεις. Τελικά, τι μυστικά κρύβουν το εν λόγω ξενοδοχείο και οι ένοικοί του;

Info:

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ, Μοσκώφ 12 με Φράγκων
Τ. 2315 312 487 / 6945 512 412
Ώρα έναρξης: 21.30
Εισιτήρια: 10 και 6 ευρώ (μειωμένο)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Κάθε Σάββατο και Κυριακή
17 – 18/11
24 – 25/11
01 – 02/12
08 – 09/12
15 – 16/12

Ελλάς…Γελάς

elas.jpg

Πρόκειται για μία σύνθεση από τέσσερις διαχρονικές και εξαιρετικά επίκαιρες μονόπρακτες σατιρικές κωμωδίες του Γεωργίου Σουρή: "Ο Αναπαραδιάδης" (1884), "Δεν έχει τα προσόντα" (1885), "Η Επιδημία" (1881) και "Η Περιφέρεια" (1886). Τα θεατρικά έργα του Σουρή μέσα από το χιούμορ καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα της Ελλάδας της εποχής του (και όχι μόνο). Η σάτιρά του ασκεί σκληρή κριτική στην πολιτική διαφθορά και διαπλοκή καθώς και στην κοινωνική και ηθική παρακμή της σύγχρονής του (και όχι μόνο) ελληνικής κοινωνίας. Η παράσταση, μέσα από μια σύγχρονη οπτική, συνδέει το χθες με το σήμερα. Άλλωστε, τι έχει αλλάξει από τότε;

Info:

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Παραστάσεις: 17-18, 24-25 Νοέμβρη & 1-2 Δεκέμβρη

Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 20.00

Κανονικό: 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο θεάτρου)

Μαθητικό/Φοιτητικό/Ανέργων/Πολυτέκνων/Ατέλειες: 8€

Γυάλινος κόσμος

Kosmos 2.jpg

Με φόντο τα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης (δεκαετία του 1930), σε μια επαρχία του αμερικάνικου Νότου, εκτυλίσσεται η ιστορία μιας οικογένειας που την έχει εγκαταλείψει ο πατέρας. Το κείμενο είναι μια εξομολογητική δήλωση ενοχής του αφηγητή - γιου Τομ, που κι εκείνος με τη σειρά του εγκατέλειψε - μετά από ορισμένες ατυχείς συμπτώσεις και πολλά σπαταλημένα όνειρα - τη μητέρα του Αμάντα και την αγαπημένη του αδελφή Λώρα. Στόχος η αναζήτηση της ελευθερίας, η πάντα μακρινή, σχεδόν άπιαστη ευτυχία.

Πρόκειται για ένα σπαραχτικό και ταυτόχρονα ανελέητα σαρκαστικό έργο που μιλά για τον δύσκολο αποχωρισμό από την οικογενειακή φωλιά, για την ενοχή, για την ανέφικτη φυγή, για τη μνήμη που μπορεί να γίνει…φυλακή.

Info:

Θέατρο Τ, Αλ. Φλέμινγκ 16

Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή 21:30 | Σάββατο 21:30 | Κυριακή 19:00 | Δευτέρα 21:30 | Τρίτη 21:30, Έως 25 Νοεμβρίου

Εισιτήρια: 14€ κανονικό | 12€ φοιτητών & άνω των 65 | 10€ ανέργων, ΑΜΕΑ & ατέλειες | 10€ γενική είσοδος κάθε Τρίτη

Ατέλειες: Κάθε Δευτέρα (κατά προτεραιότητα)

Η Γκέμμα του Λιαντίνη

Gemma.jpg

Ένα σύγχρονο πολυσυζητημένο έργο σπάνιου φιλοσοφικού προβληματισμού και υψηλής γλωσσικής εκφραστικής διεκδίκησης σε μία θεατρική προσαρμογή που συγκλόνισε το κοινό της Αθήνας, μεταφέρεται στην θεατρική σκηνή του θεάτρου Αριστοτέλειον, από Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και μόνο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Μια μυσταγωγική παράσταση που μας καλεί μέσα από τη θεατρική, ερμηνευτική προσέγγιση του σκηνοθέτη να μυηθούμε στο φως και την αλήθεια.

Οι ιδέες-αρχέτυπα του Λιαντίνη ενσαρκώθηκαν σε ανθρώπινους χαρακτήρες και με εφόδιο το φιλοσοφικό λόγο στη σκηνή, ανταμώνουν, ξεσκίζονται και πάλι σμίγουν σε ανώτερα όντα με ένα μόνο σκοπό, να δώσουν απάντηση και φως στα μεγάλα σκοτάδια της ανθρωπότητας.

«Αυτοί που θα ζήσουν μετά από μας, έχοντας πίσω τους ένα τέτοιο πελώριο έργο, θα ζήσουνε σε μια εποχή ανώτερη απ’ όλες τις εποχές μέχρι τώρα».

Η «Γκέμμα» του Λιαντίνη αποτελεί θησαυρό φιλοσοφικό, ποιητικό και λογοτεχνικό σε μια κατάθεση της δικής του βιωματικής «αλήθειας», λέξη με την οποία κλείνει ο Λιαντίνης τη Γκέμμα του: «Έζησα την αλήθεια».

Δημήτρης Λιαντίνης

Ο συγγραφέας, παιδαγωγός, φιλόσοφος, ποιητής, βαθύς μελετητής του ελληνικού κλασσικού πνεύματος, της παγκόσμιας ιστορίας της φιλοσοφίας, της σύγχρονης νεοελληνικής πολιτιστικής και πολιτικής πραγματικότητας, Δημήτρης Λιαντίνης, δίδαξε ως Καθηγητής Φιλοσοφία της αγωγής, Παιδαγωγική και Διδακτική των ελληνικών μαθημάτων στο Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έγραψε βιβλία φιλοσοφικού συλλογισμού με ιδιαίτερη προσωπική χαρακτηριστική ποιητική γραφή, αλλά ακριβολόγο πνεύμα.

