Όσα μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτό το σαββατοκύριακο!

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

Για ορισμένους, τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού οδηγούν στις παραλίες. Για άλλους, η πόλη ομορφαίνει περισσότερο όταν αδειάζει από κόσμο, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, υπάρχουν επιλογές για να περάσετε όμορφα το διήμερο και στη Θεσσαλονίκη. Στην αυλή του Μεγάρου Μουσικής στήνεται μια μεγάλη υπαίθρια αγορά, στην Τούμπα χορεύουμε σε ρυθμούς παραδοσιακούς, στη νέα παραλία συνεχίζει να βολτάρει το βιβλιόφιλο κοινό, ενώ στο Ελαιόραμα Πυλαίας δίνεται προτεραιότητα στα κατοικίδια!

Ρίξτε μια ματιά σε όσα επέλεξε το Thestival για σας και κάνετε την επιλογή σας!

Flea Market στο προαύλιο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

flea.jpg

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου , το Flea Market Thessaloniki επιστρέφει στην «ύπαιθρο» και για πρώτη φορά πλάι στη θάλασσα!

Το έβδομο Flea Market στη Θεσσαλονίκη θα διοργανωθεί από την ομάδα του Upnloud, μια ομάδα που τα τελευταία 8 χρόνια δραστηριοποιείται με τη δημιουργία συναυλιών και φεστιβάλ όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε όλη την Ελλάδα

Για πρώτη φορά το Flea Market & Street Food, θα λάβει χώρα σ’ έναν από τους ομορφότερους και πιο σημαντικούς χώρους της πόλης! Ακριβώς στη θάλλασα και ανάμεσα από τα 2 επιβλητικά κτίρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Flea Market Thessaloniki έρχεται να γιορτάσει με την καλοκαιρινή του έκδοση!

Τι θα περιλαμβάνει το 7ο Flea Market Thessaloniki:

Ανοιχτή αγορά με δίσκους, ρούχα, υποδήματα, κατασκευές, ηλεκτρικές συσκευές, έργα τέχνης, παιχνίδια, κοσμήματα, δημιουργίες, βιολογικά προιόντα
Street food: στόχος είναι να γνωρίσουμε όσες το δυνατόν περισσότερες γεύσεις
Μουσικές εκδηλώσεις με DJs

Info:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Ιουνίου

10.00- 22.00

12η Γιορτή Κολοκυθιού στη Δημοτική Κοινότητα Βασιλικών

kolokythi 2.jpg

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Βασιλικών διοργανώνει το Σάββατο 9 Ιουνίου την «12η Γιορτή Κολοκυθιού »  στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών .

Στην εκδήλωση συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα , παραδοσιακή ορχήστρα , θα υπάρχει άφθονο φαγητό, ποτό και γαστρονομικά σκευάσματα , που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του συλλόγου με αγάπη και μεράκι πάντα με θέμα το κολοκύθι.

Συμμετέχουν:
-Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Βασιλικών
-Ένωση Ζαγορισίων Ιωαννίνων
-Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος Πελασγός Λάρισας
-Σύλλογος Βλάχων Ευκαρπίας «Το Άγιο Πνεύμα»

Info

Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Βασιλικών
12η Γιορτή Κολοκυθιού 2018
Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 | Ώρα 20:00μ.μ.
Στον Αύλειο Χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών.
Είσοδος : 3 ευρώ.

3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Τούμπας

toympa.jpg

Το «3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Τούμπας» διοργανώνει η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου από τις 19:00 στο θεατράκι του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, Γρ. Λαμπράκη και Κλεάνθους. 

