Η Καλλιρόη Πετράκη και ο Κώστας  Βασδέκης μας καλούν να ζήσουμε ένα ξεχωριστό όνειρο στο Ξέφωτο την Πέμπτη, 18 Μαίου, στο ΞΕΦΩΤΟ. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι Χαγιάλ στα Τούρκικα, σημαίνει όνειρο.

Το μουσικό ταξίδι για την Καλλιρόη και τον Κώστα ξεκίνησε δύο χρόνια πριν όταν αποφάσισαν να μοιραστούν το ίδιο όνειρο και να δημιουργήσουν τους «Χαγιάλ». Με αφετηρία την Ήπειρο από την οποία κατάγονται, άρχισαν να διαγράφουν τις δικές τους διαδρομές με όχημα πάντα τα όμορφα τραγούδια και προορισμό όλους τους τόπους που αγαπούν την καλή ελληνική μουσική.

Αυτή την Πέμπτη 18 του Μάη, οι ΧΑΓΙΑΛ "πιάνουν λιμάνι" κι έρχονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη για μια μοναδική εμφάνιση στο ΞΕΦΩΤΟ (Λυκούργου 5, Λαδάδικα). Έρχονται να μας ταξιδέψουν στο χρόνο και στην υπέροχη Ελλάδα, από την Κρήτη έως την Θράκη, με μελωδίες αγαπημένων τραγουδιών σημαντικών Ελλήνων συνθετών. Από τον Τσιτσάνη έως τον Μάλαμα κι από τα παραδοσιακά που αγαπήσαμε μέχρι τις δικές τους συνθέσεις, μας καλούν να μοιραστούμε το όνειρο της επικοινωνίας και της γλυκιάς παραζάλης που μόνο η μουσική δημιουργεί.

Παρέα τους, ξεχωριστοί συνεργάτες κι εξαιρετικοί μουσικοί: Ο Χρήστος Καλαμπόκης(μπουζούκι), ο Χρήστος Καραβίδης(κιθάρα), ο Σωτήρης Κατσούρας(βιολί), ο Δημήτρης Ζαχάρης(κρουστά)

Νέοι, ονειροπόλοι, δημιουργικοί, με ζεστές φωνές και ψυχές γεμάτες μουσική, οι Χαγιάλ, ετοιμάζονται να συστήσουν και τα δύο νέα τραγούδια τους.. «Μάτια Μελιά», μια ερωτική μπαλάντα που φέρει την υπογραφή του Χρήστου Καλαμπόκη και «Δρόμος δεν υπάρχει», ένα ζεϊμπέκικο σε μουσική του Γιάννη Ταυλά. Τους στίχους και στα δύο κομμάτια υπογράφει η Δήμητρα Νεοφύτου.

Η είσοδος είναι δέκα ευρώ με ποτό, ενώ η ώρα έναρξης του "ονείρου" είναι στις 22.00. Κρατήσεις μπορείτε να κάνετε στα τηλέφωνα 6931091534 & 2314015911