Τα καλύτερα σημεία για καφέ, ποτό και φαγητό κοντά στις αίθουσες του 20ού ΦΝΘ

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Άνοιξε χθες η  αυλαία του επετειακού 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας αλλά και αυτές του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης και Σταύρος Τορνές, ανοίγουν για το κοινό, προβάλλοντας ξεχωριστά ντοκιμαντέρ.

Κοντά στις αίθουσες του Φεστιβάλ, λειτουργούν πάρα πολλά καταστήματα, τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε για καφέ ή ποτό καθώς και εστιατόρια στα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε εκλεκτές γεύσεις, πριν ή μετά τις προβολές.

Το Thestival επέλεξε μερικά από τα καλύτερα σημεία για καφέ, ποτό ή φαγητό κοντά στις αίθουσες του 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και σας τα παρουσιάζει:

Kitchenbar

kits-33.png

kits-2.png

Εδώ και χρόνια αποτελεί ένα από τα hotspot της Θεσσαλονίκη, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης, την Α΄ προβλήτα του λιμανιού.

Με εκπληκτική θέα στον Θερμαϊκό κόλπο και την παραλιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης μπορείτε να απολαύσετε  το φαγητό ή ποτό μετά το ντοκιμαντέρ της επιλογής σας.

Πληροφορίες:

Οδός: B΄αποθήκη – Α’ προβλήτα λιμάνι Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 231 050 2241

FB: Kitchenbar Thessaloniki

Ουζερί Αγορά

ag-2.png

agor-3.png

Το “Αγορά” είναι από τα πιο παλιά και γνωστά ουζερί στη Θεσσαλονίκη.

Εκλεκτό φαγητό και αλλά και εκλεκτή πελατεία καθώς το επισκέπτονται συχνά πυκνά γνωστά πρόσωπα και ονόματα της πόλης.

Όμορφο διακόσμηση και μουσική, λαχταριστά πιάτα ιδανικά για όσους επιθυμούν ουζοκατάνυξη ή τσιπουροκατάσταση.

Πέρα από τις δύο σάλες με τραπεζοκαθίσματα, έχει δημιουργηθεί και ένας χώρος με μπαρ όπου μπορείτε να απολαύσετε ουζομεζέδες (2€/πιάτο) και ουζάκι ή κρασί (1€/ποτήρι).

Πληροφορίες:

Οδός: Καποδιστρίου 5 και I. Δραγούμη

Τηλέφωνο: 2310532428

FB: Ουζερί Αγορά

Koyote

koy-1.png

koy-2.png

To Koyote στην οδό Βογατσικού προσφέρεται για όλες τις ώρες της ημέρας. Μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας το πρωί, αργότερα να πιείτε το κρασί σας συνοδεία καλού φαγητού και το βράδυ το ποτό ή το κοκτέιλ σας.

Πολύ όμορφος χώρος και ευγενικό προσωπικό.

Πληροφορίες

Οδός Βογατσικού 12

Τηλέφωνο: 2310 261292

FB: Koyote

Ακαδημία

akd-1.png

akd-2.png

Πάντρεψαν τις γεύσεις με την τέχνη και τα κατάφεραν.

Οι δημιουργοί της Ακαδημίας έφτιαξαν ένα ζεστό χώρο, με επίπλωση παλιάς εποχής και με έργα τέχνης κορυφαίων καλλιτεχνών να διακοσμούν τον χώρο.

Οι επισκέπτες του εστιατορίου θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν νόστιμα πιάτα και παραδοσιακή κουζίνα με μεσογειακό ύφος.

Στο εστιατόριο διοργανώνονται μουσικές και θεατρικές βραδιές, ενώ συχνά φιλοξενούνται εικαστικές εκθέσεις διαφόρων καλλιτεχνών.

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 231 052 1803

Οδός: Αγίου Μηνά 3

FB: Akadimia restaurant

Ύψιλον

YPS-1.png

YPS-2.png

Νέα πνοή στον τομέα της εστίασης στη Θεσσαλονίκη έφερε το “Υψιλον”, ένας πανέμορφος χώρος που δημιουργήθηκε με μεράκι σε ένα παλιό νεοκλασικό στην οδό Εδέσσης, στα Άνω Λαδάδικα.

Στα 150 χρόνια ζωής του ο χώρος έχει διατεθεί για πολλές χρήσεις. Σε αυτές προστέθηκε το Ύψιλον το φαγητό, ο καφές, το μπαρ, ένα πωλητήριο και τα working spaces του 1ου ορόφου.

Το “Ύψιλον”  στεγάζεται στο νεοκλασικό Κύρτση στην οδό Εδέσσης 5 και μπορείτε να το επισκεφθείτε για καφέ, ποτό αλλά και εξαιρετικό φαγητό.

Πληροφορίες

Οδός: Εδέσσης 5

Τηλέφωνο: 697 336 7744

FB: Ypsilon

Cosmopolitan

cosm-1.png

cosm-2.png

Το Cosmopolitan premium bar & restaurant είναι από τα νέα στέκια της πόλης και έχει δώσει νέο «αέρα» στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο σαλόνι που είναι στημένο σε εξωτερικό χώρο στην όμορφη πλατεία μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ας συνοδεία πρωϊνού ή brunch, ενώ αργότερα το μεσημέρι μπορείτε να δοκιμάσετε την ευρωπαϊκή κουζίνα του Cosmopolitan.

Ιδανική επιλογή για το σούρουπο αποτελεί το εξωτερικό μπαρ, όπου μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου μέχρι αργά το βράδυ.

