Όλα όσα μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτό το σαββατοκύριακο!

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

Εορταστικό τριήμερο αυτό που διανύουμε και πολλοί Θεσσαλονικείς εγκαταλείπουν την πόλη για να υποδεχτούν τον Μάιο στην εξοχή. Όσοι παραμείνουν εντός των τειχών έχουν να επιλέξουν από μια ευρεία γκάμα εκδηλώσεων που ειναι προγραμματισμένες γι’ αυτές τις ημέρες σε κεντρικά σημεία της πόλης, σε θεατρικές και μουσικές σκηνές και σε χώρους διασκέδασης.

Εκδηλώσεις με ξεχωριστές γεύσεις, θεατρικές παραστάσεις με αγαπημένους ηθοποιούς, μουσικές εκδηλώσεις για όλα τα γούστα. Το Thestival τις συγκέντρωσε και σας τις παρουσιάζει κι εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε αυτή που σας αρέσει!

1ο Thessaloniki Street Food Festival (Σαββατοκύριακο)

Street.jpg

Η δημιουργική ομάδα του SoulFood Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin) παρουσιάζει το 1st Thessaloniki Street Food Festival το Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Απριλίου, από τις 10 π.μ μέχρι και τις 10 μ.μ., στο νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Μια μεγάλη εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία στηρίζεται και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 7ου Thessaloniki Food Festival, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μέσα από τις γεύσεις θέλουμε να αναζητήσουμε και να παρουσιάσουμε την κοινή γευστική ταυτότητα, να γνωρίσουμε το διαφορετικό και το ξένο, οι ουρανίσκοι μας να εξερευνήσουν νέες γεύσεις. Για 2 μέρες θα ζωντανέψει ένα «γευστικό» χωριό με διαφορετικές κουζίνες, αγορά με προϊόντα απ’ όλο το κόσμο, μουσική από DJs της πόλης, workshops για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά!

Ο πιο… διαστημικός διαγωνισμός έρχεται στη Θεσσαλονίκη (Σαββατοκύριακο)

nasa.jpg

Ο φορέας Βιομιμητισμού Ελλάδος, έρευνας και καινοτομίας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και το πρόγραμμα MSC in Management Science and Technology του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, διοργανώνουν τον Διεθνή Διαστημικό Διαγωνισμό της NASA, Space Apps Challenge Greece 2017 από 28 έως 30 Απριλίου 2017 στη Θεσσαλονίκη.

Ο διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge Greece 2017 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας του προγράμματος Europe Direct, την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και με την συμβουλευτική υποστήριξη της Orion Group Communication.

Info:

Πληροφορίες ΕΔΩ

Τόπος Διεξαγωγής: Κτήριο Labattoir, 26ης Οκτωβρίου 35, Θεσσαλονίκη
Είσοδος δωρεάν

100 χρόνια ΕΚΘ (Σάββατο)

ekth ktirio.jpg

Ανήμερα του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται στην αίθουσα του Ε.Κ.Θ., Αβραάμ Μπεναρόγια, επετειακή ημερίδα, με θέμα:”100 Χρόνια Ε.Κ.Θ. 1917-2017″.

Διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, καθηγητές και διδάκτορες (Μιχάλης Ζουμπουλάκης, Μαρία Καβάλα, Άρις Καζάκος, Αντώνης Λιάκος, Χρίστος Μάης, Σπύρος Μαρκέτος, Κώστας Παλούκης, Σάββας Ρομπόλης, Κώστας Φουντανόπουλος) θα ξεδιπλώσουν πτυχές της ιστορικής, κοινωνικής και εργατο-συνδικαλιστικής ιστορίας του εργατικού κινήματος της Θεσσαλονίκης και θα αναδείξουν την πορεία αυτού του θεσμού που συνδέεται με την ίδια την ιστορία της πόλης.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης το Ε.Κ.Θ θα τιμήσει τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, πρώην Πρόεδρο του Ε.Κ.Θ., για την προσφορά του στο εργατικό κίνημα.

Η επετειακή ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΕΚΘ www.ekth.gr.

Info:

Σάββατο 29 Απριλίου. Ώρα: 10.00. Αίθουσα Ε.Κ.Θ, Αβραάμ Μπεναρόγια. Αριστοτέλους 32

Αφιέρωμα στην πρώτη δεκαετία του Thessaloniki International Short Film Festival (Σάββατο)

tiff.jpg

Tο TiSFF–Thessaloniki International Short Film Festival, το διεθνές ραντεβού δημιουργών ταινιών μικρού μήκους, συμπλήρωσε μια δεκαετία στα κινηματογραφικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Οκτώβρη. Με αφορμή την επέτειο αυτή, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 φιλοξενείται στην αίθουσα Σταύρος Τορνές ένα αφιέρωμα με μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους που παρουσιάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια στο κοινό της πόλης. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Info:

Σάββατο 29 Απριλίου 2017, Αίθουσα Σταύρος Τορνές (Λιμάνι)

Οι προβολές κάθε μέρας ξεκινούν στις 19:30.