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειο, Εθνικής Αμύνης 2. Θεσσαλονίκη.
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 45 λεπτά
Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο: 21:00 & Κυριακή: 20:00
Γενική είσοδος: 18 & 15 ευρώ
Ειδικές ομάδες: 12 ευρώ (Φοιτητές- μαθητές- Άνεργοι – ΑΜΕΑ)

"Γράμμα σε ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ”

zeta.jpg

Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από το βιβλίο της Οριάνα Φαλάτσι και είναι αυτό που μας δημιούργησε έντονα την ανάγκη να ξανά ανεβάσουμε το “Γράμμα σε ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ”. Μέσα από μια καινούργια ματιά, μια νέα διασκευή που θα σχολιάσει – μοιραίως – όλα αυτά που συμβαίνουν και στις μέρες μας….

«Τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί που καίνε ανθρώπους; Νόμιζα ότι με τα κρεματόρια είχαμε τελειώσει. Έχουμε μπει σε μια σκοτεινή στενωπό χωρίς κανείς να είναι ακόμη σε θέση να “δει” τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Κινούμενη άμμος η χώρα, κινούμενη άμμος και όσα συμβαίνουν έξω από αυτήν. Αν ερχόσουν στον κόσμο θα μάθαινες τι είναι τα συναισθήματα, τι κάνει τους ανθρώπους να είναι άνθρωποι. Θα μάθαινες τι είναι ο φόβος (πόσο φοβήθηκε άραγε ένα παιδί παλεύοντας με τον καπνό και τη φωτιά;) Θα μάθαινες τι είναι αγωνία, τι είναι η αγανάκτηση, τι είναι οργή και τι θυμός, πώς νιώθουν χιλιάδες άνθρωποι που φωνάζουν το δίκιο τους ανεβαίνοντας αργά και συντεταγμένα το δρόμο που απέκτησε τελικά τη δική του ιστορία, τη δική σου ιστορία. Η πραγματικότητα μας έχει ξεπεράσει. Τώρα βλέπουμε καθαρά ότι “ο Βασιλιάς είναι γυμνός”. Αν ζούσες και η μανούλα σου, σου διάβαζε το παραμύθι, θα γελούσες όπως όλα τα παιδιά όταν το πρωτακούν. Εμείς τώρα το συνειδητοποιήσαμε αλλά δεν μπορούμε να γελάσουμε, γιατί δεν είμαστε πια παιδιά».

Info:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου : 21:00
Κυριακή 18 Νοεμβρίου : 20:00

Γενική Είσοδος: 15 €
Φοιτητικό, ανέργων: 13 €

Ο Συλλέκτης του Τζων Φώουλς στο Θέατρο Αθήναιον

syllekths.jpg

«O συλλέκτης» (1963), το πρώτο μυθιστόρημα του Τζων Φώουλς, τον καθιέρωσε δικαίως στην παγκόσμια λογοτεχνία ως έναν από τους σημαντικότερους πεζογράφους. Η ένταση και το σασπένς που δημιουργεί παραπέμπουν ξεκάθαρα σ’ ένα κορυφαίο θρίλερ, όπου ο θεατής οδηγείται σε μια ύπουλη ταύτιση με τον Κακό και τον Καλό ταυτόχρονα.

Το έργο παρακολουθεί τον Κλεγκ, έναν ανήσυχο και φιλόδοξο νεαρό ταπεινής καταγωγής, που έχασε τους γονείς του μικρός, μεγάλωσε με μια θεία του και την ανάπηρη κόρη της και δεν κατάφερε ποτέ να ενταχθεί κοινωνικά. Μοναδική του διέξοδος η συλλογή πεταλούδων. Όταν θα κερδίσει ένα λαχείο, θ’ απαγάγει και θα φυλακίσει για έναν μήνα τη Μιράντα, μια νεαρή φοιτήτρια Καλών Τεχνών, με την οποία τον χωρίζουν έντονες κοινωνικές διαφορές.

Info:

Θέατρο Αθήναιον, Λ. Β. Όλγας 35
Πέμπτη & Παρασκευή στις 21.00
Σάββατο στις 18.30 και 21.00
Τετάρτη & Κυριακή στις 19.00
τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ (κανονικό) & 10 (μειωμένο)

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Brit Floyd

Pink.jpg

Η μαγική μουσική των Pink Floyd μετουσιώνεται από τους Brit Floyd σε ένα απολαυστικό δίωρο, όπου θα ακούσουμε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μπάντας που έχει γράψει ιστορία στον χώρο της ροκ.

Ένα ξεχωριστό επετειακό θέαμα αφιερωμένο στο εμβληματικό The Dark Side of the Moon, 45 χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Οι Βρετανοί Brit Floyd είναι, πράγματι, ό,τι πιο κοντινό
σε μια αυθεντική Pink Floyd εμπειρία μπορούν να βιώσουν οι fans και θα μας μεταφέρουν στην ψυχεδελική εποχή της δεκαετίας του ’60 και στο αγνό progressive της δεκαετίας του ’70.

Οι Brit Floyd ερμηνεύουν κομμάτια από τα πολυαγαπημένα και πιο επιτυχημένα albums των Pink Floyd, The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals, The Wall και The Division Bell, αλλά και πολλά πολλά ακόμη!

Έχοντας πουλήσει πάνω από 45 εκατομμύρια αντίτυπα, και ενώ χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το σημαντικότερο ροκ album όλων των εποχών, το The Dark Side of the Moo ήταν ένα φιλόδοξο ψυχεδελικό αριστούργημα, που επανακαθόρισε το είδος της ροκ και ώθησε τα μέλη των Pink Floyd προς τη ροκ αθανασία.

