Παρατηρείστε από κοντά άγρια πουλιά στη Νέα Αγαθούπολη στην Γιορτή Πουλιών

|
THESTIVAL TEAM

Σήμερα εορτάζεται η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, που φέτος έχει θέμα «Το συναρπαστικό ταξίδι της μετανάστευσης». Όπως κάθε χρόνο, το ραντεβού για τη Γιορτή Πουλιών δίνεται στο Παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης, στην Πιερία…

Οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μία ξεχωριστή μέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα άγρια πουλιά της περιοχής κάνοντας birdwatching, αλλά και συμμετέχοντας στις ξεναγήσεις στον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης. «Την εποχή αυτή θα συναντήσουμε πολλούς ερωδιούς, αργυροπελεκάνους, καλαμόκιρκους και άλλα αρπακτικά, καθώς και εκατοντάδες παπιά, για τα οποία είναι φημισμένος ο υγροτόπος αυτός», αναφέρεται στο κάλεσμα του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα.

Τα παιδιά θα μπορούν να πάρουν μέρος στα εργαστήρια χειροτεχνίας και να παίξουν το νέο παιχνίδι του Φορέα Διαχείρισης με τίτλο «Τι θα συνέβαινε σε έναν υγρότοπο αν…».

Επίσης, στο Θεματικό Περίπτερο της Νέας Αγαθούπολης θα λειτουργεί το πρόγραμμα Μικρόκοσμος, όπου, με μικροσκόπια και τηλεσκόπια, τα παιδιά γνωρίζουν τον θαυμαστό κόσμο των εντόμων. Η Γιορτή θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το ίδιο Σαββατοκύριακο, σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International.

Η Γιορτή Πουλιών στη Νέα Αγαθούπολη διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με την υποστήριξη του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και του ΔΗΦΟΠΑΠΟΥ Πύδνας – Κολινδρού, ενώ συμμετέχουν επίσης το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και η εθελοντική οργάνωση «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008».

Οδηγίες πρόσβασης:

Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθήσουν την έξοδο προς Μεθώνη. Εντός του οικισμού υπάρχουν πινακίδες για το Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.