Ειδική προβολή της πολυσυζητημένης νέας εκδοχής του Joker του Τοντ Φίλιπς με τον σπουδαίο Χοακίν Φίνιξ θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Ολύμπιον.

Μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις για τους θαυμαστές του εμβληματικού underground ήρωα της Γκόθαμ, με παράλληλα event και εκπλήξεις, που θα προηγηθούν της προβολής.

Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς / Todd Phillips. Σενάριο: Todd Phillips, Scott Silver. Με τους: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz. Έγχρωμη, 122΄.

Υπόθεση: Πάντα μόνος ανάμεσα στο πλήθος, ο Άρθουρ Φλεκ (Χοακίν Φίνιξ) αναζητά να συνδεθεί. Καθώς περιφέρεται στην εχθρική Γκόθαμ, ο Άρθουρ φοράει δύο μάσκες. Τη μία τη βάφει ο ίδιος στο πρόσωπο του κάθε πρωί που δουλεύει ως κλόουν. Τη δεύτερη δεν μπορεί να τη βγάλει ποτέ. Είναι η μεταμφίεση που κρύβει τη μάταιη προσπάθεια του να γίνει μέρος του κόσμου γύρω του και όχι απλώς ένας καταπατημένος άντρας. Ορφανός από πατέρα, ο Άρθουρ έχει μία αδύναμη μητέρα, που τον φωνάζει Happy, το παρατσούκλι που του καλλιεργεί ένα μόνιμο, σπασμωδικό χαμόγελο για να κρύψει τον πόνο μέσα του. Αλλά, κάθε φορά που τον περιγελούν, αυτός ο κοινωνικά απόβλητος άντρας εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο.

Ο Joker του σπουδαίου και τρεις φορές υποψήφιου για Όσκαρ πρωταγωνιστή Χοακίν Φίνιξ και του ευφυούς δημιουργού Τοντ Φίλιπς απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, κατοχυρώνοντας μία θέση στην οσκαρική κούρσα.

INFO

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Κινηματογράφος Ολύμπον
Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη

Event
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 στις 21:00
SpecialScreening: Joker
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 στις 22:00
Έναρξης προπώλησης εισιτηρίων: Πέμπτη 26/9

Τηλ: 231 037 8400