Συμμετέχουν Χορευτικά Συγκροτήματα από την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία με 300 χορευτές και μουσικούς.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 9 Ιουνίου

Χορευτικό Τμήμα Αθλητικού Συλλόγου ΑΜΕΑ “Φίλιππος”
Πολιτιστικός Σύλλογος Ασωμάτων Ημαθίας
Πολιτιστικός Σύλλογος Καστανούσσας Σερρών
Σύλλογος Αηδημητρινών Κατερίνης
Εκπολιτ. Μορφωτικός Σύλλογος Νέων & Νεανίδων Λουτρού “Ρουμλούκι”
Σύλλογος Κατοίκων Πολίχνης “Ο Νόστος”
Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης
Σύλλογος Έρευνας & Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης “Ιδαία Γη”

Κυριακή 10 Ιουνίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Εύοσμου “Κύριλλος & Μεθόδιος”
Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Θερμαϊκού
Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Φιλαδέλφειας “Εστία Φιλαδελφέων”
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Ηλιούπολης
Μικρασιατικός Σύλλογος Ν. Ευκαρπίας “Ουσάκ”
Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης
Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης “Ακρίτες του Πόντου”
Χορευτικό Τμήμα Αθλητικού

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περίπατος “Η λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη”

iwannoy.jpg

Περιηγούμαστε με τη Thessaloniki Walking Tours στο κέντρο της πόλης συνδέοντας σελίδες και αφηγήσεις με τον αστικό ιστό. Οι ποιητές, οι πεζογράφοι, τα περιοδικά, οι λογοτεχνικές συντροφιές τροφοδοτούν με άγνωστες ιστορίες μια καινοτόμο διαδρομή που προσεγγίζει κριτικά τη λογοτεχνία που γράφτηκε στην Θεσσαλονίκη, τις εκλεκτικές συγγένειες, τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις των έργων που άφησαν το αποτύπωμά τους και συνδιαμόρφωσαν την ταυτότητα της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας περνάμε από παλιά βιβλιοπωλεία, στέκια, σπίτια και γραφεία λογοτεχνών, στοές, εισόδους πολυκατοικιών ακόμη και από φαρμακεία αναζητώντας τα ίχνη των πεζογράφων και των ποιητών που έζησαν στη πόλη και που αποτύπωσαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο τις ανησυχίες της εποχής του πιάνοντας το κουβάρι της αφήγησης από τις αρχές του 20ου αιώνα και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας.

Info:

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Αγίας Σοφίας
‘Ωρα: 7 το απόγευμα
Συμμετοχή: 10 ευρώ
Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900 – 1

37o Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

festival biblioy.jpg

Με λιγότερα περίπτερα, αλλά περισσότερους εκδοτικούς οίκους και εκδηλώσεις, πραγματοποιείται για 37η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης . 

Στη φετινή διοργάνωση μετέχουν συστεγαζόμενοι σε 90 περίπου περίπτερα περί τους 200 Ελληνες εκδότες, ενώ δεκάδες -νέοι στην πλειονότητά τους- συγγραφείς θα παρίστανται στα περίπτερα για να παρουσιάζουν τα βιβλία τους, αλλά και προκειμένου να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και εκδηλώσεις.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές όλων των εποχών, στον ποιητή του Ερωτόκριτου, Βιτσέντζο Κορνάρο ενώ οι πρόδρομες εκδηλώσεις του ΚΗ΄ Πνευματικού Μαΐου είναι αφιερωμένες στον Κωστή Μοσκώφ (συμπληρώνονται στα τέλη Ιουνίου 20 χρόνια απ το θάνατο του).

Τα περίπτερα των εκδοτικών οίκων θα είναι ανοιχτά καθημερινά ως τις 17 Ιουνίου, στην Παραλία της Θεσσαλονίκης (από το ύψος του Βασιλικού Θεάτρου – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου έως τη στάση Στρατηγείου) από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και τις Κυριακές και το πρωί 11.00 έως 14.00 και το απόγευμα 18.30 – 23.00.

«Της μουσικής … τα νήματα»

marionetes.jpg

Το θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Δάσους παρουσιάζει την πολυταξιδεμένη μουσική παράσταση «Της μουσικής… τα νήματα», το Σάββατο 9 Ιουνίου, στις 21.00, στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Πρόκειται για μια απρόβλεπτη συναυλία με μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου για μικρούς και μεγάλους. Μια κωμική παράσταση χωρίς λόγια αποτελούμενη από ξεχωριστά σκετς με 11 μαριονέτες σε ρόλους μουσικών και δύο κουκλοπαίκτες που συμμετέχουν από την μια πλευρά σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου και από την άλλη σε μια παράσταση μιμικής με πρωταγωνιστές τους ίδιους.

