Όλα όσα μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτό το σαββατοκύριακο!

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

Γιορτινές εκδηλώσεις, δράσεις για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και δωρεάν ξεναγήσεις είναι ορισμένα μόνο από τα όσα ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται στην ατζέντα του σαββατοκύριακου 9 και 10 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη. 

Από το πρόγραμμα του διημέρου ξεχωρίζουν τα εγκαίνια στον Αστερόκοσμο της Διεθνούς Έκθεσης, αλλά και η έναρξη της λειτουργίας του Funtastic Park, στην περιοχή της Τούμπας. 

Δείτε όσα εντόπισε και προτείνει το Thestival και κάντε την επιλογή σας:

Τα γράμματα στον Άη Βασίλη

grammata.jpg

Ο Δημήτρης Καρόγλου με τη Σκιάς Όναρ θα παρουσιάσουν και αυτό το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:00, την κωμική περιπέτεια με Χριστουγεννιάτικο θέμα “Τα γράμματα στον Αη Βασίλη” , στη μικρή Αυλαία της Χ.Α.Ν.Θ.

“Οι ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα έχουν ξεκινήσει και ο Πασάς στέλνει τον Χατζηαβάτη να ψάξει να βρει κάποιον που θα γράφει τα γράμματα που θα σταλούν στον Αη Βασίλη. Ο Καραγκιόζης μετά από πολλά μικρά και μεγάλα ψεματάκια αναλαμβάνει την δουλειά. Δυστυχώς όμως δεν έχει καταλάβει την σημασία της δουλειάς του και τα κάνει όλα άνω κάτω σε σημείο που υπάρχει περίπτωση να μην έρθει ο Αη Βασίλης αυτά τα Χριστούγεννα. Θα έρθει τελικά ο Αη Βασίλης αυτά τα Χριστούγεννα; Μια απίστευτα αστεία παράσταση του Καραγκιόζη με Χριστουγεννιάτικη διάθεση”.

Info:

Σάββατο 9/12/2017 στις 6 μ.μ.

Εντός του κτιρίου της Χ.Α.Ν.Θεσσαλονίκης, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ

Γενική είσοδος: 6€ ανά άτομο.

Είσοδος τρίων (3) ατόμων και άνω: 5€ ανά άτομο.

«Οι Μπέμπηδες των Χριστουγέννων» στο Θέατρο Αυλαία

mpemphdes.jpg

Δεύτερος Χρόνος! «Οι Μπέμπηδες των Χριστουγέννων» της Λένας Πετροπούλου από την Ομάδα παιδικού θεάτρου «Σκοινί-Κορδόνι» στο Θέατρο Αυλαία, για 5 παραστάσεις.

Κάθε Σάββατο του Δεκεμβρίου στις 17:00.

Λίγα λόγια

Οι Μπέμπηδες των Χριστουγέννων , διαβόητη συμμορία καλοσύνης, δρουν με μοναδικό σκοπό τους να κάνουν τον κόσμο λίγο πιο όμορφο και να εμπνεύσουν την καλοσύνη στους ανθρώπους! Αυτά τα Χριστούγεννα αναλαμβάνουν και πάλι δράση! Όμως, η υπόθεση που πέφτει στα χέρια τους δεν είναι παιχνιδάκι!!! Η περίπτωση της άλλοτε κοσμαγάπητης λυρικής τραγουδίστριας Μαργαρίτας Σφιχτοφρύδη θα είναι γι? αυτούς μια πρόκληση! Η Μαργαρίτα Σφιχτοφρύδη έχει πάψει πια να τραγουδά, έχει να χαμογελάσει χρόνια, είναι δύστροπη, κακόκεφη, τσιγκούνα στα χρήματα και τα αισθήματα και απολύτως αγενής με όλους! Ακόμα και με τον πιστός βοηθός της Σεσίλ Γκουρμέ, που πολύ ανησυχεί.
Θα καταφέρουν άραγε οι Μπέμπηδες να λύσουν το μυστήριο και να μαλακώσουν την καρδιά της; Θα μπορέσουν να φέρουν το χαμόγελο στα χείλη της; Θα ξανατραγουδήσει, άραγε, η Μαργαρίτα Σφιχτοφρύδη;

Info:

Θέατρο Αυλαία
(πλατεία ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή)
Πληροφορίες-Κρατήσεις: Τ 2310237700
Ώρες Λειτουργίας: 10:30 π.μ. – 1:30 μ.μ., 5:30 μ.μ. – 9:00 μ.μ.
Γενική είσοδος: 8 ευρώ κανονικό / 5 ευρώ (ομαδικό άνω των 10 ατόμων, ανέργων, ατέλειες)
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 10 λεπτά

Χριστουγεννιάτικο Bazaar της “ΜΕΛΙΣΣΑΣ”

bazaar.jpg

Οι υπεύθυνοι και οι φίλοι του Ορφανοτροφείου “Μέλισσα” σας καλούν στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Μέλισσας, στο κτίριο της Λ. Βασ. Όλγας. Όσοι το επιθυμείτε, μπορείτε να αγοράσετε στολίδια, ημερολόγια και άλλα αντικείμενα, για τη στήριξη της δομής.

Info:

Μέλισσα, Βασ. Όλγας 36

Σάββατο 9, Κυριακή 10 & Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ώρες λειτουργίας: 11.00 π.μ. – 9.00 μ.μ.

Εορταστικές εκδηλώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους

paget.jpg

Η πλατεία Αριστοτέλους έβαλε τα γιορτινά της και υποδέχεται το κοινό της πόλης, με το φυσικό έλατο ύψους 20 μέτρων να εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους. Το προηγούμενο σαββατοκύριακο άρχισαν και οι παράλληλες γιορτινές εκδηλώσεις στην πλατεία, οι οποίες και θα συνεχιστούν μέχρι την αρχή του επόμενου έτους. Συγκεκριμένα:

Δράσεις για παιδιά:

Σάββατο και Κυριακή 9 & 10/12, ώρες 12:00-15:00 & 17:00-19:00

Θέμα: «Παί-Ζω με τα δικαιώματά μου», αφιέρωμα στις παγκόσμιες ημέρες για το παιδί και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Τις δράσεις έχει προσκληθεί να συντονίσει το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης «ΤHESS – ΔΙΚΤΥΟ», με την συμμετοχή οργανώσεων και εθελοντών του Δικτύου.

Μέρες λειτουργίας: Τα Σαββατοκύριακα 2 & 3/12, 9 & 10/12, 16 & 17/12, 23 & 24/12 και από τις 25/12 έως και τις 7/1/2018 καθημερινά (συνολικά 22 μέρες).

Ώρες λειτουργίας: 12:00-15:00 & 17:00-19:00

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων βασίζεται σε θεματικές ενότητες για τα Σαββατοκύριακα έως 23/12 και σε θεματικά εργαστήρια για τις επόμενες ημέρες.

«Η Εποχή των Παγετώνων»

Ένα πρωτότυπο θεματικό πάρκο στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου ο επισκέπτης απολαμβάνει μοναδικά ρομποτικά εκθέματα τα οποία έχουν ήχους, υφές, κινήσεις και χρώματα σε συνδυασμό με ένα άκρως εντυπωσιακά σκηνογραφημένο περιβάλλον, ώστε να δημιουργείται η αίσθηση ότι βρισκόμαστε στην πραγματική εποχή των Παγετώνων…

Τα μαμούθ, οι τίγρεις με τα μεγάλα δόντια, οι τριχωτοί ρινόκεροι και άλλα προϊστορικά ζώα, δημιουργούν την Εποχή των Παγετώνων, μια συναρπαστική και εκπαιδευτική έκθεση που αφορά τα ζώα και τους ανθρώπους της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων.

Στην εκπαιδευτικού χαρακτήρα έκθεση «Η εποχή των Παγετώνων», ο επισκέπτης έχει την μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσει και να απολαύσει από κοντά κάποια από τα γιγάντια και μοναδικά ζώα που έζησαν εκείνη την εποχή. Ενημερώνεται αλλά και βιώνει τις περιβαλλοντικές συνθήκες της τελευταίας περιόδου της γήινης εποχής καθώς επίσης και για το πως οι άνθρωποι προσαρμόστηκαν σε αυτό τον κόσμο και κατάφεραν να συμβιώσουν με αυτά τα θηρία. Γίνεται αναφορά επίσης για τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για την επαναφορά των προϊστορικών αυτών ζώων, στη σύγχρονη ανθρωπότητα.

Είναι επίσης γνωστό το θέμα, από την ομώνυμη ταινία.

Οι επισκέψεις στην εγκατάσταση, θα είναι δωρεάν.

Φωταγωγείται το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Funtastic Park της Τούμπας

toympa.jpg

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στήνεται Χριστουγεννιάτικο χωριό στην περιοχή της Τούμπας, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Το Funtastic Park περιμένει μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν με την ψυχή τους, με πλήθος δραστηριοτήτων και εορταστικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, συλλόγων, φορέων και εθελοντών.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, στις 18:00, στο Πάρκο Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού (Κλεάνθους & Γρ. Λαμπράκη -Τούμπα)

Την ίδια ώρα θα γίνει η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Δ΄Δημοτικής Κοινότητας και του εορταστικού διάκοσμου, από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη

Πρόγραμμα:

Έναρξη Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων
Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου & εορταστικού διάκοσμου
Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα με Παραδοσιακά Κάλαντα από Συλλόγους
Παραστάσεις: «Τραγουδάμε για τα Χριστούγεννα» από τη Μουσική Σχολή «ΣΥΝΘΕΣΗ»,
«Ένας κόσμος Χριστούγεννα» από την Θεατρική Ομάδα «ΝΤΟΥΕΝΤΕ»Ωράριο λειτουργίας
:

Μέρες- Ώρες:

Δευτέρα με Πέμπτη: 10.00-22.00
Παρασκευή, Κυριακή & Αργίες: 10.00-23.00

Ανοίγει τις πύλες του ο Αστερόκοσμος της ΔΕΘ

asterokosmos.jpg

Τις πύλες του ανοίγει σήμερα ο Αστερόκοσμος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο οποίος επιστρέφει φέτος με περισσότερα παιχνίδια και υπόσχεται ένα ταξίδι με το έλκηθρο του Άη Βασίλη.

