Τι θα δείτε αυτήν την εβδομάδα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

|
THESTIVAL TEAM

Τρεις νέες ταινίες προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

– Το φιλμ του Σον Μπέικερ The Florida Project, που αναζητά την ομορφιά στα πιο αναπάντεχα μέρη και αντιπαραθέτει το ξέγνοιαστο καλοκαίρι ενός εξάχρονου κοριτσιού με τη σκληρή πραγματικότητα των ενηλίκων που την περιβάλλουν (αίθ. Ολύμπιον).

– Η ταινία Τζάνγκο, ο βασιλιάς του Σουίνγκ, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ετιέν Κομάρ, που αφηγείται ένα καθοριστικό, άγνωστο, επεισόδιο από την πολυτάραχη ζωή του μεγάλου κιθαρίστα Τζάνγκο Ράινχαρντ (αίθ. Σταύρος Τορνές).

– Το φιλμ Νήμα του The Boy (Αλέξανδρου Βούλγαρη), ένα ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Κόκκαλη σε διπλό ρόλο (αίθ. Τζον Κασσαβέτης).

Αυτή την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017 στις 12:00 (αίθ. Ολύμπιον), στην αγαπημένη ζώνη προβολών Kids Cinema, θα γίνει η προβολή της κλασικής ταινίας μαζί με τα παιδιά του Μπιλ Κόντον, “Η πεντάμορφη και το τέρας”.

Τα έσοδα της προβολής θα διατεθούν για τους σκοπούς της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (ΕΣΒΕ)

 πίσης, στις αίθουσες του φεστιβάλ συνεχίζονται οι ταινίες:

-Το φιλμ Πολυξένη της Δώρας Μασκλαβάνου, με πρωταγωνίστρια μια νέα γυναίκα που αγωνίζεται άνισα για μια αδιέξοδη αγάπη στην Κωνσταντινούπολη της δεκαετίας του 1970 (αίθ. Τζον Κασσαβέτης).

-Η ταινία έναρξης του 58ου ΦΚΘ, το παράδοξο, ρομαντικό φιλμ Η ψυχή και το σώμα της Ίλντικο Ενιέντι, μια απρόβλεπτη ερωτική ιστορία που αιχμαλωτίζει όλες τις αισθήσεις (αίθ. Παύλος Ζάννας).

-Μανιφέστο: Η εξαιρετική Κέιτ Μπλάνσετ ενσαρκώνει μοναδικά όχι έναν, αλλά 13 διαφορετικούς χαρακτήρες στο πολυσυζητημένο φιλμ του γερμανού εικαστικού και σκηνοθέτη Γιούλιαν Ρόζεφελντ (αίθ. Τζον Κασσαβέτης).

-Εγώ, ο Κολοκυθάκης: Το animation φιλμ του Κλοντ Μπαράς (υποψήφιο στα Όσκαρ 2017), συγκινεί μικρούς και μεγάλους (αίθ. Παύλος Ζάννας).

-Μέχρι την τελευταία σταγόνα – ο μυστικός πόλεμος του νερού: Το νέο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου πραγματεύεται την ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ευρώπη (αίθ. Σταύρος Τορνές)

-Κάιρο Εμπιστευτικό του Ταρίκ Σαλέχ: Ένα δυνατό αστυνομικό θρίλερ βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα (αίθ. Τζον Κασσαβέτης & Σταύρος Τορνές).

* Την παραμονή των Χριστουγέννων, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017, οι αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστές. Θα προβληθεί μόνον η ταινία “Η πεντάμορφη και το τέρας” στην αίθουσα Ολύμπιον στις 12:00.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.