Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

Ποικιλία εκδηλώσεων για όλα τα γούστα περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου στη Θεσσαλονίκη. Νέες θεατρικές παραστάσεις “ανεβαίνουν” σε σκηνές της πόλης, μουσικά σχήματα δίνουν τον τόνο με έντεχνη αλλά και λαϊκή μουσική, ενώ όσοι αγαπούν τις περιηγήσεις στην πόλη, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε θεματικές ξεναγήσεις.

Δείτε όσα ξεχώρισε το Thestival και κάντε την επιλογή σας!

ΚΟΙΤΑ!

koita.jpg

Η Κατερίνα Καραδήμα σκηνοθετεί τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!», την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ’ ένα “Κοίτα!”.

Το θέατρο για βρέφη είναι ένα είδος θεάτρου πολύ ιδιαίτερο και όχι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Μετά από μια έρευνα 4 χρόνων στις δράσεις και αντιδράσεις ενός μωρού, στο τί είναι το βρεφικό θέατρο και πώς απευθύνεται σε ένα μωρό, η Κατερίνα Καραδήμα έχει ετοιμάσει μία παράσταση – έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους. Απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως παιδιά 4 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία.

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθν. Αμύνης 1

Σάββατο στις 12.00

Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7 ευρώ και ο δεύτερος συνοδός δωρεάν.

Black Out στο Θέατρο Σοφούλη

bl.jpg

Η θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής, συνεργάζεται για 6η συνεχή χρονιά με το θέατρο Σοφούλη και παρουσιάζει την αστυνομική κωμωδία BLACK OUT.

Μια ανατρεπτική, αστυνομική κωμωδία που αναζητά τον δολοφόνο…
Τι έγινε όταν έσβησαν τα φώτα στην έπαυλη των Γουίκενχαμ;

Ένα δείπνο με πολλούς καλεσμένους, ένας αστυνομικός και η βοηθός του, ένα μυστηριώδες σημείωμα που ανακοινώνει ένα φόνο που πρόκειται να γίνει και ξαφνικά ένα Black out και όλα αλλάζουν! Όλοι γίνονται ύποπτοι φόνου…
Ή μήπως δύο φόνων;

Info:

Κυριακή 15 Απριλίου στις 20.00
Γενική είσοδος 8 ευρώ

Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Καλαμαριά
Κρατήσεις 2310-423925

Δον Κιχώτης στη Μονή Λαζαριστών

don.jpg

Το Σάββατο 14 Απριλίου παρουσιάζεται η παράσταση κλασσικού μπαλέτου Δον Κιχώτης στη Μονή Λαζαριστών (αίθουσα Σωκράτης Καραντινός) σε σκηνοθεσία της Άσπας Βασιλέιου.

Πρόκειται για μία κλασσική απόδοση του αριστουργήματος του Θερβάντες σε σύνθεση Ludwig Minkus και ρεπερτόριόiο του Marius Petipa. Στην παράσταση ερμηνεύουν οι solists της ‘Oπερας την Σόφιας, Georgi Asparuhov και Viara Ivanceva στους ρόλους του Basilio και Kitri αντίστοιχα.

Η παράσταση συνοδεύεται και από ζωντανή ορχήστρα.

Info:

Σάββατο 14 Απριλίου

Μονή Λαζαριστών (αίθουσα Σωκράτης Καραντινός)

Εισιτήρια-κρατήσεις: 2310699388, 6944918399

Ώρα. 19:00

Όταν ο Πουαρό συνάντησε την Αγκάθα

Pouaro.jpg

Μια Εξαφάνιση… Ένας Προδομένος Έρωτας…και…Ένας Δαιμόνιος Ντετέκτιβ… Μια φανταστική αστυνομική ιστορία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, όταν η Αγκάθα Κρίστι- στα μέσα της δεκαετίας του 1920- ήταν μια νέα και πολλά υποσχόμενη συγγραφέας.

Ο Ηρακλής Πουαρό – ο πανέξυπνος ήρωας που εκείνη δημιούργησε και που αμέσως λατρεύτηκε από το κοινό – καλείται να λύσει τον πιο απίθανο γρίφο της καριέρας του.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον Θεατράνθρωπο Αχιλλέα Ψαλτόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2017, κυριολεκτικά, πάνω στο θεατρικό σανίδι, έχοντας προσφέρει, για πάνω από τριανταπέντε χρόνια, όλο του το είναι ως σκηνοθέτης, ηθοποιός, κριτικός θεάτρου και κινηματογράφου.

Ιnfo:

Θέατρο Ταξίδι Ονείρου (Στεφ. Τάττη 3)
Σάββατα 9:15μμ -Κυριακές 8μμ

Κρατήσεις τηλεφωνικά στο 6972702870 (οι θεατές δεν θα ξεπερνούν τους 30)

Εισιτήρια: Κανονικό 10€, μειωμένο 7€

Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός

mwra.jpg

«Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου από την Ομάδα «Θεάτρου Όραμα» της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης.

Η συγγραφική πένα των Ρέππα – Παπαθανασίου, σ’ αυτό το ευφυέστατο θεατρικό έργο «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», ισορροπεί με μαεστρία το σπαρταριστό γέλιο με τη συγκίνηση. Όλα διαδραματίζονται στη Θεσσαλονίκη της γερμανικής κατοχής με επτά πρόσωπα που μπλέκονται μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο που το στοιχείο της ανατροπής των καταστάσεων να κρατάει τον θεατή σε συνεχή εγρήγορση. Σχοινοβατώντας ανάμεσα στη χαρά, τον πόνο, την αγωνία, την έκπληξη, την ανακούφιση ο θεατρικός λόγος μοιάζει με πινγκ πονγκ που απ’ τη μια στιγμή στην άλλη δεν ξέρεις που θα πάει το μπαλάκι. Μια παράσταση που η σκηνοθετική ματιά παίρνει θέση στα δρώμενα και δεν σφυρίζει αδιάφορα, δημιουργώντας με τέτοιο τρόπο που ο θεατής να φύγει με ψυχική μεν ευφορία αλλά και προβληματισμό για περαιτέρω συζήτηση.