Το χριστουγεννιάτικο πάρκο θα είναι ανοιχτό από το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου μέχρι την Κυριακή 7 Ιανουαρίου.

Στα εγκαίνια, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 17:00, περισσότεροι από 1.000 Άη Βασίληδες θα σχηματίσουν ένα ανθρώπινο αστέρι στη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέρος του μεγάλου αστεριού, που θα σχηματιστεί και να επισκεφθούν το χριστουγεννιάτικο πάρκο, το οποίο υπόσχεται να παρασύρει τους επισκέπτες σε μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Διαδραστικά παιχνίδια, θεματικά εργαστήρια, 16 παιχνίδια λούνα παρκ, δύο παγοδρόμια αλλά και πλήθος εκδηλώσεων θα περιμένουν όσους επισκεφθούν τα περίπτερα 13, 14 και 15 της ΔΕΘ.

Σε 23.000 τ.μ. το πλούσιο πρόγραμμα του Αστερόκοσμου, που διοργανώνεται από το Magic Park θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, παιχνίδια, επιδείξεις αγωνισμάτων και ακροβατικών, face painting, συναυλίες και πολλά ακόμη, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με το έλκηθρο του Άη Βασίλη.

Ωράριο λειτουργίας

Καθημερινές 11/12-22/12 17:00 με 22:00

Σαββατοκύριακα 11:00 με 22:00 και από

23/12-7/1 11:00 με 22:00.

Εισιτήριο: 7 ευρώ

Σε κάθε πενταμελή οικογένεια το ένα μέλος της έχει δωρεάν είσοδο

Τα ΑμεΑ και τα παιδιά κάτω του ενός μέτρου είναι δωρεάν.

Παράλληλα, προσφέρεται δωρεάν πάρκινγκ με είσοδο των οχημάτων από την πύλη εμπορίου.

Flow Film Festival 

flow.jpg

Το Flow Film Festival συμπληρώνει 7 χρόνια προβολών και side events γύρω από τα extreme sports και την περιπέτεια στην φύση.

Φέτος, επιστρέφει δυναμικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης και καλεί όλους τους λάτρεις των extreme sports και της περιπέτειας στην φύση να ζήσουν μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία.

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στην Αποθήκη Δ του λιμανιού, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα υπερθέαμα προβολών στην 4Κ οθόνη του Flow. Οι κορυφαίες ταινίες που κυκλοφόρησαν φέτος από τον πλανήτη των extreme sports θα είναι εδώ! 5 κινηματογραφικές πρεμιέρες, 2 film projects γυρισμένα αποκλειστικά στην Ελλάδα και ο γνωστός διαγωνισμός για ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων κινηματογραφιστών “The Thing About Shorts”, θα καθηλώσουν τον θεατή.

H ευαισθητοποίηση των θεατών γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος είναι ένας από τους νέους στόχους του Flow. Άλλωστε για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας σπορ στο βουνό και την θάλασσα, θα πρέπει να κατανοήσουμε την ανάγκη για προστασία του φυσικού μας πλούτου. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ενταχθεί και παρουσιάζονται παράλληλες δράσεις (recycle, reduce, reuse), ενώ θα γίνει και προβολή της βραβευμένης ταινίας “A Plastic Ocean”.

Παράλληλα, μια ολοκληρωμένη έκθεση ειδών board sports θα φιλοξενείται στο φουαγιέ της Αποθήκης Δ, όπου θα κληρωθούν από τους υποστηρικτές του Flow, μοναδικά δώρα για το κοινό! Cocktail bars και dj sets θα δημιουργήσουν τα κατάλληλα vibes για όλη την διάρκεια της ημέρας και θα δείξουν τον δρόμο για το after-screenings party!

Info:

Flow Film Festival |Thessaloniki edition

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

Αποθήκη Δ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Ώρα: 12.00

Εισιτήρια:

Early bird Φοιτητικό-Ανέργων €8
Early bird Προπώληση €10

Φοιτητικό-Ανέργων €10
Προπώληση €12
Box Office €15

Οnline Offer
Group Ticket 4+1 Φοιτητικό €40
Group Ticket 4+1 €48

The Original Vinyl Bazaar Show

vinil.jpg

Έγινε θεσμός στην Αθήνα και κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη γεμάτο βινύλια και εκπλήξεις! Το Vinyl is Back, η κορυφαία εκδήλωση για το βινύλιο που έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους ικανοποιώντας την απαίτηση των χιλιάδων βινυλιομανών της αγαπημένης Θεσσαλονίκης, γεμίζει με χιλιάδες βινύλια τον Πολυχώρο «WE» όπου θα χτυπά η καρδιά του βινυλίου το τριήμερο 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017.

Το αυθεντικό Vinyl Bazaar Show, έρχεται να σας φτιάξει τη διάθεση λίγες μέρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2017, βάζοντας τη δική του σφραγίδα στην ψυχαγωγία σας και την αγάπη σας για την μουσική. Βινύλια, ηλεκτρισμός και δυνατές συγκινήσεις στον πιο ταιριαστό νέο art & life χώρο της πόλης, στο «WE». Οι δίσκοι βινυλίου παίρνουν τη θέση τους δίπλα στον Λευκό Πύργο, σε μια ανεπανάληπτη γιορτή για όλους τους vinyl maniacs, τη vinyl new generation, αλλά και όσους έβαλαν σε λειτουργία πάλι τα παλιά τους πικάπ!

Στο μεγάλο ραντεβού του βινυλίου και της μουσικής θα συναντήσετε τα σημαντικότερα συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης, τους καλύτερους djs της Βόρειας Ελλάδας, τα καινούργια πικάπ, ενώ σας περιμένουν ακόμα κληρώσεις και δώρα, όλες οι νέες κυκλοφορίες βινυλίων, δισκογραφικές εκπλήξεις, συμμετοχές γνωστών δισκάδικων της Μακεδονίας, ανεξάρτητων εταιρειών και ιδιωτών, χειροτεχνίες που συναντούν την κουλτούρα της μουσικής και πολύς χορός, σε μια εκδήλωση με πολύ μεράκι. Είναι το Vinyl is Back στη Θεσσαλονίκη!

Info:

8 – 10 Δεκεμβρίου 2017
Χώρος : Πολυχώρος Πολιτισμού και Αθλητισμού «WE» (Γ Σεπτεμβρίου 3 και Γρ. Λαμπράκη, παλιό Παγοδρόμιο, στο ύψος του Παλέ Ντε Σπορ, Θεσσαλονίκη 546 36, τηλ. 231 028 4700).
Είσοδος : Ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας :

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου : 11 π.μ. – 9 μ.μ.
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου: 11 π.μ. – 9 μ.μ.

Battle Of The Best Thessaloniki 

battle.jpg

Το μεγαλύτερο Streetdance Festival της Β.Ελλάδος με τίτλο Battle Of The Best Thessaloniki διοργανώνεται για 13η συνεχόμενη χρονιά και περιμένει εκατοντάδες χορευτές από όλες τις πόλεις της Ελλάδος για να διαγωνιστούν και να εκφραστούν μέσα από τον θεαματικό κόσμο της Street Dance κουλτούρας.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χωρητικότητας 1200 θέσεων.

Το φετινό φεστιβάλ δίνει βαρύτητα στην ελεύθερη έκφραση και στον πειραματισμό εισάγοντας το Street Dance Theater Awards 2017. Προσκαλούμε τους καλλιτεχνικά ανήσυχους χορευτές / χορογράφους να πειραματιστούν και να παρουσιάσουν Street Dance Χοροθέατρα χωρίς κανόνες και περιορισμούς αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι χορός είναι πάνω απ? όλα τέχνη. Χορευτές / χορογράφοι διεθνούς φήμης θα αποτελούν την κριτική επιτροπή που θα διαλέξει και θα απονέμει τα 3 τιμητικά βραβεία Street Dance Theater Awards 2017.

Στον τομέα των breakdance battles θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για να ξαναδείξουμε τον καλύτερο σόλο χορευτή με συμμέτοχες από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Για τους μικρούς μας φίλους θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός breakdance 2 VS 2 μέχρι 13 ετών και το Φεστιβάλ θα τελειώσει με το 3 vs 3 All Styles Battle όπου μπορούν να συμμετάσχουν χορευτές όλων των Street Styles. Στους νικητές θα δοθούν χρηματικά έπαθλα και δωροεπιταγές συνολικής αξίας 3000?!!!! Τα διεθνή ονόματα που θα επισκεφτούν το Φεστιβάλ και τη χώρα μας για πρώτη φορά είναι : P.LOCK από Γαλλία με παγκόσμιους τίτλους στο χορευτικό streetstyle του Locking, TOYIN από Αμερική με παγκόσμιους τίτλους στο House Dance, FUJIKO NINJA από Ιταλία με πανευρωπαϊκούς τίτλους στο Voguing & Waacking και η MEG VASSELLI από Ιταλία η οποία είναι επίσημη κριτής του παγκόσμιου διαγωνισμού HHI. Για τους διαγωνισμούς του Breakdance μας επισκέπτονται 3 κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής οι RATIN από Βραζιλία, VLAD από Ρωσία και KACYO από Ιταλία.

