“ΑΓΙΟΠΑΥΛΙΤΙΚΑ 2018”: Σήμερα η μεγάλη συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου στον δήμο Νεάπολης – Συκεών

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου και αναμένεται να ανταμείψει με το παραπάνω τους κατοίκους -και όχι μόνο- του Αγ. Παύλου και της Ευαγγελίστριας, καθώς λόγω των ακατάλληλων καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στο πλαίσιο των «ΑΓΙΟΠΑΥΛΙΤΙΚΩΝ 2018».

Τα «ΑΓΙΟΠΑΥΛΙΤΙΚΑ» αποτελούν τον κορυφαίο εορταστικό-πολιτιστικό θεσμό που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στη Δ.Ε. Αγ. Παύλου, με αφορμή την εορτή των Πολιούχων Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Κάθε χρόνο, δε, οι εκδηλώσεις εμπλουτίζονται και αναβαθμίζονται με άφθονη μουσική, χορό και τη λαϊκή παράδοση να συνδυάζεται αρμονικά με τον θρησκευτικό σκοπό των εκδηλώσεων.

Η κορυφαία ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου, που θα συνοδεύεται από τους Boğaz Musique, θα ερμηνεύσει νέα αλλά και κλασικά, πολυαγαπημένα τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό και το έντεχνο. Η συναυλία θα δοθεί σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, στη συμβολή της οδού Ηπείρου και Λεωφόρου ΟΧΙ στις 9.30 το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Οι εκδηλώσεις, που πήγαν λίγο… πίσω στον χρόνο λόγω του καιρού, θα συνεχιστούν αύριο, Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, με το συγκρότημα «ΠΡΙΓΚΗΠΕΣΣΑ», με τη λαϊκή συναυλία να πραγματοποιείται στα Άνω Σκαλάκια στην Ευαγγελίστρια στις 9 το βράδυ.

Τέλος, μεθαύριο, Κυριακή 1 Ιουλίου 2018, στις 7.30 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Λεωφόρου ΟΧΙ θα παρουσιαστούν η χορωδία Κ.Α.Π.Η. Αγίου Παύλου & Ευαγγελίστριας, η Rock Band. Αμέσως μετά θα δοθεί συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, για να ακολουθήσουν τα παραδοσιακά χορευτικά σχήματα  K.A.Π.H. δήμου Θεσσαλονίκης, Β΄ Κ.Α.Π.Η. Αγίου Παύλου-Ευαγγελίστριας, του Ποντιακού Συλλόγου Αγ. Παύλου-Ευαγγελίστριας «Εύξεινος Πόντος» και το Γ΄ Κ.Α.Π.Η. Αγ. Παύλου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.