Info:

Δημοτικό Θέατρο Θέρμης

Σάββατο 14, Κυριακή 15 Απριλίου
Παρασκευή 20, Σάββατο 21 Απριλίου
Παρασκευή 04, Σάββατο 05, Κυριακή 06 Μαΐου
Ώρα παραστάσεων: 20:30
Τηλέφωνα κρατήσεων: 2310 463 423, 2310 461 655

Το Σπιρτόκουτο

Spirtokoyto.jpg

Το έργο διαδραματίζεται στο διαμέρισμα μιας ελληνικής οικογένειας, με το αιρκοντίσιον και την λογική «εκτός λειτουργίας». Ενδοοικογενειακή βία, λεκτική πενία, σεξισμός, κοινωνικός ρατσισμός, προβάλλονται σε υπερθετικό βαθμό με αποτέλεσμα τα συναισθήματα όλων των χαρακτήρων να είναι έτοιμα να εκραγούν και να πυρπολήσουν τα θεμέλια των μεταξύ τους σχέσεων. Μια απρόοπτη εξομολόγηση θα γίνει η σπίθα που θα πυροδοτήσει ολόκληρο το «σπιρτόκουτο».

Info:

Θέατρο Άνετον, Παρασκευοπούλου 42

Σαββατοκύριακο 14 και 15 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 21.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο (Α.Μ.Ε.Α., ατέλειες, φοιτητικό)

Όσο η καρδιά μου στην καταιγίδα

Kataigida.jpg

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών. 

Λίγα λόγια για το έργο

Σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην ηλικία που γεννιέται η επιθυμία. Που το κορμί ξυπνάει κι ανακαλύπτει την έκτασή του. Ένα Αγόρι ερωτεύεται για πρώτη φορά. Όχι ένα κορίτσι, αλλά μια Γυναίκα. Ένας Άντρας και μια Μάνα κλείνουν τον κύκλο των σωμάτων που χορεύουν στην άκρη του γκρεμού. Των σωμάτων που απαγορεύεται να συναντηθούν. Με τη θάλασσα από κάτω τους να περιμένει.

Βασισμένος στην «Πρώτη Αγάπη» του Ιωάννη Κονδυλάκη, ο Άκης Δήμου γράφει μια παραλλαγή του γνωστού διηγήματος, για την ιερή, την απελπισμένη Πρώτη Αγάπη. Σε μια γλώσσα ποιητική, που θα μιλήσει για όσα το σώμα δεν μπόρεσε.

Info:

«Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου

Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα στο Θέατρο Τ

Korea.jpg

Με το βραβευμένο έργο του Ζοέλ Πομμερά «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» πραγματοποιεί τη νέα της εμφάνιση η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», στο Θέατρο Τ.

Αποτελούμενο από σύντομες σκηνές παλλόμενης ζωής, το έργο είναι ένα πολυφωνικό σχόλιο πάνω στην έννοια της αγάπης. Πίσω από τον παράξενο τίτλο του, κρύβονται στιγμιότυπα από τις σχέσεις των ανθρώπων, ιστορίες έρωτα και χωρισμού, που μιλούν με μελαγχολία, σκληρότητα, μεταφυσική διάθεση, αλλά και πολύ χιούμορ, για το αδιέξοδο της αγάπης.

Είναι τελικά ουτοπία η ερωτική αρμονία; Η αγάπη είναι τόσο ανέφικτη, όσο υπαινίσσεται ειρωνικά ο τίτλος; Και ποιον από τους ήρωες του έργου, αυτούς τους κωμικοτραγικούς πρωταγωνιστές της καθημερινότητας, να πιστέψουμε; Αυτόν που λέει: «Μα δεν υπάρχει αγάπη, είναι μια επινόηση, ένα παιχνίδι του μυαλού, ένα είδος αρρώστιας»; Ή εκείνον που βεβαιώνει: «Μα όχι, ήταν τέλεια όταν γνωριστήκαμε, ήταν σαν να ήμασταν δύο μισά που είχαν χαθεί και ξαναβρέθηκαν, ήταν σαν γιορτή»;

Επτά ηθοποιοί, παίζοντας ο καθένας πολλούς ρόλους, προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο αναπάντητο ερώτημα: Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη; Σύγχρονες παραλλαγές πάνω σε ένα αιώνιο θέμα, οι σκηνές του Πομμερά ταλαντεύονται ανάμεσα στην προσδοκία και τη διάψευση, τον κυνισμό και τον λυρισμό, το δράμα και την κωμωδία.

Ο Ζοέλ Πομμερά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» με το έργο του «Οι έμποροι» σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, πρώτα στο θέατρο Αμαλία (2008) και κατόπιν στο Φεστιβάλ Αθηνών (2009). «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» πρωτοπαίχτηκε στο Παρίσι, στο θέατρο Οντεόν, το 2013. Πρώτη ελληνική παράσταση από το Θέατρο Τέχνης, το 2016, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.

Info:

Θέατρο Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16)
Πρεμιέρα: Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 στις 21:30
Παραστάσεις: 13 Απριλίου – 20 Μαΐου 2018, Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00
Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 13€ κανονικό | 10€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ)
Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr: 10€ γενική είσοδος έως τις 10 Απριλίου
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333
Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ

Ντα 

nta 2.jpg

Το «DA», το πολυβραβευμένο και διακεκριμένο έργο του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου, στην πρώτη του συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ένας γιος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε για την κηδεία του πατέρα του και βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Ένα έργο με πολύ χιούμορ και βαθιά συγκίνηση που ξεδιπλώνει τις σχέσεις γιου – πατέρα και μάνας μέσα από αλλεπάλληλα πηδήματα μέσα στον χρόνο. Ο χρόνος είναι στην ουσία ο πρωταγωνιστής στο έργο. Ο υποκειμενικός και αντικειμενικός χρόνος καθώς και η υποκειμενική κρίση που αλλάζει μέσα σε αυτόν. Ο Ντα (υποκοριστικό από το Daddy) μεταμορφώνεται στα μάτια του γιου του πότε σε μία τρυφερή και στοργική φιγούρα και πότε σε έναν πραγματικό τύραννο.