Παρουσιαστές τις βραδιάς θα είναι ο εκρηκτικός Tzony Terra από Warriorz, o George Perin από τους Nasa Funk και η Jo από το Bounce / HHI. Εκτός από το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν parties και σεμινάρια χορού.

Info:

BATTLE OF THE BEST THESSALONIKI 2017
Αίθουσα Τελετών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

Έναρξη Φεστιβάλ: 13:00
Είσοδος :15 ευρώ

First Soap Bubble Theatre

bubbles.jpg

Το First Soap Bubble Theatre, το πρωτότυπο και μοναδικό στο είδος Θέατρο σαπουνόφουσκας, συνδυάζει με μεγάλη επιτυχία και με έναν εντυπωσιακό τρόπο το παραμύθι, την υποκριτική, και όλων των ειδών τα «τρικ» με σαπουνόφουσκες! Οι παραστάσεις τους έχουν αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο και γοητεύουν μικρούς και μεγάλους.

Το λαμπερό show εντυπωσιάζει όχι μόνο τα παιδιά αλλά και μεγάλους.

Είστε έτοιμοι να ζήσετε κάτι μαγικό και ασυνήθιστο; Κάτι που συμβαίνει μόνο εκεί που τα αληθινά θαύματα υπάρχουν;

Εάν ναι, ελάτε να τους ζήσετε από κοντά και να ανακαλύψετε τη μαγεία όπου θα εκπλαγείτε από ιριδίζουσες , «αφράτες» και γιγάντιες φούσκες. Γιατί δεν καταφέρνουν όλοι να αγγίξουν μια λεπτή σαπουνόφουσκα, πόσο μάλλον να μπουν μέσα σε αυτή!

Ιnfo:

Θέατρο Ράδιο Σίτυ, Παρασκευοπούλου 9

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, Ώρες: 5.00 μμ & 7.30 μμ

Tιμές εισιτηρίων: 15 €, 12 €, 10 €

Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης

zeh.jpg

Ένας κινηματογραφικός περίπατος στην πολυτάραχη ζωή και στο πλούσιο έργο της συγγραφέως Άλκης Ζέη.

Μια ζωή που κουβαλάει μέσα της ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και ένα συγγραφικό έργο που έχει καταξιωθεί διεθνώς και συνεχίζει να καταξιώνεται, επηρεάζοντας πολλές γενιές ανθρώπων.

Με κυρίαρχη μαρτυρία αυτήν της ίδιας της Άλκης Ζέη, αλλά και μαρτυρίες της αδελφής της Ελένης Κόκκου και των αγαπημένων φίλων και συνοδοιπόρων της, του σκηνοθέτη Μάνου Ζαχαρία και του ποιητή Τίτου Πατρίκιου.

Info:

Κινηματογράφος Φαργκάνη Art, Αγ. Παντελεήμονος 10

Σάββατο 9/12 & Κυριακή 10/12 στις 17.40

Peace Talk

Peace.jpg

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει τη θεατρική παράσταση «Peace Talk» το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος».

Εννέα γυναίκες της Κομοτηνής, χριστιανές και μουσουλμάνες, μιλούν για την πόλη τους, τη ζωή μέσα σ αυτή, τα κρυφά, τα φανερά και τα ανείπωτα.
Ξυπνούν μνήμες και εμπειρίες, λέγοντας αλήθειες που ποτέ δεν έχουν ειπωθεί.
Εννέα γυναίκες της Κομοτηνής τολμούν και μας δείχνουν την πόλη που ζουν μαζί και αγαπούν
Ποιά είναι η Κομοτηνή των γυναικών;
Πώς ακούει η Θεσσαλονίκη τη Θράκη;
Πώς αφυπνίζονται οι πόλεις τη στιγμή που ακούγονται οι λέξεις από τις ίδιες τις γυναίκες;

22 χρόνια μετά ερχόμαστε ξανά στη Θεσσαλονίκη.
Τότε ήρθαμε με τα “Ρήγματα στη Σιωπή: Πώς Διδάσκεται Η Τόλμη”, τώρα ερχόμαστε με το PEACE TALK. – τι είναι το peace talk?

Εννέα γυναίκες της Κομοτηνής, χριστιανές και μουσουλμάνες, δρουν μέσα στην αλήθεια τους και μέσα από τα κείμενά τους διαφεντεύουν την «πρόβα για την αληθινή συμφιλίωση».

Παίζουν με κείμενα δικά τους: Δανάη Δερμεντζοπούλου, Έφη Καλεντερίδου, Βιβή Κολεντζαρίδου, Άννα Ξενοδοχίδου, Θεανώ Πασχάλη, Ελένη Στεργιάδου – Καρακατσούλη, Σοφία Τερζή, Νετζιλά Τσαούς, Τζαχιδέ Χασεκή

Info:

Peace Talk

Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος, Εθν. Αμύνης 1

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στις 20.00

Είσοδος ελεύθερη

Έρως εστί

erws.jpg

Μία παράσταση βασισμένη σε κείμενα, στίχους και μουσικές που αναζητούν τις διαφορετικές εκφάνσεις, αλλά και τη διαχρονικότητα του έρωτα.

Με αφετηρία την ελληνική μυθολογία και τη γέννηση του θεού Έρωτα, ξετυλίγεται το κουβάρι φτάνοντας στο σήμερα και ανακαλύπτουμε τι έχει αλλάξει μέσα στους αιώνες, την αξία της δύναμής του και τη σημαντικότητά του στις ζωές μας.

Ήρωες που έχουν βιώσει το μεγαλείο του έρωτα, συναντιούνται σ’ έναν τόπο κοινό – εκεί που πάει ο έρωτας όταν χάνει τα φτερά του – σ’ έναν ερωτικό «παράδεισο», και καταθέτουν προσωπικές εμπειρίες και στοχασμούς με ποιητική διάθεση και εικαστική ατμόσφαιρα.

Το έργο είναι το απόσταγμα των μαθημάτων της μεθόδου υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης «Συναισθηματική Διαλεκτική», που πραγματοποιούνται στην Θεσσαλονίκη εδώ και 6 χρόνια από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Στέλιο Καλαθά. Είναι η δεύτερη φορά που η ομάδα τολμά και ανεβαίνει στη σκηνή, ξεπερνώντας τους φόβους της έκθεσης και βιώνοντας ένα διαφορετικό ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων μέσω της τέχνης του θεάτρου.

Η παράσταση απευθύνεται σε συναισθηματικά ευφυείς αλλά και σε συναισθηματικά «ανάπηρους» και είναι κατάλληλη για όσους θέλουν να….ερωτευτούν.

Παράλληλα, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου , στο Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης ξεκινάει ο νέος κύκλος μαθημάτων Συναισθηματικής Διαλεκτικής με τον Στέλιο Καλαθά.

Info:

Έρως Εστί

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 21.00

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 20.00

ΚΟΙΤΑ!

koita.jpg

Η Κατερίνα Καραδήμα σκηνοθετεί τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!», την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ’ ένα “Κοίτα!”.

Το θέατρο για βρέφη είναι ένα είδος θεάτρου πολύ ιδιαίτερο και όχι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Μετά από μια έρευνα 4 χρόνων στις δράσεις και αντιδράσεις ενός μωρού, στο τί είναι το βρεφικό θέατρο και πώς απευθύνεται σε ένα μωρό, η Κατερίνα Καραδήμα έχει ετοιμάσει μία παράσταση – έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους. Απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως παιδιά 4 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία.

Info:

«ΚΟΙΤΑ!»
Βασιλικό Θέατρο

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στις 12.00
Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7 ευρώ και ο δεύτερος συνοδός δωρεάν.

«Ο καπετάνιος της μπουγάδας» απο τους The Little Foxes

Mpoygada.jpg

Το παιχνίδι ανάμεσα στα απλωμένα ρούχα είναι η καλύτερη διασκέδαση για έναν ζωηρό μικρούλη. Πόσα καινούρια υλικά, πόσες καινούριες ιδέες! Μπορεί να τσαλαβουτήσει στα νερά, να γίνει «αδιάβροχο», ακόμη και να γίνει καπετάνιος!
Θα μπορέσει το μικρό του καράβι να ταξιδέψει στα κύματα;
Τί θα γίνει όταν λίγο πέσει λίγο απορρυπαντικό μέσα στο νερό;

Πρωτότυπο κείμενο/ σκηνοθεσία: Έμιλυ Καμαρινοπούλου

Ερμηνεία: Βασίλης Κανελλόπουλος

Διάρκεια: 30’ βρεφική θεατρική παράσταση + 40’ δημιουργικό παιχνίδι

Ηλικίες: 9 μηνών -2,5 ετών

Ιnfo:

Θέατρο Αθήναιον
Σάββατο 9, 16, 23, 30 Δεκεμβρίου
13, 20, 27 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 12.00

Τιμές εισιτηρίων:

1 παιδί+1 μαμά=16ευρώ*
2 αδελφάκια+ 1 μαμά= 20ευρώ*
3 αδελφάκια+ 1 μαμά= 28ευρώ*
(*ο μπαμπάς μαζί τους στην ίδια τιμή)
1 μεμονωμένο (ή επιπλέον άτομο)= 8 ευρώ

Σπαγγέτι αλά Γαλλικά

tsik.jpg

Το «Σπαγγέτι αλά Γαλλικά», επανέρχεται. Η κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα που παρουσιάστηκε στο κοινό την περίοδο 2015 – 2016, επιστρέφει ανανεωμένη και έρχεται να διαταράξει την ηρεμία του… Παρισιού.