Τιμή ημερήσιου εισιτηρίου: 4 ευρώ

Πρόγραμμα προβολών:

Limbo της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη (Ελλάδα), 30΄

Τίτλοι τέλους του Γιώργου Ζώη (Ελλάδα), 10΄

Δεν είμαι τώρα εδώ των Ζήση Κοκκινίδη και Ίωνα Παπασπύρου (Ελλάδα), 9΄

Vous voulez une histoire? του Antoine Peretjatko (Γαλλία), 11΄

Next Floor του Denis Villeneuve (Καναδάς), 12΄

Come and Play της Daria Belova (Γερμανία – Ρωσία), 29΄

La chair των Louise Lemoine Torres και William Henne (Γαλλία), 14΄

La part de l’ ombre του Olivier Smolders (Βέλγιο), 20΄

Bitchboy του Mans Berthas (Σουηδία), 15΄

Estate του Ronny Trocker (Γαλλία – Βέλγιο – Ιταλία), 8΄

La voce του David Uloth (Καναδάς), 22΄

Teenland της Marie Grahte Sorensen (Σουηδία), 30΄

Μαθαίνουμε την άγνωστη Καλαμαριά (Σάββατο)

kalamaria 2.jpg

Mε οδηγούς την Εύη Καρκίτη και τον Κωστή Ζαφειράκη, ανασύρουμε τη μνήμη της συνοικίας της Καλαμαριάς και παρακολουθούμε την συναρπαστική διαδρομή της μέσα στο χρόνο την οποία καθόρισε η οδύνη της προσφυγιάς, η αντοχή σε απίστευτες κακουχίες και πόνο, το πάθος για δημιουργία και η αστείρευτη όρεξη για ζωή.

Από τους προσφυγικούς θαλάμους και την ανυποχώρητη μάχη με την πείνα και την εξαθλίωση, την δημιουργία των πρώτων συνοικισμών, τα σκοτεινά χρόνια της Κατοχής, τον εμφύλιο και το αξέχαστο αιματηρό «μπλόκο», από τους πλανόδιους παγωτατζήδες και γαλατάδες, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τα κυριακάτικα πεϊνιρλί, τα θερινά και χειμερινά σινεμά, τα μπάνια στο Καλαμάκι και την πλαζ Αρετσούς, τα παραλιακά ταβερνάκια και τα ναιτ κλαμπ μοιραζόμαστε μια ιστορία επιβίωσης, αλληλεγγύης και αγάπης για τη ζωή.

Το Σάββατο 29 Απριλίου γνωρίζουμε καλύτερα την Καλαμαριά, τους ανθρώπους της, τις γεύσεις τους και τις συνήθειες τους σε μια βιωματική διαδρομή που ολοκληρώνεται με επίσκεψη στο στούντιο του αγαπημένου (και Καλαμαριώτη) συνθέτη Γιώργου Καζαντζή.

Info:

Σάββατο 29 Απριλίου
Σημείο συνάντησης: Έξω από το «Ρεμέτζο» (οδός Ν. Πλαστήρα)
Ώρα: 11 πμ
Διάρκεια: 4 ώρες
Συμμετοχή: 15 ευρώ ( με γευστικές δοκιμές εδεσμάτων και ποτό)
Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900-1

Χορεύουμε για τη Ζωή στο Μέγαρο Μουσικής (Σάββατο)

megaro.jpg

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ξεκίνησε από το 2005, με αφορμή το τσουνάμι στην Ασία. Σκοπός της ήταν η ενεργή συμμετοχή και συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους ανθρώπους της Ασίας, από τους ανθρώπους της λαϊκής παράδοσης.

Η ανταπόκριση των ανθρώπων, που αγκάλιασαν με πολλή αγάπη την εκδήλωση αυτή, ήταν μοναδική και εντυπωσιακή. Αυτό έχει την εξήγησή του, γιατί είναι ίσως η μεγαλύτερη εκδήλωση που γίνεται στη Θεσσαλονίκη στον χώρο της λαϊκής παράδοσης από τέσσερις αναγνωρισμένους φορείς.

-Πολιτιστικό Σωματείο «Χοροστάτες (χοροδιδάσκαλος ο Απόστολος Σκρέκας)
-Κέντρο έρευνας και μελέτης παραδοσιακού χορού «Κύκλος» (χοροδιδάσκαλος ο Κυριάκος Μωϋσίδης)
-Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (χοροδιδάσκαλος ο Σάκης Παληογιάννης)
– Καλλιτεχνική ομάδα χορού «Έκνευσις» (χοροδιδάσκαλος ο Κώστας Νικολαϊδης)

Info:

Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στις 21:00
Μέγαρο Μουσικής (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 10 ευρώ (γενική είσοδος)
Tα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στην Εταιρία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος

To KΘΒΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (Σάββατο)

Ktbe.jpg

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του θεωρητικού του χορού και χορογράφου, Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (γεν. 1727), επίσημου εκφραστή του σύγχρονου χορού.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, τα μέλη του Σωματείου Καθηγητών Χορού διοργανώνουν πρόγραμμα εκδηλώσεων, με στόχο να ανοίξουν μια συζήτηση που αφορά στην υποβάθμιση των επαγγελματιών χορευτών, χορογράφων, καθηγητών και σπουδαστών χορού.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Info:

29/4/2017 και ώρα 17.00 Χορευτική Πορεία Διαμαρτυρίας, παραλία Θεσσαλονίκης με jam – αυτοσχεδιασμό από χορευτές και μουσικούς της πόλης.