To Brit Floyd show είναι αδιαμφισβήτητα ένα φαινόμενο, το οποίο δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο live tribute των Pink Floyd. Αναπαριστώντας και αναδημιουργώντας το μεγαλείο της περιοδείας Division Bell του 1994, μαζί με ένα εντυπωσιακό show με φώτα, μια τεράστια στρογγυλή οθόνη, όπως και lasers, φουσκωτά και έντονη θεατρικότητα!

Info:

Σάββατο 17 Νοεμβρίου στο Fix Factory of Sound

26ης Οκτωβρίου 15

Εισιτήρια γενικής εισόδου: 35€

Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2018: Νικόλας Αναδολής, Ρεσιτάλ πιάνου

Piano.jpg

Θεωρείται διάνοια στο χώρο της τζαζ, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Ο Νικόλας Αναδολής θα παρουσιάσει αυτοσχεδιαστικές μινιατούρες, βασισμένες σε θέματα από το Μπαρόκ μέχρι τον Νεοκλασικισμό κι από το ‘Τhe great american songbook’, επιχειρώντας, μέσω του ρομαντικού ύφους της ερμηνείας του και της πολυφωνικής ενορχηστρωτικής προσέγγισης του, μια όσμωση της κλασικής και τζαζ παράδοσης.

Info:

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 – 12:00
Αμφιθέατρο Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ)

Εισιτήρια

Κανονικό – 10€ προπώληση, 12€ ταμείο
Μειωμένο – 6€ προπώληση, 8€ ταμείο

Μίμης Πλέσσας και Δάκης συναντιούνται στη Θεσσαλονίκη

Plessas dakhs.jpg

Ο Μίμης Πλέσσας και ο Δάκης συναντιούνται στη Θεσσαλονίκη για μία κοινή εμφάνιση, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, στο Radio City Theater Music Hall. Μαζί τους η Έυη Σιαμαντά.

Πέρασαν «Τόσα Καλοκαίρια» από «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά» που ο Δάκης μας ταξίδεψε με τις μελωδίες του Μίμη Πλέσσα.

«Στιγμές» ο τίτλος της παράστασης και πραγματικά το περιμέναμε όλοι, αφού μας το χρωστάνε από το 1968! Η στιγμή έφτασε για να συναντηθούν επί σκηνής στην Θεσσαλονίκη, ο κορυφαίος συνθέτης με τον διαχρονικό ερμηνευτή!
Ο Δάκης ερμηνεύει «Στιγμές» του Μίμη Πλέσσα… «Στιγμές» που γέννησαν τη συνεργασία τους.

Μαζί τους εμφανίζεται η Εύη Σιαμαντά. 

Info:

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018
Radio City Music Hall
Τιμές Εισιτηρίων: 20 Ευρώ Διακεκριμένες, 18 Ευρώ Γενική Είσοδος & 15 ευρώ φοιτητικό- ανέργων, (13 Ευρώ Εξώστης)
Ώρα Έναρξης: 20:00
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310 819153, 2310 257218

Εκφύλιος Πόλεμος

diogenis.jpg

Αριστερά ή δεξιά, ίδια είναι τα λεφτά;

Τελικά υπάρχουν;

Τι είναι η Νότιος Μακεδονία;

Η Βόρεια Κύπρος;

Βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα ;

Η ουτοπία ήταν και θα ‘ναι Ελληνική;

Όσο βαρούν τα ένσημα βαρούν και τα βαρέα ;

Πώς τα καταφέρνουμε αφού δεν;

Γιατί μου λες πως δεν σου γράφω, αφού δεν λαβαίνεις ;

Όταν σου κάνω αναπάντητη γιατί δεν απαντάς;

Όταν συμφωνούμε γιατί διαφωνούμε;

Θέλω να αυτοπροσδιοριστώ και οι άλλοι δεν μ’ αφήνουν;

Θέλω να με δαγκώσουνε μα όλοι τους με πίνουν;

Πώς φτάσαμε ως εδώ και ακόμη παραπέρα;

Βρακί δεν έχει ο κ@λος μας… μα πήρε πολύ αέρα!

Αλήθεια, τι μεσολάβησε απ’ το «μεγάλε» ως το «αγόρι μου».

Είναι δυνατόν το επίσημο «σνακ» της ανάπτυξης να είναι τα «μπατιρόσπορα»;

Φρέντο, νύχια και καπνό 100%! Δεν με νοιάζει αν θα φάω έχω tablet κινητό!

Ο «ΕΚΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» είναι εδώ για γέλιο μέχρι τελικής πτώσης υπό τους νέους, φρέσκους ήχους της janabet brass band τους θρυλικούς MONIE & MONIE CONNIENTE.

Ιnfo:

Σάββατο 10, 17, 24 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου2018
Μύλος Club, Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30
Ώρα έναρξης 22:30
Είσοδος: 10€

Μίλτος Πασχαλίδης live στο Block 33

miltos.jpg

Μετά από ένα καλοκαίρι που έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα με τη νέα του κυκλοφορία, τον δίσκο «Τραγούδια Που Ζούνε Λαθραία», ο Μίλτος ξεκινάει τις χειμωνιάτικες του εμφανίσεις.

Γνωστός για την αυθεντική, γεμάτη συναίσθημα, σκηνική του παρουσία και την αμφίδρομη σύνδεσή του με τον κόσμο, ο Μίλτος ανεβαίνει στο stage του Block33, με πολλή διάθεση, έτοιμος για μια αξέχαστη βραδιά.

Μια βραδιά μεγάλη με μπαλάντες, ροκ ενέργεια, παραδοσιακά κομμάτια, χιούμορ, τραγούδια «σταθμούς,» αλλά και τις νέες του επιτυχίες και απρόβλεπτες επιλογές.