Ένας δικηγόρος, ο Αλμπέρτ, αναπτύσσει τη θεωρία της «συμπτωματολογίας» και βάζει… φωτιά, στη σχέση ενός ζευγαριού. Ο Ντομινίκ και η Ανέτ έρχονται σε μια ολομέτωπη σύγκρουση επιθυμώντας να διαλύσουν άμεσα το γάμο τους. Τελικά πόσο αθώοι είναι οι τρεις τους; Πόσο σκοτεινό είναι το παρελθόν τους; Όταν θα χτυπήσει το κουδούνι της εξώπορτας, τότε θα αρχίσει να ξετυλίγεται και το κουβάρι των αποκαλύψεων. 

Info:

ΚΑΘΕ Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.15
(ρεπό παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς)

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ, Μοσκώφ 12 με Φράγκων, Θεσσαλονίκη

Χωρίς Γλουτένη

xwris gloytenh.jpg

Η Ήρα Kατσούδα, μετά την Sold Out εμφάνιση του Σεπτεμβρίου επιστρέφει με τη σόλο παράσταση της, καυτηριάζοντας την τάση της εποχής, stand up Comedy “Χωρίς Γλουτένη”. Μια εξαιρετικά ξεκαρδιστική παράσταση, από 1η Δεκεμβρίου και για μόνο 4 παραστάσεις στο Θέατρο Αθήναιον.

Είτε δυσανεκτικοί στην ίδια την γλουτένη, είτε δυσανεκτικοί στην μόδα “χωρίς γλουτένη”, θα ταυτιστείτε!

Με γρήγορες εναλλαγές και θεματολογίες που αντλούνται τόσο από προσωπικά βιώματα όσο και από την καθημερινότητα, η Ήρα παρουσιάζει την αφρόκρεμα της δουλειάς της. Με φρέσκια, νεανική ματιά και πάντα μέσα από το πρίσμα της κωμωδίας σχολιάζει την πραγματικότητα και δεν διστάζει να αυτοσαρκαστεί. Η κωμωδία στα καλύτερά της!

Κείμενα που αγαπήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ταξίδεψαν σχεδόν σε όλη την χώρα, συγκεντρωμένα σε μια παράσταση.

Info:

Θέατρο Αθήναιον / Μικρή Σκηνή – Βασιλίσσης Όλγας 35
Τηλέφωνο | 2310 832 060
Παραστάσεις | Από 1-9 Δεκεμβρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων | Παρασκευή & Σάββατο στις 21:30
Διάρκεια | 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια | 10 ευρώ

«Στον Πάγο»

pagos.jpg

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους στην παράσταση «Βρικόλακες» του Henrik Ibsen τη σεζόν 2015-2016, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και το Θέατρο Τ ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το δημοφιλές και βραβευμένο έργο της Βρετανής Bryony Lavery (Μπραϊόνι Λέιβερι) «Στον Πάγο» (“Frozen”), σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τους Ελένη Δημοπούλου, Δημήτρη Ναζίρη και Σοφία Βούλγαρη.

Το έργο της Μπραϊόνι Λέιβερι έχει ως θέμα του τον πόνο και την εκδίκηση, αλλά και τον πόθο για ζωή. Μέσα από την ιστορία της δολοφονίας ενός δεκάχρονου κοριτσιού από έναν παιδεραστή και κατά συρροή δολοφόνο, η συγγραφέας μιλάει για την απώλεια και την καθήλωση, την επιθυμία της εκδίκησης και τη συγχώρεση, τη διαστροφή και την αρρώστια. Μία από τις σημαντικότερες φωνές του σύγχρονου θεάτρου, η Μπραϊόνι Λέιβερι αγγίζει στο έργο της ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό για την ποινική δικαιοσύνη: είναι ο δολοφόνος ένας κακός άνθρωπος ή το έγκλημά του είναι μια παθολογία; Παράλληλα, η συγγραφέας διερευνά τη διαδικασία της συγχώρεσης: μπορεί μια μητέρα να συγχωρέσει τον δολοφόνο της κόρης της;

Γραμμένο με τρυφερότητα και ευαισθησία, το «Στον Πάγο» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με καταιγιστικό ρυθμό και κλιμακούμενη ένταση, που έχει παιχτεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού και έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων.

Info:

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη- Έως 12/12
Παραστάσεις: Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00
Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος | 10€ μειωμένο | 8€ ανέργων
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333
Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

“Ρώσικη επανάσταση” στο Βασιλικό Θέατρο

rwsikh epanastash.jpg

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ρώσικη Επανάσταση» σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 25 Οκτωβρίου στο Βασιλικό Θέατρο, στο πλαίσιο των Παράλληλων Εκδηλώσεων των 52ων Δημητρίων.

Σήμερα, 100 χρόνια μετά το ξέσπασμα της Επανάστασης, μια σύγχρονη παράσταση για την «πίστη», μέσα από τα μάτια του ρηξικέλευθου Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις. Ένα έργο που προσπαθεί να ανασυνθέσει τις πρώτες μέρες της Ρώσικης Επανάστασης μέσα από τα μάτια ενός απλού ανθρώπου που βρέθηκε μέσα στη δίνη της επαναστατικής ορμής για την αλλαγή του κόσμου.

Info:

«ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» του Τσέζαρις Γκραουζίνις
Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 ευρώ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

“Οικογενειακή γιορτή” (Festen) στο φουαγιέ της ΕΜΣ

festen.jpg

Η «Oικογενειακή Γιορτή» (Festen) σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, η παράσταση που καθήλωσε τη θεατρική Θεσσαλονίκη, μετά το ταξίδι της στην Αθήνα – στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών, όπου και οι 5 παραστάσεις που δόθηκαν ήταν sold out – επιστρέφει δυναμικά στο Φουαγιέ της ΕΜΣ.

Μια οικογενειακή γιορτή γίνεται αφορμή να διαταραχτεί η επίπλαστη αρμονία που για χρόνια επικρατούσε μέσα στο σπίτι της οικογένειας Χάνσεν. Τιμώμενο πρόσωπο είναι ο πατέρας, ο Χέλγκε, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος γιορτάζει τα εξηκοστά του γενέθλια περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογένειάς του και στενούς φίλους. Τα καλά κρυμμένα μυστικά της οικογένειας αποκαλύπτονται, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να συγκλονίζουν κανέναν. Η γιορτή συνεχίζεται κανονικά – το γλέντι δε σταματάει. O καλοκουρδισμένος μεγαλοαστικός μηχανισμός αντιστέκεται.

Τον Χέλγκε Χάνσεν ερμηνεύει ο Βασίλης Σπυρόπουλος και τον Κρίστιαν Χάνσεν ο Χρίστος Στυλιανού.

H παράσταση «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen) είναι ακατάλληλη.

Info:

Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 18:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

Το «Γκιακ» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

giak.jpg

H εξαιρετικά πετυχημένη παράσταση «Γκιακ» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της βραβευμένης συλλογής διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, τη «συγκλονιστική εξομολόγηση ψυχής» που έδρεψε δάφνες από κοινό και κριτικούς.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

Info:

«Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 21:00, Κυριακή 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

“Ανεμοδαρμένα ύψη” στο Θέατρο της ΕΜΣ

anemodarmena.jpg

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας του Χήθκλιφ και της Κάθριν, η περσινή επιτυχία θα «ζωντανέψει» και πάλι στη σκηνή του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από τις 26 Οκτωβρίου 2017. Τα «Ανεμοδαρμένα ύψη» της Έμιλυ Μπροντέ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, μία από τις μεγαλύτερες ερωτικές ιστορίες όλων των εποχών, επανέρχονται για να μας καθηλώσουν με την άγρια ποιητική τους δύναμη, την ταραγμένη και σκοτεινή τους ατμόσφαιρα και για να φωτίσουν αριστοτεχνικά τις ρομαντικές αλλά και βίαιες πλευρές του απόλυτου και καταστροφικού έρωτα των ηρώων του.

Ήρωές του είναι τα μέλη δύο οικογενειών, που κατοικούν σε απομονωμένα σπίτια στα χερσοτόπια του Γιόρκσαϊρ. Η Μπροντέ παρουσιάζει την ιστορία της καταστροφής των ηρώων, φέρνοντας στην επιφάνεια τα απελπισμένα και παράφορα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης, με τρόπο αντίστοιχο της αρχαίας τραγωδίας.

Info:

«ΤΑ ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ» της Έμιλυ Μπροντέ
ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΕΜΣ)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 20:30, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 ευρώ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

“Η Αυλή των Θαυμάτων” στη Μονή Λαζαριστών

aylh thaymatwn.jpg

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Μετά από 14 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Τσιάνος, επιστρέφει στο ΚΘΒΕ για να σκηνοθετήσει το έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Η Αυλή των θαυμάτων βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι», σημειώνει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην πρώτη ιστορική παρουσίαση του έργου το 1957, από τo Θέατρο Τέχνης.

Ένα έργο που παραμένει, 60 χρόνια μετά, διαχρονικό ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ με νέα τραγούδια σε μουσική σύνθεση του Διονύση Τσακνή και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διασταυρώνονται ένας γέρος πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία που φορτωμένος τα στρώματά του σκαρφαλώνει στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που με μια φέτα ψωμί στο χέρι καλεί τον χαμένο εγγονό της, μια χήρα, ένας ονειροπόλος, ένα αντρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται και άλλοτε μαλλιοτραβιέται ενώ σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός. Σε αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τι βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Στο ρόλο της Αννετώς η Σοφία Καλεμκερίδου και του Ιορδάνη ο Δημήτρης Κολοβός.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

Σάββατο 20:30, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) Δωρεάν
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας

sofoylh.jpg

Το Θέατρο Σοφούλη συνεχίζοντας τη συνεργασία με τις θεατρικές ομάδες της πόλης, παρουσιάζει την πειραματική θεατρική ομάδα Ντόμινο στο έργο «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» του Δημητρίου Κορομηλά.

Ένας τσέλιγκας καταφθάνει στην Αρτοτίνα και βλέπει μια κόρη. Του θυμίζει μια παλιά του αγαπημένη. Συγκινημένος της χαρίζει ένα σταυρό… Αυτή ενθουσιασμένη τον δείχνει στη μάνα της κι εκείνη την υποχρεώνει να τον επιστρέψει…

Μια ιστορία επαναλαμβάνεται, την πρώτη φορά σαν τραγωδία, τη δεύτερη σαν φάρσα. Πόσοι γάμοι θα συμβούν σε αυτήν την παράσταση;

Το δραματικό ειδύλλιο του Δημήτριου Κορομηλά, Αγαπητικός της Βοσκοπούλας. Έργο γραμμένο το 1891, λαϊκό, ποιητικό, σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο στίχο. Αποτυπώνει στο σύνολό του τη βουκολική ζωή ανθρώπων που ζουν στην επαρχία με πλούσια ηθογραφικά στοιχεία παρόλο που γράφτηκε από έναν πρωτευουσιάνο συγγραφέα.

Info:

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Θεμιστοκλή Σοφούλη, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20.00
Εισιτήρια: 10 ευρώ, 8 ευρώ (ΑμεΑ, άνω των 65, φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων), 5 ευρώ (ατέλειες)

Μια ξεχωριστή ημέρα

aylaia.jpg

Η πολυβραβευμένη ταινία ορόσημο «Μία Ξεχωριστή Μέρα» (Una Giornata Particolare) του Έττορε Σκόλα, ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή του Αλέξανδρου Ρήγα και σκηνοθεσία της Άσπας Καλλιάνη και παρουσιάζεται από μία παραγωγή υψηλών προδιαγραφών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γκαμπριέλε (Σταύρος Ζαλμάς) διώκεται από το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας του 1938. Έχει μέχρι την δύση του ηλίου για να τον μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Αντονιέτα (Δήμητρα Ματσούκα) πιστή μέχρι σήμερα στο καθεστώς, παντρεμένη με έξι παιδιά, τον συναντάει χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τις «ανατρεπτικές» του αντιλήψεις. Οι ώρες που θα περάσουνε μαζί θα συνταράξουν τα πιστεύω της σε σχέση με το καθεστώς αλλά και με την μέχρι τώρα ζωή της. Την σχέση της με τον άντρα της, τον φεμινισμό, την ομοφυλοφιλία, τον κόσμο, και κυρίως την σχέση με τον ίδιο της τον εαυτό. Δύο πλάσματα μεγαλωμένα τελείως διαφορετικά, που όμως θα ανακαλύψουν μέσα από δυνατές συγκρούσεις ότι τους ενώνει το σημαντικότερο πράγμα απ’ όλα. Και ίσως, μέχρι την δύση του ήλιου οι ζωές τους να αλλάξουν για πάντα.

Τους ρόλους του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι και της Σοφίας Λόρεν ενσαρκώνουν στη σκηνή ο Σταύρος Ζαλμάς και η Δήμητρα Ματσούκα.

Info:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ

8 – 17 Δεκεμβρίου

Γενική Είσοδος: 15 ευρώ

Μειωμένο: 12 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)

Λίμνη των Κύκνων

ballet.jpg

H «Λίμνη των Κύκνων», η διάσημη και διαχρονική ιστορία αγάπης με την αξεπέραστη μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τρεις μόνο παραστάσεις.

Η ιστορία της παράστασης αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης πριγκίπισσας που ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Έτσι η πριγκίπισσα Οντέτ περνά τη ζωή της παγιδευμένη στη μορφή κύκνου. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο μάγος προσπαθεί να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, το μαύρο κύκνο που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ όμως, ξεφεύγει από την παγίδα του μάγου, τα μάγια λύνονται, παίρνει στην αγκαλιά την αγαπημένη του και πετούν μαζί στον ουρανό. Η ιστορία βασίζεται σε ρωσικά λαϊκά παραμύθια καθώς και σε ένα αρχαίο γερμανικό μύθο που ο Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι έντυσε μεταξύ 1975 και 1876 με τη μοναδική μουσική του και το μεταμόρφωσε σε ένα διαχρονικό μπαλέτο.

Σήμερα η Λίμνη των Κύκνων θεωρείται ένα από τα διασημότερα μπαλέτα όλων των εποχών. Κι αυτό, γιατί ενσαρκώνει όσο κανένα άλλο όλη τη γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, από την ελπίδα μέχρι την απόγνωση, από τον τρόμο μέχρι την τρυφερότητα, από τη μελαγχολία μέχρι την έκσταση.

Η Λίμνη των Κύκνων που θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στην κλασική χορογραφία των Πετιπά-Ιβάνοφ με την αναθεωρητική ματιά του Αλεξάντρ Γκόρσκι στην αναβίωση που υπογράφει ο Βατσεσλάβ Γκορντέεφ, αποτελεί μια παράσταση-σήμα κατατεθέν των Κρατικών Μπαλέτων Μόσχας.

Τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας ιδρύθηκαν το 1989 από τον Βατσεσλάβ Γκορντέεφ.

Ιnfo:

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, 9μμ
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, 5.30μμ,9μμ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Τιμές εισιτηρίων: 60€, 50€, 40€, 30€, 20€ (φοιτητικά – παιδικά)

6ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης με το σχήμα Piandaemonium

piano.jpg

Μια αγαπημένη παρέα μουσικών καταπολεμά τη μοναχικότητα του πιανίστα, δημιουργεί μια ορχήστρα πιάνων και επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει μέσα σε ένα νέο πλαίσιο τον παραδοσιακό πιανιστικό ήχο.

Το μοναδικό πιανιστικό σχήμα Piandaemonium ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία της Δόμνας Ευνουχίδου και αρχικά αποτελούνταν από την ίδια και έντεκα πρώην μαθητές της.

Στη σχεδόν 20ετή του δράση, το Piandaemonium έχει παρουσιάσει σε πρώτες εκτελέσεις έργα Ελλήνων συνθετών γραμμένα ειδικά για το σχήμα, διασκευές σπουδαίων συμφωνικών έργων, αλλά και αυθεντικά έργα σε ποικίλους πιανιστικούς συνδυασμούς, ενώ έχει εμφανιστεί με επιτυχία στο ΑΠΘ, στο Θέατρο Παλλάς στην Αθήνα, στο ΜΜΘ, στο μικρό Θέατρο της Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και αλλού.

Το Piandaemonium επαναδραστηριοποιήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια με προτροπή του Χαράλαμπου Αγγελόπουλου και στη φετινή του σύνθεση συμμετέχουν αλφαβητικά οι Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, Ευτυχία Βενιωτά, Εύη Γιαμοπούλου, Δόμνα Ευνουχίδου, Νίκος Ζαφρανάς, Χρήστος Λενούτσος, Ειρήνη Μαύρου, Μαρία Μυλαράκη, Στέφανος Νάσος, Χρήστος Νούλης, Διονύσης Παντής, Αντώνης Σελεμίδης, Θοδωρής Τζοβανάκης, Κώστας Χάρδας.

Info:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Δεκεμβρίου

Σαβ 18:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

09 Δεκεμβρίου 2017
Σαβ 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

10 Δεκεμβρίου 2017
Κυρ 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

Ωδή στη Μαύρη Θάλασσα, την Εύξεινον

Pops.jpg

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Μαύρη Θάλασσα, την Εύξεινον», το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 7.00μ.μ., στο Θέατρο «Εγνατία» (Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Θεσσαλονίκη). Ένα αφιέρωμα στις μουσικές και τους χορούς της Μαύρης Θάλασσας, με άρωμα, χρώμα και νοσταλγία Πατρίδας.

Εκδήλωση της Π.Ο.Π.Σ. στη Θεσσαλονίκη με τίτλο «Ωδή στη Μαύρη Θάλασσα, την Εύξεινον».

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Συμμετέχουν με τα χορευτικά τους τμήματα:
• Σύλλογος Μικρασιατών Νικομήδειας “Οι Κιζδερβενιώτες”
• Λαογραφικός Σύλλογος Ν.Ρυσίου “Η Αρετσού”
• Σύλλογος “Οι Φίλοι της Παράδοσης”
• Λαογραφικός Όμιλος Κολχικού “Η Βαλάχτσια”
• Εύξεινος Λέσχη Κοπανού
• Μεικτό χορευτικό Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων

Τραγουδούν: Έλενα Κασαμπαλίδου, Ευδοκία Τεκτονίδου, Γιάννης Καϊσίδης, Ναταλία Σουλίκα και η Δέσποινα Φιλίππου.

Στη λύρα: Θεόφιλος Ασλανίδης, Θόδωρος Τσανακλίδης και η ορχήστρα του Βασίλη Κασούρα (ούτι-βιολί-τουμπερλέκι).

Κείμενα διαβάζει η Μαρία Μπαδέμη.

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Block33

malamas.jpg

Ιστορίες, μελωδίες, στίχοι, τραγούδια, έρωτες και αγάπες, απώλειες και χαρές, συνευρέσεις και γιορτές. Τα Σάββατα γεμίζουν προσμονή, οι παρέες ανταμώνουν ξανά και τραγουδάνε δυνατά!

Από τις «Ασπρόμαυρες Ιστορίες» ως τα «Κάτοπτρα», από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στον Βαμβακάρη, τον Ακη Πάνου και τον Παπάζογλου, ο Σωκράτης υφαίνει μουσικά δεκαετίες τραγουδιών!

O Σωκράτης Μάλαμας στο Block 33 από 11 Νοέμβρη και κάθε Σάββατο

Info:

Block33, 26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 .

Eισιτήρια:

ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ 15 ΕΥΡΩ
ΟΡΘΙΟΙ 13 ΕΥΡΩ

H Άντζελα Δημητρίου & ο Άγγελος Διονυσίου στη σκηνή του Θεάτρου Βεργίνα

antzela.jpg

H Άντζελα Δημητρίου & ο Άγγελος Διονυσίου, έρχονται και βάζουν φωτιά κάθε Παρασκευή & Σάββατο στη σκηνή του Θεάτρου Βεργίνα!

Η Lady του ελληνικού τραγουδιού και ο μοναδικός Άγγελος Διονυσίου ενώνουν τις φωνές τους και μας χαρίζουν όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους σε ένα αξεπέραστο λαϊκό πρόγραμμα.

Τα μεγάλα σουξέ της Άντζελας «Φωτιά στα Σαββατοβραδα», «Ποια θυσία», «Φταίει ο έρωτας», «Μαργαρίτες», «Εσύ τι λες», «Come back» και τόσα άλλα, που αγαπήθηκαν και ακόμα καίνε καρδιές!

Τα αγαπημένα λαϊκά του Άγγελου «Παράπονό μου», «Φίλα με απόψε»,
«Πες μου πως μπορείς», «Μοιάζουμε πολύ» αλλά και οι σπουδαίες επιτυχίες του πατέρα του, Στράτου Διονυσίου!

Δύο μεγάλες λαϊκές φωνές, η Άντζελα Δημητρίου & ο Άγγελος Διονυσίου
υπόσχονται μια βραδιά γνήσιας λαϊκής διασκέδασης και κεφιού για 6 μόνο εμφανίσεις.

Info:

Θέατρο Βεργίνα, Regency Casino Thessaloniki
Παρασκευή & Σάββατο 08, 09, 15 & 16 Δεκεμβρίου @ 21:45
Τιμή: από 15€ με 1 welcome drink
Η είσοδος στο Καζίνο δεν είναι απαραίτητη
Η τιμή εισιτηρίου δεν περιλαμβάνει είσοδο στο καζίνο
Πληροφορίες στο 2310 491 234.

Νίκος Κουρκούλης και Πέτρος Ιακωβίδης στο CLUBVOGUE

koyrk.jpg

Νίκος Κουρκούλης και Πέτρος Ιακωβίδης σε μία μοναδική μουσική συνάντηση στο ClubVogue.

Είναι «πρώτη φορά» που ένα «χαμένο παιδί» γίνεται «ακροβάτης» κι αφήνει «αποτυπώματα»!

Μαζί τους ο Θοδωρής Φέρρης και η Τάνια Καρρά.

Info:

Vogue, 26ης Οκτωβρίου 23, περιοχή Σφαγεία.
Κάθε Παρασκευή & Σάββατο.
Τηλ. κρατήσεων: 231 7002222

Ο Γιώργος Γιαννιάς στο ROOM 63

giannias.png

Ο Γιώργος Γιαννιάς στο «ROOM 63», το πιο αγαπημένο δωμάτιο της Θεσσαλονίκης!

Ο αγαπητός σε όλους καλλιτέχνης επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, ύστερα από αρκετούς μήνες και υπόσχεται ξεχωριστές νύχτες στο πλήρως ανακαινισμένο ROOM 63!

Κάθε Παρασκευή – Σάββατο, ο Γιώργος Γιαννιάς στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! Μαζί του η Ειρήνη Ντίσιου.

Info:

ROOM 63, Λ. Νίκης 63

Τηλ. κρατήσεων 2310254560

Βαλάντης & Νικηφόρος στο Barbarella Live Party

Balanths.jpg

Ο Βαλάντης και ο Νικηφόρος έλαβαν θέσεις και ήρθαν να μας ξεσηκώσουν στο Barbarella Live Party.

Μαζί τους ανεβαίνουν στη σκηνή η Γιούλη Τάσσου και η Χριστίνα Καρόλου.

Info:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

Barbarella Live Party. Βασ. Ηρακλείου 43, Θεσσαλονίκη

Κρατήσεις 2310 227444

Βασίλης Καρράς, Καίτη Γαρμπή και Χρήστος Μενιδιάτης στο Stage Live

karras.jpg

Ο Βασίλης Καρράς, η Καίτη Γαρμπή και ο Χρήστος Μενιδιάτης ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν ερωτικό χειμώνα φέτος στη Θεσσαλονίκη στο Stage Live!
Αυτή θα είναι μία σπάνια μουσική συνάντηση με τους τρεις σημαντικούς καλλιτέχνες να είναι σε ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό ραντεβού.

Όπου η νυχτερινή διασκέδαση θα γράψει την δική της ιστορία .

Στο Stage Live θα απολαύσουμε το Βασίλη Καρρά, έναν απο τους μεγαλύτερους λαϊκούς ερμηνευτές με προσωπικό ύφος και χαρακτήρα, παρέα με τη γοητευτική Καίτη Γαμπή με τη ξεχωριστή χροιά και το διαχρονικό ρεπερτόριο και τον Χρήστο Μενιδιάτη με το χάρισμα της πίστας σε μία απρόσμενη μουσική συνύπαρξη μεγάλων επιτυχιών.

Info:

Από τις 24 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο

STAGE LIVE
26ης Οκτωβρίου 27 Θεσ/κη
Τηλέφωνo κρατήσεων: 2310 566768
www.stagelive.gr

Δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη

Kamara.jpg

Η πόλη γεννήθηκε πριν 2300 χρόνια στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου, σαν από μια άλλη μήτρα. Στην πορεία 24 αιώνων αδιάλειπτης ζωής, μεγάλωνε συνεχώς κι έπαιζε το δικό της σημαντικό ρόλο στη Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη. Λιμάνι με εμπορικές ανταποκρίσεις με όλο τον αρχαίο και μεγάλο κομμάτι του μετέπειτα, κόσμου η πόλη του φιλόδοξου Κασσάνδρου κατέστησε φιλόδοξους διεκδικητές, για την κατάκτηση της, πολλούς λαούς και πολιτισμούς. Το πολύχρωμο της πολυ-πολιτισμικότητας φάνηκε να της ταιριάζει σχεδόν από την αρχή, ώστε μέχρι πρόσφατα να ακούγονται λαλιές διαφορετικές, να στέλνονται στον ουρανό από την γη τις προσευχές σε διαφορετικούς θεούς και οι επιγραφές στις αγορές της να γράφονται σε πολλά αλφάβητα. Σ’ αυτούς τους 24 αιώνες ζωής, όχι ιδιαίτερα «χαλαρής», σας καλούμε να ξεναγηθείτε. Γιατί βρίσκονται ακόμη εδώ κι είναι παντού, κάποτε φανεροί κι άλλοτε κρυμμένοι − μα πάντα εδώ. Ελάτε να τους περπατήσουμε.

Κυριακή 10/12

Από τη Via Reggia στη Λεωφόρο και στην Eγνατία Οδό: Πύργος ΕΥΑΘ, Υπαπαντή, Καμάρα, Σωτηράκι, Παναγούδα, Αρχοντικό Νεδέλκου, Α΄ Γυμνάσιο, Μετρό, Αχειροποίητος, Μπέη Χαμάμ, Χαλκέων, οδός Συγγρού, Βιέννη, Άγαλμα Κωνσταντίνου Α’

Ραντεβού στις 11:00, στην ΕΥΑΘ (Εγνατία με Μελενίκου)

“Ελίζα” στο Βασιλικό θέατρο

eliza.jpg

Ελίζα» ή «Γιατί Αξίζει να πεθάνει κανείς για έναν Παπαγάλο!»Η πιο συναρπαστική και γοητευτική ιστορία αγάπης για ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα. Ένα κορίτσι έξυπνο, γενναίο, πεισματάρικο, δυναμικό, ένα κορίτσι που δεν φοβάται να περιμένει και να αγαπάει. Ένα κορίτσι που αγωνίζεται για τα πιστεύω της και τον έρωτά της. Ένας καπετάνιος γένους θηλυκού. Κύρια χαρακτηριστικά της πρωταγωνίστριας, αυτά που μαθαίνουμε από μικρά παιδιά… την πίστη στη φιλία, στη ζωή και στην αλήθεια!

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου

Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή 11:00

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 10€
Σχολικό: 6€ (Ισχύει για ομαδική παρακολούθηση)
Ομαδικό: 7€ (για κρατήσεις +20 ατόμων)
Οικογενειακό εισιτήριο: Προσφέρεται ένα εισιτήριο ατελώς για τον έναν από τους δύο ενήλικες συνοδούς.

Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα

Paidi.jpg

Το έργο του Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» θα παρουσιάσει η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2017 – 2018 στο θέατρο «Ολύμπιον» (Φεστιβάλ Κίν/φου Θεσσαλονίκης). Παραστάσεις θα δοθούν και σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία και με οργανωτική υποστήριξη Δήμων και τοπικών πολιτιστικών φορέων.

Το έργο ανεβαίνει σε διασκευή – σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, κοστούμια – εικαστικά Χρήστου Μπρούφα, κίνηση – χορογραφία Ιωάννας Δεμερτζίδου, βοηθός σκηνοθέτη Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά.

Info:

Ολύμπιον, Κυριακή 10/12, στις 11:30
«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μ. Λουντέμη

«Ο Μαγικός Αυλός» στο Μέγαρο Μουσικής

aylos.jpg

Ο βασιλιάς της μέρας και η βασίλισσα της νύχτας, κάποτε αγαπήθηκαν τρελά και αποφάσισαν να ενωθούν. Όμως η αγάπη τους αυτή κράτησε πολύ λίγο. Εκείνη ήταν φτιαγμένη από ψέματα και κακία, εκείνος από αλήθεια και καλοσύνη. Εκείνη ήθελε να εξουσιάζει με το σκοτάδι, εκείνος ήθελε να βασιλεύει με το φως. Πώς να ταιριάξουνε λοιπόν; Χώρισαν, και η μεγάλη αγάπη τους έγινε αμέσως έχθρα.
Μετά από 9 μήνες, η σκοτεινή βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα όμορφο κοριτσάκι, την Παμίνα, στην οποία ποτέ δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας της. Το ‘μαθε ο βασιλιάς της μέρας και σκοτείνιασε. Ήθελε να την πάρει κοντά του. Φοβόταν μήπως ζώντας δίπλα στην μητέρα της έπαιρνε από τον χαρακτήρα της. Έτσι μια μέρα την έκλεψε κρυφά και έβαλε να την φυλάνε σ? έναν όμορφο πύργο. Θύμωσε τότε η βασίλισσα της νύχτας. Μαύρισε ακόμα περισσότερο τον ουρανό της, έσβησε τ’ αστέρια της. Έπρεπε να βρει κάποιον τρόπο να πάρει πίσω την κόρη της. Άρχισε λοιπόν να αναζητεί ένα παλικάρι. Ένα παλικάρι που θα μπορούσε να την βοηθήσει. Το βρήκε στο πρόσωπο του πρίγκιπα Ταμίνο, αλλά και του Παπαγκένο…

Info:

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 11.30

στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Μ2)
Οι παραστάσεις συνεχίζονται έως τον Δεκέμβριο του 2017

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10 ευρώ (γενική είσοδος), 7 ευρώ. (σχολικές παραστάσεις)

Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων

kix.jpg

Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, γνωστή τα τελευταία χρόνια για την πλούσια δράση της στο χώρο του θεάτρου για παιδιά (παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού κ.α.) παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Τ την παράσταση: «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των Ήχων».

Πρόκειται για μία ευρηματική παράσταση που χρησιμοποιεί μοναδικά τη θεατρική αφήγηση με τη σωματική παντομίμα όπου, σε συνδυασμό με τους προηχογραφημένους ήχους, δημιουργούν ένα ιδιαιτέρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και πραγματοποίησε πάνω από 150 παραστάσεις ενώ, στη συνέχεια, περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

«Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!»

Η παράσταση είναι ιδιαίτερα διαδραστική και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκειά της, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα, απαντώντας σε ερωτήσεις και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα. Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο το 2007 και το 2015, διεθνής διάκριση White Ravens το 2016 κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και –φυσικά- οι ήχοι!

Ιnfo:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 16
Παραστάσεις: Από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, και κάθε Κυριακή, στις 12:00
Τιμή εισιτηρίου: 8 €

Το δέντρο που έδινε

dentro.jpg

Η εταιρία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων «Γίνονται Έργα»,σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας ανέβασε ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά βιβλία στο ευρύ κοινό: «Το Δέντρο που Έδινε», του Σελ Σιλβερστάιν, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Δερνίκα και Πέτρου Μαλλιαρά. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στη Βέροια και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 9000 μαθητές, νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και πρώτων τάξεων Γυμνασίου.

Το έργο είναι μια διασκευή από το ομότιτλο βιβλίο που έχει κλέψει την καρδιά όσων το έχουν διαβάσει. Πραγματεύεται την ξεχωριστή φιλία ανάμεσα σ’ ένα αγόρι και ένα δέντρο, μια μηλιά.

Μέσα σ’ ένα φαντασμαγορικό σκηνικό, με πρωτότυπη μουσική γραμμένη για το έργο και τραγούδια, οι ηθοποιοί ντυμένοι με ευφάνταστα κοστούμια, με την υποκριτική τους δεινότητα και χιούμορ, κοινωνούν στα παιδιά τα μηνύματα της άδολης αγάπης και της αληθινής φιλίας.

Ιnfo:

Θέατρο: Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»
Παραστάσεις: Κυριακή πρωί στις 11:30 για το κοινό και καθημερινές για σχολεία
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ κανονικό και 8 ευρώ παιδικό, 6 ευρώ για τα σχολεία
Ημερομηνίες Κυριακάτικων Παραστάσεων: 10, 17 Δεκεμβρίου 11:30 & 26 Δεκεμβρίου 11:30 & 18:30

Ιστορίες… Χριστουγέννων με τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο 

Paidia.jpg

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζονται οι “Ιστορίες… Χριστουγέννων” με τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο.

Τα Χριστούγεννα στο πέρασμα των ετών έχουν πλαισιωθεί από διάφορες ιστορίες.

Μύθοι, αφηγήσεις, πραγματικές αλλά και φανταστικές ιστορίες πλέκουν τον εγκώμιο των λαμπρών αυτών ημερών.

Με αφορμή τρία έργα των Νικόλα Ανδρικόπουλου, Κίαρα Φεντέλε και Κάρλα Μανέα που βρίσκονται στην έκθεση “Έγινα εσύ κι έγινες εγώ” ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος διαβάζει, αφηγείται και παίζει με τα παιδιά χριστουγεννιάτικες ιστορίες του.

Info:

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Κλεάνθους 57

Κυριακή 10.12.2017 και ώρα 10.00-13.00: Ιστορίες… Χριστουγέννων!

Ταξίδι στο Βόρειο Πόλο

taxidi.jpg

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την παιδική θεατρική παράσταση «Ταξίδι στο Βόρειο Πόλο»

Βασισμένο στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι» από την Θεατρική Ομάδα Εξαιρέσεις.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Τουρτούρι, ένας χιονάνθρωπος, υπόσχεται στο κορίτσι που τον έφτιαξε να μη λιώσει ποτέ. Γι’αυτό, ξεκινά ένα μεγάλο κι επικίνδυνο ταξίδι για το Βόρειο Πόλο. Θα περάσει από τη χώρα των ψωνιστών ανθρώπων που δίνουν αξία μόνο στο χρήμα και την κατανάλωση. Θα παγιδευτεί στην χώρα των λασπανθρώπων που εχθρεύονται την καλοσύνη και την ομορφιά της ζωής. Θα περιπλανηθεί στην πολιτεία των ανθρώπων με τα κίτρινα καπέλα που με τους παράλογους νόμους της καταπιέζει και περιορίζει την ελευθερία των πολιτών της… Για να γλιτώσει από τον Καπελονόμο της Κιτρινοχώρας θα κρυφτεί μέσα σε ένα ψυγείο, ειδική παραγγελία του αυτοκράτορα της Παταρογονίας για να κλείνει μέσα σ’αυτό τους πιγκουίνους της προσωπικής του ακολουθίας όταν κάνουν αταξίες.

Θα καταφέρει να φτάσει στο Βόρειο Πόλο και , άραγε, υπάρχει ο «Βόρειος Πόλος»;

Θα τηρήσει την υπόσχεσή του να ζήσει για πάντα και να μη λιώσει ποτέ; Το «ποτέ» είναι πιο μεγάλο από το «πάντα» ή πιο μικρό;

Info:

Κυριακή 10 και Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (Εθν. Αμύνης 1)

Είσοδος Ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής υπέρ της «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Κυριακάτικο Πρωινό με φλάουτο και έγχορδα

f.jpg

Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται με έργα για φλάουτο και έγχορδα από ένα σχήμα που αποτελείται από τέσσερις σπουδαίους μουσικούς της Κ.Ο.Θ., τον Όθωνα Γκόγκα (φλάουτο), τον Αντώνη Σουσάμογλου (βιολί), τον Ντέιβιντ Μπόγκοραντ (βιόλα) και τον Βασίλη Σαΐτη (τσέλο).