La Sylphide (Σάββατο)

Sy.jpg

To Greek Northern Ballet παρουσιάζει το Μπαλέτο «Συλφίδα» στις 29 Απριλίου στο Θέατρο Αυλαία. Τα τμήματα υποδομής του Greek Northern Ballet παρουσιάζουν ένα ρομαντικό μπαλέτο του 19 αιώνα σε δύο πράξεις «La Sylphide» .

Το πρωί της ημέρας του γάμου του, ένας Σκωτσέζος αγρότης που ονομάζεται James ερωτεύεται με ένα όραμα μια μαγική νεράιδα,. Μία μάγισσα εμφανίζεται σε αυτόν, προβλέποντας ότι θα προδώσει την αρραβωνιαστικιά του. Αν και μαγεμένος από τη νεράιδα ο James διαφωνεί, διώχνοντας την μάγισσα.

Όλα φαίνονται καλά όταν ξεκινάει ο γάμος. Αλλά, όταν James ετοιμάζεται να βάλει το δαχτυλίδι στο δάχτυλό της αρραβωνιαστικιάς του, η όμορφη νεράιδα εμφανίζεται ξαφνικά και το αρπάζει από αυτόν. Ο James εγκαταλείπει τον γάμο του και τρέχει πίσω της .Κυνηγάει την νεράιδα στο δάσος, όπου βλέπει και πάλι την μάγισσα.

Info:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ

Στις 29 Απριλίου 2017- Ωρα έναρξης 19:30

ГЛУМ (Σαββατοκύριακο)

f.jpg

Η ομάδα θεάτρου C. For Circus παρουσιάζει την παράσταση “ГЛУМ”, βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι, διασκευασμένη όμως σύμφωνα με τη δυναμική και τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες.

Info:

Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71 & Παρασκευοπούλου)
28-29-30 Απριλίου
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 2310 888 894
Ώρες ταμείου: Δύο ώρες πριν την κάθε προγραμματισμένη παράσταση.

Ο συγγραφέας σου πέθανε (Σαββατοκύριακο)

mel.jpg

Τρεις σπουδαίοι χαρακτήρες της παγκόσμιας δραματουργίας αναζητούν μάταια τον δημιουργό τους, στο έργο που έγραψε και σκηνοθετεί η Άσπα Καλλιάνη, με τίτλο «Ο συγγραφέας σου πέθανε», το οποίο παρουσιάστηκε στο θέατρο Αλκμήνη, στην Αθήνα.

Ο Γκοντό από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ, η Μπλανς από το «Λεωφορείον ο πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς και ο Φιρς από τον «Βυσσινόκηπο» του Αντόν Τσέχοφ συναντώνται στο ίδιο πρωτότυπο έργο, για να μας φέρουν αντιμέτωπους με την αλήθεια μιας εγκατάλειψης. Μιας εγκατάλειψης, ικανής να πυροδοτήσει την απόλυτη παραίτηση ή την αρχή ενός έργου, που, αυτήν τη φορά, θα πρέπει να το γράψουμε λέξη προς λέξη μόνοι μας. Με όσα λάθη αντέχουμε.

Στην παράσταση, όλοι αυτοί οι μετέωροι χαρακτήρες, ήρωες από θεατρικά έργα που τους έχει εγκαταλείψει ο συγγραφέας τους, είναι κλεισμένοι σε έναν χώρο και περιμένουν στωικά για μια διόρθωση.

Info:

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»
Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Απριλίου, ώρα 21.00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 13 ευρώ -ανέργων-φοιτητών 10 ευρώ

Αγαπητή Ελένα (Σαββατοκύριακο)

elena.jpg

Μετά από μια πολυετή πορεία επιτυχίας στην Αθήνα με πάνω από 80.000 θεατές και μια πλούσια συγκομιδή θεατρικών βραβείων και διθυραμβικών κριτικών, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα φιλοξενήσει την «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε παραγωγή της Ομάδας Νάμα και του θεάτρου Επί Κολωνώ.

