Ο Λουκ Σκαϊγουόκερ της στην κινηματογραφικής σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας «Πόλεμος των Άστρων», κατά κόσμον Μαρκ Χάμιλ θα είναι ο συμπαρουσιαστής της τελετής απονομής των Όσκαρ στις 4 Μαρτίου 2018.

Μάλιστα, η τελετή θα γίνει πέντε ημέρες πριν τιμηθεί με το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ, στο Λος Άντζελες.

Όπως ανακοίνωσε η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ο Μαρκ Χάμιλ και εννέα ακόμη προσωπικότητες, ανάμεσά τους ο Όσκαρ Άιζακ, που επίσης παίζει στην τελευταία ταινία «Πόλεμος των Άστρων», θα ανακοινώσουν τα πολυαναμενόμενα βραβεία.

Ο ίδιος ο ηθοποιός, με ανάρτησή του στο Twitter, έκανε μια «προσωπική σημείωση», για τη στιγμή που θα παρουσιάσει το βραβείο.

Ο 66χρονος έγραψε χαρακτηριστικά:

«Προσωπική σημείωση:

1) Να μιλώ αρκετά γρήγορα ώστε η ορχήστρα να μην προσπαθήσει να με διακόψει.
2) Να μην κάνω γκάφες 'R2-Me Too'.
3) Να μην πω 'La La Land' αφού έχω ανοίξει τον φάκελο».

Το δεύτερο σημείο είναι ένα λογοπαίγνιο μεταξύ της αγγλικής προφοράς του ονόματος του ρομπότ R2-D2 και του κινήματος #MeToo, που άρχισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καταγγείλει τις σεξουαλικές επιθέσεις μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Γουάινστιν.

Το τρίτο σημείο αναφέρεται στη γκάφα της περασμένης χρονιάς, όταν ο παρουσιαστής είχε ανακοινώσει λάθος ότι το 'Οσκαρ καλύτερης ταινίας κέρδισε το "La La Land" αντί για το "Moonlight".

Υπενθυμίζεται πως η τελετή των Όσκαρ θα διεξαχθεί στο Dolby Theatre, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Χόλυγουντ, μπροστά από τον εμβληματικό «Δρόμο των Αστεριών».