Η μουσική του Γερμανού συνθέτη Γκέοργκ Άμπραχαμ Σνάιντερ είναι βαθύτατα επηρεασμένη από τα έργα των Χάυντν και Μότσαρτ. Μέσα στα πολυάριθμα έργα που έγραψε για σύνολα μουσικής δωματίου βρίσκουμε και δύο ενδιαφέρουσες ομάδες τριών κουαρτέτων για φλάουτο (αρ.52 και αρ. 69), οι οποίες αποκαλύπτουν την πρόθεσή του να ωθήσει τη μουσική ένα βήμα πέρα από τα τετριμμένα, μέσω κομψών και συνάμα ιδιαιτέρως απαιτητικών εκφραστικών χειρονομιών, πάντα όμως πιστές στο στυλ των μεγάλων συνθετών που καθόρισαν τη γραφή του.

Ο Φρανσουά Ντεβιέν ήταν ένας διαπρεπής σολίστας φλάουτου, που ξεχώρισε και ως συνθέτης και δάσκαλος. Ονομάστηκε μάλιστα στην εποχή του και ως ο ‘Μότσαρτ του φλάουτου’. Η πλούσια εργογραφία του περιλαμβάνει περίπου 300 έργα, για ποικίλα σύνολα πνευστών, κονσέρτα και σονάτες για πνευστά αλλά και 12 επιτυχημένες όπερες. Στο ‘Κουαρτέτο για φλάουτο αρ.1 σε λα ελάσσονα, έργο 66’ είναι εμφανής η ευχέρειά του στο χειρισμό της ηχοχρωματικής ισορροπίας μεταξύ φλάουτου και εγχόρδων και η ευφυής υφή της μουσικής του.

Ο συνδυασμός πνευστών με έγχορδα στη μουσική δωματίου δεν είναι συχνός στα έργα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, ο οποίος προτιμούσε την ομοιογένεια του κουαρτέτου εγχόρδων. Τέσσερα από τα πέντε έργα που συνέθεσε για τέτοια σχήματα είναι κουαρτέτα για φλάουτο, από τα οποία το ‘Κουαρτέτο για φλάουτο σε λα ελάσσονα, έργο 66’ είναι το πρώτο. Το έγραψε το 1777, μετά από τη σχετική παραγγελία του Φέρντιναντ Ντεζάν, ενός ευπόρου Ολλανδού εμπόρου ερασιτέχνη φλαουτίστα. Ο Μότσαρτ δόμησε το έργο σαν να έγραφε ένα κουαρτέτο εγχόρδων αντικαθιστώντας το πρώτο βιολί με το πνευστό όργανο, προσφέροντας ένα ξέγνοιαστο και δροσερό αποτέλεσμα.

Info:

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 12:00

Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης 73

Τιμές εισιτηρίων: 10€

Μειωμένο: 5 €

Παρουσίαση βιβλίου του Λέοντα Ναρ “Δεν σε ξέχασα ποτέ”

nar.jpg

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου θα γίνει στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στις 12.00, η παρουσίαση του βιβλίου και του ομώνυμου μουσικού δίσκου «Δε σε ξέχασα ποτέ», του Λέοντα Α. Ναρ, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ευρασία.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:

Θωμάς Κοροβίνης, συγγραφέας- τραγουδοποιός
Άρης Στυλιανού, επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ. , Πρόεδρος του Δ.Σ.ΚΘΒΕ
Θανάσης Τριαρίδης, συγγραφέας

Στην εκδήλωση θα ερμηνεύσει παραδοσιακά σεφαραδίτικα τραγούδια η ηθοποιός του ΚΘΒΕ Σοφία Καλεμκερίδου.

Παίζουν οι μουσικοί: Στέλλα Καμπουρίδου (καβάλ), Γιώργος Μιναχείλης (κανονάκι), Ηλίας Σαρηγιαννίδης (πολίτικο λαούτο).

«Ο ιδιόρρυθμος κόσμος του Ρόι Άντερσον»

roi.jpg

Ένας κόσμος συναρπαστικός όσο και ιδιόρρυθμος, γεμάτος σουρεαλιστικές εικόνες και ήρωες χαμένους στις υπαρξιακές τους αναζητήσεις, ο θαυμαστός κόσμος του πολυβραβευμένου σουηδού σκηνοθέτη Ρόι Άντερσον, ξετυλίγεται στο νέο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται από την Κυριακή 10 έως την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, στο αγαπημένο σινεφίλ στέκι της, την αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι).

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Ο ιδιόρρυθμος κόσμος του Ρόι Άντερσον» θα προβληθούν τα φιλμ Εσείς οι ζωντανοί, Τραγούδια από τον δεύτερο όροφο και Ένα περιστέρι έκατσε σε ένα κλαδί συλλογιζόμενο την ύπαρξή του, τρεις χαρακτηριστικές στιγμές της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη, που υμνούν τη χαρά και τη λύπη των ανθρώπων, την ευτυχία και την τραγωδία της ζωής, με το απόλυτα ιδιοσυγκρασιακό ύφος του.

Info:

10 έως 12 Δεκεμβρίου 2017, αίθουσα Σταύρος Τορνές, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τους κατόχους CineΚάρταF).

Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

od.png

Χριστουγεννιάτικα δώρα, χειροποίητα προϊόντα, γλυκά, λικέρ, σάλτσες, μαρμελάδες, σκουφιά, κασκόλ και άλλα πολλά, φτιαγμένα με κέφι και μεράκι θα βρείτε στην Εορταγορά του Τοπικού Τμήματος Θεσσαλονίκης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Γονείς, παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες, φίλοι και όσοι αγαπάτε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, που εδώ και 85 χρόνια δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να πάτε την Κυριακή 10/12 και ώρα 10.00-18.00, στο Φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

2nd Hand Αθλητικός Εξοπλισμός Xmas Bazaar στο SpaceLab

s.jpg

Καθώς πλησιάζει ένας ολοκαίνουργιος χρόνος και μαζί του ένας νέος χειμώνας, είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεφορτωθείτε ό,τι βαραίνει εσάς και κυρίως τις αποθήκες σας. Κι εφόσον η παρέα μας μεγάλωσε και η ποικιλία των αντικειμένων είναι ολοένα και ευρύτερη, ήρθε η ώρα για το πρώτο Second Hand Αθλητικός Εξοπλισμός Bazaar!

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, το SpaceLab θα μετατραπεί σε μία πολύχρωμη αγορά μεταχειρισμένου αθλητικού εξοπλισμού, όπου σανίδια, μπουφάν, μπότες, κράνη, αετοί, ποδήλατα κ.α. θα ψάχνουν το νέο τους ιδιοκτήτη.

‘Εχεις ακόμα εκείνο το μπουφάν από τον χειμώνα του 2012 που σου πέφτει λίγο μικρό? Εκείνο το σανίδι που δεν ταίριαξε απόλυτα στο ride σου και δεν κάνει ούτε στον κολλητό/η σου, ούτε στην φίλη/ο σου και σου γεμίζει την αποθήκη? Ήρθε η ώρα να βρεί τον νέο του ιδιοκτήτη και εσύ να μπορέσεις να πάρεις εκείνες τις δέστρες που τόσο χρειάζεσαι.

Info:

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου

Διάρκεια: 12.00- 23.00

SpaceLab, Mοναστηρίου 18

Τιμή Εισόδου: €3 + free Glühwein *

Χριστουγεννιάτικη νύχτα

Nyxta.jpg

Μια συναυλία αφιερωμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 8 μ.μ. στην Ευαγγελική Εκκλησία της οδού Ποσειδώνος στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Το φωνητικό σύνολο «εν χορώ» που ειδικεύεται στην ερμηνεία παλαιάς και σύγχρονης θρησκευτικής μουσικής θα παρουσιάσει το έργο του D. Buxtehude “in dulci jubilo” με τη συνοδεία μελών της Καμεράτα Αριστοτέλης. Θα ακουστούν επίσης Χριστουγεννιάτικα κομμάτια από το διεθνές ρεπερτόριο, καθώς και ελληνικά. Συμμετέχει και η Νέα Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς.

Διευθύνει ο Κωστής Παπάζογλου.

Ο Σωτήρης Μπαμπατζάνης, Δρ. Θεολογίας θα κάνει μια εισήγηση πάνω στο θέμα με τίτλο «Ανθρώπινα δικαιώματα, αγάπης υποχρεώσεις»
Έκτακτη συμμετοχή το νεοσύστατο κουιντέτο πνευστών που ξεκίνησε φέτος στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Crescendo Hellas, φέρνοντας κοντά νέους να συνεργαστούν για ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα με άξονα τον αλληλοσεβασμό, δίνοντας ένα κοινωνικό μήνυμα αγάπης και αποδοχής.

Info:

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 20.00

Ευαγγελική Εκκλησία, οδός Ποσειδώνος, Πυλαία 

Είσοδος ελεύθερη

Xριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση των “Φίλων του ΚΕ.ΠΕ.Π Άγιος Δημήτριος”

siamanta.jpg

Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση με τους Νέους Μουσικούς Χωρίς Σύνορα και την Εύη Σιαμαντά διοργανώνει ο Σύλλογος «οι Φίλοι του ΚΕ.ΠΕ.Π Άγιος Δημήτριος» υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1).

Η Πέγκυ Ζήνα στη Barbarella

barb.jpg

Η μοναδική Πέγκυ Ζήνα μας υποδέχεται στη σκηνή του Barbarella live party, παρέα με τους φίλους της Γιώργο Αξά και Δημήτρη Τικτόπουλο!

Η Κυριακή γινεται το επικεντρο της εβδομαδας και η Πέγκυ Ζήνα μας εγγυάται γι’αυτό!

Info:

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου
Barbarella live party, Βασ. Ηρακλείου 43
Κρατήσεις: 2310227444

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.