Γλυκά με σοκολάτα, σιροπιαστά, τούρτες, τσουρέκια και κέικ. Παραδοσιακές συνταγές που θυμίζουν σπιτικά καλούδια, αλλά και ευφάνταστες δημιουργίες που ξεχωρίζουν. Στη Θεσσαλονίκη μπορείς να βρει κανείς τα πάντα προκειμένου να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Από το κέντρο της πόλης και τα πασίγνωστα ζαχαροπλαστεία του, μέχρι μικρά διαμαντάκια στα δυτικά και τα ανατολικά, οι επιλογές είναι πάρα πολλές για να απολαύσετε ένα καλό γλυκό.

Tο Thestival ετοίμασε ένα δεύτερο αφιέρωμα για να έχετε καλύτερη εικόνα με τα πιο γευστικά γλυκά της πόλης. Μπορείτε να δείτε το πρώτο αφιέρωμα (ΕΔΩ) :

Χατζηφωτίου

xatzifot-1.png

Μπορεί να παινεύεται ότι έχει τα καλύτερα γλυκά πουράκια της πόλης. Οι Θεσσαλονικείς που δεν τα έχουν δοκιμάσει είναι ελάχιστοι και αν είστε ένας από αυτούς.

Τα «Ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου» από το 1946 έχουν ιστορία επτά δεκαετιών στην παραγωγή προϊόντων ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από τα πουράκια μπορείτε να δοκιμάσετε τούρτες, σιροπιαστά και πολίτικα γλυκά.

Πληροφορίες

Οδός: Κέντρο, Παύλου Μελά 37,

Tηλέφωνο: 2310 232 166

FB: Ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου

Κωνσταντινίδης

milfe.png

Τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης ξεκίνησαν από τη Λάρισα και πριν από περίπου 18 χρόνια ήρθαν, σε μια πόλη με παράδοση στη ζαχαροπλαστική, τη Θεσσαλονίκη.

Σας συνιστούμε να δοκιμάσετε το φημισμένο μιλφέιγ του καταστήματο. Το   1928 ο Λάζαρος Κωνσταντινίδης μαθητεύει στο πλευρό των κορυφαίων Ελλήνων ζαχαροπλαστών και φημισμένων Γάλλων σεφ. Εκεί μαθαίνει την τέχνη των ‘χιλίων φύλλων’ (mille-feuille).

Εκτός από τα μιλφέιγ μπορείτε να δοκιμάσετε σιροπιαστά και άλλα πιο κλασσικά γλυκά.

Πληροφορίες

Οδός: Παύλου Μελά 7 και Μητροπόλεως 117

Tηλέφωνο: 2310227956

FB: Ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Χατζής

ekmenk.png

Είναι ένα από τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης. Το πρώτο ζαχαροπλαστείο "Χατζής" άνοιξε το 1908 στην οδό Βενιζέλου ακριβώς απέναντι από τη σημερινή του θέση.

Τα ζαχαροπλαστεία "Χατζής" φημίζονται κυρίως για τα πολίτικα σιροπιαστά και τις πολίτικες κρέμες τους, ωστόσο μπορείτε χαλβάδες, λουκούμια αλλά και πάστες και τούρτες.

Πληροφορίες

Οδός: Βενιζέλου 50

Τηλέφωνο:  2310-279058

FB: Χατζής

Τάσος

armenov.png

Άνοιξε στο Πανόραμα το 1977 και μέχρι σήμερα σερβίρει τα γλυκά του συνοδεία καφέ. Όπως είναι λογικό φημίζεται για τρίγωνα Πανοράματος αλλά και το πραγματικά εξαιρετικό του αρμενοβίλ.

Όσο η πελατεία και οι ανάγκες των πελατών αυξανόταν οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να εμπλουτίσουν το μενού του ζαχαροπλαστείου με περισσότερα γλυκά για να καλύπτουν και τους πλέον απαιτητικούς.

Πληροφορίες

Οδός:Κομνηνών 16

Τηλέφωνo: 2310-345589 

FB: Τάσος ζαχαροπλαστείο

Μίλτος

psata-1.png

 

Το πρώτο κατάστημα άνοιξε το 1976 από τον Μίλτο Βαγγέλη στην περιοχή της Μαρτίου.

Από τότε μέχρι και σήμερα τα ζαχαροπλαστεία «Μίλτος» έχουν γίνει αγαπημένη συνήθεια  για τους Θεσσαλονικείς που θέλουν ένα καλό γλυκό.

Στα καταστήματα «Μίλτος» μπορείτε είδη patisserie, , σιροπιαστά και πολλά άλλα γλυκά που σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια.

Πληροφορίες

Οδός: Κεντρικό κατάστημα Στέλιου Καζαντζίδη 37 Θέρμη,

Τηλέφωνο: 2310 476 187 & 189

FB: Μίλτος

Sugarela

sugarel.png

Πίσω από τη Sugarela βρίσκεται η Χριστίνα Κάκκου η οποία μετά τις σπουδές της στο Παρίσι επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για προσφέρει τις γλυκές της δημιουργίες στους Θεσσαλονικείς.

Στο Sugarela θα βρείτε φρέσκα γλυκά φτιαγμένα με σπιτικό τρόπο τα οποία θα σας ξετρελάνουν. Όλα αυτά με ευφάνταστους συνδυασμούς. Tούρτες, κεικ, ατομικά γλυκά και κεράσματα όλα τα γλυκά του καταστήματος θα σας ξετρελάνουν.

Πληροφορίες

Οδός: Νικηφόρου Φωκά 12

Τηλέφωνο: 2310 308979

FB: Sugarela

Βασίλης

ore.png

Τα ζαχαροπλαστεία Βασίλης ξεκίνησαν ξεκίνησαν το 1998 στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Από τότε και μέχρι σήμερα αποτελούν μια σίγουρα επιλογή για καλό γλυκό στα δυτικά της πόλης.

Μπορείτε να απολαύσετε διάφορα γλυκά. Από πάστες και κέικ μέχρι τσουρέκια και σιροπιαστά.

Πληροφορίες

Οδός: Μαυρομιχάλη 118

Τηλέφωνο: 2310 680443

FB: Βασίλης

Μαρίνης
marino.png

Εδώ και δεκαετίες το ζαχαροπλαστείο Μαρίνης στην Παναγία Φανερωμένη προσφέρει στους πελάτες πρωτότυπες σοκολατένιες δημιουργίες.

Ακόμα το  ζαχαροπλαστείο Μαρίνης φημίζεται και για τις πρωτότυπες τούρτες του στις οποίες μπορείτε να σχεδιάσετε και να διαμορφωθούν όπως επιθυμείτε.

Όλα τα γλυκά του καταστήματος πραγματικά εξαιρετικά και αξίζει να τα δοκιμάσετε

Πληροφορίες

Οδός: Παναγίας Φανερωμένης 6

Τηλέφωνο: ΄2310 637262

FB: Ζαχαροπλαστεία ''Μαρίνης''