Θα ξεκινάει με αγαπημένα τραγούδια του όπως «το Παραμύθι Με Λυπημένο Τέλος», «Τα Μπλουζ της Άγριας Νιότης», «Σ’ τα Είπα Όλα» και τις «Πεθαμένες Καλησπέρες» και θα συνεχίζει με τα κομμάτια του νέου του δίσκου «Τραγούδια Που Ζούνε Λαθραία» σε μουσική του Μάριου Τόκα και στίχους του Άλκη Αλκαίου. Ήδη «η Ρωξάνη», «Στις ξερολιθιές» και «Οι έρωτες του δρόμου» έχουν βρει τη θέση τους στην καρδιά μας.

Ιnfo:

Σάββατο 17 Νοεμβρίου
Block 33, 26ης Οκτωβρίου 33

Εισιτήρια

13 ορθίων
15 καθήμενων

Λαϊκart στη ΒΕΝΤΕΤΑ

laikart.jpg

Η μουσική σκηνή Βεντέτα live stage υψηλοφρόνως παρουσιάζει την Κυριακή 18/11/2018 αλλά και κάθε δεύτερη Κυριακή στις 9 μμ νταν (νωρίς νωρίς, να προλάβουμε και τα λεωφορεία) την εξωκάρδια μουσική παράσταση του Στάθη Παχίδη “Λαϊκart” (τα Λαϊκά διαφορεΠικά) με special guest τους Μαριάνθη Κεφάλα (18/11/2018) και Χρήστο Μητρέντζη (2/12/2028).

Το κλασσικό λαϊκό τραγούδι, ίσως ο πιο αντοχικός κοινός μας τόπος, αποκαλύπτει τις εκλεκτικές του συγγένειες με ήχους και ύφη απ’ όλη την υφήλιο—ένα χωριό ηλεκτρονικό είναι πια ο πλανήτης όλος.

Με πασίγνωστα έως θρυλικά λαϊκά άσματα που έκαψαν για δεκαετίες πίστες και τέλια σε σημερινές, πρωτάκουστες εκδοχές και πωπώ οπτική, το “Λαϊκart” απειλεί να γίνει ένα αντικαταθλιπτικό κοινωνικό πείραμα, το CERN της ψυχαγωγίας.

Μια δημόσια καραμερακλαντάν τελετή προς εξορκισμό του εθνικού μας «πού-πάμε-ρε» με λικνίσματα, up tempo, χλαπαταγή και γελωτοπλημμύρα ( διότι παρωδιακώς επιζούμε).

Info:

Κυριακή 18/11 & 2/12
ΒΕΝΤΕΤΑ , Εθνικής Αμύνης 3
Τηλέφωνο Kρατήσεων:2310 234973
Ώρα έναρξης: 21:00 

Μελίνα Ασλανίδου live στο Vergina Theatro

aslanidoy.jpg

Με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της και την ξεσηκωτική σκηνική της παρουσία, η αγαπημένη Μελίνα Ασλανίδου υπόσχεται να μας χαρίσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της & την αστείρευτη ζωντάνια της σε ένα ανατρεπτικό μουσικό πρόγραμμα, να μας τα χαρίσει… όλα!

«Όλα δικά σου μάτια μου»

σε ένα εκρηκτικό live με κορυφαίες ερμηνείες, χορό, πάθος, συγκίνηση και τα πιο λατρεμένα τραγούδια!

Η είσοδος στο θέατρο επιτρέπεται ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

H είσοδος στο καζίνο είναι προαιρετική & δεν απαιτείται εισιτήριο.

Info:

VERGINA THEATRO, REGENCY CASINO THESSALONIKI

- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 21.45
- ΣΑΒΒΑΤΟ: 21.45

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Τραπέζια 4 θέσεων: 120€ (*)
Τραπέζια 5 θέσεων: 150€ (**)
Τραπέζια 6 θέσεων: 180€ (***)
VIP: 30€ (****)
Ζώνη Α: 25€ (****)
Ζώνη Β: 20€ (****)

Πληροφορίες στο 2310 491 234.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Γιώτα Νέγκα στο Stage

negka.jpg

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Γιώτα Νέγκα συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής και γιορτάζουν για όλα εκείνα τα φαινομενικά ετερώνυμα που κρύβουν μέσα τους τις πιο αλληλένδετες δυνάμεις. Οι δυο τους δίνουν τα χέρια και ξεκινούν να μαθαίνουν ο ένας τον άλλον κάνοντας μια κυκλική πορεία που ενώνει τις κοινές τους καταβολές. «Όλα για όλα» που παίζονται στην καθημερινότητα μας, στα όνειρα μας, στην ίδια σκηνή.

Ο Βασίλης γίνεται η Γιώτα. Η Γιώτα γίνεται ο Βασίλης. Ανακαλύπτουν μαζί το λαϊκό τραγουδιστή που κρύβει εκείνος μέσα του και τη ροκ φιλοσοφία που ακολουθεί τη ζωή εκείνης. Διαβάζουν ο ένας στον άλλο τα σημάδια που αποδεικνύουν πως η ρίζα τους είναι μία και κοινή.

Ιnfo:

Κάθε Σάββατο στις 22:30

Stage Live – 26ης Οκτωβρίου 27

Μπουκάλι για 4 άτομα: 150 ευρώ

Μπουκάλι κρασιού για 2 άτομα: 75 ευρώ

Ποτό: 15 ευρώ

Τηλ. 2310.566768

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος live στο Casper at Verykoko

Papa.jpg

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος τραγουδάει γνωστές και αγαπημένες επιτυχίες σε ποπ αλλά και λαΐκούς ρυθμούς και ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους.

Οι Κυριακές στη Θεσσαλονίκη είναι αλλιώς.