Η «Αγαπητή Ελένα» είναι ένα ρεαλιστικό έργο κοινωνικού, πολιτικού και υπαρξιακού προβληματισμού, που με εύστοχο χειρισμό των δυνατοτήτων του ψυχολογικού θεάτρου, με βασική συνθήκη της υπόθεσης του έργου το χάσμα γενεών και τη συνεχή ανατροπή των ισορροπιών στη σύγκρουση των ηρώων, συνεγείρει το συναίσθημα και τη λογική του θεατή για να τον ωθήσει να σκεφτεί ο ίδιος σε ένα ειδικό επίπεδο τι κάνουμε όταν οι κοινωνικές αξίες αντιπαρατίθενται με τις ανάγκες της προσωπικής μας επιβίωσης και σε ένα γενικότερο, πως διαχειριζόμαστε το συγκρουσιακό στοιχείο μέσα μας που μας εμποδίζει να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο και απλά να συνεννοηθούμε χωρίς να χρειαστεί να φτάσουμε στα άκρα!

Info:

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν για περιορισμένο αριθμό, από 28 Απριλίου έως και 7 Μαΐου 2017.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 19:30, Πέμπτη έως Σάββατο στις 9:15μμ & Κυριακή στις 20:30
Χώρος: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη

«ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι: …και με τη Νίκη!» (Σαββατοκύριακο)

Mpantarismenoi.jpg

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει την ευκαιρία στην ομάδα των «ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένων», διευρυμένη πια και με άλλους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ, να επιστρέψουν στη …δράση με μια επιθεώρηση για το πρόσφατο παρελθόν και το σήμερα, στο Βασιλικό Θέατρο από τις 29 Απριλίου, και με στόχο να διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι.

Μετά από την πολυαναμενόμενη τους επιστροφή με την επιθεώρηση «P.I.G.S. Resurrection», οι «ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι», η γνώριμη πια στο θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης ομάδα ηθοποιών και μουσικών του ΚΘΒΕ, ετοιμάζονται για νέες σκηνικές περιπέτειες και ακροβασίες. Ήταν να μην αναστηθούν! Αυτή τη φορά το «κακό» θα συμβεί στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, έτσι όπως θα μπαίνει η Άνοιξη. Εκεί πρόκειται να «χτυπήσουν», με μια διευρυμένη ομάδα κρούσης και με όπλα τους τα εύστοχα νούμερα, τις κεφάτες χορογραφίες, τις πειραγμένες ενορχηστρώσεις και, πάνω από όλα, το κέφι, το μπρίο και την αγάπη στο συνάδελφο που τους χαρακτηρίζει.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου
Έναρξη: Σάββατο 29 Απριλίου 2017
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 18.00, Πέμπτη στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00

Romeo & Juliet: Μία διαφορετική ματιά (Σάββατο)

romeo.jpg

Η οικογένεια της Ιουλιέττας, μια σύγχρονη, εύρωστη οικογένεια, ρέπει στον ασύδοτο πλουτισμό που αποκτιέται από άνομα μέσα και εκμετάλλευση της κατώτερης τάξης για την ολοκλήρωση των σχεδίων της, συγκαλύπτοντας πάντα την ασυδοσία με ένα προφιλ οικολογικής ευαισθησίας και φιλανθρωπικών ενεργειών.

Η οικογένεια του Ρωμαίου, πτωχή πλην τίμια, ενώ του έχει διδάξει τον αγώνα για επιβίωση αγνοεί πως ο ίδιος έχει επιλέξει να μπλεχτεί με τις «δουλειές» των πλουσίων για να αποδείξει πως θα μπορούσε κάποτε να γίνει όμοιος ή ισάξιος τους.

Δύο πολύ γνωστές σχολές χορού της πόλης, η FullOut Dance και η ProDancers Studio, συμπράττουν και ενώνουν μερικούς από τους καλύτερους συνεργάτες και τους εξαιρετικούς χορευτές τους, για να σας μεταφέρουν επι σκηνής ένα θέαμα εμπνευσμένο από το διάσημο love story του William Shakespeare με ένα παραμορφωτικό twist.

Ιnfo:

Σάββατο 29 Απριλίου, απογευματινή παράσταση 18.00, βραδινή παράσταση 21.00
Venue : Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15€, Μειωμένο 12€

Δηλητήριο (Σαββατοκύριακο)

dhlhthrio.jpg

To Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο της Λοτ Φέικεμανς (Lot Vekemans) «Δηλητήριο», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Γραμμένο το 2009, το «Δηλητήριο» έχει κερδίσει το βραβείο του καλύτερου ολλανδικού θεατρικού έργου που ανέβηκε την περίοδο 2009-2010. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, έχει κάνει μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία και στην Αυστρία.

«Αυτός» και «Αυτή», δυο ανώνυμοι απλοί άνθρωποι, έρχονται αντιμέτωποι με ένα απρόοπτο της ζωής. Της ζωής, που, κατά τη συγγραφέα, «είναι σαν να πηδάς από αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο». Οι δύο ήρωες του έργου προσπαθούν να διαχειριστούν μια οδυνηρή απώλεια και να βρουν έναν τρόπο να συμφιλιωθούν με την καινούργια πραγματικότητα που τους έχει επιφυλάξει η ζωή. Μπορεί κανείς πραγματικά να ξεχάσει; Πώς μπορεί κανείς να αντέξει τον πόνο; Μπορούμε να αποδεχτούμε πραγματικά την αλλαγή;

Info:

Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Σάββατο και Κυριακή στις 21.00- Κανονικό εισιτήριο 13 ευρώ.

Σκύλος με σπίτι (Σαββατοκύριακο)

skylos.jpg

Μπορεί μια γάτα να γίνει φίλη με έναν σκύλο;
Πόσα μπορείς να καταφέρεις με μια δυνατή φιλία;
Είναι η αγάπη αρκετή για να αλλάξει τον κόσμο;

Το συμβολικό παραμύθι με τα χιλιάδες αντίτυπα από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, «Σκύλος με Σπίτι» της βραβευμένης συγγραφέως παιδικών και εφηβικών βιβλίων, Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη (ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ), έπειτα από δύο χρόνια επιτυχίας στην Αθήνα και επίκαιρο όσο ποτέ, παρουσιάζεται στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ για λίγες μόνο παραστάσεις.

Info:

Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ, Τσιμισκή)

Σάββατο 29 Απριλίου στις 17.00
Κυριακή 30 Απριλίου στις 11.30

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ για τα παιδιά & 8 ευρώ για γονείς & πολύτεκνους

Ασκητική (Σαββατοκύριακο)

askhtikh.jpg

Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η “Ασκητική” είναι μια Κραυγή και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης.

Info:

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»

Σάββατο 29 Απριλίου στις 21.00 και Κυριακή 30Απριλίου στις 19.00.

Γενική είσοδος: 10€

Φιλιώ Χαϊδεμένου (Σαββατοκύριακο)

filiw 2.jpg

Η σημαντική πορεία της γυναίκας με το όνομα Φιλιώ, αυτής της εμβληματικής προσωπικότητας της Μικράς Ασίας, έγινε η αφορμή να γεννηθεί το θεατρικό έργο που εξιστορεί τη ζωή της, βασισμένη στις προσωπικές της μαρτυρίες.

Πέρα από την προσωπική ιστορία αυτής της σημαντικής προσωπικότητας, η δύναμη της θέλησης και ο αγώνας της για επιβίωση μέσα σε ένα ολόκληρο αιώνα συνιστά ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης.

Το θεατρόφιλο κοινό της Β. Ελλάδας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη μοναδική Δέσποινα Μπεμπεδέλη, τον Ζαχαρία Καρούνη και τέσσερις εξαίρετους ηθοποιούς από Παρασκευή 21/4 έως Κυριακή 30/4 στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Η παράσταση περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της αλλά και μουσική και τραγούδια που έγραψε ο Ζαχαρίας Καρούνης ειδικά για την «Φιλιώ Χαϊδεμένου» σε στίχους Χρήστου Παπαδόπουλου.

Info:

Θέατρο Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25-27

Σάββατο 29/4, Κυριακή 30/4, ώρα 21.00

Τιμές εισιτηρίων

Πλατεία Α ζώνη: 18 ευρώ,
Πλατεία Β ζώνη: 15 ευρώ
και 10 ευρώ (εξώστης, φοιτητές, άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες)

Απογευματινές:
15 ευρώ γενική είσοδος,
10 ευρώ (άνεργοι, γκρουπ πάνω από 20 άτομα και εξώστης)
8 θέσεις για καροτσάκια 10 ευρώ

Εκκλησιάζοντες (Κυριακή)

ekklhsiazontes.png

Η εταιρία θεάτρου mermiξ παρουσιάζει μία κωμωδία των Μιχάλη Δαρνάκη και Μαρίας Λαφτσίδου.

Πρόκειται για μια σύγχρονη κωμωδία, με απρόσμενη πλοκή, σατιρικό κείμενο και καταιγιστικό ρυθμό λόγου και κίνησης. Με έντονη χιουμοριστική διάθεση μας μεταφέρει τα κακώς κείμενα της σημερινής πραγματικότητας. Είναι ένα έργο που θα μας διασκεδάσει και θα μας προβληματίσει.

 “Και είπε ο Θεός: Ας κάνουμε τον άνθρωπο, ο οποίος υπήρξε το τελευταίο και το τελειότερο δημιούργημα Του. Κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση Του…”

Ελλάδα, 2017

Ένα Μοναστήρι- πλυντήριο σκανδάλων, στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους. Εκκλησία, Πολιτική και Δημοσιογραφία, τρεις δυνάμεις που αν ενωθούν μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.
“Έπειτα από αυτό, ο Θεός είδε καθετί που είχε κάνει – και ήταν πολύ καλό. Και έγινε βράδυ και έγινε πρωί, έκτη ημέρα.”

«Εκκλησιάζοντες».

Info:

Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ- Τσιμισκή)

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: 27-28-30/4 2017 στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (Γενική Είσοδος), 8 ευρώ (Φοιτητές, ΑμεΑ, Άνω των 65, Ανέργων), 5 ευρώ (Ατέλειες ΣΕΗ – ΕΣΗΕΜΘ), Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια

Ο Θεός της σφαγής (Σαββατοκύριακο)

markoylakhs.jpg

Η μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία «Ο Θεός της Σφαγής» της Γιασμίνα Ρεζά, ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων!

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Στεφανία Γουλιώτη, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η Λουκία Μιχαλοπούλου συναντιούνται ξανά στην εξαιρετική και πολυβραβευμένη κοινωνική κωμωδία που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, δίνοντας το δικό της στίγμα στη θεατρική Αθήνα.

Το έργο

Δύο εντεκάχρονα αγόρια τσακώνονται στο πάρκο και το αποτέλεσμα του καβγά τους είναι μώλωπες, σκισμένα χείλη και δυο κατεστραμμένα δόντια. Οι γονείς του θύματος καλούν τους γονείς του θύτη στο σπίτι τους. Τέσσερεις ενήλικες, καλλιεργημένοι και πολιτισμένοι, συζητούν το πρόβλημα κι αναζητούν ευγενικά μια λύση. Λίγη ώρα μετά, τους βρίσκουμε να συμπεριφέρονται πιο ανώριμα και βάρβαρα από τα παιδιά τους. Τα ζευγάρια επιτίθενται το ένα στο άλλο, οι γυναίκες στους άνδρες, οι άνδρες στις γυναίκες, ώσπου στο τέλος είναι όλοι εναντίον όλων. Ο Θεός της Σφαγής εμφανίζεται, ένα χάμστερ εξαφανίζεται, και κάθε ενήλικη, πολιτισμένη συμπεριφορά δίνει τη θέση της στον ανήλικο εαυτό και στα ζωώδη ένστικτα που οι τέσσερις ήρωες κρύβουν μέσα τους.

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειο, Εθν. Αμύνης 2

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 ΜΑΪΟΥ

Σάββατο 29/4 : 7.00 μμ & 9.15 μμ
Κυριακή 30/4 : 7.00 μμ & 9.15 μμ

Τιμές εισιτηρίων : 20 €, 15 € φοιτητικό – μαθητικό

Μάνα θα πάω στο Hollywood (Σαββατοκύριακο)

hollywood.jpg

Η επίκαιρη και μοναδική κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου με τίτλο «Μάνα θα πάω στο Hollywood» έρχεται στην Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Κολοσσαίον, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και Δήμητρας Παπαδοπούλου. Έρχεται για να μας θυμίσει ότι ακόμα και στα πιο δύσκολα ο Έλληνας ψάχνει να εφεύρει λύσεις για να επιβιώσει και να απογειωθεί!

Μια σύγχρονη κοινωνική καταγραφή, δοσμένη με τον κωμικοτραγικό τρόπο που μόνο η Δήμητρα Παπαδοπούλου μπορεί να περιγράψει τόσο γλαφυρά, μας μεταφέρει στην Αθήνα του σήμερα, όπου ο Έλληνας φοβάται ότι μπορεί να αποτύχει σε ό,τι ονειρευτεί. Ακραίες συμπεριφορές και βίαια ξεσπάσματα κατακλύζουν την καθημερινότητα μέσα στην απόγνωση μας. Αλλά το χιούμορ και το γέλιο πάντα βρίσκουν τρόπο να μας δείξουν την αλήθεια αλλά και τη λύση, που συχνά είναι μπροστά στα μάτια μας και σπάνια μπορούμε να δούμε!

Info:

Θέατρο Κολοσσαίον, Β. Όλγας 150
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη στις 21:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 19:00

12 Ένορκοι (Σαββατοκύριακο)

12 enorkoi.jpg

Η A PRIORI παρουσιάζει για 3η χρονιά, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, μία από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της έβδομης τέχνης και μεταφέρει τους “12 Angry Men” σε μια «θεατρική» αίθουσα ενόρκων.

Η παράσταση έρχεται για δεύτερη φορά στην Θεσσαλονίκη, μετατρέπει το θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ σε δικαστικό μέγαρο και θέτει ξανά το κοινό της συμπρωτεύουσας στη δύσκολη θέση του 13ου ενόρκου!

Υπόθεση

Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι δεκαέξι χρόνων κατηγορείται για φόνο. 12 ένορκοι συνεδριάζουν για το αν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή, αντικατοπτρίζοντας τις -δυστυχώς διαχρονικές- προκαταλήψεις της κοινωνίας μας, μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται «βίαια» μπροστά στα μάτια μας. Οι 12 άντρες κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, άλλοτε ταυτίζονται και άλλοτε συγκρούονται. Έχουν κληθεί να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας το βάρος της ευθύνης που φέρνει η κάθε τους απόφαση.