Το έργο έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από το θίασο του Μάνου Κατράκη.Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά. Ο υπερτιτλισμός της παράστασης πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

Info:

Ντα» του Χιου Λέοναρντ

Σάββατο 21.00
Κυριακή 19.00

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (EMΣ), Εθν. Αμύνης 2

Τα ορφανά

orfana.jpg

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Ορφανά» του Ντέννις Κέλλυ, του Ιρλανδού βραβευμένου συγγραφέα, πολυμεταφρασμένου και καταξιωμένου στην ελληνική θεατρική σκηνή, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

Ο σημαντικός σκηνοθέτης με τη μακρόχρονη πορεία και προσφορά στο ελληνικό θέατρο ξεχώρισε με την παράσταση «Η τάξη μας» του Ταντέους Σλομποντζιάνεκ που σκηνοθέτησε για το Εθνικό Θέατρο και το Μίζερι του Στήβεν Κινγκ, που παίζεται με επιτυχία στο Ιλίσια – Βολανάκης. Ο Τάκης Τζαμαργιάς έρχεται στο ΚΘΒΕ με ένα εξίσου δυνατό και σύγχρονο κείμενο που εγείρει ερωτήματα, θέτει διλήμματα και προκαλεί προβληματισμούς σχετικά με τη βία και το ρατσισμό σήμερα.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα σπίτι. Μια οικογένεια. Ένα ζευγάρι: ένας άνδρας και μία γυναίκα. Ο αδερφός της. Τρεις άνθρωποι που μέχρι το τέλος του έργου θα ανακαλύψουν τι σημαίνει όριο και πώς ξεπερνιέται, πώς η γραμμή για το τι είναι μια δικαιολογημένη πράξη χαράζεται στην άμμο και σταδιακά σβήνει για να ξαναχαραχθεί όλο και πιο μακριά, πιο βαθιά, ώσπου δεν υπάρχει πλέον κανένα όριο ανάμεσα στη λογική και την παράνοια, τη μισαλλοδοξία και το έγκλημα. (από το κείμενο της Βίκυς Αγγελάκη – Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Θεατρολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Reading, του Ηνωμένου Βασίλειου- που γράφτηκε ειδικά για το πρόγραμμα του ΚΘΒΕ.)

Το επίκαιρο και αινιγματικό έργο του Ντέννις Κέλλυ, μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας, θριάμβευσε στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου (βραβεία Fringe First και Herald Angel) το 2009 και ανέβηκε από τότε σε δεκάδες ευρωπαϊκές σκηνές φτάνοντας ως την Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ.

Info:

Σάββατο και Κυριακή στις 21.00

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθν. Αμύνης 1

Οι ηλίθιοι

hlithioi.jpg

Οι ηλίθιοι είναι ένα ρομαντικό υπαρξιακό παραμύθι που μιλάει για την πίστη. Την πίστη ότι αξίζεις το καλύτερο. Ότι μπορείς να κατακτήσεις ό,τι επιθυμείς.

Ότι μπορείς να ζήσεις τη ζωή που θέλεις και όχι τη ζωή που σου επιβάλλουν. Ή να πιστέψεις στο αντίθετο. Ότι δεν είσαι ικανός.

Ότι δεν μπορείς να σκεφτείς. Δεν μπορείς να αποφασίσεις. Δεν μπορείς να δράσεις. Γιατί είσαι ηλίθιος. Είσαι άσχημος. Είσαι αργός. Είσαι διαφορετικός.

Πρόκειται για μια ρομαντική κωμωδία που παίζεται με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις σκηνές του κόσμου, η οποία θα παρουσιαστεί από το Φεβρουάριο, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Παπαδόπουλου. Ένα έργο που σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα γραμμένο από τον σπουδαίο και πολυβραβευμένο Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα και σεναριογράφο Νηλ Σάιμον.

Το έργο ανεβαίνει στο ΚΘΒΕ για πρώτη φορά.

Info:

Σάββατο και Κυριακή 14 & 15 Απριλίου, στις 21.00

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”, Κομνηνών 58

Black Friday και 13 με τον Μάρκο Σεφερλή

black.jpg

Ή αλλιώς… «Ο καλός, ο κακός, ο ψηλός, ο κοντός, η χαζή, η τρελή, η χοντρή, ο κουτός και ο… άσημος», τα μέλη δηλαδή ενός «θεότρελου» κινηματογραφικού συνεργείου που έχει κλείσει την Παρασκευή και 13 το θέατρο «RADIOCITY» για το γύρισμα μιας σκηνής από την ταινία «Ένα αστέρι πεθαίνει».

Τί θα συμβεί μπροστά στα μάτια των εκατοντάδων «κομπάρσων» που θα παρευρεθούν εκείνη τη μέρα στο γύρισμα;

Θα είναι μια… «Black Friday» γεμάτη «ευκαιρίες» για τα μέλη του συνεργείου να αναδείξουν τα ταλέντα τους σε όλα τα επίπεδα (ερωτικά, υποκριτικά, σκηνοθετικά) ή μια κλασική… γρουσούζικη «Παρασκευή και 13», που θα εξελιχθεί σε θρίλερ για όλους; Ή μήπως ένας σπαρταριστός συνδυασμός και των δύο, δηλαδή μία…«Black Friday και 13»;

Πρωταγωνιστούν: Μάρκος Σεφερλής, Έλενα Τσαβαλιά, Γιάννης Καπετάνιος, Θοδωρής Ρωμανίδης, Αρετή Ζαχαριάδου, Γιάννης Αγριόμαλλος, Ανάργυρος Βαζαίος, Σοφιάννα Γρηγοριάδη

Info:

Ράδιο Σίτυ (Λεωφ. Βασ. Όλγας 11-Παρασκευοπούλου 9)

Πρόγραμμα Παραστάσεων:

Σάββατο 14 Απριλίου 5:00 μ.μ. & 9:30 μ.μ.
Κυριακή 15 Απριλίου 5:00 μ.μ. & 9:30 μ.μ.
Δευτέρα 16 Απριλίου 9:30 μ.μ.
Τρίτη 17 Απριλίου 9:30 μ.μ.
Τετάρτη 18 Απριλίου 5:00 μ.μ. & 9:30 μ.μ.
Πέμπτη 19 Απριλίου 9:30 μ.μ.
Παρασκευή 20 Απριλίου 9:30 μ.μ.
Σάββατο 21 Απριλίου 5:00 μ.μ. & 9:30 μ.μ.
Κυριακή 22 Απριλίου 5:00 μ.μ. & 9:30 μ.μ.

Ράφτης κυριών

rafths.jpg

Μετά την μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, το “Από Μηχανής Θέατρο” παρουσιάζει και στη Θεσσαλονίκη την σπαρταριστή κωμωδία καταστάσεων του Ζωρζ Φεντώ, “Ράφτης κυριών”, σε σκηνοθεσία και μετάφραση Δημήτρη Μυλωνά. Στον ρόλο του Μουλινό, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Στο έργο “Ράφτης κυριών” η φάρσα βρίσκει την πιο απολαυστική εκδοχή της. Ταχύς ρυθμός, ανατροπές, κοφτερές ατάκες, συνθέτουν ένα σύμπαν πικάντικο και κωμικό προσφέροντας μας άφθονο γέλιο. 