Info:

Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Σάββατο 9 Ιουνίου, στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 8 ευρώ
Μειωμένο (ανέργων, φοιτητές): 5 ευρώ

162 dance meetings

162.jpg

Ένα παράλληλο και παράδοξο σύμπαν γίνεται το πεδίο δράσης ενός σώματος που επιστρέφει στην παιδικότητά του και εμπιστεύεται τον δρόμο της κινητικής του ελευθερίας.

Η χορογράφος Άρια Μπουμπάκη πραγματοποιώντας 162 προσωπικές, χορευτικές συναντήσεις με 81 κατοίκους της Αθήνας προερχόμενους από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα, ψάχνει αυτό που αποκαλεί «ανθρώπινο χορό» και εξερευνά τις συνθήκες που επιτρέπουν στο σώμα να εκτιμά και να απολαμβάνει την κινητική και εκφραστική του δύναμη.

Στην παράσταση-σόλο 162 dance meetings, η χορογράφος και περφόρμερ του έργου δημιουργεί ένα παράδοξο, σκηνικό και κινητικό σύμπαν που φιλοξενεί το προσωπικό της απόσταγμα όλων αυτών των χορευτικών συναντήσεων, αυτού του μεγάλου, χορευτικού ανταμώματος.

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 12 €
Καθηγητών: 10 €
Μειωμένο (Φοιτητικό, Ανέργων, Ομαδικό, Άνω των 65, Πολυτέκνων): 5 €
ΑΜΕΑ: Δωρεάν

Dybbuk στο Θέατρο Σοφούλη

Dybbuk.jpg

Η θεατρική ομάδα ΕΡ.Ο.Σ. [ΕΡασιτεχνική Ομάδα Σκηνής] παρουσιάζει το έργο του Σόλομων Άνσκυ/ Salomon Anski “ΝΤΙΜΠΟΥΚ” σε προσαρμογή και σκηνοθεσία της Μαριάνας Αλεξανδρή.

Σ’ ένα εβραϊκό χωριό της Πολωνίας, στις αρχές του 1900, ανάμεσα σε δύο κόσμους, της ψυχής και της ύλης, των νεκρών και των ζωντανών, αιωρείται ο έρωτας ενός άντρα και μιας γυναίκας. Επιζητούν την ένωση που τους οφείλει ένας παλιός όρκος των γονιών τους. Όμως όταν ο όρκος αθετείται, ο άντρας πεθαίνει από λύπη και η αδικημένη του ψυχή μπαίνει στο σώμα της αγαπημένης του [ως ντιμπούκ] και αρνείται να το εγκαταλείψει, παραβαίνοντας τους νόμους που χωρίζουν τους νεκρούς από τους ζωντανούς.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους, λόγω του θέματος που πραγματεύεται.

Info:

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, στα 9:30μμ

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5- Καλαμαριά

Λεωφορείο ο Πόθος στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»

Pothos.jpg

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία του Νικόλα Λαμπάκη, από την θεατρική Ομάδα «Εξαιρέσεις» για 2 παραστάσεις!

Το εμβληματικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς διαδραματίζεται σε μια φτωχική, λαϊκή γειτονιά της Νέας Ορλεάνης. Εκεί, με το σαραβαλιασμένο λεωφορείο «Ο Πόθος» που ανεβοκατεβαίνει τα σοκάκια της, καταφτάνει η Μπλανς, μια ευαίσθητη κι αλαφροΐσκιωτη φιγούρα, ψάχνοντας καταφύγιο στο σπίτι της μικρότερης αδερφής της. Βυθισμένη στις αναμνήσεις της και στο ένδοξο παρελθόν της οικογένειάς της, σημαδεμένη από τις τραυματικές εμπειρίες της και το χρόνο που παίρνει τη νιότη μακριά, απορρίπτει το «ρεαλισμό» και επιλέγει τη «μαγεία» δημιουργώντας έναν κόσμο φανταστικό. Ο σύζυγος της αδερφής της, ο βίαιος και σκληρός Στάνλευ Κοβάλσκι, αντιδρά στις ονειροπολήσεις της βλέποντας στο πρόσωπό της έναν εχθρό της οικογενειακής του γαλήνης. Ανάμεσα τους αναπτύσσεται ένας έντονος όσο και απαγορευμένος ερωτισμός που κάνει αναπάντεχα την εμφάνισή του. Κατατρεγμένη, εκδιωγμένη κι εξόριστη, η Μπλανς, ξένη ανάμεσα στους ξένους, εξαρτημένη απ? το ποτό κι αγκυλωμένη στις εμμονές της, οδηγείται στην αυτοκαταστροφή της. Στο τέλος του έργου, βρισκόμαστε όλοι αντιμέτωποι με το ίδιο αμείλικτο ερώτημα: Με πόση καλοσύνη σταθήκαμε απέναντι στους «ξένους»;

Info:

Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)
Σάββατο 09 και Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 | Ώρα 21:00 |ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής , υπέρ της «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Ο Φετιχιστής

fetixisths.jpg

Μετά το θέατρο Φούρνος στην Αθήνα, η ομάδα θεάτρου Αστροναύτες παρουσιάζει το έργο του Μισέλ Τουρνιέ Ο Φετιχιστής, μόνο για δύο παραστάσεις, στις 9 και 10 Ιουνίου, στο Θέατρο Τ.

Ο Φετιχιστής είναι ο τίτλος του ενός και μοναδικού θεατρικού έργου του Μισέλ Τουρνιέ. Πρόκειται για έναν θεατρικό μονόλογο, όπου ένας τρόφιμος ψυχιατρικής κλινικής, ο Μαρτέν, διηγείται για πρώτη φορά την ιστορία του. Μιλάει για τη ζωή του πριν τον εγκλεισμό και τη σχέση του με την Αντουανέτ, ενώ αποκαλύπτει το πάθος του για τα γυναικεία εσώρουχα. Με χιούμορ, τρυφερότητα και αγωνία περιγράφει από καρδιάς τη λατρεία του για το ντυμένο σώμα αποθεώνοντας τον «φραμπαλά». Επαναπροσδιορίζει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τον ρόλο των δύο φύλων και, με μια αφοπλιστική αφέλεια, φωτίζει παραδειγματικά τη λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ εκκεντρικότητας και τρέλας. Εντέλει, ο Μαρτέν υποτάσσεται στο πεπρωμένο του, ταράσσοντας την ισορροπία του τι είναι κοινωνικά αποδεκτό και τι όχι.

Info:

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: Σάββατο 9 Ιουνίου στις 21:30 & Κυριακή 10 Ιουνίου στις 20:00
Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό | 8€ φοιτητών & άνω των 65 | 5€ ανέργων & ατέλειες
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333
Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

Η Ευθαλία του Γαλατά

galata.jpg

Ένα έργο βασισμένο στο βιβλίο «Φαχισέ Τσίκα», του βραβευμένου συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη, αφορά πραγματική καταγραφή γεγονότων και αποτελεί ένα θαυμάσιο δείγμα μυθιστορηματικής βιογραφίας. Ο Θωμάς Κοροβίνης εξαιρετικός γνώστης της Ελληνικής ιστορίας της Πόλης, μεταφέρει μέσα από τα πάθη της Ευθαλίας, τον πόνο, την κραυγή, την αμαρτία και τον έρωτα, ντυμένα με παραδοσιακή μουσική και ιδιαίτερα τραγούδια της Ελληνικής Ανατολής. Ο Πόντος, η Πόλη και η Σμύρνη, είναι «κεντημένα», πάνω στο κορμί της.

Το «ιδιαίτερο» της εικόνας της και το εκρηκτικό του χαρακτήρα της, τράβηξε το ενδιαφέρον του συγγραφέα. Η συζήτηση μαζί της προκάλεσε μια ανέλπιστη προσωπική εξομολόγηση, με βάση την οποία ο Θωμάς Κοροβίνης έχτισε τον συνταρακτικό μονόλογο-νουβέλα “Φαχισέ Τσίκα”(εκδ. Άγρα).

Η Ευθαλία της Πόλης, ξεδιπλώνει το νήμα της ταραγμένης μνήμης της και καταλήγει να αφηγείται το χθες, ενώνοντας κομμάτια της ζωής της.
Οδηγεί με συναισθηματική ένταση τον θεατή, μέσα στα δαιδαλώδη σοκάκια του Γαλατά, όπου όλες οι φυλές σμίγουν, δημιουργώντας ένα κράμα από γεύσεις, χρώματα, αρώματα, μουσικές και τραγούδια.

Info:

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Σάββατο 9 Ιουνίου, στις 21.00
Κυριακή 10 Ιουνίου, στις 20.00

Γενική είσοδος: 15 €
Φοιτητικά, άνω των 65, πολύτεκνοι: 8 €
Άνεργοι: 5 €

Αναζητώντας τον Αττίκ

attik.jpg

Το 2012 αναδείχτηκε από χιλιάδες θεατές σε παράσταση της χρονιάς, αναβιώνοντας στο Θέατρο Badminton και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη θρυλική «Μάντρα» του Αττίκ, το έπος ζωής του Κλέωνα Τριανταφύλλου και της γενιάς του!

Το 2018, η αγαπημένη παράσταση επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής με ανανεωμένη διάθεση κι έναν δυναμικό θίασο που πρωταγωνιστούν οι: Αντώνης Καφετζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Νάντια Κοντογεώργη, Μίνως Θεοχάρης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, καθώς και μια μεγάλη ομάδα από ταλαντούχους ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς. Ιδιαίτερα τιμητική η παρουσία της μοναδικής Ζωζώς Σαπουντζάκη, σε μια από τις μεγάλες στιγμές στην εντυπωσιακή της καριέρα!!!

Η παράσταση είναι εμπλουτισμένη με νέα κείμενα και τραγούδια, καρπό συστηματικής ιστορικής και μουσικής έρευνας με τη γνώση και το κύρος του Λάμπρου Λιάβα, ενώ τα ευφυή στιχουργικά ιντερμέδια υπογράφει ο Γιάννης Ξανθούλης. Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία έχει αναλάβει και πάλι η Σοφία Σπυράτου, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της ορχήστρας ο Θόδωρος Κοτεπάνος, ενώ ο Μανόλης Παντελιδάκης επιμελείται τα καινούργια εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια.

Μια γοητευτική παράσταση που προσκαλεί το σημερινό κοινό ν’ αναβαπτιστεί σε ακριβές μνήμες και αισθήσεις που σφράγισαν την ευαισθησία μας. Μια χορταστική μουσικοχορευτική αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση. Μελωδίες και στίχοι που επηρέασαν όλους τους κατοπινούς δημιουργούς και συντρόφεψαν γενιές ολόκληρες στους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες τους (Ζητάτε να σας πω, Παπαρούνα, Τα νιάτα, Είδα μάτια, Τα τελευταία γιασεμιά κ.ά.).

Info:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ: 19:30
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 19:30
ΤΡΙΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

VIP: 50€
Α ΖΩΝΗ: 38€ ,Β ΖΩΝΗ: 28€ , Γ ΖΩΝΗ: 18€, Δ ΖΩΝΗ: 13€

Βραδιά αφιερωμένη στον Τζοακίνο Ροσσίνι

moyseio.jpg

Το Βυζαντινό Μουσείο υποδέχεται την Κ.Ο.Θ. για ένα γκαλά όπερας με έργα του Τζοακίνο Ροσσίνι, ο οποίος έχει γράψει μερικά από τα ομορφότερα λυρικά αριστουργήματα στην ιστορία της μουσικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και έργα Μότσαρτ, του συνθέτη που επηρρέασε όσο κανείς τον επονομαζόμενο ‘Κύκνο του Πέζαρο’. Η Ελίζα Γώγου διευθύνει την ορχήστρα σε αυτό το καλοκαιρινό πρόγραμμα, όπου δεσπόζουν πασίγνωστες άριες με τη φωνή της σοπράνο Μαρίας Κωστράκη.

Πρόγραμμα:

Τζοακίνο Ροσσίνι (1792-1868): Εισαγωγή από την όπερα ‘Η Κλέφτρα Κίσσα’
Τζοακίνο Ροσσίνι (1792-1868): ‘Fragolette fortunate’ από την όπερα ‘Adina’
Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791): Α’ μέρος από τη ‘Μια μικρή νυχτερινή μουσική’, KV525
Τζοακίνο Ροσσίνι (1792-1868): ‘Αssisa a pie d un salice’ από την όπερα ‘Οθέλλος’
Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791): Εισαγωγή από την όπερα ‘Οι γάμοι του Φίγκαρο’
Τζοακίνο Ροσσίνι (1792-1868): ‘Βel raggio lusinghier’ από την όπερα ‘Σεμίραμις’
Τζοακίνο Ροσσίνι (1792-1868): ‘Εισαγωγή από την όπερα ‘Η μεταξένια σκάλα’

Info:

Σάββατο 09/06/2018, στις 21:00

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λ. Στρατού 2

Ο Μπάμπης Τσέρτος και η Μαριώ στο Θέατρο Βεργίνα

tsertos mariw.png

Η παράσταση που πλημμύρισε με θεατές το Θέατρο Βεργίνα επιστρέφει και το ταξίδι στην ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού συνεχίζεται!

Ο σπουδαίος μουσικός και ερμηνευτής Μπάμπης Τσέρτος και η Σαλονικιά Μαριώ ανεβαίνουν ξανά στη σκηνή για ένα γλεντζέδικο μινόρε του έρωτα, της προσφυγιάς και της παρανομίας.

Κάθε τραγούδι & ιστορία, κάθε στίχος βαμμένος με το χρώμα & τα συναισθήματα του λαού, κάθε νότα και ένα στιγμιότυπο από την απλή & λαϊκή καθημερινότητα.

Ένα πρόγραμμα που θα μας πάει τσάρκα πίσω στη ρεμπετομάνα Θεσσαλονίκη του Γεντί Κουλέ και του Μπαξέ Τσιφλίκ, πίσω στα στέκια του Τσιτσάνη και του Βαμβακάρη.

Μαζί τους επί σκηνής η εξαιρετική ερμηνεύτρια Μαρία Σταφυλοπάτη.

Info:

Θέατρο Βεργίνα, Regency Casino Thessaloniki
Παρασκευή & Σάββατο 08, 09, 15 & 16 Ιουνίου @ 21:45

Τιμή: από 15 ευρώ με 1 welcome drink
Η είσοδος στο Καζίνο δεν είναι απαραίτητη. Η τιμή εισιτηρίου δεν περιλαμβάνει είσοδο στο καζίνο.

Συνδυασμός με Πακέτο Διασκέδασης: +6 ευρώ
Είσοδος άνω των 21 & απαραίτητη η εγγραφή στο καζίνο με ταυτότητα ή διαβατήριο

Περιλαμβάνει:
– Απεριόριστο Γεύμα στο εστιατόριο La Terrasse
– Συμμετοχή στις κληρώσεις & παιχνίδι

O Νίκος Οικονομόπουλος στο FIX Night Club

oikonomopoylos.jpg

Ο Νίκος Οικονομόπουλος ολοκληρώνει το Σάββατο 9 Μαΐου τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη και το κοινό της πόλης ετοιμάζεται για ένα Grande Finale με πολλή μουσική, χορό και καψούρα!

Περίπου έναν μήνα μετά την έναρξη των εμφανίσεών του στη Θεσσαλονίκη, ο αγαπημένος τραγουδιστής αποχαιρετά την πόλη και όλοι οι θαυμαστές του θα είναι στο FIX Night Club για μια υπέροχη βραδιά! 