Info:

Θέατρο Εγνατία, Π. Ιωακείμ 1 (όπισθεν Ι.Ν. Αγ. Σοφίας)

Σάββατο 29/04 στις 18.30 και στις 21.30
Κυριακή 30/04 στις 18.30 και στις 21.30

Εισιτήρια: 18€ , 15€ (προπώληση εως 18/04), 12€ (φοιτητές-άνεργοι)

Στα μουσικά παράλια του Αιγαίου (Σάββατο)

Moysika.jpg

Χίλια μύρια μουσικά κύματα θα μας μεταφέρουν στα μικρασιατικά παράλια με τη μουσική και τα τραγούδια που αγαπάμε.

Από τη Σμύρνη στον Βόσπορο και στην Κωνσταντινούπολη και πίσω στη Θεσσαλονίκη, το ταξίδι στις μουσικές παραδόσεις και τα ακούσματα της Ανατολής, το πάντρεμα του χθες και του σήμερα θα μας παρασύρουν με τη μυσταγωγία και την ατμοσφαιρικότητά τους.

Ευτυχείς συνταξιδιώτες ο συνθέτης και τραγουδοποιός Κώστας Φαλκώνης και η φωνή της “Πολίτικης Κουζίνας” Dilec Koc. Μαζί τους ο διεθνούς φήμης σολίστ και συνθέτης Μάνος Αχαλινωτόπουλος και ο Χρήστος Χαλκιάς.

Infο:

Θέατρο Βεργίνα, Regency Casino

Σάββατο: 21:45- Τιμή: από 12€

Συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στο Καζίνο και ένα ποτό.

Πληροφορίες στο 2310 491 234.

Ο Βασίλης Πρατσινάκης στη Μαύρη Τρύπα (Σάββατο)

Pratsinakhs.jpg

Ο Βασίλης Πρατσινάκης επιστρέφει το Σάββατο 29 Απριλίου για μια εμφάνιση στη μουσική σκηνή Μαύρη Τρύπα, στα Λαδάδικα. Μαζι του οι μουσικοί, Γιάννης Φιλιππουπολίτης στο πιάνο, Αντώνης Κουμανδράκης στην κιθάρα και ο Γιώργος Φακαλής στο μπουζούκι

Ο Βασίλης μέσα από γνωστές μελωδίες, ήχους και τραγούδια που σιγοτραγουδήσαμε, που μεγαλώσαμε μαζί τους, που γελάσαμε, που κλάψαμε, που πονέσαμε, σ ένα πρόγραμμα με έντεχνα, λαικα αλλά Κρητικα τραγούδια πρόγραμμα που συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε πριν 30 χρόνια σε μουσικές σκηνές της πόλης της Θεσσαλονίκης (ΜΥΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΠΛΑΤΩ, ΒΑΡΔΙΑ, ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ) και φέτος με την αγάπη και το μεράκι στο τραγούδι και στη μουσική.

Ιnfo:

Προσέλευση: 22:00- Ωρα έναρξης 23.00

Ζωντανή Μαύρη Τρύπα, Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα

Τηλ κρατήσεων: 2310510081

Ελένη Τσαλιγοπούλου και bogaz musique (Σάββατο)

tsalig.jpg

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι bogaz musique παραμένουν στην ιστορική «Βεντέτα» και παρουσιάζουν τη νέα τους παράσταση, που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και θεωρήθηκε ως ένα από τα καλύτερα προγράμματα της χρονιάς!

Bogaz Ήχος: Με την αυθεντική ατμόσφαιρα και τη μαγεία ενός post μικρασιάτικου πάλκου, προσαρμοσμένου στα ηχητικά δεδομένα και τις προκλήσεις της νέας εποχής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι bogaz musique στήνουν μία υπέροχη μουσική γιορτή, γεμάτη από πολύτιμα τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό, τραγούδια μεγάλων δημιουργών, σύγχρονα και κλασσικά, αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια από το νέο album της Ελένης και των bogaz που ήδη έχουν προκαλέσει αίσθηση.

Info:

Σάββατο 29 Απριλίου

ΒENTETA Live stage: Εθνικής Αμύνης 3
Ώρα έναρξης:22:30
Εισιτήριο: 12 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 234973

Ο Κωνσταντίνος Γαλανός στο Room 63 (Σάββατο)

galanos.jpg

Tο Room 63, το αγαπημένο δωμάτιο της πόλης, παρουσιάζει τον Κωνσταντίνο Γαλανό σε ένα πρόγραμμα έκπληξη. Μαζί του ο Χρήστος Καλιατσάς και η Βίβιαν Νικολαίδη! Guest Dj : Anestis Menexes

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο το party στο κέντρο της πόλης είναι Room 63.

Info:

Room63
Λ. Νίκης 63 
Κρατήσεις : 2310254560

Γιασεμής- Κολέτσα- Ανδρουλάκης στα Μαμούνια Live

koletsa.jpg

Γιώργος Γιασεμής, Χριστίνα Κολέτσα και Χρήστος Ανδρουλάκης σας περιμένουν στα Μαμούνια Live, για ένα υπέροχο βράδυ με πολύ χορό. Με αγαπημένες επιτυχίες γνωστών συνθετών αλλά και κομμάτια από την προσωπική τους δισκογραφία. 

