Τέσσερις νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα στους κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας.

"Η πιο σκοτεινή ώρα"  είναι μια ταινία που αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη.

«Η Ληστεία του Αιώνα» είναι ένα σκοτεινό έπος εγκληματικότητας με φόντο το Λος Άντζελες κι εστιάζει στις συχνά αλληλένδετες ζωές μεταξύ της επίλεκτης ομάδας δράσης του Αστυνομικού Τμήματος και της πιο πανούργας ομάδας ληστών τραπεζών της Πολιτείας.

Η ταινία «12 Δυνατοί» θα μας διηγηθεί την ιστορία της πρώτης ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων που στάλθηκαν σε μια δύσκολη, ορεινή περιοχή στο Αφγανιστάν, τις εβδομάδες μετά τα γεγονότα του 9/11.

Τέλος πρεμιέρα κάνει και η ταινία κινουμένων σχεδίων "Γατο…Συμμορία: Η Αρχή" με πρωταγωνιστή τον Τοπ Κατ ένα φτωχό, μελαγχολικό γάτο που ζει μοναχικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Darkest Hour - Η Πιο Σκοτεινή Ώρα

darket-1.jpg

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η ταινία αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης. Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Τσόρτσιλ, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΤΖΟ ΡΑΙΤ

Σενάριο: ΑΝΤΟΝΙ ΜΑΚΑΡΤΕΝ

Ηθοποιοί: ΓΚΑΡΙ ΟΛΝΤΜΑΝ , ΛΙΛΙ ΤΖΕΪΜΣ, ΚΡΙΣΤΙΝ ΣΚΟΤ ΤΟΜΑΣ

Διάρκεια: 125 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Χρονολογία παραγωγής: 2017

Είδος ταινίας: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ

Χώρα παραγωγής: ΑΓΓΛΙΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

Den Of Thieves - Η Ληστεία του Αιώνα

deno.jpg

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

To «Den of Thieves» είναι ένα σκοτεινό έπος εγκληματικότητας με φόντο το Λος Άντζελες κι εστιάζει στις συχνά αλληλένδετες ζωές μεταξύ της επίλεκτης ομάδας δράσης του Αστυνομικού Τμήματος και της πιο πανούργας ομάδας ληστών τραπεζών της Πολιτείας, καθώς οι τελευταίοι σχεδιάζουν μια φαινομενικά αδύνατη ληστεία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΟΥΝΤΕΚΑΣΤ

Σενάριο: ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΟΥΝΤΕΚΑΣΤ

Ηθοποιοί: ΤΖΕΡΑΡΝΤ ΜΠΑΤΛΕΡ, ΚΕΡΤΙΣ ΤΖΑΚΣΟΝ "50 CENT", ΠΑΜΠΛΟ ΣΡΑΪΜΠΕΡ, ΜΟΡΙΣ ΚΟΜΠΤ, ΕΒΑΝΣ ΤΖΟΟΥΝΣ

Διάρκεια: 140 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Χρονολογία παραγωγής: 2017

Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

12 Strong - 12 Δυνατοί

stro.jpg

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η ταινία «12 Δυνατοί» θα μας διηγηθεί την ιστορία της πρώτης ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων που στάλθηκαν σε μια δύσκολη, ορεινή περιοχή στο Αφγανιστάν, τις εβδομάδες μετά τα γεγονότα του 9/11. Υπό την ηγεσία ενός νέου λοχαγού, η ομάδα είχε ως αποστολή να συνεργαστεί με έναν τοπικό πολέμαρχο και να μονομαχήσει εναντίον των Ταλιμπάν, με τις πιθανότητες εναντίον της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΛΑΪ ΦΟΥΓΚΛΣΙΓΚ

Σενάριο: ΤΕΝΤ ΤΑΛΙ & ΠΙΤΕΡ ΚΡΕΓΚ

Ηθοποιοί: ΜΑΙΚΛ ΣΑΝΟΝ, ΜΑΙΚΛ ΠΕΝΙΑ, ΚΡΙΣ ΧΕΜΣΓΟΥΟΡΘ

Διάρκεια: 130 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Χρονολογία παραγωγής: 2017

Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

Top Cat Begins - Γατο…Συμμορία: Η Αρχή

cat.jpg

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Τοπ Κατ είναι ένας φτωχός, μελαγχολικός γάτος που ζει μοναχικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Μέχρι που γνωρίζει τον Μπένι, έναν καλοκάγαθο γάτο, που ψάχνει την περιπέτεια. Οι δυο τους, γρήγορα θα γίνουν κολλητοί και θα καταστρώσουν ένα παράτολμο σχέδιο. Θα τα βάλουν με τον Κύριο Μπιγκ, τον μεγαλύτερο κακοποιό της Νέας Υόρκης, προσπαθώντας να κλέψουν τα διαμάντια του. Στην πορεία, οι ήρωές μας θα συναντήσουν μερικούς ακόμα απολαυστικούς γατο-χαρακτήρες: τον Τριζάτο, τον Ξεφτέρη, τον Τρομάρα και τον Σιου Σιου και μαζί θα φτιάξουν μια αξιολάτρευτη γατο…συμμορία, έτοιμη για πολλούς μπελάδες!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΚΑΝΑΣ

Σενάριο:

Ηθοποιοί (ΦΩΝΕΣ):  ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΚΑΝΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΙΜΗΣ ΠΕΤΡΟΥ, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑΙΚΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΡΩΤΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

Διάρκεια: 91 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Είδος ταινίας: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