Σε Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό η 8η αποστολή της Αxion Hellas

|
THESTIVAL TEAM

Στo Μεγανήσι, στον Κάλαμο και στον Καστό, στα τρία μικρά νησιά του Ιονίου Πελάγους, θα πραγματοποιήσει την 8η αποστολή της, η Αxion Hellas, από τις 5 έως τις 8 Δεκεμβρίου. 

Λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι εθελοντές γιατροί, νοσηλευτές και εθελοντές διαφορετικών ειδικοτήτων της Αxion Hellas, θα βρεθούν για τρίτη φορά κοντά στους λιγοστούς κατοίκους, προκειμένου να τους προσφέρουν τις πολύτιμες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες τους, αλλά και πλήθος εκπαιδευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

75429407_2406098822941230_7314963014627622912_n.jpg

Συγκεκριμένα, γιατροί 18 ειδικοτήτων, νοσηλευτές και βοηθοί, θα προσφέρουν την ευκαιρία στους κατοίκους του Καλάμου, του Καστού και του Μεγανησίου, να υποβληθούν στις μικροβιολογικές και ιατρικές εξετάσεις που επιθυμούν, στον τόπο τους, δίχως να χρειαστεί να μεταβούν στη Λευκάδα και να υποστούν τη δεδομένη γι΄ αυτούς ταλαιπωρία.

Στις δράσεις του 8ου Διάπλου της Αxion Hellas, περικλείονται εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με την εθνολόγο Βιργινία Ματσέλη θα προσφέρουν στους κατοίκους ένα ταξίδι στη γεύση και την τέχνη, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Κατωμέρι, με τίτλο «Ο Διάπλους από το χθες στο σήμερα στην τέχνη και τη γαστρονομία».

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε βιωματικό θεατρικό εργαστήρι βασισμένο σε λαϊκά παραμύθια και παραδόσεις του τόπου μας, με τίτλο «Θεατρικό παιχνίδι» το οποίο συντονίζει η Εύχαρις Παπαϊωάννου. Η κα Παπαϊωάννου επίσης καλεί τους κατοίκους στην αίθουσα πολιτισμού στο Σπαρτοχώρι, για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ελάτε να θαυμάσετε τα παιδιά σας» που παρουσιάζουν «Το κατόρθωμα του Δάκρυ».

Οι εθελοντές της Αxion Hellas και η WWF θα πραγματοποιήσουν δράσεις καθαρισμού της παραλίας Φανάρι και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης με το βιωματικό παιχνίδι «Γαλάζια Εξερεύνηση» θα ευαισθητοποιήσει και θα εκπαιδεύσει τους μικρούς μας φίλους, πως να εκτιμούν και να προστατεύουν το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Η Αxion Hellas στην 8η αποστολή της, έχει κοντά της το Δίκτυο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη SDSN και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας GNHM και με τη δράση «Ωκεανοί», ενημερώνει τους νησιώτες όλων των ηλικιών, για τους ωκεανούς, τις θάλασσες, τους κινδύνους που ελλοχεύουν και τους τρόπους προστασία τους από την κλιματική αλλαγή.

Συνοδοιπόρος της Αxion Hellas, σε αυτό το ταξίδι ανθρωπιάς και η ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων «Μαζί για το παιδί» προκειμένου να προσφέρει ψυχολογική στήριξη σε οικογένειες και παιδιά που ζουν σε αυτές τις πανέμορφες, απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.