Info:

Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στις 22.00
Casper at Verykoko, Παγγαίου 11 - Πλατεία Μοριχόβου

Η Έλλη Κοκκίνου στο Markiz

Kokkinoy.jpg

Αυτό το βράδυ θα είναι ξεχωριστό! Ένα βράδυ με τις μεγάλες επιτυχίες της Έλλης Κοκκίνου που να ξεσηκώσει το κοινό της Θεσσαλονίκης. Έτοιμοι να ανεβείτε στα τραπέζια;

Info:

Markiz, Κουντουριώτου 6 στο λιμάνι

Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στις 23.30

Τηλέφωνο κρατήσεων 6945700705

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Club Vogue: Πέτρος Ιακωβίδης & STAN στο πλευρό της

teo.jpg

«Club Vogue»… αυτός είναι ο απόλυτος προορισμός της Θεσσαλονίκης και είναι πανέτοιμος να υποδεχτεί την αγαπημένη λαϊκή ερμηνεύτρια Νατάσα Θεοδωρίδου!

Έχοντας στις «αποσκευές» της το απόλυτο HIT της χρονιάς «Δεν με Αφορά» συναντά επί σκηνής τον Πέτρο Ιακωβίδη – με τον οποίο συνεχίζουν την επιτυχία που σημείωσαν μαζί στο «FANTASIA» – και τον STAN που έρχεται να σφραγίσει και επί σκηνής την πολυετή συνεργασία του με τον Πέτρο Ιακωβίδη.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι νύχτες στη Θεσσαλονίκη αποκτούν άλλο νόημα, έχουν άρωμα «Club Vogue» και σίγουρα μας αφορά να τις ζήσουμε!

Info:

Club Vogue, 26ης Οκτωβρίου 23, Θεσσαλονίκη
Από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο
Τηλέφωνα Κρατήσεων: 2310550000 / 2310550300

Η απόλυτη μουσική συνάντηση στην Πύλη •Α• 

pylh a.jpg

Η ολοκαίνουργια Πύλη •Α• (πρώην Πύλη Αξιού) υποδέχεται τη Μαρινέλλα και τον Κώστα Μακεδόνα σε ένα άκρως πετυχημένο μουσικό σχήμα μαζί με τους Έλενα Παπαρίζου και αδελφούς Τσαχουρίδη.

Info:

Από τις 17 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο (βράδυ) και Κυριακή (απόγευμα)
Πύλη •Α• Γεωρ. Ανδρέου 15-19
RSV 2310553158 || 2310553198

Η Άννα Βίσση στο BARBARELLA Live Party

anna.jpg

Η κορυφαία ελληνίδα star ήρθε για να αλλάξει τα βράδια μας, στο BARBARELLA Live Party.

Η Άννα Βίσση έχοντας συμπληρώσει τρία επιτυχημένα χρόνια στην Αθήνα στη σκηνή του «Hotel Ερμού», το μουσικό της σπίτι όπως λέει η ίδια, ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει αυτό το ξεχωριστό μουσικό ταξίδι.

Μαζί με την 13μελή της μπάντα στήνει ένα ανατρεπτικό show με όλες τις μεγάλες της επιτυχίες σε πολύ ιδιαίτερες διασκευές. Ένα πρόγραμμα με τα τραγούδια που αγαπήσαμε, που χορέψαμε, με τα οποία ερωτευτήκαμε!

Info:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, η Άννα Βίσση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Barbarella Live Party, Βασ .Ηρακλείου 43

Τηλ.Κρατήσεων : 2310 227 444

Σάκης Ρουβάς και Στέλιος Ρόκκος στο FIX

roybas rokkos 2.png

Όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Σάκη και του Στέλιου, και τραγούδια αγαπημένα σε έξυπνες & αναπάντεχες διασκευές αλλά και ντουέτα που θα παρασύρουν το κοινό σε μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης!

Η ευρηματική σκηνοθεσία του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη δημιουργεί επίσης την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ένα non stop party υψηλών προδιαγραφών!

Ο κορυφαίος Έλληνας Star και ο ξεχωριστός καλλιτέχνης Στέλιος Ρόκκος, επιστρέφουν στην ίδια σκηνή μετά από την πρώτη τους αξέχαστη και άκρως επιτυχημένη συνεργασία με την υπόσχεση να σας συναρπάσουν!

Στο σχήμα συμμετέχουν ταλαντούχοι καλλιτέχνες όπως ο Άκης Δείξιμος, η Κατερίνα Λιόλιου, η Κασσιανή Λειψάκη, και η Σοφία Στρατή.

Info:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως και τις 2 Δεκεμβρίου

FIX NIGHT CLUB, 26ης Οκτωβρίου 15

Κρατήσεις: 231 051 4511

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ:

Ο πρίγκιπας Λεμονής

lemonhs.jpg

Το Θέατρο του Βορρά φέτος το Χειμώνα παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης», για δύο παραστάσεις, την Κυριακή 18 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο θέατρο "Φαργκάνη ART" στην Καμάρα, στις 11:30 π.μ.

Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη! Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης!

Ο καλόκαρδος Πρίγκιπας Λεμόνης γνωρίζει την όμορφη Κρεμμύδω και την ερωτεύεται! Παρά τις αντιρρήσεις που έχει ο περίγυρος και των δυο θα παντρευτούν και θα απαντήσουν σε όλους όσους επικρίνουν την αγάπη τους...με αγάπη!!!

Info:

Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στις 11.30

ΦΑΡΓΚΑΝΗ Art, Αγ. Παντελεήμονος 10

Τιμή εισιτήριου: 7 ευρώ (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ), 9 ευρώ (ΤΑΜΕΙΟ)

Το τελευταίο φύλλο

fyllo.jpg

"Το τελευταίο φύλλο", η καινούργια παράσταση κουκλοθέατρου της Πολιτιστική Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς ανεβαίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.