Πληροφορίες:

Οδός: Αριστοτέλους 1

Τηλέφωνο: 231 600 7575

FB: Cosmopolitan

Σάρωθρον

sar-1.png

sar-3.png

 

Εδώ και χρόνια το Σάρωθρον αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές, όσων επιθυμούν να πιουν το ποτό τους, συνοδεία καλής μουσικής.

Στην οδό Κατούνη και τα Λαδάδικα γεμίζει ασφυκτικά από κόσμο. Στον κάτω όροφο υπάρχουν μόνο στον επάνω όροφο υπάρχουν τραπεζάκια με θέα το πλακόστρωτο και τα διατηρητέα κτίρια.

Μία πολύ καλή επιλογή μετά από βραδινή προβολή στο Φεστιβάλ.

Πληροφορίες

Οδός: Κατούνη 17

Τηλέφωνο: 2310 538282

FB: Σάρωθρον

Red Rose

redr-1.png

redr-2.png

To Red Rose Bar σας περιμένει στη στοά Βενιζέλου, στην οδό Ρογκότη, για καφέ από το πρωί, φαγητό, snacks, burger και σαλάτες για όλες τις ώρες.

Το βράδυ σας προσφέρει την ιδανική ατμόσφαιρα ενός κλασσικού bar, όπου μπορείτε να απολαύσετε το κρασί ή το ποτό σας.

Πληροφορίες

Οδός: Ρογκότη 4

Τηλέφωνο: 231 026 1999

FB: Red Rose

Paraty & Loft

para-1.png

parat.png

Ένας από τους πιο όμορφους χώρους της πόλης που η διακόσμηση του, το κάνει να ξεχωρίζει.

Πήρε το όνομα του από το ομώνυμο χωριό της Βραζιλίας και σε αυτό μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας από το πρωί, να επιλέξετε το κρασί σας από την πλούσια wine list, αλλά να πιείτε το κοκτέιλ ή το ποτό σας.

Πληροφορίες

Οδός: Πίνδου 8

Τηλέφωνο: 231 052 2403

FB: Paraty & Loft

Oberon

ober-1.png

ober-2.png

Στη Λεωφόρο Νίκης, με θέα στον Θερμαϊκό, τo Oberon  είναι η «νέα είσοδος» στη Θεσσαλονίκη.

Στο Oberon μπορείτε να απολαύσετε ποιοτικό καφέ. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα ροφήματα ενώ δεν περνούν απαρατήρητες οι ολοκληρωμένες επιλογές για πρωινό ή ένα γευστικό σνακ για να τα συνοδεύσετε.

Επίσης, διαθέτει ένα ολοκληρωμένο μενού και σας προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε το γεύμα ή το δείπνο με τους φίλους σας με νόστιμες προτάσεις και συνδυασμούς υλικών που θα σας ικανοποιήσουν απόλυτα.

Πληροφορίες

Οδός: Λεωφόρος Νίκης 13

Τηλέφωνο: 2310 500 9269

FB: Oberon

Αγιολί

agiol-1.png

agiol-2.png

Αν θέλετε να πιείτε τσιπουράκι και να φάτε γευστικούς μεζέδες, με θέα τον Θερμαϊκό, τότε θα πρέπει σίγουρα να επισκεφθείτε το «Αγιολί», στη Λεωφόρο Νίκης.

Μέχρι τον Μάρτιο του 2012 το εστιατόριο Αγιολί στεγαζόταν στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο ισόγειο του Ηλέκτρα Παλλάς. Από εκεί, το Αγιολί πέταξε και πήγε Παραλία, προσφέροντας μέχρι σήμερα εκλεκτούς μεζέδες , τσίπουρο και άλλα πολλά

Πληροφορίες

Οδός: Λεωφόρος Νίκης, 15

Τηλέφωνο: 2310 262-888

FB: Αγιολί

Γορίλας/Mahalo

gor-4.png

gor-3.png

gor-2.png

gor-1.png

Στην οδό Βεροίας στα Άνω Λαδάδικα στεγάζονται δύο αδερφάκια. Γορίλας και Mahalo έχουν δόση πνοή στη γειτονιά, το καθένα με το δικό του τρόπο.

Ο Γορίλας με τα μοναδικά κοκτέιλ και την εξαιρετική μουσική και το Mahalo  με μερικά από τα πιο νόστιμα gourmet street food του κόσμου.

Πληροφορίες

Οδός: Βεροίας 3-5        

Τηλέφωνο: 697 759 0306

FB: Γορίλας/ Mahalo

Ολύμπιον/ Υπόγειον

olymp-1.png

olymp2.png

 

Αν πάλι δεν θέλετε να απομακρυνθείτε και πολύ από τις αίθουσες του Φεστιβάλ, το Ολύμπιον και το Υπόγειον μπορούν να σας προσφέρουν, ότι επιθυμείτε πριν ή μετά από μια προβολή ντοκιμαντέρ.

Ιδανικό για όλες τις ημέρες, είτε για καφέ το πρωί είτε για κρασί ή ποτό το βράδυ σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης, την πλατεία Αριστοτέλους.

Πληροφορίες

Οδός: Αριστοτέλους 10

Τηλέφωνο: 231 028 4002

FB: Υπόγειον

La Doze

ladz-2.png

ladz-1.png

Ένα μπαρ πολυχωρος, στην περιοχή της Βαλαωρείτου ο οποίος εδώ και χρόνια αποτελεί στέκι της νεολαίας και όχι μόνο.

Διαθετει σπανια συλλογη απο δυσευρετα και εκλέπτυσμενα spirits,κλασικα και homemade cocktails φτιαγμενα με αλχημικη ακριβεια.

Πληροφορίες

Οδός: Βηλαρά 1 και Συγγρού

Τηλέφωνο: 231 092 2247

FB: La Doze

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.