Ιnfo:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ
Παραστάσεις: 14/4 (18.00 &21.00), 15/4 (21.00), 19/4 (21.00), 20/4 (21.00), 21/4 (18.00 & 21.00) & 22/4 (21.00)
Τιμές εισιτηρίων:Κανονικό: 15€/ Προπώληση (έως 02/04): 12€, φοιτητικό/ άνω των 65 ετών: 12€/ Άνεργοι: 10€/ ΑμεΑ: 8€.
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

O φάρος

faros.jpg

Μετά την μεγάλη επιτυχία του Πουπουλένιου και του Θεού της Σφαγής ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης επιλέγει και σκηνοθετεί, σε πανελλήνια πρεμιέρα, το συνταρακτικό θρίλερ – μαύρη κωμωδία του Κόνορ Μακφέρσον «Ο Φάρος», συμπρωταγωνιστώντας με τον Αιμίλιο Χειλάκη, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, το Νίκο Ψαρρά και τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο.

Η υπόθεση

Παραμονή Χριστουγέννων, στο υπόγειο ενός σπιτιού, σ’ έναν παραθαλλάσιο οικισμό στα βόρεια του Δουβλίνου, ενώ έξω μαίνεται η καταιγίδα, τέσσερεις φίλοι κι ένας μυστηριώδης ξένος θα περάσουν τη νύχτα γιορτάζοντας με τον τρόπο που ξέρουν: παίζοντας χαρτιά και πίνοντας.

Ο Σάρκυ έχει επιστρέψει μετά από καιρό, για να προσέχει τον Ρίτσαρντ, τον μεγαλύτερο αδελφό του, που τυφλώθηκε πρόσφατα. Στη γιορτινή βραδιά είναι μαζί τους ο Ιβάν κι ο Νίκυ, φίλοι αδελφικοί, στο ποτό και τις αποτυχίες της ζωής. Κι ένας ακόμη απρόσκλητος επισκέπτης, ο κύριος Λόκχαρτ, που κανείς δεν τον γνωρίζει, ενώ εκείνος μοιάζει να γνωρίζει πολλά.

Ενώ η νύχτα βαθαίνει κι η καταιγίδα θριαμβεύει,οι πέντε άντρες θα παίξουν μέχρι το τέλος, ποντάροντας όλο και περισσότερα: μια πιθανότητα να ξεφύγουν απ’ το παρελθόν τους. Και μια τελευταία ευκαιρία να σώσουν την ψυχή τους.

Το έργο

Ακροβατώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στο θρίλερ, τη μαύρη κωμωδία, τις κλασσικές ιστορίες μυστηρίου, το δράμα, τον μαγικό ρεαλισμό, με χιούμορ, με εξαιρετικά διαγραμμένους χαρακτήρες και ευφυείς διαλόγους, το έργο είναι στην ουσία ένα «μακρύ ταξίδι της νύχτας μέσα στη μέρα». Mια τρυφερή παραβολή για την εξιλέωση και τη λύτρωση.

Ο Μακφέρσον αγαπάει τους ήρωές του και μας κάνει να τους αγαπήσουμε κι εμείς. Αν η ζωή είναι ένα ταξίδι όπου όλοι ξέρουμε το τέλος, αξίζει να το κάνουμε μαζί. Κι αν αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν αποτύχει σε όλα, δουλειά, έρωτα, σχέσεις, αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, τότε την αξίζουμε κι εμείς.

Ο αγγλικός τίτλος του έργου,The Seafarer (ο Ναυτικός),είναι δανεισμένος από ένα ομώνυμο ποίημα ανωνύμου, γραμμένο στα αρχαία Αγγλικά, στα μέσα του 8ου αιώνα μ.Χ., όπου ένας ναυτικός μιλάει στους στεριανούς για τις οδύνες της ζωής στη θάλασσα και προσεύχεται στον Θεό.

Ιnfo:

Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθν. Αμύνης 2)
Σάββατο 14/4 : 6.00 μμ & 9.15 μμ
Κυριακή 15/4 : 6.00μμ & 9.15 μμ
Τιμές εισιτήριων: 20 € & ,15 €

H Μεγάλη Χίμαιρα

Ximaira.jpg

Η Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου υπήρξε για το θέατρο Πορεία ένας σημαντικός σταθμός. Ένα αγαπημένο μυθιστόρημα μετατράπηκε με την καθοριστική συμβολή του Στρατή Πασχάλη σε μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών. Η θεματική του «ξένου» που προσπαθεί απεγνωσμένα να αφομοιωθεί από μια υπέροχα αφιλόξενη Ελλάδα, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Μετά από περισσότερες από 300 παραστάσεις και πάνω από 100.000 θεατές, η Χίμαιρα, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσε να είναι παρά ο ιδανικός χώρος για να ξεκινήσει αυτή η μεγάλη περιοδεία. Η ιστορία της Μαρίνας Μπαρέ, που έλκεται από το εκτυφλωτικό φως, μόνο για να καεί στην επαφή της μ’ αυτό, θα συνεχίσει να μας θυμίζει την ανάγκη μας για ουτοπία, όποιο κι αν είναι το κόστος.

Σε αυτό το επικό ερωτικό μελόδραμα παρακολουθούμε την ιστορία μιας Γαλλίδας, της Μαρίνας Μπαρέ, που έρχεται να ζήσει στην Ελλάδα ερωτευμένη και παντρεμένη με έναν Έλληνα εφοπλιστή, αλλά και παθιασμένη με την ελληνική κλασσική παιδεία. Ερχόμενη σε επαφή, όμως, με την ίδια τη χώρα των ονείρων της, συναντά τις δικές της Χίμαιρες: το δραματικό τοπίο, τραχύ κι αισθησιακό ταυτόχρονα, την παρασύρει σε μια μοιραία δίνη πάθους, πυροδοτεί τα παλιά ψυχολογικά της τραύματα και την οδηγεί στην αυτοκαταστροφή.

Ο Καραγάτσης σε αυτό το μυθιστόρημα, που κλείνει τη γνωστή τριλογία «Γιούγκερμαν – Λιάπκιν – Χίμαιρα», μελετάει ενδελεχώς τη δυνατότητα προσαρμογής των ξένων στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά και την αμφιθυμία των Ελλήνων απέναντι στη Δύση. Κρύβει καλά τον ακραίο και κατάμαυρο ρομαντισμό του κάτω από πέπλο κυνισμού ή και ωμότητας. Βαθιά απελπισμένος ο ίδιος, μετατρέπει τη Μαρίνα σε χίμαιρα, αρνούμενος την έννοια της αγάπης. Νομίζουμε ότι πετυχαίνουμε, ερωτευόμαστε, δημιουργούμε πνευματικά. Όλα εν τέλει καίγονται κάτω από το σκληρότατο ελληνικό φως. Σαν μύγες μαγευόμαστε από το άγνωστο, για να γίνουμε παρανάλωμα σε μια στιγμή. Αυτή τη μοιραία στιγμή περιγράφει ο Καραγάτσης.

Ιnfo:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Σάββατο 14/4: 20:30,
Κυριακή 15/4: 19:30,
Πέμπτη 19/4: 20:30, Παρασκευή 20/4: 20:30, Σάββατο 21/4: 20:30,
Κυριακή 22/4: 19:30
Στις ήδη προγραμματισμένες παραστάσεις της Θεσσαλονίκης, προστίθενται λόγω της μεγάλης ζήτησης δυο νέες: Δευτέρα 16/4 : 20.30 & Τρίτη 17/4 : 20.30

Τιμές Εισιτηρίων: A ζώνη 25 €, Β ζώνη 20 €, Γ ζώνη 15 €, Δ ζώνη 12 €, 10€ μειωμένης ορατότητας

Λευτέρης Ελευθερίου και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος στο Club Mylos

Mylos.jpg

Ο Λευτέρης, αγαπημένος ηθοποιός και περφόρμερ, «ο άνθρωπός με τα χίλια πρόσωπα» και ο Αλκιβιάδης, ταλαντούχος τραγουδοποιός, «ο άνθρωπος- ορχήστρα» υπόσχονται να σας ξεναγήσουν με το γνωστό ανορθόδοξο τρόπο τους σε αγαπημένες τους στιγμές της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής.

Με το ιδιαίτερο και πληθωρικό χιούμορ τους σας ξανασυστήνουν πρόσωπα και μουσικές του χθες και του σήμερα, διηγούνται, σχολιάζουν, σατιρίζουν και αυτοσαρκάζονται.

Μέσα από τη δική τους ματιά τραγούδι και πρόζα, ροκ και ρέγκε, γέλιο και κλάμα, κιθάρα και βιολιά, νοσταλγία και γκάζια όλα βρίσκουν το δρόμο τους – με την όπισθεν πάντα – στις καρδιές μας.

Info:

Club Mylos (Γεωρ. Ανδρέου 56)
Σάββατο 14 Απριλίου
Γενική Είσοδος: 10€
Προπώληση: 8€

Χορός της ανθισμένης Αμυγδαλιάς

xoros.jpg

Ο «Χορός της ανθισμένης Αμυγδαλιάς» ήταν ένα κοινωνικό γεγονός της Θεσσαλονίκης που τα παλαιότερα χρόνια ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας της πόλης και σηματοδοτούσε τον ερχομό της άνοιξης.

Φέτος, ύστερα από πολλά χρόνια, με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, αναβιώνει με σκοπό τη συνεύρεση της ιατρικής κοινότητας σε ένα γεγονός με συμβολική αξία.

Ο «Χορός της ανθισμένης Αμυγδαλιάς» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 και ώρα 21:00 στο ξενοδοχείο Porto Palace Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Ζωιδάκης στο θέατρο Βεργίνα

zoidakis_14.jpg

Ο Νίκος Ζωιδάκης ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του Θεάτρου Βεργίνα και υπόσχεται να μην σας αφήσει ήσυχους ούτε μία στιγμή!

Αυθεντικός, διασκεδαστικός και όπως πάντα μοναδικός σε κάθε του εμφάνιση, ο γνωστός Κρητικός λυράρης έρχεται για να σας παρασύρει σε ένα μουσικό γλέντι που τα έχει όλα!

Με μαντινάδες, λαϊκά & νησιώτικα, πάντα με τη συνοδεία της λύρας του, ο Νίκος Ζωιδάκης θα φροντίσει αυτό το live να σας μείνει αξέχαστο!

Info:

Σάββατο 14 Απριλίου 2018 στις 21:45
Τιμή: από 15 ευρώ με 1 welcome drink
Πληροφορίες στο 2310 491 234

Ορφέας Περίδης – Λιζέτα Καλημέρη στο Block33

peridhs.jpg

Ο Ορφέας Περίδης παρέα με την Λιζέτα Καλημέρη και τέσσερις εξαίρετους μουσικούς (ακουστική κιθάρα – λαούτο: Θοδωρής Δαμουράκης, βιολί – τραγούδι: Αλέξανδρος Ιακώβου, κοντραμπάσο – τραγούδι:Κώστας Σταυρόπουλος, κρουστά: Εύη Κανέλλου), θα πραγματοποιήσει μουσική παράσταση το Σάββατο 14 Απριλίου στο Block33.

Ο Ορφέας και η Λιζέτα ως γνωστό συναντιούνται επί σκηνής τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ έχουνσυμπράξει ξανά και στο παρελθόν.Η μουσική σχέση των δύο καλλιτεχνών φαίνεται κατά κοινή ομολογία πως είναι αγαπητή,ενδιαφέρουσα και καλοδεχούμενη στους ακροατές.
Συγγενεύουν μουσικά και ανθρώπινα με εκείνο τονχαριτωμένο τρόπο που μας δείχνει ότι μία συνύπαρξη είναι εκ βαθέων φυσική τόσο επί σκηνής όσο και δισκογραφικά.

Info:

Σάββατο 14 Απριλίου
οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30, έναρξη 22.30
στο Block33, 26ης Οκτωβρίου 33

Εισιτήρια:

11 ευρώ όρθιων
13 ευρώ καθημενων
τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό .
Μετά την αγορά εισιτηρίου καθήμενου να καλέσετε στο 2310.533.533 για την ακριβή κράτηση και θέση τραπεζιού.

H Ελένη Βιτάλη στην Αποθήκη του Μύλου

bitalh.jpg

Η Ελένη Βιτάλη στην καλύτερή της περίοδο, ως μεγάλη ερμηνεύτρια και δημιουργός, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με επιλογές τραγουδιών από όλες τις μεγάλες δισκογραφικές της επιτυχίες. Η καινούργια της μπάντα που έστησε και επιμελήθηκε ο Νίκος Ξύδης, αποτελεί από μόνη της μουσική πρόταση. Με εντελώς φρέσκο και νέο ήχο, συμπληρώνει θαυμάσια την πολύπλευρη και μοναδική μουσική της προσωπικότητα.

Εξαιρετικός δίπλα της στη σκηνή ο Νίκος Ζιώγαλας, φίλος αγαπημένος από τα παλιά, παρουσιάζει τις πιο γνωστές δημιουργίες του με αυτό που τον ενώνει επί δεκαετίες με την Ελένη Βιτάλη, δηλαδή την κοινή αισθητική και την κοινή ματιά για το καλό ελληνικό τραγούδι που έχει ρίζες στη Δημοτική και Λαϊκή παράδοση.

Μετά από σχεδόν 40 χρόνια πορείας, η Ελένη Βιτάλη δίκαια θεωρείται σήμερα η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια. Με βαθιές ρίζες στη δημοτική παράδοση, στα χρόνια του ΄80 και μέσα από συνεργασίες με δημιουργούς όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Τάκης Σούκας και ο Μανώλης Ρασούλης αναδείχτηκε σαν μία από τις σημαντικότερες λαϊκές τραγουδίστριες της Ελλάδας. Τραγούδια σαν το “Παίξε Χρήστο επειγόντως’’ το “Βάρα μου το ντέφι” ή την “Ταχεία”, σηματοδότησαν το λαϊκό προφίλ εκείνης της εποχής.

Η συνεργασία της με τον Σταμάτη Σπανουδάκη άφησε πίσω της τραγούδια όπως το “Πάμε γι’ άλλες πολιτείες’’ ή τον “Ξαφνικό έρωτα”. Η δημιουργία δικών της τραγουδιών χαρακτήρισε το επόμενο βήμα της. “Το απέναντι μπαλκόνι”, ένας δίσκος που έχει υπογράψει η ίδια τη μουσική και τους στίχους, σήμερα θεωρείται κλασικός και τραγούδια όπως το “Ένα χειμωνιάτικο πρωί”, το “Εγώ τραγούδαγα τα βράδια στα σκυλάδικα” ή η “Κιβωτός” ξεπέρασαν τα όρια του ρόκ, του λαϊκού ή της μπαλάντας και τραγουδήθηκαν από όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια οι συνεργασίες της κάθε φορά ανεβάζουν τον πήχη. Με τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Γιώργο Νταλάρα και την Γλυκερία, τον Διονύση Σαββόπουλο στο “Κύτταρο” και στην περιοδεία τους το καλοκαίρι που ακολούθησε (η οποία αποτυπώθηκε σε ένα διπλό cd με τίτλο “Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα”), με τον Γιάννη Πάριο το χειμώνα του 2016 και το καλοκαίρι και το χειμώνα που μας πέρασε με τη Μαρινέλλα και τη Γλυκερία, απέδειξε ότι η επιτυχία της είναι διαχρονική και καθόλου τυχαία.

Ο Νίκος Ζιώγαλας μέσα από την πολύχρονη πορεία του στο μουσικό στερέωμα, κατατάσσεται σε εκείνο τον χώρο όπου συναντιέται η δημοτική μουσική με την ρόκ και τον ηλεκτρικό ήχο. Έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η παρουσία του, ο μοναδικός τρόπος που ερμηνεύει τα τραγούδια και η γνησιότητα του ηχοχρώματός του, έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο θέτοντάς τον σε μια ιδιαίτερη θέση στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Info:

Μύλος Αποθήκη (Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία)
Σάββατο 14 Απριλίου 2018
Ώρα προσέλευσης: 21:30
Προπωληση: 12€
Ταμείο: 15€
Τηλ κρατησεων: 2310.510081, 6949950530

Η Λένα Παπαδοπούλου στο ROOM 63

lena.jpg

Η Λένα Παπαδοπούλου επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και στο αγαπημένο δωμάτιο της πόλης, το ROOM 63.

Kάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Μαζί της ο ανερχόμενος Βασίλης Δήμου, η Βάγια Λάμπρου και ο Dj Anestis Menexes.

Info:

Σάββατο 14 Απριλίου

ROOM 63, Λ.Νίκης 63
Τηλέφωνο κρατήσεων:2310 254560

Νίκος Μακρόπουλος και Σάκης Αρσενίου στο Barbarella live party

barbarella.jpg

Ο Νίκος Μακρόπουλος επέστρεψε στην αγαπημένη του πόλη και σε ένα από τα πιο ζεστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης!

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο μας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο μεγάλες επιτυχίες και πολύ διασκέδαση, στην σκηνή του Barbarella live party για αυθεντικές νύχτες διασκέδασης…

Μαζί του ο Σάκης Αρσενίου!

Info:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

Barbarella Live Party, Βασιλέως Ηρακλείου 43

Κρατήσεις 2310 227 444

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο Club Vogue

argyros.jpg

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Club Vogue, για να βάλει φωτιά στα βράδια της Θεσσαλονίκης!

Ο αγαπημένος τραγουδιστής υπόσχεται βραδιές και ξημερώματα άνευ προηγουμένου στο Club Vogue.

Η πρεμιέρα έγινε την Παρασκευή 2 Μαρτίου και κάθε Παρασκευοσάββατο το Vogue γεμίζει μελωδίες και… δίνει δικαιώματα!

Info:

Κάθε Παρασκευή-Σάββατο

ClubVogue, 26ης Οκτωβρίου 23

Τηλέφωνα : 2310 550000 και 2310 550300

Νότης Σφακιανάκης – Πέγκυ Ζήνα στην Πύλη Αξιού Live Clubbing

notis.jpg

Η Πύλη Αξιού επέστρεψε ανανεωμένη και υποδέχεται την απόλυτη μουσική συνεργασία της χρονιάς:  Νότης Σφακιανάκης – Πέγκυ Ζήνα!

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο η Θεσσαλονίκη ζει μαγικές βραδιές!

Συμμετέχουν η ΕΛΠΙΔΑ και ο ΒΟ!

Info:

Πύλη Αξιού Live Clubbing, Ανδρέου Γεωργίου 9, Σφαγεία Θεσ/νικης.

Κάθε Παρασκευή – Σάββατο

Κρατησεις: 2310553158

 Ο Θέμης Αδαμαντίδης στο Voice live stage

adam.jpg

Το Voice live stage φιλοξενεί τον Θέμη Αδαμαντίδη κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Το Voice στην Θεσσαλονίκη έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό πρόγραμμα γεμάτο επιτυχίες.

Μαζί του ο Ανδρέας Στάμος και η Χριστίνα Κολέτσα.

Info:

Voice Live Stage, Φρίξου 6

Τηλέφωνο κρατήσεων kratisionline.gr: 2312202383 , 6936971336 (Δωρεάν κλήση Viber και whatsapp)

Fam Fiesta από την ομάδα του KIDOT στη Θεσσαλονίκη

Fam.png

Το Fam Fiesta (Family Fiesta) έρχεται να συστήσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης τις πιο γιορτινές Κυριακές για το παιδί, τον έφηβο αλλά και ολόκληρη την οικογένεια!

Η ομάδα του KIDOT (Kids of Tomorrow) Festival, έχοντας για ακόμα μια φορά την προσοχή της στραμμένη στα πελώρια χαμόγελα των παιδιών του αύριο και χρησιμοποιώντας την εμπειρία της από προηγούμενα φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιχειρεί να μεταφέρει το θετικό της βίωμα στοχεύοντας αυτή τη φορά όχι μόνο στις ανάγκες και τα θέλω των μικρών μας φίλων, αλλά ολόκληρης της σύγχρονης οικογένειας.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό project με κεντρικούς άξονες την βιωματική εκπαίδευση και την ψυχαγωγία, το οποίο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν σε κάθε συνάντηση και μια διαφορετική θεματική ενότητα!

Εργαστήρια παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δράσεις και παιχνίδια συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών της οικογένειας, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις και παράλληλα events, family market προϊόντων και υπηρεσιών, λαχταριστά σνακ και δροσερά ροφήματα, μουσική καθώς και ξέφρενα πάρτι ντύνουν τις μαγικές μας συναντήσεις, τις γιορτινές μας Κυριακές αφιερωμένες όλες στην οικογένεια!

Η ομάδα του KIDOT, δημιουργώντας ένα ασφαλές και κατάλληλο πλαίσιο ελεύθερης και δημιουργικής έκφρασης, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες προσφέροντας μια ολιστική εμπειρία γεμάτη παιχνίδι και ψυχαγωγία!

Υλοποιώντας δράσεις και παιχνίδια γονέα-παιδιού, το Fam Fiesta δίνει την δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να παρασύρουν ολόκληρη την οικογένεια σε μια γιορτή ψυχαγωγίας και έκφρασης ενώ μέσα από τα συμμετοχικά event και τα πάρτι λήξης δίνεται η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν παρέα, κλείνοντας την κάθε όμορφη συνάντηση και ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη φανταστική fiesta!

Κατά την διάρκεια όλων των Fam Fiesta θα λειτουργούν στον χώρο διεξαγωγής lounge και χώροι ενηλίκων, food & drink corner, family market καθώς και χώροι απασχόλησης και δραστηριότητας για τους πολύ μικρούς επισκέπτες μας.

Info:

Block 33, 26ης Οκτωβρίου 33

Κυριακή 15 Απριλίου11.00 – 20.00

Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Περίπατος “Δρόμοι, Μέγαρα & Ιστορίες”

megara.jpg

Περπατάμε στον άξονα της οδού Αγίας Σοφίας, λοξοδρομώντας σε γύρω δρόμους και στενά που κρύβουν ιστορίες, κτήρια που δεν έχασαν την γοητεία τους μέσα στο χρόνο και επιβάλλονται ως σήμερα με τις χαρακτηριστικές αρχιτεκτονικές τους λεπτομέρειες.
Με ξεναγό την αρχαιολόγο και μουσειολόγο Χριστίνα Μαβίνη (Christina Mavini), στον δεύτερο αρχιτεκτονικό περίπατο που σχεδίασε για την Thessaloniki Walking Tours, ανακαλύπτουμε τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από μυθικά σπίτια και αναλύουμε τον αρχιτεκτονικό τους χαρακτήρα. Εντοπίζουμε εξώστες και βεράντες με θέα στα πιο σημαντικά γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας της πόλης και αναδεικνύουμε κτήρια που προσπερνάμε βιαστικά διατρέχοντας μια χρονική περίοδο που ξεκινά από τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα για να φτάσει μέχρι τη δεκαετία του ’50.

Το διάσημο κόκκινο σπίτι, το κτήριο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας , το μέγαρο όπου κάποτε στεγάζονταν το ξενοδοχεία Αστόρια, το τσιλερικό τετράγωνο, σημεία όπου ο εκλεκτικισμός συναντά τον νεοκλασικισμό αλλά και το μοντέρνο, μέσα στο οποίο ανιχνεύεται ενίοτε και μια Bauhaus φιλοσοφία. Από την πλατεία της Αγίας Σοφίας μέχρι τη Λεωφόρο Νίκης και από εκεί μέχρι τη Βογατσικού και την Παλαιών Πατρών Γερμανού ακούμε τα όσα έχει να μας αφηγηθεί η πόλη.

Info:

Κυριακή 15 Απριλίου

Σημείο συνάντησης: Έξω από την πύλη της Αγίας Σοφίας

Ώρα: 11πμ
Συμμετοχή: 10 ευρώ
Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900 – 1

Πήτερ Παν

peter.jpg

Το «Θέατρο του Βορρά», ταξιδεύει φέτος στους αιθέρες επιλέγοντας την ιστορία του Πήτερ Παν, του παιδιού που ποτέ δεν μεγαλώνει και μας προσκαλεί να πετάξουμε μαζί του στο Δεύτερο άστρο δεξιά και ευθεία μέχρι το πρωί!

H ιστορία μας ξεκινάει μια νύχτα γεμάτη αστέρια όταν Πήτερ Πάν προσγειώνεται στην κρεβατοκάμαρα των παιδιών της οικογένειας Ντάρλινγκ, για να τους μάθει να πετάνε και να τους ταξιδέψει στη Χώρα του Ποτέ. Εκεί θα συναντήσουν την Τίνκερμπελ, την Τάιγκερ Λίλυ, τα Χαμένα Παιδιά, τις γοργόνες αλλά και τον Κάπτεν Χούκ με τους πειρατές του. Η μια περιπέτεια διαδέχεται την άλλη, μέχρι να καταφέρουν τα παιδιά να βρουν ξανά το δρόμο για το σπίτι.
Στη μαγική αυτή πτήση μας, θα γνωρίσουμε από κοντά τη Χώρα του Ποτέ, τη λίμνη που ζουν οι γοργόνες και για να δούμε τα αξιόθεατα του νησιού του Πήτερ Παν, θα ανέβουμε στη γαλέρα του Κάπτεν Χούκ!

Το πολυαγαπημένο έργο των παιδιών ζωντανεύει σε μια θεατρική παράσταση που υπόσχεται περιπέτεια, εκπλήξεις, μαγικές στιγμές, συγκίνηση και πολύ χιούμορ. Μια παράσταση γεμάτη μουσική, χορό και πολύ πολύ τραγούδι! Ελάτε να ανακαλύψουμε ξανά την χαμένη αθωότητα και να πετάξουμε στον κόσμο της παιδικής φαντασίας, εκεί όπου υπάρχουν οι νεράιδες, οι πειρατές, τα χαμένα παιδιά, και το παιδί που δεν θα μεγαλώσει ποτέ.
«Έναν κόσμο που είναι φτιαγμένος από πίστη, εμπιστοσύνη και νεραιδόσκονη.»

 

Info:

Θέατρο Κολοσσαίον, Λ. Β. ΌΛγας 150

Κυριακή 15 Απριλίου, στις 11.30

Τιμή εισιτήριου: 8 ευρώ (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ) , 10 ευρώ (ΤΑΜΕΙΟ)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ (ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ)

«Ελίζα» στο Βασιλικό Θέατρο

eliza.jpg

Η Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την αριστουργηματική «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, στο Βασιλικό Θέατρο από την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017.
Η πιο συναρπαστική και γοητευτική ιστορία αγάπης για ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα. Ένα κορίτσι έξυπνο, γενναίο, πεισματάρικο, δυναμικό, ένα κορίτσι που δεν φοβάται να περιμένει και να αγαπάει. Ένα κορίτσι που αγωνίζεται για τα πιστεύω της και τον έρωτά της. Ένας καπετάνιος γένους θηλυκού. Ένας άντρας με κίτρινο σκουφί. Μια κερασιά. Ένας παπαγάλος. Ένα τρελό πλήρωμα από άντρες. Η περιπέτεια αρχίζει και έχει όνομα: Ελίζα!

Κύρια χαρακτηριστικά της πρωταγωνίστριας, αυτά που μαθαίνουμε από μικρά παιδιά… την πίστη στη φιλία, στη ζωή και στην αλήθεια!

Με φόντο την ελισαβετιανή εποχή, ένα μπουλούκι ηθοποιών που ξεκόλλησαν θαρρείς από σελίδες κάποιου κόμικ αποφασίζει να ανεβάσει, σε πείσμα όλων των τεχνικών δυσκολιών που θα συναντήσει και με την αμέριστη βοήθεια του υποβολέα που εκτελεί και χρέη σκηνοθέτη, μία παράσταση για το τι σημαίνει να κουβαλά κανείς μέσα του την πίστη: την πίστη στη φιλία, στη ζωή, στην αλήθεια του, την πίστη σε έναν ατόφιο έρωτα ακόμα και όταν το μόνο που έχεις για να εξακολουθείς να ελπίζεις είναι ένας κίτρινος σκούφος, ένα δαχτυλίδι από αυτά που βρίσκει κανείς στα πανηγύρια, ένα μενταγιόν, μια κερασιά και ένας πράσινος παπαγάλος.
Φώτα! Μουσική! Σπαθογραφίες!
Σαλπάρουμε για την Ελίζα!

Info:

«ΕΛΙΖΑ» της Ξένιας Καλογεροπούλου
Βασιλικό Θέατρο, πλατεία Λευκού Πύργου
Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή 11:00 

Σε ‘μένα μιλάς;

Milas.jpg

Η Νεανική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Σε μένα μιλάς;» (πρωτότυπος τίτλος: EINS AUF DIE FRESSE), του Ράινερ Χάχφελντ, σε μετάφραση Γιάννας Τσόκου και σκηνοθεσία Στέλλας Μιχαηλίδου στη Μονή Λαζαριστών – Σκηνή Σωκράτης Καραντινός. 

Στο τολμηρό έργο Σε μένα μιλάς; (1996), ο Ράινερ Χάχφελντ, παρακολουθεί την καθημερινότητα τεσσάρων εφήβων μετά την αυτοκτονία του συμμαθητή τους. Πόσο τους αφορά η απώλεια του μοναχικού Μάτσε;

Σε σύντομες και γεμάτες δράση σκηνές, ο Χάχφελντ, θίγει με σύγχρονο τρόπο, το ζήτημα του εκφοβισμού στο σχολείο και καλεί νέους και ενήλικες θεατές να προβληματιστούν πάνω σε θέματα όπως: βία, φιλία, προσωπική ευθύνη, φόβος, μοναξιά, σεξουαλικότητα, σχέσεις στο σχολείο και στην οικογένεια.

Το έργο, που παραμένει για δύο δεκαετίες στο ρεπερτόριο του θρυλικού Γκριπς Τεάτερ, ενός από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά θέατρα για παιδιά και νέους, παρουσιάζεται στο ΚΘΒΕ σε πανελλήνια πρώτη.

Κατάλληλη για παιδιά και εφήβους άνω των 12 ετών (απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου).

Info:

Κυριακή, στις 19.00

Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σ. Καραντινός

Ο Ηλίας Καμπακάκης στο Χρώμα

kampakakhs.jpg

Η σχέση τους μετράει ατέλειωτες ώρες διασκέδασης!

Η φωνή του μας ταξιδεύει! 

Η επιστροφή του είναι γεγονός!

Ο Ηλίας Καμπακάκης σας περιμένει κάθε Κυριακή στο Χρώμα Μπάρ!

Info:

Κυριακή 15 Απριλίου

Χρώμα Μπαρ, Αδριανουπόλεως 3

Τηλ. 693 846 8920

Στέλιος Ρόκκος και Αμαρυλλίς στο Barbarella Live Party

rok 2.jpg

Ο Στέλιος Ρόκκος επέστρεψε στο Barbarella Live Party για τα καθιερωμένα Κυριακάτικα Live, παρέα με την Αμαρυλλίς!

Οι δυο αγαπημένοι καλλιτέχνες αναβαθμίζουν το βράδυ της Κυριακής σας με ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα, από το οποίο δε θα λείπεις κανείς!

Info:

Για δύο Κυριακές ακόμη, στις 21.00

Barbarella Live Party, Β. Ηρακλείου 43

RSV 2310227444

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.