Πρόκειται για ένα έργο του Αμερικανού συγγραφέα Ουίλιαμ Σίντνεϊ Πόρτερ, γνωστού ως O.Henry, σε διασκευή και σκηνοθεσία της κ. Θεοδοσίας Σβολάκη –Μπάντζου, το οποίο λόγω της υπόθεσης και θεματολογίας του μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον, να ψυχαγωγήσει, αλλά συγχρόνως να προβληματίσει και να εκπαιδεύσει εμπειρικά τα παιδιά όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (δημοτικού από οκτώ ετών, γυμνασίου, λυκείου), καθώς και κάθε ενήλικα.

Η ιστορία του διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη, στα τέλη του 19ου αιώνα, στη γειτονιά των καλλιτεχνών στο Γκρίνουιτς Βίλατζ και είναι ένας ύμνος στην καθαρή, ατόφια, δοτική χωρίς όρια και υστεροβουλίες φιλία δύο νέων κοριτσιών, που έρχονται από την επαρχία στη Νέα Υόρκη, επιδιώκοντας να κάνουν πραγματικότητα τα ακριβά και πολύτιμα για τη νεότητα όνειρά τους και εκεί με τη βοήθεια, την αμέριστη συμπαράσταση μέχρι και αυτοθυσία ενός των τριών ηλικιωμένων, που τυχαία συναντούν, καταφέρουν να ξεπεράσουν ανώδυνα τις κατά τα άλλα πολύ επικίνδυνες αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν. Το θέμα της ευεργετικής, της τόσο αποτελεσματικής και σωτήριας θα λέγαμε προσέγγισης της νέας με τη γεροντότερη γενιά δίνεται ανάγλυφα και τονίζεται ιδιαίτερα στο έργο.

Info:

Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, Ειρ. Ιασωνίδη 21

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 6 μ.μ. και Κυριακή 18 Νοεμβρίου 11 π.μ.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων - Σκρουτζ

sk.jpg

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια

Από 4 έως και 104 ετών
Σε διασκευή και για μικρά παιδιά

Λίγα λόγια για τον... Σκρουτζ, κεντρικό ήρωα της ιστορίας μας, που η τσιγκουνιά του δεν έχει προηγούμενο. Δεν είναι σε θέση να ζήσει, ν' αγαπήσει, να χαρεί. Το κύριο μέλημά του είναι πώς θα ξοδέψει λιγότερα για τις ανάγκες του. Όλα αυτά μέχρι που τον επισκέπτεται το πνεύμα των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια, όλα αλλάζουν... O Σκρουτζ
ανακαλύπτει την ευτυχία, τη γαλήνη και την αγάπη. Καταλαβαίνει ότι τίποτε δεν είναι πιο πολύτιμο απ' αυτά τα συναισθήματα.

Info:

Θέατρο Ταξίδι Ονείρου, Χρ. Σμύρνης 18, Τηλ: 6972702870

Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στις 12.00

Χίλιες και μία νύχτες

xilies.jpg

Οι «Χίλιες και μία νύχτες» είναι μία μοναδική συλλογή παραμυθιών βαθιάς ποιητικότητας και ουσιαστικών ηθικών διδαγμάτων που άσκησαν τεράστια επιρροή στο δυτικό πολιτισμό και εξακολουθούν να μας συγκινούν έως σήμερα. Η εξέχουσα θέση που κατέχουν οι ιστορίες της Σεχραζάντ στην παγκόσμια λογοτεχνική παράδοση οφείλεται στην πλούσια πολυεπίπεδη αφήγηση τους, που ξεδιπλώνει μπροστά μας ένα άλλο σύμπαν ανάμεσα στο μύθο και την πραγματικότητα, ανάμεσα στο επικό και την ανθρώπινη διάσταση. Ένας κόσμος πλημμυρισμένος από υπερφυσικά θαύματα, νεράιδες, μαγικά λυχνάρια, αμύθητους θησαυρούς, παράξενα τζίνι και πολυτελή παλάτια.

Ιnfo:

Θέατρο Ολύμπιον, Αριστοτέλους 10
Παιδική Σκηνή Νέου Θεάτρου
Από 18 Νοεμβρίου κάθε Κυριακή στις 11.30

Η «Βασίλισσα του Χιονιού»

megaro.jpg

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα Το Magic Theatre Serpentes με την υπερπαραγωγή Η «Βασίλισσα του Χιονιού». Μια μοναδική multimedia παράσταση βασισμένη σε ένα από τα πιο όμορφα και σημαντικότερα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Η παράσταση διηγιέται με έναν μοναδικό τρόπο το μαγικό και συναρπαστικό ταξίδι της μικρής Γκέρντα μέχρι την Παγωμένη Χώρα του Χιονιού. Ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, δοσμένο με ένα φαντασμαγορικό τρόπο από τους καλλιτέχνες των Magic Theatre Serpentes -χορευτές, χορευτές του κλασσικού μπαλέτου(με το απόσπασμα–Snow Queen-από τον Καρυοθραύστη του Τσαικοφσκυ ), σολίστ της όπερας , ακροβάτες,ιδιαιτερα εντυπωσιακα, πλούσια κουστούμια και μασκες, σε συνδυασμό με πολυ πρωτοτυπες βίντεο προβολές και ομορφη μουσικη επενδυση.

Ιnfo:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Μ1

Παραστάσεις:

Σάββατο 17/11: 7.00 μμ
Κυριακή 18/11: 12.00 (έξτρα παράσταση)
Κυριακή 18/11: 5.00 μμ

Τιμές εισιτηρίων: 35€ (23€*), 30€ (23€*), 25€ (18€*), 18€ (10€*), 10€
* παιδικό

Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή

ermhs.jpg

Μετά από την επιτυχημένη παράσταση: «Ο κύριος Κιχ και το Μυστικό κουτί των Ήχων», που παρουσιάστηκε για 2 συνεχόμενα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, γνωστή για την πλούσια δράση της στο χώρο του θεάτρου για παιδιά (παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό κ.α.), ανανεώνει τη συνεργασία της με το «Θέατρο Τ» με την ευρηματική θεατρική παράσταση:«Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή».

