Μία ομάδα κινηματογραφιστών από τη Θεσσαλονίκη, γύρισε στην πόλη το Met@slash. Μία ταινία μικρού μήκους η οποία στέλνει το δικό της μήνυμα για τους κίνδυνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.

Η ιστορία διαδραματίζεται Παρασκευή βράδυ, όπου ένα έφηβο αγόρι είναι μόνο στο σπίτι και σερφάρει στο ίντερνετ. Ένας δολοφόνος είναι ελεύθερος. Το αγόρι θα επιβιώσει;

Το να κοινοποιούμε – ηθελημένα ή άθελά μας – την τοποθεσία μας μέσω του κινητού είναι κάτι που υπάρχει στην καθημερινότητά μας. Socialmedia, εφαρμογές προστασίας κλοπής κινητού ή ακόμη και περίπλοκες ρυθμίσεις της συσκευής καταγράφουν κάθε μας βήμα. Η πλοκή της ταινίας προειδοποιεί το κοινό για τους εν λόγω κίνδυνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο. Ο κύριος χαρακτήρας είναι ένα αγόρι, το οποίο, αφού έχει κοινοποιήσει την τοποθεσία του κινητού του στο διαδίκτυο, γίνεται θύμα ενός δολοφόνου, ο οποίος χρησιμοποιεί το χαμένο κινητό τηλέφωνο προς όφελός του.

Πέρα από το σημαντικό μήνυμα που περνάει στο κοινό του, τo Met@slash δημιουργεί και έναν αυτοαναφορικό τόνο ως προς το είδος των ταινιών τρόμου μέσα από μία πληθώρα αναφορών σε άλλες ταινίες του είδους που εντοπίζονται κατά τη διάρκεια της ταινίας. Η παρακολούθηση της ταινίας δημιουργεί μια διαδραστική σχέση με το κοινό, αφού οι θεατές μπορούν να εντοπίσουν πάνω από 50 αναφορές σε διάσημες ταινίες τρόμου όπως η Λάμψη, Παρασκευή και 13, Halloween κ.α.!

Τέλος, στην ελληνική ταινία παίζει και ο Αμερικάνος ηθοποιός Nathan Baesel, γνωστός από την ταινία τρόμου Behind the Mask: The Riseof Leslie Vernon, μία από τις πιο σημαντικές σύγχρονες ταινίες slasher.

Την σκηνοθεσία και παραγωγή της ταινίας υπογράφουν οι Σωτήρης Πετρίδης και ο Δημήτρης Τσακαλέας.

Ολόκληρη η ταινία: