Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στη Θεσσαλονίκη

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Τέσσερις νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα στους κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας.

Πρεμιέρα κάνει σήμερα η νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη του «Whiplash» και του «La La Land», «First Man», η οποία αποτελεί ένα συγκινητικό biopic του αστροναύτη Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στη Σελήνη, στις 20 Ιουλίου του 1969.

Ακόμα από σήμερα μπορείτε να δείτε το “Δύσκολες Ώρες στο Ελ Ροαγιάλ“, το οποίο αποτελείτε από ένα καστ πολλών αστέρων, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Κρις Χέμσγουορθ, Τζον Χαμ, Ντακότα Τζόνσον, Τζέφ Μπρίτζες και Σίνθια Ερίβο.

Στο “Ένστικτο της Επιβίωσης“, κεντρικός χαρακτήρας είναι ο Μάτι, ένας παγκόσμιος πρωταθλητής μεσαίας κατηγορίας του μποξ, που καταρρέει μετά την κατάκτηση του τίτλου και αμέσως πρέπει να παλέψει για να κατακτήσει ξανά την ομιλία, την κίνηση και τη μνήμη του.

Τέλος από σήμερα μπορείτε να δείτε στη μεγάλη οθόνη το Pepermint, με την Τζένιφερ Γκάρνερ, στο ρόλος της Ράιλι Νορθ, η οποία μετά τη δολοφονία του συζύγου της και της κόρης της, επιστρέφει μεταμορφωμένη από συνηθισμένη γυναίκα σε αδίστακτη τιμωρό.

Ο Πρώτος Άνθρωπος – First Man

ferst-1.jpg

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το φιλμ ακολουθεί την πορεία του Άρμστρονγκ από το 1961 έως το 1969, την περίοδο δηλαδή που η NASA προετοίμαζε πυρετωδώς το θρυλικό διαστημικό της πρόγραμμα, ώστε να στείλει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Ο αγώνας αυτός οδήγησε σε μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και σπουδαίες αποστολές στην ιστορία της ανθρωπότητας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΝΤΕΜΙΑΝ ΣΑΖΕΛ

Σενάριο: ΤΖΟΣ ΣΙΝΓΚΕΡ

Ηθοποιοί: ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΑΜΠΟΤ, ΚΛΕΡ ΦΟΪ, ΡΑΪΑΝ ΓΚΟΣΛΙΝΓΚ, ΚΑΪΛ ΤΣΑΝΤΛΕΡ

Διάρκεια: 141 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

Χρονολογία παραγωγής: 2018

Είδος ταινίας: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

Bad Times at the El Royale – Δύσκολες Ώρες στο Ελ Ροαγιάλ

tata.jpg

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Επτά άγνωστοι, ο καθένας με ένα κρυμμένο μυστικό, συναντιούνται στο Ελ Ροαγιάλ της Λίμνης Τάχο, ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο με σκοτεινό παρελθόν. Κατά τη διάρκεια μιας μοιραίας νύχτας, όλοι θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία για λύτρωση… πριν όλα πάνε κατά διαόλου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΝΤΡΟΥ ΓΚΟΝΤΑΡΝΤ

Σενάριο: ΝΤΡΟΥ ΓΚΟΝΤΑΡΝΤ

Ηθοποιοί: ΤΖΟΝ ΧΑΜ, ΚΡΙΣ ΧΕΜΣΓΟΥΟΡΘ, ΝΙΚ ΟΦΕΡΜΑΝ, ΝΤΑΚΟΤΑ ΤΖΟΝΣΟΝ, ΤΖΕΦ ΜΠΡΙΤΖΕΣ, ΛΙΟΥΙΣ ΠΟΥΛΜΑΝ, ΣΙΝΘΙΑ ΕΡΙΒΟ, ΚΕΪΛΙ ΣΠΕΝΙ

Διάρκεια: 141 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

Χρονολογία παραγωγής: 2018

Είδος ταινίας: ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

Journeyman – Το Ένστικτο της Επιβίωσης

bpxo.jpg

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Μάτι Μπέρτον είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στο μποξ. Πλησιάζοντας το τέλος της καριέρας του, θέλει να βγάλει χρήματα για να εξασφαλίσει μια άνετη ζωή στη σύζυγό του Έμμα και στην μικρή του κόρη Μία. Κατά τη διάρκεια ενός πολύωρου αγώνα, ο Μάτι τραυματίζεται σοβαρά και πέφτει σε κώμα. Όταν ξυπνά, ξεκινά ο πραγματικός αγώνας καθώς ο Μάτι που έχει χάσει τη μνήμη του, καλείται να ενώσει το παζλ της διαλυμένης ζωής του κομμάτι-κομμάτι. Μια όμορφη και δυνατή ιστορία για την απώλεια και τελικά τη νίκη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΠΑΝΤΙ ΚΟΝΣΙΝΤΑΪΝ

Σενάριο: ΠΑΝΤΙ ΚΟΝΣΙΝΤΑΪΝ

Ηθοποιοί: ΠΑΝΤΙ ΚΟΝΣΙΝΤΑΪΝ, ΤΖΟΝΤΙ ΓΟΥΙΤΑΚΕΡ

Διάρκεια: 92 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

Χρονολογία παραγωγής: 2017

Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑ

Χώρα παραγωγής: ΑΓΓΛΙΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

Peppermint

fafa.jpg

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Ράιλι Νορθ (Τζένιφερ Γκάρνερ) είχε μία ευτυχισμένη και χωρίς εκπλήξεις ζωή με τον σύζυγο και τη 10χρονη κόρη τους. Όμως τα μπλεξίματα του συζύγου με το καρτέλ οδηγούν στη βάναυση επίθεση εναντίον της οικογένειας. Η Ράιλι ξυπνάει από κώμα και ανακαλύπτει ότι κόρη και πατέρας έχουν πέσει θύματα δολοφονίας. Το σύστημα αποδεικνύεται διεφθαρμένο και οι δολοφόνοι αθωώνονται. Για να αποδώσει δικαιοσύνη, η Ράιλι απομονώνεται για χρόνια μέχρι που επιστρέφει μεταμορφωμένη από συνηθισμένη γυναίκα σε αδίστακτη τιμωρό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΠΙΕΡ ΜΟΡΕΛ

Σενάριο: ΤΣΑΝΤ ΤΖΟΝ

Ηθοποιοί: ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΓΚΑΡΝΕΡ, ΤΖΟΝ ΟΡΤΙΖ, ΤΖΟΝ ΓΚΑΛΑΧΕΡ ΤΖΟΥΝΙΟΡ, ΧΟΥΑΝ ΠΑΜΠΛΟ ΡΑΜΠΑ, ΑΝΙ ΙΛΟΝΖΕΖ, ΤΖΕΦ ΧΕΦΝΕΡ, ΠΕΛ ΤΖΕΪΜΣ

Διάρκεια: 101 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

Χρονολογία παραγωγής: 2018

Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.