«Ο μικρός Ερμής, ένα παιδί κεφάτο και δραστήριο, περνάει ώρες διαβάζοντας παραμύθια και ιστορίες για δράκους. Έχει όμως ένα τρομερό ελάττωμα: είναι ένας μοναδικός, ανεπανάληπτος και παθιασμένος ψεύτης! Με τα εξωφρενικά του ψέματα αναστατώνει καθημερινά όλους τους κατοίκους του χωριού του. Πείθει τον κουρέα να φυτέψει μια τριανταφυλλιά στο κεφάλι, προτείνει στον φούρναρη να τρώει κάμπιες και μυρμήγκια και βάζει τον ράφτη να μιλάει με φαντάσματα! Τι θα συμβεί όμως όταν μια μέρα ένα από τα ψέματά του βγει, πέρα για πέρα, αληθινό; Η ζωή του γίνεται άνω κάτω και ο μικρός Ερμής μπλέκει σε μια περιπέτεια απίστευτων διαστάσεων!».

Info:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 16
Παραστάσεις: Από την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, και κάθε Κυριακή, στις 12:00
Τιμή εισιτηρίου: 8 €
Ηλικίες: Από 2,5 έως 10 ετών

Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ ένα γλάρο να πετάει

gatos.jpg

Μια γλαροπούλα, η Κενγκά, πέφτει θύμα της ρύπανσης της θάλασσας, από το πετρέλαιο. Πριν όμως καταφάει τα φτερά της, η Κενγκά, καταφέρνει μια τελευταία πτήση σ ένα μπαλκόνι που ζει ένας γάτος που ήταν μαύρος, πελώριος και χοντρός! Ο γάτος ο Ζορμπάς! Η Κενγκά βλέπει στα μάτια του Ζορμπά, ένα καλό πλάσμα και τον εμπιστεύεται με ότι πολυτιμότερο έχει… το αυγό της… Του ζητάει να υποσχεθεί 3 πράγματα: ότι δεν θα φάει το αβγό, ότι θα το κλωσάει μέχρι να γεννηθεί το γλαρόνι και… ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ!!!! Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι…

Info:

Θέατρο Αθήναιον, Βασιλίσσης Όλγας 35

Κάθε Κυριακή στις 11:30

Δον Κιχώτης

don.jpg

Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο Δον Κιχώτης του Μιγκουέλ Θερβάντες, που αποθεώθηκε από 100 χιλιάδες θεατές στην Αθήνα, ανεβαίνει στο Θέατρο Κολοσσαίον της Θεσσαλονίκης από τις 13 Οκτωβρίου 2018, σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να δικαιώσει τη φήμη του θρυλικού αυτού κειμένου και να μεταφέρει όλη την ποίηση από το παραμυθένιο κυνήγι της χίμαιρας, που χαρακτηρίζει τον ξακουστό ήρωα σε όλες τις εποχές.

Η παράσταση ζωντανεύει τις συναρπαστικές περιπέτειες του «μεγαλοφάνταστου ιδαλγού» σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου, δημιουργού μερικών από τις πιο επιτυχημένες παιδικές παραστάσεις των τελευταίων ετών, όπως Θησέας και η Αριάδνη στο νησί των ταύρων και Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας. Το κείμενο του βραβευμένου ποιητή, Στρατή Πασχάλη, που διασκεύασε το μυθιστόρημα του Θερβάντες με σεβασμό στις ιδέες και την πλοκή του, εξιστορεί το μαγικό ταξίδι του Κιχώτη μπολιάζοντάς το με στοιχεία από την commedia del’arte και το θέατρο του δρόμου, συνδέοντας τον ρομαντικό μύθο του περιπλανώμενου ιππότη με το σήμερα. Τη μουσική της παράστασης συνέθεσε ο καταξιωμένος Νίκος Κυπουργός και τους στίχους ο βραβευμένος ποιητής, Μιχάλης Γκανάς, ενώ για τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια υπεύθυνος είναι ο Μανόλης Παντελιδάκης.

Οι συνθέσεις του Νίκου Κυπουργού –δημιουργού της θρυλικής Λιλιπούπολης και των Μυστικών του κήπου– συνομιλούν με τη λαϊκή μουσική του 17ου αιώνα, εποχή έκδοσης του Δον Κιχώτη, και χαρίζουν στην αφήγηση ένα παιγνιώδες, ανατολίτικο και ισπανικό χρώμα που φτάνει ως το σύγχρονο φλαμένκο.

Info:

Θέατρο Κολοσσαίον, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 150, Θεσσαλονίκη

Κάθε Σάββατο 5:30 μμ και Κυριακή 11:30 πμ

Τις καθημερινές 10:00πμ για τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Τιμές εισιτηρίων: 12 €, & 7 € για σχολεία

Ο μολυβένιος στρατιώτης

stratiwths.jpg

Μέσα από τη ρομαντική ιστορία του Μολυβένιου και της Μπαλαρίνας, «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» αγγίζει έννοιες διαχρονικές και πανανθρώπινες, μιλώντας για τη δίχως όρους και όρια αγάπη, για την αξία της διαφορετικότητας και τη δύναμη της αποδοχής της, για τον σεβασμό και την ειλικρίνεια, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο για να εμπνευστούμε και να εμπνεύσουμε τα παιδιά μας. Σε μια εποχή που η τεχνολογία μας φέρνει κοντά, αλλά ταυτόχρονα μας κρατά μακριά από τον εαυτό μας και τους άλλους, «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» έρχεται να μας θυμίσει πόσο σημαντικό είναι να παί-ΖΟΥΜΕ ουσιαστικά και ΜΑΖΙ.