Info:

Fix Live, 26ης Οκτωβρίου 15

Τηλ.: 2310 514555

Πλανήτης Γη “Η Χρυσήλια και το ρομπότ”

planhths.jpg

Πλανήτης Γη “Η Χρυσήλια και το ρομπότ”, είναι η πρώτη συγγραφική προσπάθεια του Σταύρου Δίτσιου, πρόκειται για ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους με πολλαπλά μηνύματα. Το παραμύθι έχει δραματοποιηθεί και θα παρουσιαστεί σε χορευτική παράσταση από τη Σχολή Μπαλέτου Εύα Φεβγίδου, την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 19:30, στο Βασιλικό Θέατρο.

 Πόσο εύκολο είναι η αγάπη να νικήσει την απληστία του σύγχρονου ανθρώπου; Μέσα από τα απλά λόγια ενός παραμυθιού ταξιδεύουμε με τα μάτια της Χρυσήλιας, ενός μικρού κοριτσιού σε ένα μαγικό λουλουδοχωριό. Εκεί όπου η φύση και η αγνότητά της παλεύουν να επιβιώσουν πάνω από τη ματαιοδοξία που φέρνει η μανία για την τεχνολογία. Άραγε ποίος θα νικήσει;

Info:

Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου)
Ημέρα και ώρα παράστασης: Κυριακή 10 Ιουνίου 19:30
Διάρκεια παράστασης: 110 λεπτά (διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων: 25€, 20 € και 15 €

Εντατικά μαθήματα πρώτων βοηθειών

ekdhlwsh.png

Ανοιχτή εκδήλωση προς το κοινό, με θέμα την παροχή μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ), με την υποστήριξη του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, στις 11:00 π.μ., στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση του κοινού στη σημασία της παροχής Πρώτων Βοηθειών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Θεσ/νίκης, παρουσία Ιατρών Εντατικής Θεραπείας, θα δείξουν στους πολίτες που θα συμμετέχουν βασικά βήματα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν μεταφέροντας το μήνυμα «Πρώτες βοήθειες: Εντατικά Μαθήματα Ζωής», οι Χρήστος Κιούσης και Γιάννης Σερβετάς.

Η εκδήλωση αποτελεί τον 1ο σταθμό της ενημερωτικής εκστρατείας της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, «ΜΕΘ: Εντατικά Μαθήματα Ζωής», στο πλαίσιο της ενημέρωσης/ ευαισθητοποίησης των πολιτών αναφορικά με τη σημασία και το ρόλο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στην επιβίωση των Ασθενών.

Από μηχανής… ιστορίες: η βιομηχανική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης

kk.jpg

Περιηγούμαστε με την ομάδα dot2dot σε μία λιγότερο γνωστή αλλά εξίσου σημαντική όψη της Θεσσαλονίκης: στη δυτική είσοδο της πόλης, μία περιοχή στενά συνδεδεμένη με τη βιομηχανική, εμπορική και οικονομική δραστηριότητα της Θεσσαλονίκης του 19ου και 20ου αιώνα. Μοναδικά κτιριακά σύνολα, τα αποκαλούμενα άλλοτε «βιομηχανικά παλάτια του 19ου αιώνα», δίνουν την αφορμή να δούμε τι συνέβαινε στη Θεσσαλονίκη δύο αιώνες πριν, με τις μηχανές να δουλεύουν, τους εργάτες να διαδηλώνουν, την πόλη να εκσυγχρονίζεται…

Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί με ένα μουσικό live unplugged με οργανικά κομμάτια του Γιώργου Καζαντζή.

Κυριακή 10 Ιουνίου, 19:00-21:30

Δηλώσεις συμμετοχής: info@dot2dot.gr, 2311242382 & 6946002553
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 25 άτομα
Κόστος συμμετοχής: 15€ (κανονικό) – 13€ (φοιτητικό, ανέργων, παρέες άνω των 4 ατόμων)

Bark in the Park is back – μια Γιορτή Φιλοζωίας με ελεύθερη είσοδο

parko.jpg

O Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με το Doggo, την πιο fun πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους, διοργανώνει για 2η χρονιά μια εκδήλωση για τα αδέσποτάκια του Δήμου και φυσικά όλα τα κατοικίδια.