Info:

26ης Οκτωβρίου 58, Βίλκα.

Τηλέφωνο κρατήσεων : 2310 557000

Γιώργος Μαζωνάκης και Μαλού στο Stage Live

mazo.jpg

Ο Γιώργος Μαζωνάκης, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από τις live σκηνές της πόλης, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, σε έναν χώρο που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά, το Stage Live.

Ο μοναδικός Έλληνας performer, συνδυάζοντας τις ερμηνευτικές του επιδόσεις με την ξεχωριστή σκηνική του παρουσία, μας προσκαλεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο σε ένα πραγματικό party μέχρι το ξημέρωμα.

Μαζί του η Mαλού, το πιο φρέσκο πρόσωπο της ελληνικής δισκογραφίας, που μετά τις σαρωτικές επιτυχίες της «Μια φορά στο τόσο», «Τους είπες πως» και «Δες με», επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουριο τραγούδι της «Ώρα να γυρίσεις», δια χειρός Γιώργου Σαμπάνη και Ελένης Γιαννατσούλια.

Info:

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο
Stage Live (26ης Οκτωβρίου 27)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 566768

Βασίλης Καρράς- Νότης Σφακιανάκης στην Πύλη Αξιού (Σάββατο)

sfakianakhs karras.jpg

Το πολυσυζητημένο σχήμα, μετά την ολοκλήρωση των επιτυχημένων εμφανίσεών του στην Αθήνα, μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, Βασίλης Καρράς και Νότης Σφακιανάκης ερμηνεύουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια στην Πύλη Αξιού.

Το δικό τους μότο ” Περπατάμε Παράλληλα απο τον Βορρά μέχρι το Νότο” θα έχει έναν και μοναδικό στόχο. Να περάσει καλά ο κόσμος.

Info:

Πύλη Αξιού, Ανδρέα Γεωργίου 6 (Σφαγεία)

*Απλή Φιάλη: 170€

*Τιμή φιάλης για φοιτητές/άνεργους: 150€ / 6 άτομα

Κρατήσεις: 2310 553158

Πολύχρωμες Κυριακές στo Hola Mexicana (Κυριακή)

hh.jpg

Παιχνίδια, χειροτεχνίες και εκπλήξεις για τους μικρούς μας ήρωες από την Χώρα των Μάγιας & Αζτέκων.

Για 4 Κυριακές από 2 ώρες, εκπρόσωποι από την Ισπανο- ελληνική Ένωση Γλώσσας και Πολιτισμού θα μιλήσουν με παιδιά ηλικίας 7-10 και για μια Κυριακή με παιδιά 4 -6 ετών και θα κάνουν μαζί τους παιχνίδια και χειροτεχνίες με στόχο να γνωρίσουν τους ιθαγενείς και πολιτισμούς του Μεξικού.

Η είσοδος ελεύθερη μετά από δήλωση στο fb: Ηola Mexicana είτε στο 2310240700

Info:

30 Απριλίου & 7, 14, 21 Μαϊου στις 10.30
Hola Mexicana, Κούσκουρα 6, Κέντρο Θεσσαλονίκης

«Ο ποντικός και η θυγατέρα του» από το Κουκλοθέατρο Χριστίνας Μπήτιου (ΧΑΝΘ)

Kk.jpg

Μια φορά ήταν ένας ποντικός ο Φανφάρας κι είχε μια θυγατέρα την Ποντικοπιπίτσα που ήταν πολύ όμορφη. Ήθελε να την παντρέψει αλλά δεν ήθελε να τη δώσει σε ποντικό…. Αλλά η ποντικοπιπίτσα αγαπούσε ένα φτωχό και ταπεινό ποντικάκο, τον Ποντικολιμούρη. Μάταια ο Φανφάρας έψαχνε για τον δυνατότερο στην πλάση, τον Ήλιο, ή το Σύννεφο, ή τον Αέρα ή τον Πύργο. Όμως κανείς από αυτούς, ούτε ο Ήλιος, ούτε το Σύννεφο, ούτε ο Αέρας, ούτε το Κάστρο ήθελε για γυναίκα του την Ποντικοπιπίτσα. Τελικά τι απέγινε? Τα κατάφεραν η Ποντικοπιπίτσα και ο Ποντικολιμούρης να πείσουν τον Φανφάρα ότι η αγάπη φωλιάζει στις καρδιές μας και όχι στα παλάτια?

Info:

Κάθε Κυριακή του Aπριλίου (εκτός της Κυριακής του Πάσχα) στις 12.00
Πλατεία ΧΑΝΘ- (εντός του κτιρίου της ΧΑΝΘ)
Είσοδος 6 ευρώ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.