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2, 546 21, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30 για το κοινό | Καθημερινά για σχολεία κατόπιν συνεννόησης (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 250 303)
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό | 10€ ανέργων (απαραίτητη η επίδειξη κάρτας ανεργίας στο ταμείο) | 10€ οικογενειακό (4 άτομα και άνω)
Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr | 10€ κανονικό | 9€ οικογενειακό (4 άτομα και άνω)

Ο μάγος του Οζ

oz.jpg

Η «Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης» επέστρεψε με την αγαπημένη περιπέτεια φαντασίας «Ο Μάγος του Οζ» του Λ. Φρανκ Μπάουμ, σε σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη και απόδοση κειμένου Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου.

Δέκα καλλιτέχνες επί σκηνής, ηθοποιοί, ζογκλέρ, χορευτές, ακροβάτες και ξυλοπόδαροι προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας! Νοήματα ζωής, γέλιο, χαρά, διασκέδαση, σε μια ατμόσφαιρα γιορτής.

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης «διδάσκουν» με τον πιο ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο ότι κάθε τι που αναζητάει κανείς βρίσκεται στη προσωπική και εσωτερική του δύναμη, την ψυχή του. Οι θεατές περιηγούνται στη χώρα του Οζ μόνο και μόνο για να ανακαλύψουν πως η μαγεία του Ουράνιου Τόξου υπάρχει δίπλα τους αρκεί να θέλουν να την δούνε.

Info:

ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ, Παρασκευοπούλου 9
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ..
Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 12 ευρώ. Προπώληση: 10 ευρώ. Άνεργοι/ Πολύτεκνοι/ Οικογενειακό (πάνω από 4 άτομα): 8 ευρώ

Ροσσινιάδα

rossiniada.jpg

Οι πιο ωραίες άριες και μουσικές από τα έργα: «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Η Σταχτοπούτα», «Γουλιέλμος Τελλος», «Η Ιταλίδα στο Αλγέρι», καθώς και αγαπημένα τραγούδια των παιδιών, όπως: «Το κωμικό ντουέτο για δύο γάτες» κ.ά, ερμηνεύονται ζωντανά από ταλαντούχους λυρικούς τραγουδιστές με συνοδεία πιάνου επί σκηνής.

Με κοστούμια εποχής, βίντεο, εικαστικές παρεμβάσεις, ευφάνταστες χορογραφίες και πολλούς αστεϊσμούς που αποδίδονται με θεατρικό λόγο και όχι οπερετικό, το έργο έχει ως στόχο να νιώσουν οι μαθητές ότι η όπερα είναι ευχάριστη και διασκεδαστική!

Παίζουν: Ζαφείριος Αγγελόπουλος, Μαριλένα Ζουμπούλογλου, Νικόλ Κουνενιδάκη, Δήμητρα Σιδερίδου, Πέτρος Πουτιός

*Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Info:

Από 20 Οκτωβρίου
ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ ΑRT, Αγ.Παντελεήμονος 10 Καμάρα, 2310208 007
Παραστάσεις: Σάββατο 5.15 μμ Κυριακή 5:15 μμ (καθημερινές για σχολεία)
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 8 €, Ταμείο: 10 €

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

alikh.jpg

Ποια είναι η Αλίκη;

Είναι ένα κορίτσι. Είναι όλοι μας. Η Αλίκη είμαστε εμείς.

Ποια είναι η Χώρα των Θαυμάτων;

Είναι μια χώρα μαγική όπου όλα ανατρέπονται.

Είναι ο ιδανικός κόσμος που ονειρεύονται τα παιδιά.

Μια ζωή επαναστατική, εκεί όπου όλα είναι πιθανά κι όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να ονειρεύεσαι.

Αυτή τη θεατρική χρονιά συστήνεται στα παιδιά η πιο διάσημη και γοητευτική ηρωίδα σε όλο τον κόσμο! Είναι η Αλίκη, που ακολουθώντας τον Κούνελο στην τρύπα του και περνώντας μέσα από τον καθρέφτη θα ζήσει την πιο σαγηνευτική περιπέτεια που γράφτηκε ποτέ για τα παιδιά και μάγεψε κάθε μεγάλο.

Info:

Κάθε Κυριακή, Ώρα: 11.30

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ παιδικό/ανέργων/πολυτέκνων,

32 ευρώ Οικογενειακό (2 ενήλικες + 2 παιδιά), 7 ευρώ Ομαδικό άνω των 15 ατόμων

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, Μεταμορφώσεως 7-9

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας

Oneira.jpg

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ, παρουσιάζει το έργο του Σαίξπηρ « Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης εμπνέεται και παίρνει αφορμή αυτή την σχολική χρονιά, από τη πιο διάσημη φράση του Σαίξπηρ:

«Είμαστε φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων...»

και ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των παιδιών, το πιο απίστευτο όνειρο, το έργο που έχει ανέβει περισσότερες φορές στον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο, το κείμενο που αγαπούν όλοι.

Η παράσταση είναι ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά, με μια ολοκαίνουρια διασκευή, με επταμελή θίασο και συστήνει τον σπουδαίο συγγραφέα μέσα από την ελαφρότητα ενός ψιθύρου.

Ο Πουκ, το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, ο γκαφατζής θίασος των Μαστόρων, τα ζευγάρια των νέων ερωτευμένων, η Βασίλισσα των Ξωτικών Τιτάνια με τον αγαπημένο της Γάιδαρο, όλοι, άνθρωποι και ξωτικά, περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ. Ξεκαρδιστική διασκευή, μαγικά σκηνικά και κοστούμια, αέρινες χορογραφίες, εξαίσιες μουσικές και τραγούδια.

Info:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ

Κάθε Κυριακή δύο παραστάσεις 11:30 & 15:00
Τιμές εισιτηρίου : κανονικό 10 ευρώ, παιδικό/ανέργων/πολυτέκνων 8 ευρώ
Ομαδικό άνω των 15 ατόμων 7 ευρώ,
Οικογενειακό (δύο ενήλικες + 2 παιδιά) 32 ευρώ