Πότε; Την Κυριακή 10 Ιουνίου, από τις 11.00 έως τις 17.00 στο καταπράσινο Ελαιόρεμα Πυλαίας! Ελάτε και φέτος σε μια γιορτή αποκλειστικά αφιερωμένη στους σκύλους μας και περάστε όμορφα με ειδικές δραστηριότητες που έχουμε ετοιμάσει για εσάς!

Doggo does “Doga”: Η 1η dog yoga πρακτική έρχεται μέσα από το Bark in the Park. Κατά τη διάρκεια αυτής θα προσεγγισουμε στάσεις Hatha Yoga, με τη συμμετοχή του αγαπημένου μας τετράποδου φίλου!

Ψάχνετε σκυλάκι; Στη γιορτή υιοθεσίας, σε συνεργασία με αγαπημένες φιλοζωικές οργανώσεις, όπως η Φιλοζωική Πανοράματος, η Φιλοζωική Ωραιοκάστρου και ο Αδέσποτος Πλανήτης θα σας παρουσιάσουμε το νέο μέλος της οικογένειας σας, ενώ στην έκθεση φωτογραφίας μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των ζώων στα καταφύγια!

Τhe place to be στην για ακόμη μια χρονιά το μοναδικό dog park, το οποίο θα φιλοξενήσει δραστηριότητες agility και θετική εκπαίδευση αλλά και θα αποτελέσει ένα παιχνιδότοπο για τα κατοικίδια σας! Στόχος; Nα ξεφαντώσει ο δικός σας σκύλος παρέα με τους υπόλοιπους τετράποδους επισκέπτες.

Kι αν… πεινάσει ο σκύλος σας; Περάστε μια βόλτα από τον πλούσιο σκυλομπουφέ γεμάτο με λαχταριστές και απολύτως υγιεινές λιχουδιές για το δικό σας σκύλο.

Επίσης, στο καταπράσινο Ελαιόρεμα θα βρείτε οργανωμένο παιδότοπο, για δημιουργική απασχόληση, φιλοζωικά παιχνίδια, storytelling και άλλες διασκεδαστικές δράσεις για το παιδί σας με άξονα πάντα τη φιλοζωϊα.

Περίπτερα από pet shop, grooming centers, κτηνιατρεία και ομάδες του χώρου θα σας προσφέρουν δωρεάν δείγματα, δώρα, συμβουλές και υπηρεσίες, για όλη τη διάρκεια της ημέρας! Mια ημέρα πραγματικά αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας, με μουσική υπόκρουση από τους σταθμούς Κοσμοράδιο, More 103 και Plus Radio 102,6.

“Ψιτ σκύλε, βάλε λουρί και φέρε τον… άνθρωπο σου!” H είσοδος είναι ελεύθερη, με μεγάλο & ευρύχωρο πάρκινγκ για όλους!

Στο χώρο θα υπάρχει:
o Γιορτή υιοθεσίας
o Εκθεση φωτογραφίας
o Δράσεις Agility
o Doga session (dog yoga)
o O γνωστός σκυλομπουφές
o Παιδότοπος και εργαστήρια για παιδιά
o Μουσική υπόκρουση και live
o Street Food & Drinks
o Διαγωνισμοί και δώρα
o Χρήσιμες ομιλίες
o Ελεύθερο πάρκινγκ

Ιnfo:

Κυριακή 10 Ιουνίου, από τις 11.00 έως τις 17.00

Στο καταπράσινο Ελαιόρεμα Πυλαίας

Προσέλευση: Oδικά από τον κεντρικό δρόμο που ενώνει την Πυλαία με το Πανόραμα, οδός Προφήτου Ηλία, ακολουθώντας τη σχετική σήμανση.

Με λεωφορείο της γραμμής 11 ή 58 στις στάσεις Γέφυρα ή Παλαιό Τέρμα Πυλαίας, από τις οποίες το Ελαιόρεμα απέχει 5-7 λεπτά.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.